Results 16 to 30 of 31
-
30-10-2013, 18:50 #16
Θα συμφωνησω με την Δεσποινα , πως καλο ειναι τα φαρμακα να κοβονται με οδηγιες του γιατρου.
Εγω τα εκοψα σταδιακα και δεν ειχα παρενεργειες απο διακοπη. Θα ηθελα ομως να σε ρωβτησω ποιο ειναι το μεγαλυτερο διαστημα που εχεις μεινει χωρις φαρμακα
Τα υπολοιπα που εγραψες πχ φοβασαι για εμφραγμα , εχεις μουδιασματα κλπ μοιαζουν με αρρωστοφοβικες σκεψεις και ψυχοσωματικες ενοχλησεις ή και με κριση πανικου κατι που εχουν αρκετοι πασχοντες απο ιψδ. Δεν βρισκω κατι το περιεργο σε αυτο.
Βεβαια δεν θα εχανες και κατι αν πηγαινες στον γιατρο σου και του ανεφερες οσο γραφεις εδω.
Gandlalf σε εμενα η σεξουαλικη δυσλειτουργια εξαφανιστηκε λιγο καιρο μετα την διακοπη. Βεβαια εγω ειμαι γυναικα , σε αντρες ισως να ειναι αλλιως...
- 01-11-2013, 10:23 #17
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας, το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς φάρμακα ήταν 3 ημέρες, την τέταρτη ήμουν σε ένα καφέ Σαββατο πρωί, ξαφνικά άρχισαν να θολώνει η ματιά μου, να σφίγγει το κεφάλι μου και να γυρνάνε όλα, να θέλω να αρχίζω να τσιρίζω μέστον κόσμο, κρατήθηκα, συναισθήματα παρανοικά, απίστευτη τρομάρα πήρα και φυσικά χαπακώθηκα αμέσως. Τα φάρμακα αυτά δυστηχώς πιστεύω ότι σε βοηθούν αρχικά αλλα μετά γίνονται τα ίδια πρόβλημα, εσκεμένα, για οικονομικά οφέλη, και σε κρατούν δέσμιο για μια ζωη. Ελπίζω κάποτε όλοι να γίνουμε όπως πρώτα...
03-11-2013, 20:57 #18
κανε ψυχοθεραπια και μολις νιωσεις ετοιμος κοφτα...
15-01-2014, 13:27 #19
Ξαναγράφω να πώ ότι κατάφερα να σταματήσω --μόνος μου-- τα χάπια της κατάθλιψης ( Cypralex ), δεν νοιώθω καμιά εξάρτηση πλέον σε αυτά, είμαι καλά χωρίς αυτα.
Μου έμεινε το Solian ( αντιψυχωσικό ) 100mg κάθε βράδυ, αυτό δεν έχω καταφέρει να το κόψω.. απλά το σύστημα μου "τρελένεται" χωρίς το χάπι αυτό, έρχομαι σε παράνοια σχεδόν.
Το νέο μου ερώτημα είναι, γιατί εξαρτώμαι απο αυτό το χάπι? Σε τί με βοηθάει τόσο πολύ? Απο άγχος και κρίσεις πανικού τα έπαθα όλα αυτα, είμαι σχιζοφρενής σε κάποιο βαθμό? ( είναι χάπια για τη σχιζοφρένεια )Το έχει ψάξει/ρωτήσει κάποιος τόσο πολύ στο τί βοηθούν τα αντιψυχωσικά? Τι ουσία σου δίνουν? Γιατί σε ηρεμούν και σε "επαναφέρουν"? Είναι η δραστική τους ουσία ή είναι η εξάρτηση σε αυτό που σε κρατά καλά?
15-01-2014, 14:13 #20
πινε χαλαρωτικα ροφηματα (πχ. βαλσαμοχορτο, μελλισοχορτο ακομη και βαλεριανα. αν ψαξεις θα βρεις πολλα ροφηματα τα οποια ειναι φυσικα και παντα σε καποιο χρονικο διαστημα σε χαλαρωνουν.) επισης ΜΙΛΑ σε ανθρωπους και ακομη στον εαυτο σου. κοιταξου στον καθρευτη και πες ειμαι αυτος με αγαπω και με εκτιμο για αυτο που ειμαι και θα κοψω τα φαρμακα! επισης ακου πολυ μουσικη ΟΧΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ μουσικη ομως. κανε YOGA και γυμναστικη, ριχτο στη ζωγραφικη γενικα κανε πραγματα τα οποια σε ευχαριστουν και εαν εισαι αδεσμευτος καλο θα ηταν να βρεις καποιο τερι. (απαντηση ως προς τον κωσταντινο)
15-01-2014, 14:38 #21
kai εγω αυτο παιρνω , σολιαν 150μγ.Πανω απο 400 μγ λειτουργει σαν αντιψυχωτικο η τουλαχιστον προτεινεται σαυτη τη δοση συντηρησης για τις ψυχωσεις,τι θα κανουμε πως θα το κοψουμε? νομιζω οτι η ελατωση στα 50μγ δεν συνισταται γιατι λενε φερνει μανια.Δοκιμασες να το κοψεις? τι εγινε? εχεις βοηθεια γιατρου για την διακοπη? πηρες κιλα η αν πηρες τα ξεφορτωθηκες γρηγορα?με την προλακτινη δεν εχεις προβλημα?Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
15-01-2014, 21:59 #22
- In this old house where every door is open
στην ιψδ συχνα δινουν αντιψυχωτικο μαζι με αντικαταθλιπτικο, αυτο οχι δε σημαινει οτι εχεις σχιζοφρενεια.
15-01-2014, 23:39 #23
Διαλογισμος
16-01-2014, 09:41 #24
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας, Katerinaki δέν ένοιωσα κάποιο επεισόδιο μανίας ώς τώρα, απλά στα 50mg νοιώθω οριακά καλά-χάλια. Κιλά πήρα ναι, και δυστηχώς έμειναν, όχι πολλά, γύρω στα 10.
Προλακτίνη? Δεν έχω κάτι υπόψην μου σε πρόβλημα αιματολογικό αν εννοείς αυτό, δέν έχω κάποια ποσοστά Προλακτίνης ανεβασμένα. Εγώ σκοπεύω να το κόψω, είχα ξαναπεί, τα φάρμακα βοηθούν σίγουρα άλλα με επιβάρυνση της υγείας σου σε άλλα θέματα, είναι τοξικά, όπως κ να έχει.
Θα μιλήσω με τον γιατρό μου για το Solian γιατί αδυνατώ απο μόνος μου να το κόψω έτσι απλά.. άν δεν το πάρω έχω διαστρέβλωση και σύγχηση της σκέψης μου, σαν να μπερδεύονται η μία με την άλλη και είναι ανυπόφορο.
16-01-2014, 09:43 #25
Στίλβη το κακό είναι οτι είμαι καφεδάκιας τρομερά, πίνω μέχρι και 5-6 καφέδες την ημέρα και ναί, ξέρω πως κάνω πολύ κακό με αυτο.
Θα δοκιμάσω να πίνω χαλαρωτικά τσαγάκια όπως λές, σε ευχαριστώ
16-01-2014, 12:18 #26
24-01-2014, 10:40 #27
Ευχαριστώ Κατερίνα, αν καταφέρω τελικά να βγώ απο αυτόν τον γολγοθά να είσαι σίγουρη πως θα μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας για να βοηθήσω
18-02-2014, 12:59 #28
Δηλαδή στα 100mg σαν τί λειτουργεί αν όχι σαν αντιψυχωσικό, δέν πήρα μια μέρα και είχα φοβερό πονοκέφαλο, ένιωσα κάτι σαν "μανία" που αναφέρεις, αλλα δέν ξέρω αν είναι όντως αυτό, ξάπλωσα να ηρεμήσω και μούδιαζε όλο μου το σώμα, φοβερά ψυχοσωματικά.., σφίξιμο στο στήθος, σκέψεις οτι κάτι παθαίνω σοβαρό, ότι χάνω τον έλεγχο του εαυτού μου, μούδιασμα στα άκρα που επεκτείνεται σε όλο το σώμα, ένα πράγμα φοβερό... αυτή δεν είναι η ασθένεια μου... ειναι η εξάρτηση απο τα κωλοχάπια... μετα απο αυτό πώς να το κόψω? Δεν γίνεται, είναι αδύνατο... μας κρατάνε δέσμιους για να αγοράζουμε τα φάρμακα τους, στην αρχή τα χρειάζεσαι για να συνέλθεις, μετά τα χρειάζεσαι γιατί έχεις γίνει το πρεζόνι τους, αλήτες..
09-04-2014, 10:00 #29
Μετά απο σχεδόν 5 χρόνια μπορώ να πώ ότι πλέον με μισό χάπι Solian είμαι μιά χαρα... τελικά μπορούμε να απεξαρτηθούμε απο τα φάρμακα,
ΔΕΝ θα τα παίρνουμε μια ζωή, 50mg Solian έμειναν, θα τα κόψω και αυτα!~
23-04-2014, 12:03 #30
Δεν ειναι καλο αυτο που ανεφερες... ο ψυχιατρος σου τι λεει??? κανεις σωστη και συστηματικη ψυχοθεραπεια???? του εχεις ζυτησει ποτε να τα σταματησεις και αν ναι τι σου εχει πει??