Results 1 to 15 of 119
-
02-04-2013, 21:19 #1
Απειλές αυτοκτονίας από μέλη του φόρουμ
Έπειτα από συννενόηση με τον χρήστη "Κλειδί Σκέψης" αποφασίσαμε να ανοίξουμε αυτό το θέμα σχετικά με περιπτώσεις όπου άτομα ανακοινώνουν μέσω φόρουμ ότι προτίθενται να αυτοκτονήσουν παρά τα όσα τα υπόλοιπα μέλη τους λένε προκειμένου να τους αποτρέψουν.. μάλιστα το φαινόμενο κλιμακώθηκε με 2 περιπτώσεις χρηστών.. (ξέρουν αυτοί ποιοί είναι).. και θέλω να ρωτήσω τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, μέχρι πότε μπορεί κανείς να ανοίγει θέματα όπου υποστηρίζει συνεχώς ότι θα αυτοκτονήσει ή να κάνει αντίστροφες μετρήσεις? Εγώ πιστεύω ότι απλά επιζητούν την προσοχή με λάθος τρόπο, από την άλλη όμως δεν μπορούν να κρατάνε ένα ολόκληρο φόρουμ σε αγωνία άμα τελικά θα προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα ή όχι.. κι αν όντως κάποιοι το εννοούν? εκεί τι γίνεται? τι θα μπορούσε να γίνει? εσείς ως μέλη του φόρουμ προσωπικά τι θα κάνατε? ποιός είναι ο ρόλος της διαχείρισης εδώ και πού σταματάει? πάντως είναι λυπηρό να βλέπεις από 2-3 άτομα αναφορές σε προθέσεις αυτοκτονίας, εμμέσως είναι και χειριστικό όσον αφορά τους υπόλοιπους.. Κλειδάκι συμπλήρωσέ με, ελπίζω να τα έγραψα σωστά, και όποιος άλλος θέλει φυσικά
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 02-04-2013, 21:32 #2
Σε αυτες τις περιπτωσεις θελει αμεση επικοινωνια με την διωξη ειτε για να σωθει ο αυτοχειρας,ειτε για να βαλει μυαλο ο υποτιθεμενος αυτοχειρας,ωστε να μην παιζει με αυτα τα θεματα.Δεν υπαρχει κατι αλλο νομιζω που μπορει να γινει.
Τωρα για την διαχειριση...Υπνε που παιρνεις τα παιδια ελα παρε και τουτο..Καποιοι φορεσαν την κορωνα του μοντερειτορ μονο για τα ματια δυστυχως..Λεω ψεμματα?Αυτα απο εμενα!
02-04-2013, 21:44 #3
με το που μπήκα στο φόρουμ σοκαρίστηκα με τις συνεχόμενες απειλές αυτοκτονίας απο ένα άτομο αλλά και απο την ένταση και το θυμό του. Επικοινώνησα έτσι με τους διαχειριστές και έλαβα αυτην την απάντηση:
Καλησπέρα σας,
Σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά όταν οι αναφορές περί αυτοκτονίας γίνονται
συγκεκριμένες και έντονες, απαιτείται να ενημερώσουμε τη δίωξη ηλεκτρονικού
εγκλήματος, ώστε με τη συνδρομή ψυχολόγων, να προσεγγίσουν τον άνθρωπο που
απειλεί να θέσει τέλος στη ζωή του.
Από κει και πέρα, τα μέλη του φόρουμ χρειάζεται να αντιμετωπίσουν με
ενσυναίσθηση το συγκεκριμένο μέλος, χωρίς κριτική, μιας και πολλές φορές,
τέτοιες απειλές αυτοκτονίας, κρύβουν πολύ μοναξιά και χρειάζονται όλη την
καλή μας "ενέργεια" προκειμένου να είμαστε υποστηρικτικοί.
Οι διαχειριστές πετάν εμμέσως πλην σαφώς σε εμάς το μπαλάκι να καλέσουμε την αστυνομία... και ρωτάω να το κάνουμε? θα βοηθήσει? ή αντίθετα θα στιγματίσουμε άτομα που ήθελαν με λάθος τρόπο να τραβήξουν προσοχή ... Αν καλέσουμε την αστυνομία θα ενημερωθούν και οι οικογένειες των ατόμων και αυτό ίσως βοηθήσει να απευθυνθούν αυτά τα άτομα σε κάποιον ειδικό. Παρακαλώ όσους έχουν κάποια γνώμη να την εκφράσουν και να δούμε όλοι μαζί με πιο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα...Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/
02-04-2013, 21:50 #4
Θεωρείς λοιπόν πως η αστυνομία θα βοηθήσει... Είπαμε η διαχείριση μας πετάει το μπαλάκι να αποφασίσουμε. Είναι λυπηρό πως κάθε μέρα διαβάζω δύο αναρτήσεις με θέμα την αυτοκτονία!!!! Διάβασα μέσα στο φορουμ άτομο να ζητά απο τους υπόλοιπους να του υποδείξουν τρόπους για να αυτοκτονήσει!!!!!!!!!!!
Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/
02-04-2013, 22:01 #5
Θεωρω Κλειδι πως δεν ειναι κανεις σε θεση να ξερει αν καποιος το εννοει ή παιζει,ψυχανεμιζομαστε μονο..Οποτε λοιπον θεωρω οτι και στις δυο περιπτωσεις η δραση πρεπει να ειναι κοινη:Aναφορα στην διωξη επαναλαμβανω για να σωθει ο αυτοχειρας ή να βαλει μυαλο Κλειδι μου..Γιατι με αυτα τα θεματα δεν παιζουμε και το τρολαρισμα(που σε πολλες περιπτωσεις περι τρολαρισματος προκειται)να εχει ενα οριο.
