Results 91 to 105 of 151
-
18-04-2013, 09:04 #91
Kαλημέρα ioanni...Πάντα μου αρέσουν αυτά που γράφεις και τα βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.Αλλά εδώ εγώ,βρήκα πάτημα στον καθημερινό αυνανισμό.Δηλαδή δεν έχει να κάνει κάτι με ψυχολογικό κομμάτι όταν υπάρχουν ''ορεξεις''...Αυτό εννοώ.Αν το έκανε 1 φορα τη βδομάδα για παράδειγμα,τότε ίσως υπηρχε το ψυχολογικό κομμάτι.Αλλά το καθημερινό (για μένα φυσιολογικό για εναν νέο άντρα) σημαίνει ότι κάτι άλλο φταίει.Ειδικά όταν δηλωνει ο ίδιος ''δε με αναβεις''....Εκεί μετά παιζουν άλλα ρόλο κι οχι το ψυχολογικό.Για παράδειγμα μπορεί να βαριέται να ικανοποιήσει την συντροφό του (οποια κι αν ειναι αυτη) και την ''βγάζει'' με πορνό.Έχει πάρα πολλά παρακλαδια το θέμα στο γιατί μπορεί να μη θελει.Αλλά ψυχολογικό δεν είναι σίγουρα.Δηλαδή δεν είμαι καλά ψυχολογικά ,αυτοικανοποιούμαι καθημερινά κι αφήνω την σύντροφό μου με αμφιβολίες και ενοχές ότι φταίει αυτή?Ε οχι δε συμφωνώ... :)
Marianna οχι αυτό να το βγάλεις από το μυαλό σου,ότι θα φερθείς άδικα κι αχάριστα γι αυτο το ανέφερα στο ποστ μου.Ξέρω ότι παίζει μεγάλο ρόλο για σενα.Το κατάλαβα με αυτά που διάβασα .......
- 18-04-2013, 09:44 #92
Θέλω να σας πω και κάτι άλλο που διαπίστωσα και με είχε πληγώσει πολύ (και ντρέπομαι να το συζητήσω με φίλους). Κάποια βράδια που κοιμόμασταν μαζί, καταλάβαινα ότι αυτός αυνανιζόταν δίπλα μου την ώρα που (νόμιζε ότι) κοιμόμουν. Δεν του έχω κάνει ακόμα συζήτηση γι' αυτό. Αντιλαμβάνομαι ότι ο αυνανισμός και για τον άντρα και για τη γυναίκα είναι φυσιολογικό να συμβαίνει και μέσα στη σχέση. Όχι όμως σε μια σχέση με τέτοια σεξουαλικά προβλήματα, και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο.
18-04-2013, 10:14 #93
Marianna δεν είχα σκοπό να γράψω αλλά μετά από αυτό το post μου έδωσες κίνητρο. Δεν υπάρχει αυτό που λες τώρα. anyway //
Δύο επιλογές εγώ μπορώ να βρω.
Ή μπαίνεις στην διαδικασία να ανανεώσετε μαζί την σχέση σας χωρίς να θέτεις συνέχεια σαν θέμα την στύση και να αλλάξετε μαζί διάφορα. Στάσεις - Τρόπους - Μέρη και να αφήσεις το πράγμα να πάει από μόνο του. Χωρίς να του πεις τίποτα όμως. Χωρίς να θέσεις κάποιο θέμα. Απλά ξεχνάς ότι έχει γίνει και την επόμενη φορά που θα τον δεις ξεκίνα καινούργια πράγματα και δες εάν εκείνος ακολουθήσει. Στο ξαναλέω όμως χωρίς να το θέσεις σαν ανανέωση. Απο κει και έπειτα βλέπεις πως θα πάει...
Ή εάν δεν έχεις την όρεξη να μπεις σε αυτή την διαδικασία πρέπει να το σταματήσετε. Χωρίς να είναι η αιτία κάποια "στύση" και μλκιες. Εδώ ο άνθρωπος συγνώμη κιόλας αλλά τον έπαιζε στο κρεββάτι ενώ εσύ κοιμόσουν και εσύ μου μιλάς για σεξουαλική δυσλειτουργία ? Θέμα "ανάμματος" είναι όπως σου αποκάλυψε "καταλάθος" και μετά απο πίεση απ'ότι φαίνεται ..
