Γιατι τα πεντοχιλιαρα δεν ειναι πετσετακια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 38
    Banned
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    Γεγονός 1. Ακληρη πλούσια θεία 92 χρόνων που έχει χρόνια να βγει από το σπίτι, με μεγάλη περιουσία, μαθαίνω χτες οτι το κράτος την αποζημιώνει για ένα χωράφι 200.000 ευρώ. 2. Ακληρος θείος 90 χρόνων με μεγάλη περιουσία που έχει ένα σωρό ομόλογα στην τράπεζα δεν τα πειράζει να αυγατισουν. 3. 84 χρονη θεία με ακίνητη περιουσία σε όλη την Ελλάδα ζει σαν χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ, η κόρη τους έχει μοιάσει στη μιζέρια, κόβουν την χαρτοπετσέτα στη μέση για οικονομία, εύχομαι τα εγγόνια τους να μην τους μοιάσουν. Έχω κι αλλά, αύτα είναι τα πιο κοντινά.
    λιλ εσύ θα ήθελες αυτή τη ζωή? Όοοχι το χρήμα... ναι καταλαβαίνω, το χρήμα ναι θα το ήθελες και κλασικά θα έλεγες 'αν τα είχα αυτά θα έκανα... το μεταπτυχιακό μου κλπ κλπ'. Έλα όμως που πάνε πακέτο και με άλλα πράγματα... πχ 'έχει χρόνια να βγει από το σπίτι', 'μιζέρια', 'χαρτοπετσέτα στη μέση' κλπ. Δυστυχώς λιλ πιστεύω ότι σπάνια μπορούμε να έχουμε μόνο αυτό ακριβώς που μας φαίνεται ότι κάποιος άλλος άδικα έχει και δεν αξιοποιεί σωστά (πχ το χρήμα), γιατί αυτό είναι μέρος ενός συνόλου. Η προσωπικότητα, οι συνήθειες, η όλη καθημερινότητα και κοσμοθεωρία είναι κι αυτά μέσα στο 'πακέτο'.

Πάντως είναι γεγονός πως μερικές ιστορίες με χρήμα είναι πολύ εκνευριστικές... σήμερα πήρα ένα ταξί και μου έλεγε ο οδηγός 'είχα 500 καλεσμένους στο γάμο του παιδιού μου', 'για τη βάφτιση έκλεισα το τάδε κτήμα με 40 ευρώ το κεφάλι, αλλά θα είμαστε μόνο 200', 'έχω σπίτια, καταθέσεις κλπ αλλά άαααστα έχω και κάτι χρέη'....

Κι εγω λιλιουμ καποτε δεν εκανα ενα μεταπτυχιακό που ηθελα πολύ για οικονομικούς λόγους. Μετα απο καποια χρονια όμως όταν απέκτησα την οικονομική δυνατότητα το ξεκινησα. Γι αυτο αν θες να το κανεις μην το διαγραψεις σαν στοχο.
    γιάννης

Senior Member
    Αν το θέλεις τόσο πολύ, που να επιμένεις σε αυτό, θα το κάνεις. Αν πάλι δεν επιμένεις, σημαίνει ότι δεν το ήθελες και τόσο πολύ.
    Ο θυμός σου πάντως είναι δικαιολογημένος, έχεις δίκιο, το χρήμα κινεί τα νήματα στις ανθρώπινες ζωές. Το δικό σου το μεταπτυχιακό σε καίει,
    αλλά και άνθρωποι καίγονται γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ρεύμα. Ή δηλητηριάζονται από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιών.
    Θέλω μ'αυτό να σου δείξω ότι και η ατυχία και η στέρηση, έχουν κλίμακες, και ότι η δική σου κλίμακα μπορεί να σου στοιχίζει, αλλά δεν θα σε
    εξοντώσει. Δε θ'αυτοκτονήσεις γιατί έχασες την ευκαιρία για μεταπτυχιακό, έχεις όμως πίκρα και θυμό, που εν καιρώ θα υποχωρήσουν,
    θα μπορέσεις να βρεις άλλους στόχους να αναπληρώσεις αυτό που έφυγε από τη γκάμα επιλογών, και θα προσαρμοστείς.
    Be warned. My shite detector is on high alert.

Member
    Το πιο αλαζονικό, πιο φαντασμένο και πιο απαιτητικό θέμα που έχω διαβάσει μακράν!