Τωρα το οτι αναζητουν την προσοχη ειναι προφανες,ειναι τροπος ομως αυτος?Δεν πρεπει καποιος να τους πει 2 κουβεντες?
02-04-2013, 22:23 #6
Μην αγχωνεστε...
Noone is gonna die...Not today bitches!
03-04-2013, 18:38 #7
Αν και δε θελω να λαβω μερος για ευνοητους λογους , πιστευω πως αυτη η κινηση ηταν check γιατι εχει παραγινει λιγο αυτο το θεματακι... Πιστευω οτι θα πρεπει να ειδοποιηθει αρμοδια αρχη γιαυτο και να ληξει με ηρεμια...
03-04-2013, 18:54 #8
Οντως κατι πρεπει να γινει.
Και κατα την γνωμη μου θα επρεπε να φαν και μπαν καποια μελη , που ισχυριζονται εδω και αιωνες οτι θα αυτοκτονησουν ( δεν μιλαω για τον Τομ εδω ) απλα για να σπασουν πλακα.
Οσο για την διαχειριση , εχω δει πως σε καποιες περιπτωσεις εχουν επεμβει διαγραφοντας καποια θεματα , αλλα αυτο μαλλον δεν αρκει.
03-04-2013, 19:11 #9
εγώ νομίζω ότι η ειδοποίηση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα φόρουμ όταν υπάρχουν συνεχόμενες απειλές, και αν πραγματικά ανησυχεί και θέλει να κάνει κάτι.
έχω παρακολουθήσει συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα και σε ένα άλλο γκρουπ ψυχικών διαταραχών που συμμετέχω.
εμένα με ικανοποιεί αυτή η απάντηση, δεν νομίζω ότι κάποιος πίσω από μια οθόνη θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο.
03-04-2013, 19:14 #10
03-04-2013, 19:14 #11
με εχει προβληματισει κι εμενα το φαινομενο.
επειδη το θεμα ειναι ιδιαιτερως επικινδυνο, προσωπικα πιστευω οτι τουλαχιστον τα μονιμα φαινομενα, δηλαδη οι επαναλαμβανομενες απειλες απο τα ιδια μελη, ειναι σε γνωση του αντμιν και ειτε τα θεωρει ακινδυνα, ειτε εχει λαβει μετρα που δεν εχει ανακοινωσει.
ειδα προσφατα και απειλες κατα ζωης μελους απο μελος που τις περισσοτερες ωρες απειλει οτι θα αυτοκτονησει...
ομολογω οτι δεν εκανα αναφορα και δεν ξερω αν εχει νοημα.
03-04-2013, 19:43 #12
Οπότε λοιπόν καταλήγουμε ότι η καλύτερη και πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η ενημέρωση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, με σκοπό την αποτροπή τέλεσης αυτοκτονίας από τα συγκεκριμένα μέλη και ενδεχομένως να τους προσεγγίσει κάποιος ειδικός ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά τους.. διότι το να γράφει κάποιος συνεχώς ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει και εμείς να καθόμαστε να τον καμαρώνουμε (πέρα από τις άπειρες ώρες που ενδεχομένως να έχουμε κατασπαταλήσει προκειμένου να τον αποτρέψουμε), μας καθιστά κι εμάς συνένοχους κατά κάποιον τρόπο, έτσι πιστεύω τουλάχιστον.. για αυτό έγραψα στο πρώτο ποστ ότι όλο αυτό είναι και χειριστικό ως προς τους άλλους, σε βάζει σε δίλλημα αν πρέπει να ενημερώσεις ή όχι..
Επί του παρόντος, ποιός αναλαμβάνει να ενημερώσει τη δίωξη??
Επίσης θέλω να προσθέσω το εξής, ότι αν πρόκειται για τρολάρισμα, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, διότι όλα έχουν κι ένα όριο, δεν μπορείς να παίζεις έτσι με τις ψυχές άλλων ανθρώπων για να κάνεις εσύ την καύλα σου και να σου περάσει η ώρα.. αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος μπορεί να τρολάρει απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.. πόσο ανώριμος και ηλίθιος παίζει να 'σαι δηλαδή.. έχω δει να τρολάρουν γράφοντας για το πέος τους, ότι πήγαν με τη μάνα τους, ότι πήγαν με γάιδαρο, ότι πήγαν στο φεγγάρι, αλλά το να τρολάρει κάποιος με τέτοιο τρόπο ξεπερνάει κάθε όριο..." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
03-04-2013, 19:45 #13
λακρυ
νομιζω εσυ ησουν που πολυ σωστα ειχες σχολιασει οτι υπαρχει το συνειδητο και το ασυνειδητο τρολαρισμα....
δεν λεω οτι το συγκεκριμενο ειναι ασυνειδητο, λεω απλα να το εχουμε και αυτο κατα νου.
03-04-2013, 19:46 #14
03-04-2013, 19:46 #15
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις ας ελπίσουμε πως θα υπάρξουν και αποτελέσματα. Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους. Απλά θα ήθελα να τονίσω το να παραμείνουμε όσο μπορούμε υποστηρικτικοί μιας και είμαστε σε φόρουμ υποστήριξης...
Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/