Τα φάρμακα σας βοήθησαν; :( - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 74
    Senior Member
    ..δεν πειράζει που τα προβλήματά σου είναι άλυτα.. αρκεί έστω, που μαθαίνεις τώρα να ισορροπείς μ' αυτά, γιατί
    το κυρίως πρόβλημά μας είναι να νομίζουμε, ότι μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή χωρίς προβλήματα.
    Εξάλλου, τα προβλήματά μας μας βοηθάνε ν' αναπτυχθούμε, γιατί γίνονται οι εμπειρίες μας! Δλδ για να
    είσαι μόνιμα όπως λες μ' άλυτα προβλήματα χρειάζεσαι να πάρεις κι άλλες εμπειρίες. Δες το έτσι και μη βασανίζεσαι άδικα!

"Δεν υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν μόνο λύσεις. Το ανθρώπινο πνεύμα επινοεί στη συνέχεια τα προβλήματα" Andre Gide,
    1869-1951, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1947
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    ε ωραία γιατί δεν παίρνω και άλλες εμπειρίες δηλαδή;;;; ας πάρω
    είπα εγώ πως δεν θέλω
    τι να το κάνω τα προβλήματα να λυθούν σε 10 χρόνια;
    θα υποφέρω 10 χρόνια δηλαδή και θα λεω τι ωραία;;;; αυτά που λες είναι άκυρα
    και η ψυχολόγος στην αρχή όταν την ρώτησα αν λύνεται το πρόβλημα μου είπε ναι...και τώρα μου τα γυρνάει....έλεος
    Ντροπή να κοροιδεύουν και να παίζουν με τον πόνο του άλλου

Senior Member
    Quote Originally Posted by skata View Post
    ε ωραία γιατί δεν παίρνω και άλλες εμπειρίες δηλαδή;;;; ας πάρω
    είπα εγώ πως δεν θέλω
    τι να το κάνω τα προβλήματα να λυθούν σε 10 χρόνια;
    θα υποφέρω 10 χρόνια δηλαδή και θα λεω τι ωραία;;;; αυτά που λες είναι άκυρα
    και η ψυχολόγος στην αρχή όταν την ρώτησα αν λύνεται το πρόβλημα μου είπε ναι...και τώρα μου τα γυρνάει....έλεος
    Ντροπή να κοροιδεύουν και να παίζουν με τον πόνο του άλλου
    χαχαχα αγριεμένη σε βρίσκω σήμερα! Πλάκα κάνω.. :-)
    Κοίτα λένε, ότι είσαι τυχερός όταν πονάς, γιατί νιώθεις!
    Ε αν έχεις κάνει τουλάχιστον 2-3 μήνες ψυχοθεραπεία και δεν βλέπεις καθόλου αποτέλεσμα απ' το να τα βάζεις με θεούς και δαίμονες, άλλαξε ψυχολόγο! Απλό είναι!
    Και πού θα πάει? Όποιος ψάχνει στο τέλος κάτι βρίσκει!..
    Ρε συ ούτε η πρώτη είσαι ούτε η τελευταία!.. Υπάρχουν και τα χειρότερα!.. Αυτή είναι μια οπτική, που βοηθάει κάπως όταν τα προβλήματα είναι άλυτα!
    Τί να κάνει κι η ψυχολόγος η καημένη? Αφού βλέπει, ότι το σκεπτικό σου τελικά είναι πως θα την ακυρώσεις και θα την βγάλεις άχρηστη, αποφάσισε
    να σου λέει αυτά που θες ν' ακους και που τελικά είναι σ' αυτή σου τη φάση και τα μόνα που σ' ανακουφίζουν! Δες λίγο τα πράγματα πιο σφαιρικά!
    Μην βλέπεις παντού κακία, απατεωνιά, μοχθηρία κ.λπ. κι εμμένεις σ' αυτά, γιατί αυτά θα έλκεις συνέχεια και θα χειροτερεύεις!
    Μετά κι οι ειδικοί δεν είναι ούτε μάγοι, ούτε και θεοί και κυρίως δεν είν' όλοι απατεώνες! Και για να σε βοηθήσουν, χρειάζεται πρώτα εσύ να το θέλεις πραγματικά!
    Έχουν καταλάβει ότι εσύ μάλλον είσαι τόσο εγκλωβισμένη, που κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο.. και προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν, διαφορετικά
    θα σ' είχαν παρατήσει στη μοίρα σου. Μιά χαρά υπομονετικούς τους βρίσκω και πολύ ανεκτικούς. Κι είμαι 100% σίγουρη ότι
    αυτό που θέλεις ν' αποδείξεις στον εαυτό σου είναι, ότι τελικά ούτε αυτοί μπορούν να σε βοηθήσουν! Σωστά λοιπόν φέρονται.. και δεν σε κοροϊδεύουν καθόλου, όπως εσύ θες να νομίζεις.
    Μετά ρώτησέ τη δεν είν' κακό: "Τί ισχύει τελικά, αυτό που λέγατε στην αρχή ή τώρα για το πρόβλημά μου?.." χαχαχα πάει την τρέλανες και την ψυχολόγο! :Ρ
    Επίσης, σοβαρά τώρα, πρέπει να κοιτάξεις με ειδικό, το γεγονός ότι τελικά είσαι κι απόλυτη και γενικεύεις.