και μην στενοχωριέσαι να θυμάσαι υπάρχουν και πιο δύσκολα θέματα
18-04-2013, 10:38 #94
Οπότε κι εσύ καταλαβαίνεις ότι το θέμα δεν είναι ψυχολογικό.Μια ερώτηση κι αν θέλεις απαντάς.Τονίζεις καποια θετικά στοιχεία που λες ότι σε κρατάνε.Ποια είναι αυτά?Εγώ μόνο το οικονομικό διακρίνω,αν και δε το θεωρώ θετικό στοιχείο.Τι είναι αυτό που σε κρατάει?Σου επισημάνω μερικά αρνητικά και μου λες τα θετικά....
-Από την αρχή μέτριο σεξ και τωρα καθόλου...
-Είσαι ωραια γυναικα οπως λες αλλά αρχιζεις και νιωθεις το αντιθετο με αυτά που ακούς...
-Απόσταση....
-Αυνανισμός καθημερινός και ικανοποιηση χωρίς να περιλαμβλανει εσένα μέσα....
18-04-2013, 10:53 #95
Nickath ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ναι, είναι σαφές ότι δεν τον ανάβω και άλλωστε μου το είπε. Από τα ελάχιστα που του έχουν ξεφύγει, πριν από εμένα είχε ελάχιστες εμπειρίες, και η προηγούμενη σχέση του αντιμετώπιζε και εκείνη πρόβλημα σεξουαλικό, λόγω, όπως μου λέει, γυναικολογικών προβλημάτων που είχε η κοπέλα.
Ξέρω καλά ποιές είναι οι επιλογές μου τις οποίες εξετάζω σοβαρά προσπαθώντας να πάρω μια (τελική) απόφαση, διότι είμαστε πολλά χρόνια μαζί και αυτό ή θα λυθεί ή θα χωρίσουμε. Γι αυτό, επειδή βρίσκομαι σε αυτή τη διαδικασία, ζητώ τις γνώμες σας, για να δω ποιά είναι η σκοπιά τρίτων. Τόσο αντρών, όσο και γυναικών. Και επειδή κάποιες κοπέλες εδώ (ευλόγως!) ανέφεραν πως δε θα ανεχόντουσαν τέτοια λόγια και συμπεριφορά, να καταστήσω σαφές πως έχω αξιοπρέπεια και υπό άλλες συνθήκες η δήλωση "δεν με ανάβεις" θα ήταν προσβλητική και αυτοδίκαια λόγος χωρισμού. Όμως, πλέον του συναισθηματικού και πνευματικού μας δεσίματος όλα αυτά τα χρόνια, ο ίδιος είναι που επιμένει ότι δε θέλει να με χάσει και θέλει να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία στη σχέση μας, όντας σχεδόν βέβαιος ότι αν μείνουμε μαζί θα το λύσουμε.
Τέλος, το θέμα της στύσης δεν το αναφέρω πλέον ούτως ή άλλως, και δεν τον έχω πιέσει ποτέ. Του έχω κάνει μόνο μερικές (ελάχιστες) συζητήσεις αυτά τα δύο χρόνια, απλώς και μόνο για να καταλάβω πού είναι το πρόβλημα και τί μπορώ να κάνω εγώ από την πλευρά μου. Είμαι πάντα πάρα πολύ διακριτική. Η πίεση είναι ασφαλώς ό,τι πιο αντι-ερωτικό. Αλλά και αυτή η (πολύ συνηθισμένη) συμβουλή, ότι οι γυναίκες πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να γινόμαστε διαρκώς εφευρετικές σεξουαλικά για να διατηρηθεί το αυτονόητο, εμένα με ξενίζει. Ίσως φταίει ότι έχω κάποιες πιο "παραδοσιακές" αντιλήψεις πάνω σε αυτό, παρά το γεγονός ότι δεν είμαι καθόλου πουριτανή, αλλά ερωτικά ανοιχτή και αποζητώ την ευχαρίστηση του συντρόφου μου.
Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά (και άλυτα ενδεχομένως) προβληματα, αλλά είναι δύσκολο πολύ να μην στεναχωριέμαι :)
18-04-2013, 10:54 #96
Γεια σου Μαριάννα.
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά σ' ότι σου έχουν πει και θέλω να προσθέσω το εξής : Ολοι οι άνθρωποι (άντρες και γυναίκες ) δεν έχουν την ίδια λίμπιντο. Ο φίλος σου θαρρώ ότι έχει καταπιεσμένα σεξουαλικά αισθήματα τα οποία του είναι δύσκολο να τα μοιραστεί μαζί σου. Μπορεί να τον εκφράζει επίσης ένα "διαφορετικού" είδους σεξ που μαζί σου δεν μπορεί ν' εκφράσει. Ίσως αυτό σημαίνει και δεν το "δεν με ανάβεις". Ναι μεν του αρέσεις σαν γυναίκα και σύντροφος, θέλει να είσαι μαζί σου, όμως δεν σε συμπεριλαμβάνει στις ερωτικές φαντασιώσεις του, επειδή απλά τον "ανάβει" ένα διαφορετικό είδος γυναίκας ή μια διαφορετικου τύπου ερωτικής συνευρεσης , που για κάποιους λόγους δεν μπορεί να σε φανταστεί σαν πρωταγωνίστρια σ' αυτές. Θα έπρεπε φυσικά μετά από τόσα χρόνια σχέσης (έστω και από απόσταση) να είχε λύσει κάποια θέματα του, αν πραγματικα και ουσιαστικά τον ενδιέφερε μια ολοκληρωμένη σχέση μαζί σου. Ίσως ότι δεν διεκδίκησες μια καλύτερη ερωτική ζωή από την αρχή καθώς και η απόσταση τον βόλεψε.
Στην τελική όμως σκέψου, ότι είσαι μια νέα κοπέλα. Και αν συνεχίσει αυτό θα καταπιέσεις τόσο και την δική σου σεξουαλικότητα που θα ψάχνεις μετά να την βρεις. Και μια καταπιεσμένη σεξουαλικότητα που δεν βρίσκει αποδέκτη και τρόπους να εκφραστεί, αργά ή γρήγορα οδηγεί σε προβλήματα.Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
18-04-2013, 10:59 #97
Ntoubroutza δεν με κρατάει το οικονομικό, αλλά η ευγνωμοσύνη που νιώθω επειδή με στήριξε πολύ ένα διάστημα που το είχα ανάγκη. Και όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ψυχικά/συναισθηματικά. Δεν μπορώ να το ξεχάσω αυτό, θα ήμουν αγνώμων. Αυτό που με κρατάει είναι η αγάπη που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο. Επίσης είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, και το πνευματικό μας ταίριασμα δεν το έχω βρει σε κανένα άλλο σύντροφο.
18-04-2013, 11:04 #98
18-04-2013, 11:05 #99
Για μένα πραγματικά ποθητός ερωτικός σύντροφος είναι αυτός που ακόμα και μετά από χρόνια πρωταγωνιστεί στις φαντασιώσεις σου.
Όταν ο φίλος σου αυνανίζεται καθημερινά και μάλιστα όταν είστε μακρυα και υποτίθεται ότι του λείπεις, σε συμπεριλαμβάνει στις ερωτικές σκέψεις του? Με τι φτιάχνεται, ξέρεις? Δεν χρειάζεται να το μοιραστείς εδώ μαζί μας αν αισθάνεσαι άβολα, είναι πολύ προσωπικά κάποια πράγματα, απλά σε ρωτάω αν ξέρεις που βρίσκεσαι εσύ μέσα σ' ολο αυτο.
Αν όχι, τι να ψάξεις και τι να προσπαθήσεις....
Αν ναι , πως πρωταγωνιστείς...μήπως κάποια Μαριάννα διαφορετική που θα ήθελε να έχει στο κρεβάτι του?Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
18-04-2013, 11:07 #100
18-04-2013, 11:10 #101
Frini σε ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσαι μαζί μου τη γνώμη σου. Είναι πολύ χρήσιμο αυτό που μου είπες. Πράγματι θεωρώ πως λόγω των βιωμάτων του (πχ πατέρας που τον μάλωνε όταν αυνανιζόταν και τον "διέκοπτε" διότι ήταν κακό) ο φίλος μου έχει πράγματι καταπιεσμένη σεξουαλικότητα. Μου λέει πως το σεξ το αντιλαμβάνεται ως κάτι "ζωώδες" με το οποίο δυσκολεύομαι να συμφωνήσω απόλυτα. Αν ήταν ζωώδες, δε θα μας ενδιέφερε η ευχαρίστηση του συντρόφου, ή ακόμα και αν πονάει την ώρα της πράξης. Το έχω καταλάβει στις πιο "πετυχημένες" συνευρέσεις μας πως αυτό τον ευχαριστεί πολύ. Όχι να με πονάει ασφαλώς, αλλά εμπάσει περιπτώσει το να μην είναι πολύ τρυφερός. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή. Από την άλλη έχω πράγματι αρχίσει να νιώθω πως καταπιέζω τη δική μου σεξουαλική ταυτότητα, και για να είμαι ειλικρινής φαντασιώνομαι συχνά άλλους άντρες. Ασφαλώς αυτό απέχει από το να προχωρήσω σε κάτι. Όμως δεν ξέρω πόσο καιρό μπορώ να αντέξω σεξουαλικά αποστερημένη.
18-04-2013, 11:13 #102
Τίποτα δεν είναι δεδομένο όμως, σε κανέναν και σε καμια σχέση όμως τελικά..
Και να συμπληρώσω για την φίλη μας ότι η αγάπη και η πνευματική επαφή είναι πολύ πολυ σημαντικά στοιχεία για μια σχέση. Δεν μπορούν όμως να την στεριώσουν μόνο αυτά . Ισως αν είσαι σε μια ηλικία των 45-50 και φυσικά η σχέση σου έχει κάνει τον κύκλο της για χρόνια, που σημαίνει ότι έχεις ζήσει με το ταίρι σου έναν έντονο έρωτα και μετά από χρόνια σε δένουν άλλα βαθειά και ουσιώδη..Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
18-04-2013, 11:16 #103
18-04-2013, 11:16 #104
Το να είσαι εφευρετικός στο σεξ δεν είναι κακό. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την ύπαρξη καμπής στην σεξουαλική σας ζωή. Όλα αυτά που σου ανέφερα διαφορετικές στάσεις-τρόπος στο σεξ-επικοινωνία - διαφορετικά μέρη δεν υπάρχουν/γίνονται μόνο σε πορνό αλλά και στα ζευγάρια. είναι κάτι πολύ φυσιολογικό όταν γίνεται μεταξύ εσένα και του ανθρώπου που αγαπάς.
Τις "παραδοσιακές" αυτές αντιλήψεις τις έχεις συζητήσει καθόλου μαζί του? Και πάλι σου ξαναλέω εάν δεν είσαι πρόθυμη να κάτσεις να επεκτείνεις ένα τέτοιο θέμα τότε μπορείς να το σταματήσεις ...
συμφωνώ απόλυτα ...
18-04-2013, 11:18 #105
Γίνεσαι απόλυτα αντιληπτή Μαριάννα και φαντάστηκα ότι κάπως έτσι θα ήταν. Οι σεξουαλικά καταπιεσμένοι άνθρωποι διαχωρίζουν με κάποιο τρόπο το σεξ από το μοιρασμα της αγάπης και της συντροφικότητας. Σαν να είναι δυο διαφορετικά πράγματα που αδυνατούν να τα συνδέσουν μεταξύ τους.
Φαντάζομαι ότι άλλα πράγματα τον διεγείρουν σεξουαλικά από ότι εσένα προφανώς. Έχει αντιληφθεί από νωρίς ότι δεν μπορείς, λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγρασίας να είσαι μέρος τους. Οπότε δεν μπορεί να σε συμπεριλάβει στην σεξουαλική του ζωή ως αναπόσπαστο κομμάτι.
Στην περίπτωση αυτή δυο τινά υπάρχουν. Είτε μαθαίνεις τι είναι αυτό που θέλει και κάνεις προσπάθεια να ακολουθήσεις, αν μπορείς, είτε φεύγεις...Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