Διαφορά Ηλικίας - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Banned
    Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πώς θα έρθουν τα πράγματα Thania. Οπότε αν είσαι ευτυχισμένη, ζήσε το. Οι γονείς έχουν τα δικά τους κριτήρια και είναι φυσικό να φαντάζονται και να σχεδιάζουν τη ζωή του παιδιού τους όπως οι ίδιοι θεωρούν καλύτερα. Μην αφήνεις αυτές τις επιθυμίες και προσδοκίες να σε επηρεάζουν στις αποφάσεις σου, τη στιγμή που εσείς νιώθετε καλά στη σχέση σας.

Θυμάμαι πώς οι δικοί μου γονείς πέταγαν από τη χαρά τους όταν κάποτε έκανα σχέση με ένα παιδί που πληρούσε απόλυτα τις προδιαγραφές τους. Θεωρώ πως κακώς τότε επηρεάστηκα από τον ενθουσιασμό τους και συνέχισα αυτή τη σχέση. Γιατί υπήρξαν πολλές ταλαιπωρίες και στενοχώρια και κατέληξε στον χειρότερο χωρισμό που είχα ως σήμερα. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που επηρεάστηκα από τρίτους για αποφάσεις σχετικά με την προσωπική μου ζωή. Ξέρεις, νομίζω ότι δεν είναι πολύ καλή ιδέα να γνωρίζουν οι γονείς πολλά πολλά για το αν και με ποιον έχουμε σχέση, αλλά δυστυχώς όταν μένεις μαζί τους είναι δύσκολο να αποφευχθούν τέτοιες συζητήσεις. Ψάξε λοιπόν όσο περισσότερο μπορείς τρόπους να αυτονομηθείς και στο μεταξύ μην μπαίνεις σε εκτενείς συζητήσεις γύρω από τη σχέση σου, να κόβεις ήρεμα την κουβέντα και να απομακρύνεσαι με το που ξεκινάει οποιοδήποτε σχόλιο που σε θίγει ή σε πληγώνει.

Τώρα, επί της ουσίας, θα δεις εσύ η ίδια πώς βιώνεις την όλη κατάσταση και ανάλογα προχωράς ή όχι. Τα θέματα υγείας πάντως και οι αντοχές, είναι κάτι στατιστικά πιθανό, αλλά σε ατομικό επίπεδο απίστευτα απρόβλεπτο. Οι γονείς μερικές φορές είναι πολύ κοντόφθαλμοι και δεν φαντάζονται όλα τα σενάρια που προκύπτουν μέσα στη ζωή, πχ δεν τους περνάει από το μυαλό ότι μπορεί εσύ να αποκτήσεις (χτύπα ξύλο) ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας μελλοντικά και να σε φροντίζει αυτός ακριβώς που η στατιστική έλεγε ότι θα ασθενήσει πριν από εσένα.... Υποθέτω δεν θα τους άρεσε τότε να σε εγκαταλείψει ο σύντροφος σου, επειδή κουράστηκε, βαρέθηκε, απογοητεύτηκε, μετάνιωσε κλπ, έτσι δεν είναι? Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αντέχουμε τα πάντα. Έχεις κι εσύ κι ο καθένας το δικαίωμα να αναθεωρήσεις μια απόφαση και να αλλάξεις πορεία. 'Αργά' θα είναι μόνο αν εσύ δεν τολμήσεις να ακολουθήσεις αυτό που σε κάνει πιο ευτυχισμένη σε κάθε φάση της ζωής σου.

Από τη δική μου προσωπική εμπειρία, μπορώ να σου πω ότι όταν κάποτε είχα σχέση με έναν μεγαλύτερο άντρα, ένιωθα πολύ ευτυχισμένη (ο περίγυρος πάλι, καθόλου), ΑΛΛΑ οφείλω να πω ότι μετά, που έκανα σχέση με σχεδόν συνομήλικο, κατάλαβα τη διαφορά! :p Συνειδητοποίησα ότι η σχέση με τον μεγαλύτερο με έκανε κι εμένα να 'μεγαλώνω'. Ξέρεις οι σχέσεις είναι αμφίδρομες κι αν ο ένας 'ανανεώνεται'.... δεν μπορεί ο άλλος να μην επηρεάζεται καθόλου... :) Οπωσδήποτε πάντως αυτό είναι κάτι που εσύ θα αξιολογήσεις. Προσωπικά προτιμώ κοντινές ηλικίες γιατί συνήθως έχουμε πολύ περισσότερα κοινά και πολύ καλύτερο ταίριασμα. Η ηλικία από μόνη της δεν λέει κάτι, όταν συνδυάζεται και με άλλους παράγοντες όμως, πχ στόχους, ενδιαφέροντα, προτιμήσεις, εμπειρίες κλπ, τότε λέει πολλά.