Ειλικρινά...μου βγάζει τόση κακία το μήνυμά σου που αναρωτιέμαι ποια είναι η διαφορά σου από τους ζητιάνους που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους και που ζητιανεύουν για την επιβίωσή τους!
    Άραγε κι αυτοί να στρέφονται κατά αυτών που δεν τους δίνουν ελεημοσύνη με την ίδια κακία που στρέφεσαι εσύ σε ανθρώπους, που κατά την γνώμη σου θα έπρεπε να σε βοηθήσουν;
    Κατά την δική σου λογική και αφού εύχεσαι να πνιγούν μέσα στις πισίνες τους, αυτοί που δεν τους βοηθάμε θα έπρεπε να μας καταριούνται με εξίσου σκληρές κατάρες.
    Δεν ξέρω....ειλικρινά νομίζω πως το έχεις χάσει λίγο το θέμα. Καταλαβαίνω την πικρία σου και την απογοήτευσή σου γιατί έχασες έναν στόχο ζωής, αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η απαίτησή σου να σου χαριστεί!

Quote Originally Posted by smigol View Post
    Το πιο αλαζονικό, πιο φαντασμένο και πιο απαιτητικό θέμα που έχω διαβάσει μακράν!

Ειλικρινά...μου βγάζει τόση κακία το μήνυμά σου που αναρωτιέμαι ποια είναι η διαφορά σου από τους ζητιάνους που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους και που ζητιανεύουν για την επιβίωσή τους!
    Άραγε κι αυτοί να στρέφονται κατά αυτών που δεν τους δίνουν ελεημοσύνη με την ίδια κακία που στρέφεσαι εσύ σε ανθρώπους, που κατά την γνώμη σου θα έπρεπε να σε βοηθήσουν;
    Κατά την δική σου λογική και αφού εύχεσαι να πνιγούν μέσα στις πισίνες τους, αυτοί που δεν τους βοηθάμε θα έπρεπε να μας καταριούνται με εξίσου σκληρές κατάρες.
    Δεν ξέρω....ειλικρινά νομίζω πως το έχεις χάσει λίγο το θέμα. Καταλαβαίνω την πικρία σου και την απογοήτευσή σου γιατί έχασες έναν στόχο ζωής, αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η απαίτησή σου να σου χαριστεί!
    Για ποιο λόγο βγάζεις το θεμα ως αλαζονικό και ...φαντασμενο? εγω θα το ελεγα εκφραση πικρίας και αγανακτησης οπως σημειωνεις στην τελευταια σου προταση.

Μήπως η επιπέδου παιδεία (πχ. ενα καλο μεταπτυχιακο, ενα καλό πανεπιστημιο, καλά φροντιστηρια για να μπει καποιος σε καλη σχολή) τείνει να καταστεί από καθαρά θέμα κλίσης σε ζήτημα οικονομικής ευχέρειας?
    γιάννης

Senior Member
    λιλιουμ λυπάμαι πάρα πολύ για την απέραντη κακία που έβγαλες σε όλα τα μηνύματά σου! δεν κατάλαβα δηλαδή θα σου δώσουν λογαριασμό όλοι οι άνθρωποι που έχουν πολλά λεφτά ΤΙ θα τα κάνουν;
    Ας τα πάρουν μαζί στον τάφο τους,εσένα τι σε νοιάζει;
    Ντροπή ειλικρινά να μιλάς έτσι επειδή εσύ δεν έχεις λεφτά να κάνεις το μεταπτυχιακό σου.
    Τα λεφτά του καθενός είναι δικά του και τα κάνει ότι θέλει!κανείς δεν μπορεί να κρίνει παρά μόνο ο Θεός στην άλλη ζωή!

Banned
    Quote Originally Posted by Miss Despoina View Post
    λιλιουμ λυπάμαι πάρα πολύ για την απέραντη κακία που έβγαλες σε όλα τα μηνύματά σου! δεν κατάλαβα δηλαδή θα σου δώσουν λογαριασμό όλοι οι άνθρωποι που έχουν πολλά λεφτά ΤΙ θα τα κάνουν;
    Ας τα πάρουν μαζί στον τάφο τους,εσένα τι σε νοιάζει;
    Ντροπή ειλικρινά να μιλάς έτσι επειδή εσύ δεν έχεις λεφτά να κάνεις το μεταπτυχιακό σου.
    Τα λεφτά του καθενός είναι δικά του και τα κάνει ότι θέλει!κανείς δεν μπορεί να κρίνει παρά μόνο ο Θεός στην άλλη ζωή!
    Προφανως δεν εχεις ερθει ποτε σε μια κατασταση οπου ειναι αδιεξοδη και επισης δεν εχεις ζησει το κομματι του δεν εχω λεφτα. Εφοσον δεν γνωριζεις πως ειναι , γιατι αυτο μου δειχνεις με αυτα που λες... Οπως λες και εσυ ετσι θα πω και εγω σε εσενα ντροπη σου γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις πως ειναι να γκρεμιζονται τα ονειρα σου για μερικες ψωροδεκαρες....

Senior Member
    Βασικά η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση, ΘΑ συμφωνήσω και με smigol διότι πράγματι δεν ειναι κανείς υποχρεωμένος να μας βοηθήσει στις οικονομικές μας υποχρώσεις,αλλά απο την άλλη είναι και αγανακτησμένη η φιλη μας.
    Και underminded ΟΧΙ το μεταπτυχιακό δεν είναι ψωροδεκάρες.Μιλάμε για χιλιάρικα σε ευρώ οταν ο βασικός είναι 500 ευρω.
    Τεσπα, εψαξες για καμιά υποτροφία????

Senior Member
    οκ χαρά μου συμφωνώ ότι δεν είναι ότι καλύτερο να γκρεμίζονται τα όνειρα κανενός!όμως δεν μπορείς να μιλάς τόσο άσχημα για εκείνους που έχουν τα λεφτά!τι σου φταίνε;άν θέλει κάποιος να τα βάλει με κάποιον ας τα βάλει με την κακή του τύχη!
    Quote Originally Posted by undetermined View Post
    Προφανως δεν εχεις ερθει ποτε σε μια κατασταση οπου ειναι αδιεξοδη και επισης δεν εχεις ζησει το κομματι του δεν εχω λεφτα. Εφοσον δεν γνωριζεις πως ειναι , γιατι αυτο μου δειχνεις με αυτα που λες... Οπως λες και εσυ ετσι θα πω και εγω σε εσενα ντροπη σου γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις πως ειναι να γκρεμιζονται τα ονειρα σου για μερικες ψωροδεκαρες....

Senior Member
    ορίστε το φεγγαράκι τα γράφει πολύ ωραία!
    Quote Originally Posted by feggari View Post
    Βασικά η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση, ΘΑ συμφωνήσω και με smigol διότι πράγματι δεν ειναι κανείς υποχρεωμένος να μας βοηθήσει στις οικονομικές μας υποχρώσεις,αλλά απο την άλλη είναι και αγανακτησμένη η φιλη μας.
    Και underminded ΟΧΙ το μεταπτυχιακό δεν είναι ψωροδεκάρες.Μιλάμε για χιλιάρικα σε ευρώ οταν ο βασικός είναι 500 ευρω.
    Τεσπα, εψαξες για καμιά υποτροφία????

Senior Member
    Λίλιουμ, πώς ακριβώς θα σε βοηθήσει η διαπίστωση που κάνεις περί αδικίας, τσιγκουνιάς και κωλοφαρδίας κάποιων να συνεχίσεις το μεταπτυχιακό σου? Η διαμαρτυρία δε σου προσφέρει παρά μιά στιγμιαία εκτόνωση. Αυτό θέλεις, να ανακουφίσεις την οργή σου, ή να τη διατηρήσεις και να την κάνεις δράση προς εύρεση κάποιας λύσης...

Η γκρίνια είναι μιά άριστη δικαιολογία του οτι "δε μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί η κοινωνία είναι άδικη". Η κοινωνία είναι αυτό που είναι, το θέμα είναι εσύ τι κάνεις. Είσαι σίγουρη οτι εξάντλησες όλα τα περιθώρια? Αν όχι, ψάξτο κι άλλο. Αν ναι, αποδέξου το σαν προσωρινή ήττα και συνέχισε να προσπαθείς.

Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Για ποιο λόγο βγάζεις το θεμα ως αλαζονικό και ...φαντασμενο? εγω θα το ελεγα εκφραση πικρίας και αγανακτησης οπως σημειωνεις στην τελευταια σου προταση.

Μήπως η επιπέδου παιδεία (πχ. ενα καλο μεταπτυχιακο, ενα καλό πανεπιστημιο, καλά φροντιστηρια για να μπει καποιος σε καλη σχολή) τείνει να καταστεί από καθαρά θέμα κλίσης σε ζήτημα οικονομικής ευχέρειας?
    Γεια σου φίλε Γιάννη!

Η επιπέδου παιδεία όπως αναφέρεις ήταν πάντα ζήτημα οικονομικής ευχέρειας....ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ!
    Και είμαι σίγουρος πως όλοι μας γνωρίζουμε ικανότατους ανθρώπους χωρίς πτυχία και αντίστοιχα γνωρίζουμε βόδια όρθια με 2 - 3 πτυχία!

Quote Originally Posted by undetermined View Post
    Οκ....για μερικές ψωροδεκάρες άλλων όμως!

