ΣΩΜΑΤΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10

ΣΩΜΑΤΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

καλησπερα ειμαι 26 γραφω παλι μετα απο καιρο για καπια πραγματα ανεξιγητα..εχω φοβια εδω και ενα χρονο με τις ασθενειες οπως αρκετοι απο εδω απο οτι εχω δει..εχω περαει απο χιλιαδες γιατρους απο ολες τις ειδικοτιτες..πηγα σε ψυχολογο και ψυχιατρο ειχα αρχισει μια αγωγη για 2 μηνες και μετα αφου δεν ειδα διαφορα το σταματησα και μου πε να το αλλαξουμε εγω δεν ηθελα κατι τετοιο να μπω σε νεες δοκιμασιες με φαρμακα ειπα τελος δεν θα γινω πειραματοζωο και στο τελος να παθω και αλλα απο φαρμακα..τεσπα αυτο που εχω πλεον σαν προβλημα ειναι καποια μουδιασματα και καποιες αισθισεις περιεργιες στο σωμα στα χερια ποδια..στα χερια πχ σαν να χω βραχιολακι στο χερι χωρις να το φοραω ι κατι σαν να νε πανω και με ενοχλει σαν μυρμιγκιασματα..εχω φοβιθει μην εχω σκπ εχω κανει μαγνητικι εγκεφαλου και νευρολογικη εξεταση το φλεβαρη που ειχε βγει καθαρη και τωρα σκεφτομε να ξανακανω..απλα μπενω σε δηλημα παλι αν μου πουνε παλι για ανχος και αυτα ι θα μου βρουνε κατι δεν ξερω πραγματικα τι να κανω τα φωτα σας

Φίλε Βασίλη, είχες και συμπτώματα διαταραχής άγχους? Δηλαδή κρίσεις πανικού εφιδρώσεις ταχυκαρδίες και τέτοια? Διότι αν ναι τότε δεν αξίζει τον κόπο να τα κανείς όλα αυτά πάλι. Εγώ που τα περνάω αυτά πάντα έχω μυρμηγκιάσματα και ιστορίες τέτοιες. και όχι μόνο σε χέρια και σε πόδια αλλά και sta μαγούλα μου. Είναι καθαρά άγχος. Και κάτι άλλο ρε παιδιά...
    με το να κανείς μαγνητικές και ακτίνες χ όλη την ώρα δεν είναι καλό για τον οργανισμό.... τόση ραδιενέργεια πια... στο τέλος θα το πάθουμε το κακό και θα είναι από τις πολλές εξετάσεις και από την εμμονή μας.. Όλα είναι μέσα στο μυαλό. Πως είναι γενικότερα ο τρόπος ζωής σου? Διατροφή? Ύπνος? Αλκοόλ? Κανείς χρήση κάναβης η ναρκωτικών?

Quote Originally Posted by SpyroKo View Post
    Φίλε Βασίλη, είχες και συμπτώματα διαταραχής άγχους? Δηλαδή κρίσεις πανικού εφιδρώσεις ταχυκαρδίες και τέτοια? Διότι αν ναι τότε δεν αξίζει τον κόπο να τα κανείς όλα αυτά πάλι. Εγώ που τα περνάω αυτά πάντα έχω μυρμηγκιάσματα και ιστορίες τέτοιες. και όχι μόνο σε χέρια και σε πόδια αλλά και sta μαγούλα μου. Είναι καθαρά άγχος. Και κάτι άλλο ρε παιδιά...
    με το να κανείς μαγνητικές και ακτίνες χ όλη την ώρα δεν είναι καλό για τον οργανισμό.... τόση ραδιενέργεια πια... στο τέλος θα το πάθουμε το κακό και θα είναι από τις πολλές εξετάσεις και από την εμμονή μας.. Όλα είναι μέσα στο μυαλό. Πως είναι γενικότερα ο τρόπος ζωής σου? Διατροφή? Ύπνος? Αλκοόλ? Κανείς χρήση κάναβης η ναρκωτικών?
    εχω κανει διο μαγνητικες εγκεφαλου λενε οτι δεν εχουν ακτινες και ι ραδιενεργεια που εχει δεν σε επηρεαζει αλλα ποτε δεν ξερεις..απο διατροφη μεσσαια αλλα δεν πινω δεν καπνιζω ουτε χρησεις κανω αλλα απο στρες λογικα εχω πολι λογο του φοβου ειχα περασει και αλλα θεματα αυτο το χρονο με αλλα συμπτωματα που ιταν απο το ανχος οπως στομαχι εντερο κλπ αλλα αυτο ειναι κατι που επιμενει τις τελευταιες βδομαδες και δεν ξερω με φοβιζει αρκετα

Βασίλη αν έχεις διάθεση γράψε πως ξεκίνησαν όλα αυτά. Έκανες αθλητισμό και τον σταμάτησες ? Άλλαξες κάτι γενικά στον τρόπο ζωής σου ? Σου συνέβη κάποιο στρεσογόνο γεγονός ? Οι σχέσεις σου με τους γύρω πώς είναι (γονείς, φίλοι και κοπέλες) ?

Quote Originally Posted by vigor View Post
    Βασίλη αν έχεις διάθεση γράψε πως ξεκίνησαν όλα αυτά. Έκανες αθλητισμό και τον σταμάτησες ? Άλλαξες κάτι γενικά στον τρόπο ζωής σου ? Σου συνέβη κάποιο στρεσογόνο γεγονός ? Οι σχέσεις σου με τους γύρω πώς είναι (γονείς, φίλοι και κοπέλες) ?
    ολο αυτο αρχισε απο το μαιο του 12 με μια κριση πανικου που νομιζα οτι μου τελειωνε ο αερας..ειχα θοριβιθει απο μια θεια μου που ειχε βγαλει καρκινο αλλα απο τοτε που ξεπερασα ολο αυτο εχουν ερθει αλλα οπως αυτο το τορινο με τα μουδιασματα και τους φοβους με την οικογενεια ολα μια χαρα λιγο με φιλους εχω ψιλοπαψει να εχω επαφες

πολλες σκεψεις παντος σημερα και χθες με χει πιασει ενα πραμα και κατι μουδιασματα σαν να παραλυει το χερι μου αφου το κανω κινισεις να δω αν κουνιετε τρελα!

Βασίλη ρίξε μια ματιά στις απαντήσεις που έχω δώσει (μιας και είναι λίγες μέχρι στιγμής) για την αντιμετώπιση του στρες. Ο Spyroko επίσης έχει δώσει παρόμοιες απαντήσεις. Ελπίζω να σε βοηθήσανε και οι απαντήσεις των παιδιών παραπάνω. Παρακάτω στις σελ 8-9 του ηλεκτρονικού περιοδικού υπάρχει ένας πολύ καλός οδηγός αντιμετώπισης του στρες για όλους.
    http://www.ayurveda-hellas.gr/magazine/01/index.html

Senior Member
    αίσθημα παλμών στη κοιλια κανείς????

Quote Originally Posted by vigor View Post
    Βασίλη ρίξε μια ματιά στις απαντήσεις που έχω δώσει (μιας και είναι λίγες μέχρι στιγμής) για την αντιμετώπιση του στρες. Ο Spyroko επίσης έχει δώσει παρόμοιες απαντήσεις. Ελπίζω να σε βοηθήσανε και οι απαντήσεις των παιδιών παραπάνω. Παρακάτω στις σελ 8-9 του ηλεκτρονικού περιοδικού υπάρχει ένας πολύ καλός οδηγός αντιμετώπισης του στρες για όλους.
    http://www.ayurveda-hellas.gr/magazine/01/index.html
    δεν ξερω φιλε vigor τι πεζει με μενα ειχα διαφορετικα συμτωματα ολο αυτο το διαστημα αναλογα που εστιαζα αυτο ειναι το κλειδη πιστευω αλλα δυσκολα το καταλεβενουμε τωρα αυτες τις μερες εχω ολο μουδιασματα και ειχα κανει μαγνητικη στο κεφαλι το φλεβαρη τωρα ειμαι στο τσακ να παω να ξανακανω γιατι φοβαμε μην εχω κατι και μεινω παραλιτος

Φίλε Βασίλη, μια διαταραχή πανικού μπορεί να σου δώσει όλα αυτά τα συμπτώματα. Όπως σου είπα δεν χρειάζεται να κανείς καμία μαγνητική και να ξεχάσεις τους γιατρούς γιατί μπαίνεις σε αυτό το κλίμα της "αρρώστιας" χωρίς να το καταλαβαίνεις. Τα μουδιάσματα είναι φυσιολογικά όταν έχεις κρίσεις πανικού. Θα σου εξηγήσω τι περίπου γίνεται. Όταν παθαίνεις μια κρίση πανικού η όταν έχεις αυτή διαταραχή άγχους που αισθάνεσαι ένα βάρος στο στήθος και όλα τα συναφή οι μύες σου εμπλέκονται και τσιτώνουν λόγο της αδρεναλίνης και της χαμηλής σεροτενίνης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποια σημεία του σώματος σου όπως τα χέρια σου και τα πόδια σου να μουδιάζουν. Είναι καθαρά μια αντίδραση του οργανισμού σου. Απλά το πρόβλημα είναι πως αγχώνεσαι μήπως έχεις κάτι χειρότερο και επειδή το μυαλό μας είναι παρά πολύ δυνατό αυτές οι σκέψεις γίνονται εμμονές. Εμένα να φανταστείς όπως έχω εξηγήσει μούδιαζε όλο μου το πρόσωπο και είχα παλμούς στην κοιλιά όπως ο φίλος Κώστας ανέφερε.
    Και όλα αυτά για τον λόγο που σου εξήγησα. Σαν οργανισμός μέσα στο σώμα σου έχεις παντού νεύρα και μύες τα οποία όλα συνδέονται με το μυαλό σου. Το μυαλό σου ας πούμε δίνει την εντολή στο χέρι σου να κινηθεί ωραία? το ίδιο ακριβώς γίνεται και με το μούδιασμα αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν το ελέγχεις. Όταν είσαι αγχωμένος για το οτιδήποτε το μυαλό σου αυτόματα, για έναν λόγο τον οποίο ούτε οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλάβουν ακόμα, δίνει εντολή στο χέρι σου να μουδιάσει κ.ο.κ και εσύ nomizeis πως έχεις πρόβλημα. Αλλά στην τελική είναι το μυαλό σου που τα κάνει. Καθάρισε λίγο το υποσυνείδητο σου, ψάξε λίγο μέσα σου τι είναι αυτό που σε αγχώνει. Ξεκινά τον αθλητισμό σου να πίστει το μυαλό σου ότι είσαι γέρος και δυνατός. Μην φοβάσαι μην πάθεις τίποτα. Ο μόνος φόβος φίλε μου είναι ο ίδιος ο φόβος. Σε αυτές της περιπτώσεις πρέπει να ξεπεράσεις τον ίδιο σου τον ευατό. Αν νομίζεις ότι θα πάθεις κάτι και αυτό σε κρατάει πίσω σε ότι και αν κανείς έχεις χάσει. Είναι λογικό να τα νιώθεις όλα αυτά, και εγώ τα νιώθω. Αλλά μην σε σταματάει. Δέξου το και προχωρά. Να σε ρωτήσω κάτι. Γιατί πάντα θες να νομίζεις ότι έχεις κάτι? Πας σε γιατρούς για να πίστεις ότι έχεις κάτι? κάθε φορά βλέπεις πως δεν έχεις τίποτα και πραγματικά δεν έχεις τίποτα. Και το ξέρεις.Έχω εξηγήσει σε άλλο μου ποστ πως άμα πραγματικά δεις αρρώστους ανθρώπους θα καταλάβεις πως δεν έχεις απόλυτος τίποτα. Και για αναπτυχθεί μια σοβαρή ασθενια του εγκεφάλου και της καρδιάς χρειάζεται 10 χρόνια τουλάχιστον. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν στιγμές που νιώθεις μια χαρά και στιγμές που όταν σκέφτεσαι τα συμπτώματα αυτά ερχοντε. Τη σημαίνει? ότι ο εγκέφαλος σου και οι καρδιά σου θεραπεύτηκαν από την μια στιγμή στην άλλη και μετά ξανά αρρώστησαν? Συγνώμη που σε κουράζω μην το πάρεις σαν κήρυγμα. Αλλά πρέπει να τα δούμε και λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Σέβομαι αυτό που περνάς γιατί το περνάω και εγώ και σε καταλαβαίνω. Τουλάχιστον μιας και έχω βρει 1-2 τρόπους να το ξεπεράσω το μοιράζομαι μαζί σας. Αλλά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να είμαστε τόσο ανασφαλής για τον εαυτό μας και να πιστέψουμε επιτέλους πως έχουμε περισσότερη δύναμη μέσα μας απ όσο νομίζουμε.