"Ποτέ δεν είναι αργά για να έχεις μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Αλλά τη δεύτερη φορά εξαρτάται από σένα" Ρεγγίνα Μπρετ

Senior Member
    Είσαι παιδί ακόμα κ δεν σε παω κόντρα υποθέτω ότι τα χέρια σου κ τα πόδια σου είναι στη θέση τους κ σ λέω ότι οποίο κ να ναι το πρόβλημα σου δε θα το λύσεις ειδικά αν δεν είναι στο χέρι σου θα ζήσεις με αυτό κ τα χάπια θα σ κάνουν πιο εύκολη την προσπάθεια μη κλαίγέσαι κ κανε κάτι βοηθά τον εαυτό σου κανείς δε θα το κάνει αν δεν το κανείς εσυ αυτή τη στιγμή όλοι σ λένε ότι αυτα τα χάπια κάτι κάνουν άλλους τους βοηθάνε πολύ άλλους λίγο αυτή είναι η λύση που σου προσφέρει η ιατρική αν έχεις λίγο μυαλό θα την αποδεχτείσ κ θα κανείς κ τη δίκη σου προσπάθεια από πάνω αλλά εσυ πνίγηκεσ στην κουτάλιά με το νερό κ δε δέχεσαι κ βοήθεια
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις
    Μαρκελα ναι η ψυχολόγος μου το έχει πει ότι είμαι απόλυτη αλλά γιατί είμαι απόλυτη δεν μου το έχει πει...χαίρω πολύ ότι είμαι απόλυτη το ξέρω δεν μου χρειαζόταν ψυχολόγος για να μου το πει :p

Senior Member
    αυτό που σου είπε η ψυχολόγος σου 'πάρε τα χάπια κ θα δούμε αν θα σε βοηθήσουν' είναι πολύ σωστό! η ζωή έτσι λειτουργεί. δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων, οπότε κάνουμε πράγματα δοκιμάζοντας κ αν δουλέψει έχει καλώς, αλλιώς τροποποιούμε κάτι κ ξαναδοκιμάζουμε. τώρα αν αυτό θέλεις να το πεις πειραματόζωο, από μια άποψη είναι αλήθεια.

όλοι πειραματόζωα είμαστε στη ζωή αν κάτσεις να το σκεφτείς βαθειά κ προσεκτικά. ξέρεις κανέναν που να μην είναι; ξέρεις κανένα που να ήξερε εκ των προτέρων, χωρίς να δοκιμάσει, αν θα του ταιριάξει ο χ γκόμενος, αν θα του αρέσει το παστίστιο, αν θα του αρέσει η τάδε ταινία στο σινεμά, ή αν θα δουλέψει η ιατρική θεραπεία που δοκιμάζει;

τα χάπια στατιστικά είναι ασφαλή. δεν είναι κάτι εντελώς πρωτόγνωρο. έχουν δοκιμαστεί σε πολλούς ανθρώπους κ οι πιο πολλοί έχουν από μηδενικές εώς λίγες παρενέγειες. η πιθανότητα να έχεις μια πολύ σοβαρή παρενέργεια από αυτά είναι σχεδόν μηδενική. σε πολλούς, όχι όμως σε όλους, έχουν οφέλη. ο καθένας δοκιμάζει και αν το πρώτο φάρμακο του ταιριάξει έχει καλώς. αλλιώς το συζητάει με τον ψυχίατρο κ δοκιμάζουν κάποιο άλλο. έτσι λειτουργεί η ζωή. κ έτσι λειτουργεί για όλους τους άνθρώπους. γιατί περιμένεις σε εσένα να λειτουργήσει διαφορετικά; το να μην μπορείς να το αποδεχτείς αυτό είναι δική σου ψυχολογική δυσκολία, είναι σαν να μην αποδέχεσαι το νόμο της βαρύτητας κ ότι αν πέσεις από γκρεμό 500 μέτρων θα σκοτωθείς.

Senior Member
    πράγματι είσαι απόλυτη κ αυτό σε δυσκολεύει από το να βρίσκεις λύσεις στα προβληματά σου. το γιατί είσαι απόλυτη δεν είναι τόσο σημαντικό. πιθανώς γιατί έτσι σε μεγάλωσαν οι γονείς σου. έτσι σε έμαθαν να σκέφτεσαι κ να λειτουργείς. το σημαντικό είναι πόσο διατεθημένη είσαι εσύ να δουλέψεις με την ψυχολόγο σου στο να το αλλάξεις αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα σου κ να μάθεις να σκέφτεσαι πιο ευέλικτα κ να βρίσκεις ευκολότερα λύσεις!

Senior Member
    δεν με βοηθάει η ψυχολόγος γιατί δεν νοιάζεται για μένα :(
    Κανένας δεν νοιάζεται. Κανένας δεν μπορεί να με βοηθησει δυστυχώς. Και τα φάρμακα δηλαδή αν όντως με βοηθήσουν θα με κάνουν πιο ευέλικτη στη σκέψη; Ή χαζοχαρούμενη; Δεν έχω καταλάβει πως βοηθάνε τα φάρμακα. Θα πετάω από την χαρά μου κάθε μέρα χωρίς λόγο πχ; Απλά δεν θα είμαι όσο στεναχωρημένη είμαι τώρα αλλά δεν θα είμαι και ιδιαίτερα χαρούμενη; Δεν θα σκέφτομαι καθολου το πρόβλημα μου ή θα το σκέφτομαι αλλά θα είμαι χαρούμενη και δεν θα με απασχολεί να το λυσω;

Senior Member
    Πάντως, συμφωνώ με το σκατούλι :Ρ ότι τα αίτια δεν αντιμετωπίζονται με χαπάκια κι ότι αν δεν δραστηριοποιηθεί και βελτιώσει όπως κι όσο μπορεί
    την κάθε μέρα της, κανένα χαπάκι δεν θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα, γιατί οι λόγοι που την κάνουν να υποφέρει τα χάπια μάλλον δεν τους αλλάζουν,
    εκτός βέβαια κι αν κάποιος αποφασίσει να χαπακώνεται για όλη του τη ζωή! Μάλλον πιστεύω ότι είναι προτιμότερο ν' αλλάξει ζωή! :-)

Senior Member
    ακριβώς αυτό είπα μαρκέλα και στην ψυχολόγο και στην ψυχίατρο....
    ότι τι θα γίνει; αν το πάμε έτσι θα χαπακώνομαι για μία ζωή :(
    και μου λένε όχι τα φάρμακα δεν είναι για μία ζωή...και να τα πάρω τώρα και μετά από 6 μήνες ξανα αποφασίζω αν θα τα πάρω και αν τα πάρω μετά από ένα χρόνο ξανα βλέπω αν θα τα πάρω κλπ. δηλαδή πειραματόζωο. Και τους λέω πως αν δεν με βοηθήσουν ως προς το πρόβλημα το οποίο δεν λύνεται με τπτ από ότι έχω καταλάβει τότε θα τα παίρνω μία ζωή. Δηλαδή πρέπει να συμβιβαστώ πως θα τα παίρνω για μία ζωή. Ή θα λυθεί το πρόβλημα ή θα παίρνω φάρμακα μια ζωή ή θα αυτοκτονήσω ...δεν υπάρχει καμία άλλη εκδοχή δυστυχώς

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Πάντως, συμφωνώ με το σκατούλι :Ρ ότι τα αίτια δεν αντιμετωπίζονται με χαπάκια κι ότι αν δεν δραστηριοποιηθεί και βελτιώσει όπως κι όσο μπορεί
    την κάθε μέρα της, κανένα χαπάκι δεν θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα, γιατί οι λόγοι που την κάνουν να υποφέρει τα χάπια μάλλον δεν τους αλλάζουν,
    εκτός βέβαια κι αν κάποιος αποφασίσει να χαπακώνεται για όλη του τη ζωή! Μάλλον πιστεύω ότι είναι προτιμότερο ν' αλλάξει ζωή! :-)
    αυτό που λες ισχύει στις περιπτώσεις που δεν παίζουν έντονα βιολογικοί παράγοντες. Αίτιο πολλών ψυχολογικών διαταραχών είναι κ βιολογικοί παράγοντες, οπότε εκεί μπορεί να χρειάζεται χάπια κ μάλιστα ακόμα κ για μια ζωή. το ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από κατάθλιψη κ νιώθουν σκατά χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή εξωγενής αιτία στη ζωή τους; όπως επίσης ότι στη διπολική κ τη σχιζοφρένεια η συντριπτική πλειοψηφία που κόβει χάπια υποτροπιάζει; τα χάπια είναι απαραίτητα σε πολλές ψυχιατρικές διαταραχές κ μπορεί κ για μια ζωή [προφανώς δεν έχεις νοσήσει η ίδια από σοβαρή ψυχ. διαταραχή οπότε δεν γνωρίζεις].

Senior Member
    Quote Originally Posted by skata View Post
    ακριβώς αυτό είπα μαρκέλα και στην ψυχολόγο και στην ψυχίατρο....
    ότι τι θα γίνει; αν το πάμε έτσι θα χαπακώνομαι για μία ζωή :(
    και μου λένε όχι τα φάρμακα δεν είναι για μία ζωή...και να τα πάρω τώρα και μετά από 6 μήνες ξανα αποφασίζω αν θα τα πάρω και αν τα πάρω μετά από ένα χρόνο ξανα βλέπω αν θα τα πάρω κλπ. δηλαδή πειραματόζωο. Και τους λέω πως αν δεν με βοηθήσουν ως προς το πρόβλημα το οποίο δεν λύνεται με τπτ από ότι έχω καταλάβει τότε θα τα παίρνω μία ζωή. Δηλαδή πρέπει να συμβιβαστώ πως θα τα παίρνω για μία ζωή. Ή θα λυθεί το πρόβλημα ή θα παίρνω φάρμακα μια ζωή ή θα αυτοκτονήσω ...δεν υπάρχει καμία άλλη εκδοχή δυστυχώς
    Αυτοί όμως ξέρουν καλύτερα από σένα, αυτή τη στιγμή, τι πρέπει να κάνεις!
    Τα χάπια δεν έχουν σχέση μάλλον με το πρόβλημα που εσύ λες άλυτο.. αλλά για ό,τι υπάρχει πίσω απ' το πρόβλημα και δεν σ' αφήνει να λειτουργείς..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    αυτό που λες ισχύει στις περιπτώσεις που δεν παίζουν έντονα βιολογικοί παράγοντες. Αίτιο πολλών ψυχολογικών διαταραχών είναι κ βιολογικοί παράγοντες, οπότε εκεί μπορεί να χρειάζεται χάπια κ μάλιστα ακόμα κ για μια ζωή. το ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από κατάθλιψη κ νιώθουν σκατά χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή εξωγενής αιτία στη ζωή τους; όπως επίσης ότι στη διπολική κ τη σχιζοφρένεια η συντριπτική πλειοψηφία που κόβει χάπια υποτροπιάζει; τα χάπια είναι απαραίτητα σε πολλές ψυχιατρικές διαταραχές κ μπορεί κ για μια ζωή.
    Καλή μου Λου, μόνο που και οι βιολογικοί παράγοντες επηρεάζονται από τον τρόπο που ζούμε στη παρούσα φάση, τους εξωγενείς παράγοντες. Δλδ αν ζούμε, όπως μας έμαθαν οι γονείς μας π.χ. περιοριστικά,
    χωρίς να ικανοποιούμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας, τότε ναι τα χάπια θα τα χρειαζόμαστε για όλη μας τη ζωή, μαζί όμως και τις παρενέργειές τους.