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Καλά άστο αυτό με το τι ουφα έχουν δουλειά κ τι μυαλά κάθονται. Είχα πάει τις προάλλες σε μια συνέντευξη σε μια ΜΚΟ που χωνονται όλοι με μέσον, κ μου πήραν συνέντευξη δύο άτομα της ειδικότητας μου που μάλιστα δούλευαν κ στα κεντρικά, ο ηλίθιος κ ο πανηλιθιος. Κ λεω εγΩ δε δουλεύω κ αυτοί έχουν δουλειά. Μάλιστα.

Senior Member
    Απλά μαρίνα εγΩ αν ήμουν στη θέση τους θα βοηθαγα άλλους ανθρώπους. Κ δεν το λεω ετσι, όταν παλιότερα είχα κάποια άνεση βοήθησα ανθρώπους, χωρίς αανταλλάγματα, κι ακόμα βοηθάω με εθελοντική εργασία. Όχι, δε θα ήθελα με τπτ να έχω τα μυαλά που έχουν αυτοί.

Quote Originally Posted by marina38 View Post
    λιλ εσύ θα ήθελες αυτή τη ζωή? Όοοχι το χρήμα... ναι καταλαβαίνω, το χρήμα ναι θα το ήθελες και κλασικά θα έλεγες 'αν τα είχα αυτά θα έκανα... το μεταπτυχιακό μου κλπ κλπ'. Έλα όμως που πάνε πακέτο και με άλλα πράγματα... πχ 'έχει χρόνια να βγει από το σπίτι', 'μιζέρια', 'χαρτοπετσέτα στη μέση' κλπ. Δυστυχώς λιλ πιστεύω ότι σπάνια μπορούμε να έχουμε μόνο αυτό ακριβώς που μας φαίνεται ότι κάποιος άλλος άδικα έχει και δεν αξιοποιεί σωστά (πχ το χρήμα), γιατί αυτό είναι μέρος ενός συνόλου. Η προσωπικότητα, οι συνήθειες, η όλη καθημερινότητα και κοσμοθεωρία είναι κι αυτά μέσα στο 'πακέτο'.

Πάντως είναι γεγονός πως μερικές ιστορίες με χρήμα είναι πολύ εκνευριστικές... σήμερα πήρα ένα ταξί και μου έλεγε ο οδηγός 'είχα 500 καλεσμένους στο γάμο του παιδιού μου', 'για τη βάφτιση έκλεισα το τάδε κτήμα με 40 ευρώ το κεφάλι, αλλά θα είμαστε μόνο 200', 'έχω σπίτια, καταθέσεις κλπ αλλά άαααστα έχω και κάτι χρέη'....

Senior Member
    Νικ να εκτονωθω ήθελα, γιατί δε θέλω να βγάζω ααυτά τα συναισθήματα στους δικούς μου, γιατί στεναχωρήθηκα απίστευτα, κ πραγματικά δεν το ππερίμενα οτι θα με πείραζε τόσο. Κ μετά την πίκρα μου ήρθε ο θυμός, κ πέρασε κι αυτός. Δεν το βάζω κάτω ούτε το βγάζω από στόχο. Ευχαριστώ όλους αυτούς που κατάλαβαν οτι γράφει εΝας πληγωμένος άνθρωπος, για τους υπόλοιπους που επειδή έχουν άνεση το πήραν οτι τα έχω βάλει με αυτούς κ παρατηρήθηκαν, τους καταλαβαίνω. Δε βλέπουν τον άλλο, βλέπουν μόνο το δικό τους.κ δε μου φταίνε όλοι οι πλούσιοι, μου φταίνε οι μίζεροι τυφλοί άνθρωποι, κυρίως του δικού μου περιβάλλοντος. Πέσανε όλοι οι ευκατάστατοι να με φάνε.

Quote Originally Posted by nick cave View Post
    Λίλιουμ, πώς ακριβώς θα σε βοηθήσει η διαπίστωση που κάνεις περί αδικίας, τσιγκουνιάς και κωλοφαρδίας κάποιων να συνεχίσεις το μεταπτυχιακό σου? Η διαμαρτυρία δε σου προσφέρει παρά μιά στιγμιαία εκτόνωση. Αυτό θέλεις, να ανακουφίσεις την οργή σου, ή να τη διατηρήσεις και να την κάνεις δράση προς εύρεση κάποιας λύσης...

Η γκρίνια είναι μιά άριστη δικαιολογία του οτι "δε μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί η κοινωνία είναι άδικη". Η κοινωνία είναι αυτό που είναι, το θέμα είναι εσύ τι κάνεις. Είσαι σίγουρη οτι εξάντλησες όλα τα περιθώρια? Αν όχι, ψάξτο κι άλλο. Αν ναι, αποδέξου το σαν προσωρινή ήττα και συνέχισε να προσπαθείς.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast