Results 31 to 39 of 39
Thread: Διάβασμα και ψυχαναγκασμοί
-
28-11-2013, 21:08 #31
Αχ βρε Λενα μου,γιατί βρε κορίτσι μου έχεις μπλοκάρει τον εαυτό σου έτσι...δε νομίζω ότι είσαι ψυχαναγκαστική,αλλά προσπαθούσες από πάντα να είσαι πολύ καλή σε ότι κάνεις...
Απ'όσο διάβασα όταν σπούδαζες έμενες στην εστία,υπήρχαν ή υπάρχουν και τώρα οικονομικά ζητήματα;
Δεν χρειάζεται να είσαι τόσο καλή...τελείωσες τη νομική,τώρα τί στα τσακίδια διαβάζεις πάλι,γιατί επέβαλες βρε κοριτσάκι μου τον εαυτό σου εκ νέου στο στρίμωγμα ενός απαιτητικού διαβάσματος;
Δεν μπορούσες να συνεχίσεις με το δικιγοριλίκι στην πιο χαλαρή του έκδοση;;;
Εχω περάσει και εγώ από διάφορα διαβάσματα και είναι μεγάλη ψυχολογική δέσμευση...άστα τα τόσα διαβάσματα και κάνε πραγματάκια πιο χαλαρά....
Ως πότε θα διαβάζεις; Δεν χρειάζεται τόση μόρφωση,αν θέλεις να πεις γιατί φοιτάς σε 2η σχολή;;
Διαβάζω μία μία τη θεματολογία σου,γιατί βλέπω ότι είσαι πολύ στριμωγμένη,τώρα είσαι καλύτερα,με την σχολή τί κάνεις;
- 28-11-2013, 23:53 #32
Oικονομικά ζητήματα τώρα υπάρχουν, όπως σε όλους μας, όχι κάτι τραγικά διαφορετικό. Τα ίδια που περνάμε όλοι μας.
Ευχαριστώ για την κατανόηση. Όντως είναι τεράστια ψυχολογική δέσμευση, είναι φορτίο βαρύ.
Χαλαρά όχι δεν γινόταν. Δυστυχώς! είναι τέτοια η κατάσταση με την εφορία, τις εισφορές και τα έξοδα που δεν βγαίνουν οι αριθμοί... το πάλαιψα αρκετά χρόνια (σχεδόν 10), περίμενα, έκανα υπομονή, αλλά κάπου φτάνει ο κόμπος στο χτένι... να σκεφτείς ότι βγήκα και χρεωμένη από την όλη ιστορία.
Ως πότε θα διαβάζω? χαχα μέχρι να βρω άντρα να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια, θα ήταν η εύκολη απάντηση.
Σοβαρά τώρα, δεν ξέρω μέχρι πότε...τη σχολή αυτή τη χρειάζομαι γιατί συνεπάγεται άμεσο διορισμό, δεν έχει τρελή φορολόγηση ούτε εισφορές ούτε άλλα έξοδα, και έναν αξιοπρεπή μισθό. Οπότε στο σημείο που είμαι τώρα φαντάζει μονόδρομος, αν και παλιότερα το πάλαιψα πολύ να μην φτάσω στο σημείο να έχω μπροστά μου μόνο μια λύση. Η ζωή μερικές φορές τα φέρνει περίεργα...
Ναι είμαι καλύτερα, έχει περάσει καιρός από τότε που έγραψα τα ποστς. Η στάνταρ δυσκολία μου είναι ο καθημερινός αγώνας που δίνω να στρωθώ να διαβάσω, που δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Είναι πολλές οι πηγές, ετερόκλητες μεταξύ τους, και αυτό με δυσκολεύει αφάνταστα... δεν είναι ότι έχω ένα βιβλίο να διαβάσω. πχ εχω 2-3 βιβλία στο ίδιο αντικείμενο, με φλασάκι ομιλιών από συνέδρια/μαθήματα να απομαγνητοφωνήσω, με άλλο φλασάκι γεμάτο με μελέτες και έρευνες, με σημειώσεις, ασκήσεις από διαφορετικούς συγγραφείς και πάει λέγοντας... ένα χάος!!!! και εκτός όλων αυτών να προσέχω συνεχώς να επικαιροποιώ ό,τι έχω...
Κολλάω πάρα πολύ, μπλοκάρω με το αποτέλεσμα που θα έχω ή δεν θα έχω... και έχω βάλει μια άσκηση στον εαυτό μου να προσπαθώ χωρίς να σκέφτομαι τί θα πετύχω ή να διαβάζω για να μάθω και όχι για να πετύχω.
29-11-2013, 00:30 #33
Ως πότε θα διαβάζω? χαχα μέχρι να βρω άντρα να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια, θα ήταν η εύκολη απάντηση.
Οτι και αν σου τύχει στη ζωή,προσπάθησε να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου φέρνει η ζωή...εσύ πρέπει να είσαι κατοχυρωμένη.!
και έχω βάλει μια άσκηση στον εαυτό μου να προσπαθώ χωρίς να σκέφτομαι τί θα πετύχω ή να διαβάζω για να μάθω και όχι για να πετύχω.
Κατα τα άλλα σου εύχομαι καλή τύχη σε ότι κ αν κάνεις στην ζωή σου!!
29-11-2013, 00:40 #34
Όχι δεν το έγραψα με την έννοια του οικονομικού. Εννοώ ότι στην περίπτωση του γάμου και των παιδιών θα υπήρχε ένα άλλο κεφάλαιο στη ζωή μου οπότε δεν θα είχα χρόνο για διαβάσματα. Δεν το συζητώ για οικονομική ανεξαρτησία, συμφωνώ απόλυτα!
Ευχαριστώ πολύ!!!! Αντεύχομαι!!!!
29-11-2013, 08:50 #35
Καλύτερα να έχουμε μια πηγη μελέτης, το καλύτερο σύγραμμα στο αντικειμενο, παρά πολλες και ετεροκλητες (οπως λες) πηγες, εκτος κι αν αυτο που απαιτειται στην εξεταση δεν ειναι η λεπτομερεια, ειδικότερες έννοιες και εφαρμογή τους, αλλά η άποψη και μια πιο γενική αντίληψη του αντικειμενου. Αν η ικανοτητα σου για απομνημόνευση δε σε βοηθα στο να θυμασαι λεπτομερειες απο διαφορετικα συγράμματα απ εξω καλύτερα θα ήταν να περιοριστεις στο ενα, στο καλύτερο σύγραμμα. Αλλιως πως θα θυμασαι με ακριβεια το ειδικοτερο, τη λεπτομερεια? Ελλοχευει η σύγχυση και τελικα αντι να πετυχεις την απομνημονευση της λεπτομερειας η οποια ζητειται στην εξεταση θα πας στην εξεταση με μια γενικη εικονα του αντικειμενου λόγω αδυναμιας να τα αποστηθήσεις όλα. Κι ετσι παρά τον κόπο να ναι ορατος ο κίνδυνος αποτυχίας.
Απο καποιο χρονικο σημειο της ζωης μας και επειτα ο λόγος που δινουμε εξετασεις ειναι οτι αυτο που μεχρι τωρα κανουμε δεν μας ευχαριστει, δεν πετυχαμε οταν τελειωσαμε τις σπουδες μας στις πρωτες μας επαγγελματικες επιλογες, δεν τα καταφεραμε να τις αποκτησουμε, δεν συμβιβαζόμαστε, κι αυτο προσπαθουμε να το επιτυχουμε τωρα. Μονο που τωρα αυτο ειναι πιο κοπιωδες κι επιπονο.γιάννης
29-11-2013, 10:32 #36
Για το αρχικό στάδιο μελέτης που είμαι, ναι το ένα βιβλίο είναι μια πάρα πολύ καλή λύση!
Δεν το έχω πετύχει ακόμα γιατί νιώθω ότι κάνω λειψή δουλειά, νιώθω ανεπαρκή την προσπάθεια μου.
Οπότε από το ανεπαρκές επιλέγω το καθόλου...
μμμμ δεν ξέρω αν έχω πιθανότητες επιτυχίας μόνο με ένα βιβλίο, δεν μπορώ να το εκτιμήσω. Αλλά σίγουρα είναι μια άριστη αρχή.
29-11-2013, 11:05 #37
Μακάρι να είχα και εγώ ψυχαναγκασμούς με το διάβασμα θα ήμουν ευτυχισμένη. :(
29-11-2013, 11:32 #38
Μπορεις να λες ότι κανεις λειψη δουλεια και η προσπαθεια ανεπαρκης όταν καταβαλλεις το απαν των νοητικων σου δυνατοτητων και δεν απομενει κατι αλλο. Αλλο το πως νιωθουμε κι αλλο το πως αντικριζουν τη δουλεια μας οι αλλοι (εννοω αυτους που γενικα ειναι αντικειμενικοι και κατεχουν το αντικειμενο μας οποτε αυτοι μπορει να μας αποδιδουν αξια μεγαλυτερη απ αυτη που αποδιδουμενοι εμεις σ εμας και τα συμπερασματα ως προς το που οφειλεται αυτο αυτονοητα (πχ χαμηλη αυτοεκτιμηση)). Μαλλο θα συσχετιζα τους δυο αυτους χαρακτηρισμους σου για τη δουλεια σου με το θεμα ψυχαναγκασμος για το οποιο μιλας στην αρχη του θεματος σου, αρα αυτο σε στερει απο την ικανοτητα να χρησιμοποιεις το απαν των νοητικων σου δυνατοτητων (πχ όταν ο μισος και βαλε χρονος πανω απο τα βιβλια αναλώνεται σε αγχωδεις σκεψεις για το αν θα επιτυχω στην εξεταση/το μελλον μου ή ενα σωρο τραυματικα περιστατικα απο το παρελθον που κατεβαζει εκει η σκεψη μου εμπλουτισμενα με φανταστικα γεγονοτα και τα συναισθηματα που τα συνοδευουν, κι ετσι η μελετη μου δεν ειναι συνεχης αλλα συνεχως διακεκομενη ενεκα των σκεψεων αυτων, το να αφαιρουμαι γινεται κανονας στη μελετη μου συν το ότι μπορει να αναβαλλω την εναρξη της μελετης λόγω άγχους αν θα τα πάω καλα ή μιας σκεψης που με βαζει να μην καθησω να διαβασω επειδη θα κουραστω).
γιάννης
29-11-2013, 12:11 #39
Ιωάννη,
είναι ακριβώς όπως τα λες!
όλα όσα λες συν το ότι σκέφτομαι ότι αυτά που διαβάζω είναι λίγα σε σχέση με αυτά που πρέπει να ξέρω.