Senior Member
    Lou! Όχι δεν έχω κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα που να χρειάζονται τα χάπια χωρίς λόγο για μία ζωή. Το πρόβλημα μου φταίει που είμαι έτσι. Δηλαδή υπάρχει λόγος που είμαι σκατα. Και ναι μαρκέλα σίγουρα τα χάπια δεν έχουν σχέση με το πρόβλημα που έχω. Και μου το έχουν ξεκαθαρίσει χίλιες φορές ότι τα φάρμακα δεν θα με βοηθήσουν ως προς το να λύσω το πρόβλημα μου, αλλά μόνο στο να αισθάνομαι λίγο καλύτερα. Και όπως είπα πιο πάνω δεν έχω καταλάβει πρακτικά αυτό το λίγο καλύτερα πως θα είναι. Όπως ρώτησα και πριν: Και τα φάρμακα δηλαδή αν όντως με βοηθήσουν θα με κάνουν πιο ευέλικτη στη σκέψη; Ή χαζοχαρούμενη; Δεν έχω καταλάβει πως βοηθάνε τα φάρμακα. Θα πετάω από την χαρά μου κάθε μέρα χωρίς λόγο πχ; Απλά δεν θα είμαι όσο στεναχωρημένη είμαι τώρα αλλά δεν θα είμαι και ιδιαίτερα χαρούμενη; Δεν θα σκέφτομαι καθολου το πρόβλημα μου ή θα το σκέφτομαι αλλά θα είμαι χαρούμενη και δεν θα με απασχολεί να το λυσω;

Senior Member
    σκατά, πολλά προβλήματα στη ζωή δεν λύνονται. πχ θάνατος αγαπημένων προσώπων, να αλλάξουμε το παρελθόν μας, να διαγράψουμε τις άσχημες αναμνήσεις που κουβαλάμε, να μην πεθάνουμε ποτέ, να φυτρώσει ξανά πόδι αν το έχουμε χάσει κλπ. παρ όλα αυτά η ζωή συνεχίζεται κ οι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους αν όχι να λύσουν όλα τους τα προβλήματα, τουλάχιστον να τα ξεπεράσουν κ να μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους.

δεν ξέρω ποιο είναι αυτό το περιβόητο πρόβλημά σου που δεν λύνεται! είσαι άσχημη; δε θα βρεις ποτέ γκόμενο; όποιο κ να είναι, μπορεί να μην είναι σημαντικό για σένα σε ένα χρόνο από σήμερα. μπορεί να έχεις αλλάξει κ να σε απασχολούν άλλα πράγματα! μπορείς να ξέρεις το μέλλον σου;

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast