Results 76 to 90 of 146
-
26-11-2013, 00:46 #76
Εγώ πάλι δεν πιστεύω ότι αυτό το άτομο 'πλήρωσε' για κάτι που έκανε σε εσένα. Αν τελικά πράγματι βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αυτό ίσως οφείλεται σε μια πιο συνολική στάση ζωής, σε σταθερές επιλογές, στο κακό που έκανε στον εαυτό της.
Αλλά σε τι θέση βρίσκεται ο καθένας δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Αυτό που εσύ θεωρείς 'πάθημα', μπορεί για τον άλλο να είναι 'ευκαιρία'. Ο άνθρωπος που ηθελημένα η άθελα του σε έβλαψε, μπορεί να έχει φερθεί πάρα πολύ καλά σε κάποιους άλλους... υποθέτω και αυτό 'μετράει' σε μια υποθετική 'θεία δίκη', έτσι δεν είναι? Και ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε ποια είναι η 'κατάλληλη' τιμωρία ή ανταμοιβή?
- 26-11-2013, 11:23 #77
Μα εννοείται πως δεν 'πλήρωσε' για ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά για στο σύνολο των επιλογών και των αποφάσεων της!
Εγώ συμφωνώ, απόλυτα, απόλυτα όμως με την unlucky! Και είμαι βέβαιος πως αυτή είναι μια μορφή τιμωρίας την οποία είχα στο μυαλό μου όταν άνοιξα αυτό το θέμα! Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα αν ο καθένας μας παίρνει αυτό που του αξίζει!
Άλλωστε, αυτό που ορίζει τον χαρακτήρα μας και την πορεία μας, εδώ που βρισκόμαστε, είναι οι αποφάσεις μας και η στάση ζωής που έχουμε κρατήσει τα προηγούμενα χρόνια!
26-11-2013, 12:38 #78
Σημασία Μαρίνα38 δεν έχει το ότι αυτός μπορεί ήδη να ωφέλησε πολλούς, άρα είχε τι διάκριση να γνωρίζει τι ωφελεί τους άλλους, αλλά το ότι εμένα (ή εν προκειμένω την unlucky) με έβλαψε, άρα όπως έχει τη διάκριση να γνωρίζει τι ωφελεί και να πράττει αναλόγως έχει και τη διάκριση να γνωρίζει τι βλάπτει τους άλλους. Στο παράδειγμα της unlucky με την κυρία (μου ρχονται στο νου και αλλα δικα μου...), η κυρία δεν φαίνεται να έβλαψε άθελα της, επρόκειτο για μια συνεχη σταση. Αρα καποιος που εχει τη διάκριση έστω πολύ μεμονομένα να δρα προς βλαβη καποιου μπορεί να χαρακτηριστει σαν παλιοχαρακτηρας και κακουργος. Έβλαψε εστω και πολύ μεμονομένα τον ένα, την μια, επειδη αυτο τον ενα τον θεωρουσε βλακα ή αδυναμο άτομο του χεριού του ή έθιγε έστω κατα καποιον τροπο τα συμφέροντα του ή φαινόταν πως πήγαινε κόντρα μ αυτα ή ήταν εμπόδιο σ αυτα που ειχε στο νου να κάνει ή τον ζήλευε ή δεν τον πήγαινε σαν χαρακτηρα ή τον θεωρούσε κατα βαθος ανώτερο του κλπ. Οι αλλοι δεν του φαινονταν να τον επηρεαζουν με αυτους τους τροπους, γι αυτο τους ωφελησε. Και δυστυχως ενεκα αυτης της ωφελειας θεωρείται γενικα πολύ καλός άνθρωπος, πρότυπο. Και δεν χρειαζεται να αγγίξεις καποιον για να σε βλάψει. Κι αλλοιμονο αυτου που του εχει μεινει ανεξιτηλη μεσα του η ζημια...
