Results 31 to 43 of 43
Thread: Νέες γνωριμίες
-
10-12-2013, 21:07 #31
Εδώ στάθηκα λίγο άτυχος να σου πω :P Όλοι τους είναι «παντρεμένοι» και όντως δεν ενδιαφέρονται για πολλά-πολλά. Καλύτερα λοιπόν από μόνος μου.
Τέτοια πράγματα τα ακούω συχνά, αλλά παραμένει μυστήριο για μένα το πώς θα μπορούσα να γνωρίσω άσχετα άτομα. Δηλαδή πρόσφατα μου έτυχε κάτι τέτοιο, για να πω την αλήθεια, αλλά ήταν μάλλον πολύ ειδική περίπτωση. Μπορείς να μου εξηγήσεις κάπως πιο συγκεκριμένα; Από πού, από φέισμπουκ; Πώς; (Αν ξέρεις.) Το βλέπω σα λύση απελπισίας, αλλά αν δουλεύει γιατί όχι. Μπορεί να απελπιστώ κάποια στιγμή εξάλλου.
Μπράβο του που επέμεινε και σε βοήθησε! :)
Μπορεί, δε λέω, αλλά μου φαίνεται πολύ πιο δύσκολο να βρω κοπέλα έτσι στο άσχετο τώρα παρά γνωστούς/-ές. Οπότε θα προτιμήσω να συνεχίσω έτσι. Αν είμαι τυχερός και γίνει αντίστροφα, ακόμα καλύτερα! χαχαχ
Σε γενικές γραμμές μου φαίνεται πολύ καλύτερο να έρχεται πού και πού κανένα μήνυμα στο κινητό για καμιά βόλτα παρά να έρχονται 1 φορά το μήνα από την εταιρία. Ή αν πάω γυμναστήριο και χαιρετήσω 1-2 άτομα από το να κάτσω μέσα. Όχι ότι όταν επικοινωνώ με τον οποιονδήποτε αμέσως και οπωσδήποτε μου φτιάχνει η διάθεση, αλλά σε γενικές γραμμές προτιμάω έτσι.
Δεν ξέρω αν είναι τόσο σημαντικό. Στην πράξη είδα πάντως ότι όταν απομονωνώμουν η διάθεσή μου χάλαγε πιο συχνά και πιο πολύ. Εσένα για παράδειγμα σου φαίνεται ασήμαντο; Είσαι απομονωμένος ή έχεις υπάρξει και το προτιμάς από το να επικοινωνείς (εκτός αν έχεις αρκετά κοινά με τον άλλο);
Παρεμπιπτόντως, μιας και έλεγες πριν σχετικά, να σου πω τώρα που το θυμήθηκα ότι είχε τύχει 2 φορές να γνωριστώ με άτομα που φαινόταν ότι έχουμε παραπάνω κοινά, αλλά δεν προχώρησε καθόλου το πράμα. Δεν επικοινωνούμε καν παρά την (μικρή —εννοώντας ότι δεν τους πίεσα και πολύ, με το ζόρι δε γίνεται τίποτα...) προσπάθεια που έκανα στην αρχή.
Κάποιες περιόδους είχα, κάποιες δεν είχα. Ας πούμε όμως ότι γενικά ξεκίνησα από το να μην έχω και έφτασα στο να έχω, μετά από προσπάθεια. Δεν ξέρω αν απαντάω σε αυτό που ήθελες.
Χμμ, δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι ακριβώς ρωτάς εδώ.
Τώρα, βγαίνω. Τότε (πριν 3-4 μήνες ξέρω 'γώ) δεν έβγαινα (για παράδειγμα, έχουν υπάρξει διάφορες περίοδοι, και δεν είναι τόσο σαφή τα όρια). Αύριο, δεν ξέρω αν θα βγαίνω. (γι' αυτό άνοιξα θρεντ)
- 10-12-2013, 21:40 #32
Καταρχήν πρέπει να συχνάζεις σε μέρη που έχει κόσμο.
Όπως σου είπαν και πιο πάνω, το να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει-ώστε να μην το βλέπεις σαν αγγαρεία-αλλά που επίσης δεν είναι μοναχικό είναι πολύ σημαντικό.
Χόμπυ, άθλημα, σεμινάριο, εθελοντική εργασία (αφού έχεις αποκλείσει τη σχολή σου και απ' ότι κατάλαβα δεν εργάζεσαι).
Επίσης βοηθάει αν έχεις κάποιους ή έστω κάποιον φίλο που να είναι αρκετά κοινωνικός, με αρκετές γνωριμίες.
Αλλά και το να συχνάζεις σε κάποιο καφέ ή μπαράκι, μικρό κατά προτίμηση, βοηθάει.