Junior Member
    Η αλήθεια είναι ότι πριν από αυτή τη σχέση ήμουν με ένα άλλο παιδί, 6 χρόνια μεγαλύτερό μου. Επειδή τότε ήμουν και μικρότερη πάλι είχα την ίδια ιστορία, μόνο που τότε δεν ήταν το θέμα η ηλικία, αλλά το ότι εκείνος είχε τελειώσει ΤΕΙ και εγώ ΑΕΙ. Μόνο που τότε με το που άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες τους είπα ότι χωρίσαμε και συνέχισα τη σχέση μου κρυφά. Μείναμε μαζί 3 χρόνια και χωρίσαμε πάρα πολύ άσχημα, όσα κοινά και αν είχαμε, δεν είχα το βασικότερο, ειλικρίνεια και σεβασμό.
    Τώρα πιστεύω ότι έχω και τα 2, όσο μπορώ να ξέρω βέβαια... Θέλω να το πω, θέλω να το ξέρουν, θέλω να έχουμε μια φυσιολογική, ενήλικη σχέση, απλά συνειδητοποιώ και τα λάθη μου σε όλο αυτό. Προσπαθώ να φέρω τα πράγματα έτσι, ώστε να μη στεναχωρήσω κανέναν, να μη τσακωθώ, να μη δημιουργήσω πρόβλημα. Μόλις αρχίζουν οι φωνές εγώ καταρρέω, νιώθω σαν να μην έχω τίποτα να πω και αποχωρώ, ή με πιάνουν τα κλάμματα...

Senior Member
    Ως μεγαλύτερη εδωμέσα απο ότι καταλαβαίνω θα σου πώ το εξής μιας κι έχω και κόρη και τι σκέπτομε στο θέμα αυτο. Καταρχάς αμα εσεις περνάτε καλά τέλος. Αν ηταν μικρότερος δλδ? Οι γονεις σκέπτονται ότι πχ θα φτάσουν σε μια κρίσιμη ηλικία και εκείνος θα έχει προβλήματα υγειας κτλ. Δε παιζει κάτι τετοιο! Ο καθένας και σε οποιαδήποτε ηλικία μπορει να πάθει κάτι. Μετά σκεπτονται..θα τους βγει η διαφορά ηλικίας αμα παντρευτούν και συνηθισει ο ένας τον άλλο...Ουτε αυτό παίζει! Οι ψυχες και πως ταιριάζουν μετράει. Έχει νέους που βαριούνται που ζούν και ενήλικες που το λέει η καρδια τους...Και στο κάτω κάτω δν ειναι 70 χρονων ο ανθρωπος...Εσυ να μη μαλωνεις με τους δικους απλα να τους φερνεις σωστα επιχειρηματα εως ότου μαλακώσουν και σκεφτουν σωστα. Καλή τύχη

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thania View Post
    Η αλήθεια είναι ότι πριν από αυτή τη σχέση ήμουν με ένα άλλο παιδί, 6 χρόνια μεγαλύτερό μου. Επειδή τότε ήμουν και μικρότερη πάλι είχα την ίδια ιστορία, μόνο που τότε δεν ήταν το θέμα η ηλικία, αλλά το ότι εκείνος είχε τελειώσει ΤΕΙ και εγώ ΑΕΙ. Μόνο που τότε με το που άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες τους είπα ότι χωρίσαμε και συνέχισα τη σχέση μου κρυφά. Μείναμε μαζί 3 χρόνια και χωρίσαμε πάρα πολύ άσχημα, όσα κοινά και αν είχαμε, δεν είχα το βασικότερο, ειλικρίνεια και σεβασμό.
    Τώρα πιστεύω ότι έχω και τα 2, όσο μπορώ να ξέρω βέβαια... Θέλω να το πω, θέλω να το ξέρουν, θέλω να έχουμε μια φυσιολογική, ενήλικη σχέση, απλά συνειδητοποιώ και τα λάθη μου σε όλο αυτό. Προσπαθώ να φέρω τα πράγματα έτσι, ώστε να μη στεναχωρήσω κανέναν, να μη τσακωθώ, να μη δημιουργήσω πρόβλημα. Μόλις αρχίζουν οι φωνές εγώ καταρρέω, νιώθω σαν να μην έχω τίποτα να πω και αποχωρώ, ή με πιάνουν τα κλάμματα...
    ε μα, ειδες?
    το προβλημα τους δεν ειναι η διαφορα ηλικιας, αλλα ο ελεγχος επανω σου.
    ανησυχουν οτι κανεις δεν ειναι αρκετα καλος για το κοριτσακι τους, ξεχνουν ομως να λαβουν υποψη τους οτι εισαι ενηλικη και ικανη να ξερεις ποιον θελεις στην ζωη σου, ποιος σε κανει ευτυχισμενη. οι προθεσεις τους ειναι καλες, αλλα και το σκεπτικο τους και ο τροπος τους ειναι εντελως λαθος και το μονο που εχουν καταφερει (οπως πολλοι γονεις) ειναι να εισπραττουν ψεματα και να χασουν την σχεση με το παιδι τους.
    στο θεμα της διαφορας ηλικιας υπαρχει μεγαλος κομπλεξισμος και μαλιστα απο ατομα που υποκρινονται οτι ειναι ανετα και χαλαρα με προσωπικες επιλογες η που εχουν (η θα θελαν) και τα ιδια σχεσεις τετοιες.
    προσπαθουν να καλυψουν την κακοηθεια τους με ταχα αποψεις περι ηλικιας και σαφως δεν εχουν κανενα ενδιαφερον για το "καλο" σου. πριν ενα χρονο, μια καλη "κοπελα" προσπαθουσε να πεισει τον συντροφο μου οτι εχουμε μεγαλη διαφορα ηλικιας και θα επρεπε να προτιμησει εκεινη που τον περνουσε μονο 13 χρονια.......... γελουσαμε 3 μερες με την προταση της. μου ειπε ο δικος μου "καλα, τοσο χαζη ειναι αυτη? αν ειχα προβλημα με την ηλικια σου με αυτην θα πηγαινα? δεν μπορουσα να βρω μια 30χρονη?"
    με τους κακοηθεις να γελας. τους καλους φιλους και τους γονεις να τους κατανοεις, αλλα μην αφησεις κανεναν να κανει κουμαντο στις επιλογες σου.
    Last edited by Remedy; 09-03-2013 at 11:17.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thania View Post
    Προσπαθώ να φέρω τα πράγματα έτσι, ώστε να μη στεναχωρήσω κανέναν, να μη τσακωθώ, να μη δημιουργήσω πρόβλημα. Μόλις αρχίζουν οι φωνές εγώ καταρρέω, νιώθω σαν να μην έχω τίποτα να πω και αποχωρώ, ή με πιάνουν τα κλάμματα...
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΧΘΡΟ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ
    ΑΙΝΣΤΑΙΝ
    εννοει οτι δεν κοιτασ τον εαυτο σου εισαι παθητικη κλπ κ ολοι προχωρανε κ συ τουσ κοιτασ για να μην τουσ ενοχλησεισ κλπ που βαριεμαι να γραφω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Το πρόσωπο του καθενός τα λέει όλα.

http://www.yupiii.gr/data/photos/065...c863586ca3.jpg

Senior Member
    Οταν μεγαλωσω θελω να γινω μινωας...!

Banned
    Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, η μέλλουσα "Mαρί" σου, δεν έχει καν γεννηθεί ακόμα κεράσι! :p

Τι να πω, όλα είναι επιλογές κι ο καθένας μας είναι υπεύθυνος κι ελεύθερος να τις κάνει. Ως συνομήλικη της Μαρί πάντως, δεν μπορώ να με φανταστώ με έναν άνθρωπο της ηλικίας του πατέρα μου (και βάλε...), όση γοητεία (και όσα άλλα προσόντα) και να είχε. Δεν είναι θέμα αριθμού βέβαια, αλλά πολλών άλλων παραγόντων.

Senior Member
    Η χαρουμενη φατσα του ειναι ολα τα λεφτα....!

Banned
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Η χαρουμενη φατσα του ειναι ολα τα λεφτα....!
    Απο την μεση και κατω κλαιει ομως...

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Απο την μεση και κατω κλαιει ομως...
    Για αυτο υπαρχουν τα μπλε χαπακια και τα swingers club.

Senior Member
    Η διαφορα ηλικιας σαν διαφορα ηλικιας αυτη καθεαυτη ειναι αντικειμενικα πολυ μεγαλη.. Αν απο την αλλη εσυ νιωθεις ερωτευμενη και ευτυχισμενη μεσα σ αυτη τη σχεση, δικη σ επιλογη κ δικη σ αποφαση.. επισης σκεψου οτι μπορει πχ τωρα να νιωθεις οτι εισαι με εναν αντρα σοβαρο, ωριμο, που σε καταλαβαινει, που νιωθεις ασφαλεια κτλ, αλλα λογω διαφορας ηλικιας παντα θα υπαρχουν δυστυχως communication gaps να στο πω απλα, διοτι δν μπορειτε να ταυτιστειτε απολυτως.. κ αυτο θα γινει χειροτερο αν αποφασισετα να το πατε σοβαρα.. τεσπα
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Page 2 of 2 FirstFirst 12