smigol, αν εννοεις τη θεια δίκη και οτι καθενας παίρνει απ αυτη στο τελος ότι του αξίζει συμφωνούμε, (αν δεν τα βρει δηλαδη στην πορεια απο καποιον που δεν τον υπολόγιζε), ίσως και λόγω συνολικής στασης (αρα καπου θα πέσει έξω) και σ΄αυτο θα συμφωνησω με την Μαρίνα38.γιάννης
26-11-2013, 13:52 #79
Χαχαχαχα!!! Εσυ μαρινα μην το πιστευεις, ασε εμενα να το πιστευω ή τουλάχιστον να νιωθω ότι καποιος που μου εκανε κακο πληρωσε με παρομοιο τροπο στην τελικη ασχέτως όπως ειπα από που προηλθε η τιμωρια του, εγω το αποτέλεσμα κοιταω και με ικανοποιει...Ενταξει είναι ευκαιρια που εχασε τη μονιμη θεσουλα της στο δημοσιο! Πως θα το γυρισουμε όλα υπερ του "μαλακα ανθρωπου ο οποιος είναι μονο ευκαιριες"? Αμα θελει να το δει σαν ευκαιρια ας το δει δεν με ενδιαφερει. Ετσι όμως μαρινα μου σκέφτονται οι εγωιστες, τα ατομακια που θεωρουν ότι είναι επιτρεπτο να κανεις ότι γουστάρεις χωρις να υποστεις ποτε συνεπειες και τα ατομα που δεν θελουν να παραδεχτουν ότι ερχεται η ωρα που χανουν!!!!
Εμενα με ενδιαφερει πως φερθηκε σε εμενα και ηταν κακιασμενη αναιτια και προκλητικα το καταλαβαίνεις? Δηλαδη επειδή φερεται καλα σε καποιους αλλους αυτό σημαινει ότι πηρε αφεση αμαρτιων για την δικη μου περιπτωση που δεν την ενοχλησα καν και ημουν και ανεκτικη μαζι της μεχρι γελοιότητας? Πηρε στο πανεπιστημιο να μου δημιουργησει πρόβλημα η κιουρια ενώ εφταιγε κιολας!!!! Ποια είμαι εγω για να κρινω? Αυτή ποια είναι???? για να παιζει με την ψυχολογια και το μελλον των αλλων, 40 χρονων γυναικα θα επρεπε να ντρεπεται. Σε παρακαλω πολύ Μαρινα, αντε γιατι τα εχουμε ισοπεδωσει όλα πλεον.
Η τιμωρια της είναι αυτή που είναι, εχασε τη δουλεια της γιατι όχι μονο δεν φερθηκε καλα σε εμενα, μπορει και σε αλλους αλλα και γιατι ηταν μια κοπανατζού να το πω λαικα που την πληρωνε το κρατος για να κανει τι?? τα παιδια που πανε για πρακτικη να κλαινε ή να τους κανει καψωνια και αλλα πολλα και μετα να κανει γιογκα στο γραφειο? Τι ευκαιρια δηλαδή? Ποιος εργοδότης θα την πληρωνει για να κανει γιογκα, να ερχεται 10 και να φευγει μιαμιση? τραγικο....
Η περιπτωση του παθηματος ως ευκαιρια ισχυει για μενα που αφου μου εκανε ότι εκανε και εφυγα, βρηκα κατι καλυτερο κοντα στο σπιτι μου, όχι για εκεινη! Για αυτή είναι μια απωλεια που μαλιστα δεν την περιμενε.
Δικαιωθηκα και αυτό μου φτανει, από οπου και αν προηλθε αυτή η δικαιωση...Last edited by unlucky; 26-11-2013 at 14:09.
26-11-2013, 14:28 #80
Ευχαριστω για την κατανοηση και την αποδοχή των οσων εγραψα smigol και ιωαννη..από ότι καταλαβα εχετε βρεθει στη θεση μου και αισθανεστε ποσο ασχημο είναι να σε αδικουν και να σε βλαπτουν. Ο ανταγωνισμος ειδικα στα επαγγελματικα είναι γεγονος αλλα εκτος αυτου δεν πρεπει να εισαι μονο ανταγωνιστικος αλλα και συνεργάσιμος και να εχεις και άλλες αρετες και αξιες( εδώ εξαρτάται από τι οικογενεια πρερχεσαι σε μεγαλο ποσοστο), μαθε να παιζεις σωστα γιατι αλλιως θα το φας το κεφαλι σου. Τετοια ατομα παντα θα υπαρχουν απλως πρεπει να μαθουμε να τα αντιμετωπίζουμε καταλληλα τη σωστη στιγμη, βαζοντας τους στη θεση τους ουτε να στενοχωριομαστε ουτε να χαλιομαστε ουτε να ανεχόμαστε παθητικα τον οποιοδηποτε
26-11-2013, 14:43 #81
συμφωνω απολυτα .
οταν καποιος ειναι κακοηθης αναιτια, η ακομα χειροτερα, κακοηθης με την ελπιδα να ωφελησει το απελπισμενο ατομακι του, ενω ξερει πολυ καλα οτι αδικει, συκοφαντει, υποσκαπτει, προδιδει, κλπ κλπ κλπ, και δεν θα ηθελε αντιστοιχες συμπεριφορες να του συμβουν, ειναι περισσοτερο απο βεβαιο, οτι ειναι συμπεριφορα που εχει εναντιον πολλων και οχι ενος συγκεκριμενου μονο.