Προσωπικά, έχω γνωρίσει συχνά κόσμο σε μέρη που σύχναζα, επειδή τα είχαν γνωστοί μου ή απλώς είχα γνωριστεί με το προσωπικό.
Αν έχεις διάθεση για γνωριμίες και είσαι ευχάριστος και χαμογελαστός, δεν είναι πολύ δύσκολο να γνωρίσεις κόσμο.
10-12-2013, 21:48 #33
να μην σκεφτεσαι "μονος", να σκεφτεσαι "ελευθερος". η ελευθερια ειναι καλο πραγμα, μην το μετατρεπεις σε χαντικαπ ;)
και μαζι και μονος , βρε! συμβολαιο θα κανεις? θα βγεις και με τους φιλους ,εστω και "παντρεμενους" , για να τους δεις αλλα και για την παρεα. εκει που θα πατε, μπορει να πας αλλη μερα μονος σου για ενα ποτακι η με καποιο αλλο φιλαρακι.
ελα βρε, πλακα κανεις? η αλανθαστη μυτη μου, λεει οτι ασχολεισαι με ιντερνετ, αρκετα...
που μπορεις να κανεις γνωριμιες? μα, ΠΑΝΤΟΥ!!! οπουδηποτε υπαρχει επικοινωνια.
απο ενα φορουμ της δουλειας σου, της σχολης σου, η γενικο, η ειδικο (σαν αυτο εδω), μεχρι το φεισμπουκ που σου ειπαν, μεχρι στα σαιτ γνωριμιων οπου ολοι οι ανδρες μπαινουν κυριως για σεξ και θα γινοσουν αναρπαστος, μιας και μερικες κοπελες ελπιζουν οτι εκει μπορουν να βρουν παρεα η σχεση και βρισκουν παντα ξεπετες :)
πραγματικα, ΠΑΝΤΟΥ... απορω με την ερωτηση...
χαχαχαχαχ !! καλα, μη νομιζεις οτι θυσιαστηκε, για τον εαυτο του το εκανε. την βρισκει ακομα πιο πολυ, τωρα. αλλα τελικα βοηθησε εμενα πολυ περισσοτερο απο τον εαυτο του ;)
οπως το βλεπω εγω, ξεροντας ποσες κοπελες θα ηθελαν πολυ μια σχεση που δεν βρισκουν ενω γνωριμιες περιστασιακες μπορουν να βρουν απειρες ακομα και οι λιγοτερο ευνοημενες , θεωρω πολυ ευκολοτερο το να βρεις κοπελα, απ οτι φιλους.
δεν ξερω τι εννοεις λεγοντας "κοινα". θεωρω οτι το πιο σημαντικο για την παρεα και ακομα περισσοτερο για την φιλια, ειναι η κοινη αισθηση του χιουμορ και το πιο σημαντικο, η ποιοτητα του ανθρωπου που εχεις απεναντι σου. τα "ενδιαφεροντα" με την εννοια των χομπυ και του επαγγελματος τα θεωρω σχεδον αδιαφορα.
11-12-2013, 03:16 #34
Μόνο με ένα τρόπο φίλε μου. Να πάψει να φοβάται την απόρριψη και να τολμήσει…
η απαντηση βρισκετε καταρχην στο να μαθεις να τον αναγνωριζεις εμπειρικα το να ξερεις η να εισαι ικανος να υποθεσεις η να μαντεψεις το τι σου τεριαζει ειναι το Α και το Ω μιας καλης γνωριμιας
υπαρχουν καπια σιμαδια που απο αυτα μπορεις να το βρεις αν πχ ανακαλυψεις πιο ειναι το κλειδι της προσοπικοτητας σου εγω πχ ανακαλυψα μια μερα οτι η μαγικη λεξη για να συνενοηθω με καπιον ειναι αυτη _ _ _ _ .
11-12-2013, 11:05 #35
Πριν 3 μέρες άνοιξες ένα θεμα περιγράφοντας έναν άνθρωπο με τα λόγια "και που βρίσκεται εντελώς απομονωμένος χωρίς κανένα γνωστό (καλά εκτός από την οικογένειά του), κάπου στην Αθήνα. Ενολίγοις, δεν έχει και πολλούς λόγους για να βγαίνει από το σπίτι. Και αυτή την περίοδο θέλει να βρει κάτι που θα τον κάνει να έρθει σε επαφή με νέους ανθρώπους."
Και χτές γράφεις Παρατήρησα ότι είναι πολύ καλύτερα τώρα που βγαίνω έξω αρκετά παρά τότε που ήμουν κλεισμένος στο σπίτι και δε μιλούσα με κανέναν (περίπου). Έχω καλύτερη διάθεση έτσι και μπορώ με μεγαλύτερη όρεξη να κάνω και αυτά που «πρέπει».
Σαν να άλλαξες απο το "απομονωμένος, δεν έχω λόγο να βγω έξω" στο "ειμαι καλύτερα τώρα που βγαίνω έξω". Αυτό δεν καταλαβαίνω...
Αλλά τέλος πάντων μην δίνεις περισσότερη σημασία απο ότι πρέπει... απλά είμαι εξπερ στο να εντοπίζω ασυνέχειες, όπως επίσης το ότι γράφεις πως διάβασες παρόμοια θέματα στο φόρουμ αλλά δεν σε καλυψαν και λίγα μηνύματα μετά γράφεις οτι οι απαντήσεις εδώ σε κάλυψαν.... ενω αποδυκνείεται με μαθηματική ακρίβεια πως πήρες τις ίδιες απαντήσεις-συμβουλές που δίνει πάντα ο όχλος κάνοντας τον δάσκαλο σε ανόμοιους του.
Όπως βλέπεις (ή μάλλον δεν βλέπεις) κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει ακριβώς αυτά που γράφεις και να τα σκεφτεί, αλλά διάβάζει λέξεις όπως "δεν βγαίνω", "ψαχνω" και απαντά αντανακλαστικά το πρώτο πράγμα που του έρχεται πάντα στο μυαλό, όπως "βγες, βρες χομπυ, κανε ποδηλασία, πηγαινε σε μπαρ" κλπ .
Είναι γεγονός πως όλοι έχουν διάθεση να διορθώνουν οτι ακούν σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα γιαυτό και αν πχ κάνεις ενα θεμα εδω και πεις μόνο "ειμαι μεσα" θα σου απαντήσουν απλά "βγες εξω". Κανείς δεν θα μπει ποτέ στην διαδικασία να σκεφτεί το γιατί εισαι μεσα, γιατί το εκφράζεις αυτό, γιατί το εκφράζεις εδώ κλπκλπ λες και το τυχαίο της ζωής τους πρέπει απαραίτητα να ταιριάζει και στην ζωή όλων.
Το δυστυχές και ταυτόχρονα ενδιαφέρον κατ'εμε ειναι το οτι σε κάλυψαν κιόλας οι απαντήσεις τους :P .
11-12-2013, 11:16 #36
εγω άλλο καταλαβα απο αυτο παντως, τομετ.
οτι ο τιποτας, το οσο βγαινει με τους παλιους γνωστους, το οποιο ειναι λιγο παρεμπιπτοντως οπως στην συζητηση εξηγησε, το θεωρει στα πλαισια της απομονωσης του γιατι ουτε πολυ ικανοποιημενος ειναι απο την παρεα τους, ουτε καταφερνει να γνωρισει αλλους ανθρωπους που ειναι και ο σκοπος του θρεντ του...
11-12-2013, 11:43 #37
Νιώθεις την ανάγκη να μοιραστείς μαζί μου το τι κατάλαβες remedy?
Τελευταία φορά που προσπάθησα να συζητήσω μαζί σου κατέληξες στο "οκ τωρα εχω δουλειά να κανω και δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου".
Πιστευεις οτι με ενδιαφέρει η άποψη σου πάνω στο θέμα εδω και απευθύνεσαι σε εμένα? Αφού εσύ πρώτη έχεις επιλέξει να μην με ενδιαφέρει.
Θα σε φέρω στην εκνευριστική θέση να σου πω πως, όποτε θες μπορείς να ζητήσεις συγγνώμη για αυτή σου την συμπεριφορά και έπειτα να ξανασυζητήσουμε. Αλλά το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις κάτι τέτοιο. Μέχρι τότε όμως δεν νομίζω οτι έχει κανένα νόημα να πιστευεις πως εισαι ευπρόσδεκτη να μου απευθύνεις το λόγο. Μπορείς να μιλάς με τις φίλες σου αν θες ή με τον οποιονδήποτε άλλο που δεν δίνει δεκάρα εδω μέσα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί για να μην νιώθεις μοναξιά.
11-12-2013, 12:59 #38
11-12-2013, 16:00 #39
Remedy, Θα μ' ενδιέφερε να μάθω πώς έφτασες σ' αυτό το συμπέρασμα :P
Η όποια ενασχόλησή μου με το ίντερνετ δεν έχει να κάνει με κανένα τρόπο με επικοινωνία με αγνώστους και αγνοώ παντελώς τους τρόπους με τους οποίους μπορώ να γνωρίσω. (Το ότι έγινε 1-2 φορές τελευταία που είπα πιο πριν ήταν πολύ ειδική περίπτωση και δε νομίζω ότι εννοείς κάτι τέτοιο. Επίσης, αρκετά παλιότερα που υπήρχε κόσμος και σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είχα γνωρίσει μερικούς όντως, αλλά τώρα μόνο με το facebook πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά, δεν έχω ιδέα πώς να το κάνω. :P) Οι σελίδες γνωριμιών που λες (που τις διαβάζω συχνά αλλά δεν έχω ιδέα ποιες είναι) δε νομίζω ότι είναι για μένα.
Τώρα, κουβέντα να γίνεται, έτσι;
Σε παραπέμπω στο αρχικό μου ποστ, στην αγκύλη στο τέλος. Αν την διαβάσεις θα δεις ότι δεν υπάρχει αυτή η «ασυνέχεια» που λες. Δεν περιγράφω τον εαυτό μου σ' αυτή την παράγραφο που λες εσύ. Στην αρχή αναφέρω το «πρόβλημα» και στην επόμενη παράγραφο (αυτή που λες εσύ) βάζω τις αρχικές συνθήκες: όχι από σχολή, όχι από δουλειά, όχι από γνωστούς. Όταν το έγραφα έτσι σκεφτόμουν να πω «να προσπαθήσετε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση αυτού του υποθετικού ατόμου και να μου πείτε τι θα κάνατε», για να πάρω απαντήσεις όσο γίνεται πιο κοντά σ' αυτό που ήθελα. Αυτό που λέει η Remedy πιο μετά είναι λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Γιατί το βρίσκεις δυστυχές όμως;
11-12-2013, 16:27 #40
χαχαχαχαχαχαχ! για να μιλαω για "μυτη", εφτασα με μεταφυσικο τροπο, μη δινεις βαρυτητα σε αυτο ;)
αλλα τελικα απαντας μονος σου! αυτο εννοουσα κι εγω :)
οπως γνωρισες την "ειδικη περιπτωση" προσφατα, η τις καποιες μεμονωμενες παλιοτερα, με τον ιδιο τροπο μπορεις να γνωρισεις κι αλλες.
ορεξη και χρονο να εχεις ;)
αν μας πεις λεπτομερειες για τον τροπο εκεινων των γνωριμιων, ευχαριστως να σου δωσουμε τις ιδεες μας για τις επομενες.
11-12-2013, 18:44 #41
Με προδιαθέτεις αρνητικά με το "κουβέντα να γίνεται".. σαν να μην θες να γίνει. :P
...με το να σου απαντήσω γιατί το βρίσκω δυστυχές ... μόνο κουβέντα θα κάνουμε καθώς εγώ δεν δίνω μαγικές απαντήσεις όπως όλοι οι άλλοι παντογνώστες εδώ (δεν αναφέρομαι στην remedy) και αν σε καλύπτει αυτό τότε, δεν νομίζω να σου αρεσει η κουβέντα..
Αν κάνω λάθος με την υπόθεση μου αυτή βέβαια εδω ειμαι να τα πουμε.
11-12-2013, 19:53 #42
Ωραία, αφού κατά κάποιο τρόπο φαίνεσαι πληροφορημένη για τα «κατορθώματά» μου, τι ωφελεί να πω τις λεπτομέρειες; :P Διαφωνείς ότι είναι ειδική περίπτωση; Όταν αναφέρονται πολλοί στην ευκολία με την οποία μπορείς να γνωρίσεις κόσμο από ίντερνετ δε νομίζω ότι έχει να κάνει με τέτοιες περιπτώσεις.
Εγώ λέω να μου πεις τις δικές σου ιδέες. Πες ότι είσαι εσύ στη θέση μου, ή ότι τέλος πάντων θες να γνωρίσεις άλλους μέσω ίντερνετ. Τι θα έκανες;
Όχι, ντάξει. Πιο πολύ τό 'πα επειδή μάλλον έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα προ πολλού και αφού ήδη είπα ότι «καλύφθηκα». Αλλά δεν πειράζει νομίζω.
11-12-2013, 20:02 #43
εμμμμμμ...
κι ομως , δεν ειμαι πληροφορημενη, θα επιμεινω στην δηλωση μου περι μεταφυσικης :)
η μυτη μου λεει οτι μπορει και να ηταν ειδικη περιπτωση, απο την αλλη ομως, το ιντερνετ ειναι γεματο "ειδικες περιπτωσεις" , ισως σαν αυτη που συναντησες, ισως διαφορετικες.
για την ευκολια ειμαι βεβαιη, εγω για αλλους λογους δεν το συνιστω και στους ειπα πριν.
εγω στην θεση μου δεν θα γνωριζα ατομα μεσω ιντερνετ με καμια δυναμη.
εαν στην θεση σου εχεις αποφασισει να κανεις τετοια δοκιμη, πες μου ηλικια και ενδιαφεροντα να σου πω πως θα μπορουσες να βρεις ατομα μεσω νετ κατα την γνωμη μου.