απο προσωπικες εμπειριες, αυτο εχει αποδειχθει επανειλλημενα.
η οποια "τιμωρια" του, μπορει για εναν ενθεο να ειναι "θεια δικη" τυπου "οτι εδωσες. θα λαβεις", για εναν αγνωστικιστη/πραγματιστη (οπως εγω),ειναι μια νομοτελεια που λεει οτι καθε δραση εχει και αντιδραση και κανεναν δεν μπορεις να εξαπατεις η να εκμεταλλευεσαι ες αει,
πρακτικα, αυτο σημαινει συνηθως οτι εναν κακοηθη τον απομονουν και τον απορριπτουν τα αξιολογα ατομα η του φερονται αναλογα με την δικη του συμπεριφορα και απομενει με αυτα που του αξιζουν.
και τα πολλα λαθη του του κοστιζουν σε βαθος χρονου σε ολους τους τομεις, γιατι ενας απατεωνας προς τους συνανθρωπους του, βεβαιως και δεν θα ειναι τιμιος και ευθυς και στην δουλεια του.
26-11-2013, 14:48 #82
χαχαχαχαχαχα!!!!!!
να ξερες τι ειπες τωρα, ανλακι, εν αγνοια σου.... :)
ακριβως οπως τα λες ειναι, μη μασας καθολου.
σιγα μην φοβηθεις να κανεις κριτικη στον καθε κακοηθη που νομιζει οτι η λαμογιά πρεπει να μενει ασχολιαστη και να ειναι στο απυροβλητο.
η πρωην εργοδοτρια σου, να εισαι βεβαιη οτι την πληρωσε πολυ ασχημα και μαλιστα στον τομεα που της αξιζε...
26-11-2013, 14:55 #83
Δηλαδή όλοι τώρα πιστεύετε πως οι κακοήθεις, οι απατεώνες, οι εκμεταλλευτές, οι κακόβουλοι, οι οι οι οι οι.... θα "πληρώσουν"?
Σε πιο σύμπαν ρε παιδιά γιατί έχω βγει απο τα ρούχα μου που σας βλέπω να συμφωνείτε όλοι έτσι απλά με αυτή την ιδέα...
Ποιος θα τιμωρήσει και με ποιο κριτήριο? Ποιος εξουσιαστής δεν έχει εκμεταλλευτεί την εξουσία του προς οφελος του? Ποιος δεν έχει πει ποτέ του ψέμματα και ποιος απο όλους που νιώθετε οτι έχει αδικήσει αφάνταστα εσάς, δεν είναι "αγιος ανθρωπος" στα μάτια κάποιου άλλου? Και πως ακριβώς υπάρχει σε όλο αυτό η έννοια της μετάνοιας και της ενδεχόμενης δευτερης ευκαιρίας?
Για την unlucky εγώ ο άντρας της που θα την απατήσω θα είμαι το χειρότερο κάθαρμα και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο θα είμαι ο καλύτερος άνθρωπος και αντίστοιχα και εκείνη για άλλους.
Για ποια θεία δίκη μιλάτε? θα πέσει φωτιά να κάψει κάποιον?
Ούτε δράση-αντίδραση υπάρχει σε αυτό το θέμα...μπορεί να ζήσω όλη μου την ζωή χωρίς να "πειράξω" κανέναν, αυτό όμως δεν συνεπάγεται οτι το σύμπαν θα μου φερθεί ποτέ με ευγένεια...
Η έννοια του δικαίου και της δίκης/καταδίκης, νικης του καλού επι του κακού κλπκλπ τα έχουμε όλοι στο μυαλό μας όπως τον αγιο βασίλη όταν είμαστε μικροί γιατί η κοινωνία ντρέπεται να πει τα πράγματα με το όνομα της και εμείς πολύ αδύναμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Το θεωρώ παιδικό να πιστευουμε πως όποιος μας βλάψει με τον οποιονδήποτε τρόπο αξίζει να καεί στην κόλαση πόσο μάλλον το να πιστεύουμε οτι θα γίνει κιόλας αυτό!
26-11-2013, 15:04 #84
α σορυ, τομετ, αλλα δεν μιλησα για το συμπαν... και βεβαια αν εισαι το ταπεινο χαμομιλακι που δεν πειραξε ανθρωπο και θα γυρισει το αλλο μαγουλο, εχεις μειωμενες πιθανοτητες (αλλα οχι ανυπαρκτες) να κανει καποιος αλλος την δουλεια για εσενα.
επισης, βγαλε απο το πλανο το πολιτικο σκηνικο, εξουσιαστες vs εξουσιαζομενων, γιατι ολο το θεμα ειναι η αντιστοιχια δυναμεων...
φυσικα κι ενα μυρμηγκι δεν μπορει να κουνησει εναν βραχο. αν βεβαια το αποφασιζαν πολλοι μαζι κι εκει θα γινοταν.. αλλη συζητηση αυτη, μη το τεντωσουμε τοσο...
οποτε, εχοντας στον νου σου την αντιστοιχια δυναμεων, μαλλον περιοριζομαστε στο πιο στενο μας περιβαλλον ειτε προσωπικο ειτε επαγγελματικο...
εκει, ναι, πιστευω οτι ΟΧΙ ΟΛΟΙ, αλλα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ απατεωνες, κακοηθεις, κακοβουλοι, πληρωνουν και οχι με τυχαιο τροπο, αλλα γιατι καποιοι που δεν τους καμαρωνουν το επιδιωκουν , αλλα και γιατι ολα τα λαμογια εκπεμπουν πουστρονια και αργα η γρηγορα το αντιλαμβανονται στο περιβαλλον τους (ε, τα νεα μαθαινονται και γρηγορα, ειδικα τα κακα νεα..)
26-11-2013, 15:33 #85
Ε το περιόρισα όσο μπορούσα μέσα σε ένα καθημερινό ρεαλιστικό πλαίσιο...
Είπα πως για χαρην παραδείγματος εγώ σαν σύζυγος της unlucky την απατώ με την κουμπάρα και για εκείνη είμαι το χειρότερο καθίκι...θα "πληρώσω" δηλαδή κάπως?
26-11-2013, 15:59 #86
μπορει και ναι, μπορει και οχι.
δεν δινεις αρκετα στοιχεια.
κατσε να σου κανω μια υποθεση εργασιας τιμωριας, χωρις να σημαινει οτι ειναι η μοναδικη εναλλακτικη η οτι θα τιμωρηθεις ΠΑΝΤΑ...
1) την απατας, ενω την γουσταρεις πολυ, ενω η κουμπαρα δεν ειναι του γουστου σου, την θεωρεις ομως μια ασφαλη επιλογη γιατι ειναι φιλη της και δεν θα παραδεχοταν ποτε στην φιλη της οτι ειναι *******, γιατι εισαι αδυναμου χαρακτηρος και η κουμπαρα σε παρακαλαει (οχι απλα ανωδυνο,αλλα και ευκολο δλδ), αλλα ποτε δεν σκεφτηκες την ζωη σου χωρις την ανλακι, ουτε εχεις βρει μεχρι τωρα καποια που να την συγκρινεις μαζι της.
περνας αθλια με την κουμπαρα (αμεση τιμωρια), αλλα φροντιζεις να μη το μαθει ποτε η αγαπημενη σου, γιατι δεν θελεις να χαλασει την ζαχαρενια της για μια μαλακια δικη σου (οπως εσυ την σκεφτεσαι).
γυρνας λοιπον πισω μετανοιωμενος, βλεπεις το αθωο ερωτευμενο της μουτρακι, δεχεσαι την αδολη και αφοσιωμενη αγαπη της και δεν μπορεις να κοιμηθεις τα βραδια για την προδοσια σου (δευτερη τιμωρια), δεδομενου μαλιστα οτι σου βγηκε ξυνη και δεν σου αρεσε καν... εχεις βαλει αναμεσα σας ενα αγκαθι που δεν λεει να βγει απο τον πισινο σου και ζεις με αυτο με μιση καρδια μεχρι τα βαθια γεραματα η δεν εντεχεις τις τυψεις κι αναγκαζεσαι για να απαλλαγεις να πας στο 2...
2) η ανλακι το μαθαινει απο ενα τυχαιο η μη γεγονος που δεν προεβλεψες, σε χωριζει, εσυ προτιμας να τα φιαξεις με τον χαρο παρα με την κουμπαρα και χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο για την ευτυχια που εχασες για μια μαλακια δικια σου (οπως εσυ την σκεφτεσαι).
μπορω να κανω πολλες υποθεσεις. αν δεν καλυφθηκες, κανε την δικια σου.
26-11-2013, 19:34 #87
Μα έβαλες 500 "αν" στο σενάριο σου και το αντίθετο σενάριο μπορεί να έχει μονο ένα για να στέκει...
Μπορεί να περνούσα απίστευτα με την κουμπάρα και να ζούσαμε 50 χρόνια μαζί ευτυχισμένοι.
Τέλος. Που ειναι η τιμωρία μου? ή μηπως για κάποιο μαγικό λόγο αποκλείεται να συμβεί αυτό?
Η unlucky κλαίει με μαυρο δάκρι γιατί την πρόδοσα και εγώ ζω στην καραιβική με την κουμπάρα ευτυχισμένος.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να απαγορευει απο αυτό το σενάριο να ισχύει...
Μπορεί ναι...μπορεί και όχι...μπορεί να υπάρχει κάτι το οποίο εσύ θα δεις ως τιμωρία...μπορεί και όχι.
26-11-2013, 20:10 #88
κι εσυ εβαλες αν , αλλα εκ των υστερων. εφοσον δεν διευκρινισες,υποθετω οτι νομιζω, η οτι εχω δει γυρω μου :)
στο νεο σεναριο,
απο την στιγμη που δεν την ηθελες την σχεση σου, η ειχε κανει τον κυκλο της η σου αρεσε μια αλλη γυναικα και την ηθελες διπλα σου μετα χαρας, απλα η σχεση σου δεν ειχε λογο υπαρξης και αργησατε να το καταλαβετε. η τιμωρια βλακειας ειναι πολυ ελαφρυτερη. η κακοηθεια ειναι το θεμα :p
πολυ καλα θα κανεις να φυγεις με την κουμπαρα, γιατι να τιμωρηθεις? επειδη πρωτα απιστησες και μετα εφυγες?οκ, δεν ειναι η σωστη σειρα, αλλα συμβαινουν αυτα. η ουσια ειναι οτι η σχεση σου ειχε τελειωσει και καλα εκανες κι εφυγες. αν ησουν πιο ολοκληρωμενο ατομο, πρωτα θα εφευγες και μετα θα εψαχνες κουμπαρες.
τιποτε δεν αποκλειει βεβαια, μερικα χρονια μετα, η κουμπαρα, να σε παρατησει για τον κουμπαρο και να ψαχνεις να βρεις το γιατι.... ;)
26-11-2013, 20:34 #89
'Oχι φυσικά. Πώς θα ήταν δυνατό να πιστεύω σε έναν τέτοιο χριστιανικό τρόπο σκέψης? Είναι εντελώς αφελές. Πρόκειται για γνωστικό σφάλμα, το γνωστό just world hypothesis.
http://psychcentral.com/encyclopedia...ld-hypothesis/
Μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό να το δεχτείς, αλλά ΟΧΙ, στην πραγματικότητα μπορεί να (νομίζεις) ότι είσαι ο καλύτερος άνθρωπος και να σου τύχουν τα χειρότερα, ή το αντίστροφο. Πάνω σε τέτοια γνωστικά σφάλματα πατάνε εξάλλου όλοι οι χειριστές. Και αφού μιλήσαμε για χειριστές, ας πάω να κράξω κι άλλους.Be warned. My shite detector is on high alert.
26-11-2013, 21:30 #90
Δεν αξιζει να κλαιμε για καποιον που μας παρατησε! Που δεν σεβαστηκε την οικογενεια του και προτιμησε να την κανει για να ξαναζησει τον "ερωτα" π.χ με την κουμπαρα με την γειτονισσα, με τη συναδελφο και παει λεγοντας μονο και μονο γιατι βαρεθηκε στο γαμο του, γιατι και η γυναικα εχει δικαιωμα να βαρεθεί ετσι? αλλα πρεπει για λογους κοινωνικούς να μεγαλωσει τα παιδια και να είναι κυρια, δυο μετρα και δυο σταθμα! Και εν τελει μπορει να κλαψω στην αρχη αν και πλεον το ελεγχω, αλλα ο χωρισμος μπορει να φερει στη ζωη μου ένα άλλο αξιολογο ατομο. Επισης η κουμπαρα μπορει να ζει μονίμως με την αγωνια ότι μπορει και κεινη να βρεθει στη θεση της παρατημένης από τη δικια της κουμπαρα γιατι την ερωτευθηκε και αυτή και δεν μπορουσε να αντισταθεί...Μιλαμε για σταθερο χαρακτήρα όχι αστεια..
Το μεγαλυτερο οφελος το εχεις όταν αδιαφορεις για τους σκάρτους και πας παρακατω με αισιοδοξια, υπερηφανεια, αξιοπρεπεια και να μην αφησεις κανεναν να σε φοβησει με ηττοπαθεια