Εκτακτες συστολες - ταχυκαρδιες δεν μπορώ να βρω λύση ειναι το αγχος η όχι ;; - Page 15
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 15 of 21 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast
Results 211 to 225 of 308
    alex προσπαθησε να μην ακους περιπτώσεις αλλες γιατι τις ταυτιζεις με το δικο σου πρόβλημα και γινεσαι χειροτερα! σε ολους εμας το ιδιο συμβαινει! και εμενα μου ειπε καποιος τις προαλλες ότι ειχε εκτακτες και τι του ειπε ο καρδιολόγος και μπηκα στο τρυπακι να αμφισβητω τους γιατρους και να σκέφτομαι διαφορα! νομιζω ότι το γεγονος και μονο ότι ολοι εδώ μεσα εχουμε ακριβως τα ιδια συμπτώματα κατι σημαινει! εχω όλα αυτά που λες και το πρωι και το βραδυ τα πραγματα χειροτερευουν. Σιγουρα ο spyroko εχει απολυτο δικιο τα εχω σκεφτει όλα αυτά απειρες φορες και εχω παραδεχτει στον εαυτο μου ότι το μεγαλο μου πρόβλημα είναι ότι φοβάμαι το θανατο!αλλα επειδη πιστευω ότι η χημεια του εγκεφαλου μου τα χει παιξει είναι δυσκολο να ηρεμησω μονη μου. Αν νιώθεις ότι εχεις φτασει στα ορια σου ζητα βοηθεια μη παιδεύεσαι!

Senior Member
    Δεν μας είπες τι του είπε ο καρδιολόγος ;
    Μυρτω εσενα όταν σε πιάνει ταχύ καρδιά έχεις πόνο κάτι σαν να βουλώσει η καρδιά και να ξεβουλωνει ένα παράξενο συναίσθημα , διάβασα ότι αυτό συμβαίνει γιατί η καρδιά συσπατε έντονα ενώ η βαλβίδα είναι κλειστεί και δημιουργείται υψηλή Υδραυλικής πίεση και έχω αυτό τον πόνο .
    Προσπαθώ να κατανοήσω πρώτα απο όλα τη μου συμβαίνει και θέλω να το αντιμετωπίσω φυσικά και να το ξερίζωσω απο μέσα μου !!

Senior Member
    ΜΗΝ ακους τι σου λενε οι αλλοι για το δικο σου προβλημα,ΜΗΝ τους ρωτας και προς Θεου,ΜΗΝ ψαχνεις στο ιντερνετ....θα σε τρελανει!Ακου που σου λεω....μας επηρεαζουν και μετα τα πραγματα γινονται χειροτερα!!

alex δεν ωφελει πραγματικα να ψάχνεις στο internet απλα γινεσαι χειροτερα!και μην ακους τι λενε οι υπολοιποι.. εχεις κανει τις εξετασεις σου και εισαι οκ! μονο αγχος είναι!αυτο προσπαθησε να ελεγξεις...

Senior Member
    Παιδιά ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας θα προσπαθήσω να μην το σκέφτομαι και ούτε να διαβάζω συνέχεια στο Ίντερνετ .
    Θα προσπαθήσω να απέχω και απο το φόρουμ για να καταφέρω να τα βγάλω πέρα μόνος μου γιατί αυτή η μάχη είναι για δυο εγώ και εαυτός.

Κοιτα Αλεξ, αμα ειναι μονο να το νιωθεις δεν εχει να κανει τιποτα με αυτο που νομιζεις. Εγω ακομα και τωρα τα νιωθω αυτα μερικες φορες αλλα ουτε αγχωνομαι ουτε τιποτα.
    Καθε φορα που μετραω τους σφυγμους μου ειναι γυρω στους 75-80 το οποιο ειναι απολυτα φυσιολογικο και η καρδια μου χτυπαει με ρυθμο. Το τι νιωθω ομως ειναι εντελως διαφορετικο. Νιωθω μεσα στο στηθος μου διαφορα, ακομα και τωρα, απλα δεν δινω σημασια πλεον... Εκτακτες εχω να νιωσω αρκετο καιρο αλλα οι εκτακτες εχουν να κανουν κυριως με τον φοβο. Εγω επειδη δεν φοβαμαι πια δεν εχω εκτακτες. Αλλα το οτι νιωθω μερικες φορες αυτες τις "αρυθμιες" ναι τις νιωθω αλλα ξερω πως δεν προκειται να μου κανουν κακο.
    You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.

Senior Member
    Μετά απο πολύ καιρό πάλι εδώ .
    Υπήρχαν μέρες που δεν είχα μια ούτε μια αρρυθμία αλλά υπάρχουν και ημέρες μέχρι και σήμερα που έχω άπειρες, δεν ξέρω την να κάνω όλοι μου λένε να μην το σκέφτομαι αλλά δεν γίνετε .
    Θέλω να ρωτήσω γιατί συζητώντας με ένα να φίλο μου που είχε τα ίδια μου είπε ότι αυτός είχε στην χειρότερη μέρα του 10-15 και ο καρδιολόγος του είπε ότι πάνω απο 20 αρρυθμίες υπάρχει θέμα δηλαδή εαν η καρδιά είναι συνέχεια με 20 αρρυθμία και πάνω θα υπάρχει κίνδυνος .
    Εγώ μόλις το άκουσα μου με ζω σαν τα φίδια γιατί εγώ έχω πάνω απο 200-300 για πλάκα !!
    Θα πάω απο δεύτερα στο καρδιολόγο για έναν υπέρηχο να δω τη έγινε μέσα σε 6 μήνες καθημερινών αρρυθμιων .
    Δύσκολα Χριστούγεννα θα περάσω !!

Senior Member
    Εμενα παντως,οσοι καρδιολογοι μ εχουν δει(εγω δεν μπορω να σου πω ακριβως αριθμο,αλλα ηταν,και καποιες φορες ειναι ακομα,πολλες)μου εχουν πει οτι αυτες που εχω εγω,δηλαδη οχι απο παθολογικα αιτια αλλα απο αγχος,δεν δημιουργουν προβλημα.Επισης,το χουν γραψει κατα καιρους κι αλλοι εδω σ αυτο το φορουμ.....παντως σε καταλαβαινω απολυτα!Ειναι απιστευτα ενοχλητικες,φοβιστικες και γενικα σου χαλανε ολη σου τη διαθεση!Οποιος δεν τις εχει νιωσει δεν μπορει να το καταλαβει....σκετη τυραννια!

Senior Member
    Και εγω εχω αρρυθμιες λογω αγχους, εδω και αρκετες μερες. Πηρα συμπληρωμα μαγνησιου, μειωθηκαν αρκετα αλλα δεν σταματησαν.

Junior Member
    Πως νιωθετε τις εκτακτες συστολες?? Εγω αισθανομαι ενα ξαφνικο τρανταγμα στο κεντρο του θωρακα κοντα στον οισοφαγο. Μου εχει συμβει 4-5 φορες να νιωσω 5-6 συνεχομενες τετοιες δονησεις. Με φοβιζουν αρκετα, αλλα δεν νιωθω καποια δυσπνοια η πονο. Επισης αυτη τη δονηση τη νιωθω μερικες φορες κατα τη διαρκεια του σεξ και κυριως λιγο πριν ολοκληρωσω. Το παθαινει αυτο κανεις αλλος?

Senior Member
    Βασίλη και εγώ νιώθω ακριβώς τα ίδια και χειρότερα συνεχόμενες εκτακτες .
    Απο ότι κατάλαβα εαν συμβαίνουν καθημερινά εκτακτες θα δημιουργηθεί πρόβλημα !

Senior Member
    Εγω νιωθω ενα αποτομα φουσκωμα μεσα στο θωρακα, σαν ενα μπαλονακι που παει να φουσκωσει αμεσως μεσα στο στηθος μου. Προκαλει αντανακλαστικο βηχα, αν δεν βηξω νιωθω ενα χτυπο στο τηθος.

Banned
    Quote Originally Posted by stefamw View Post
    Εγω νιωθω ενα αποτομα φουσκωμα μεσα στο θωρακα, σαν ενα μπαλονακι που παει να φουσκωσει αμεσως μεσα στο στηθος μου. Προκαλει αντανακλαστικο βηχα, αν δεν βηξω νιωθω ενα χτυπο στο τηθος.
    Ακριβως το ιδιο..

Junior Member
    Πολυ ενδιαφερον το παρακατω:

Τι είναι η υποχονδρίαση;
    «Η υποχονδρίαση δεν είναι ασθένεια, αλλά ψυχική διαταραχή που ανήκει στην κατηγορία των “σωματόμορφων διαταραχών”, οι οποίες παλιότερα ήταν γνωστές ως νευρώσεις», μας λέει ο κ. Τάκης. Τα χαρακτηριστικά της, γνωστά σε όλους: Το υποχόνδριο άτομο φοβάται πως πάσχει από μια σοβαρή νόσο και χαρακτηρίζεται από συνεχή και επίμονη ενασχόληση με το σώμα του, έχοντας την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. «Μάλιστα», αναφέρει ο κ. Τάκης, «η εμμονή αυτή διογκώνεται συνεχώς, παρά τις θετικές ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται το άτομο, και αυτό που συνηθίζουν να λένε όταν ο γιατρός τους καθησυχάζει και τους διαβεβαιώνει πως δεν έχουν τίποτα, είναι πως “ο γιατρός δεν είναι καλός” και ψάχνουν τον επόμενο».
    Φανταστικές ασθένειες, πραγματικές αιτίες
    Η υποχονδρίαση δεν είναι… κολλητική. Υπάρχουν, όπως μας ενημερώνει ο ειδικός, διάφορες θεωρίες για τις πηγές της διαταραχής. «Η ψυχαναλυτική προσέγγιση διατυπώνει πως ένα υποχόνδριο άτομο βιώνει άγχος, το οποίο και προβάλλει σε κάποιο μέρος του σώματός του. Αντί να αντιμετωπίσει το βαθύτερο άγχος του και να σκεφτεί τι δεν πάει καλά με τον εαυτό του, το βγάζει μέσα από συμπτώματα στο σώμα του. Έτσι, πιστεύει πως αν επιλύσει το σωματικό πρόβλημα, θα νιώσει καλύτερα, θα επιλυθεί δηλαδή και το πραγματικό πρόβλημα». Τις περισσότερες φορές, αυτού του είδους η διαταραχή εκδηλώνεται στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής. Παρ’ όλα αυτά, οι πηγές μπορεί να βρίσκονται λίγο πιο πίσω: «Συχνά, τέτοια περιστατικά ήταν, επί παραδείγματι, άτομα με αγχώδεις μητέρες, που τους πίεζαν να προσέχουν τα μικρόβια, να προσέχουν πού ακουμπούν, να μην κρυώσουν κλπ.»

Περισσότερα στοιχεία για την υποχονδρίαση
    - 10-20% των υγιών ανθρώπων και 45% όσων δεν πάσχουν από σημαντικές ψυχιατρικές διαταραχές έχουν αβάσιμες ανησυχίες για νοσήματα. - Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν την ίδια πιθανότητα να παρουσιάσουν την διαταραχή. - Πολλοί υποχόνδριοι, όταν βρίσκονται σε ιατρείο ή νοσοκομείο, παρουσιάζουν αυτόματα υψηλή πίεση και αυξημένα επίπεδα στρες, γνωστά και ως «σύνδρομο της λευκής μπλούζας». - Η υποχονδρίαση δεν κάνει διακρίσεις. Πολλές σημαντικές προσωπικότητες παρουσίασαν την συγκεκριμένη διαταραχή. Μεταξύ αυτών, ο Τσάρλι Τσάπλιν, που πάθαινε κρίσης πανικού σε χώρους με ανοιχτά παράθυρα, ο Άντι Γουόρχολ, που εξέταζε καθημερινά το σώμα του, ο πιανίστας Γκλεν Γκουλντ, που πραγματοποιούσε καλοκαιρινές συναυλίες με γάντια και χοντρό πανωφόρι, ο Δαρβίνος, που υποστήριξε πως η υποχονδρία του τον βοήθησε να πετύχει πολλά, ακόμη και ο Μολιέρος, που συνέγραψε τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή». Με μια δόση ειρωνείας, η μοίρα λέγετι ότι τον οδήγησε να πεθάνει από κρίση πανικού, όταν ο ίδιος ερμήνευε τον κεντρικό ρόλο.

Quote Originally Posted by Alex89 View Post
    Μετά απο πολύ καιρό πάλι εδώ .
    Υπήρχαν μέρες που δεν είχα μια ούτε μια αρρυθμία αλλά υπάρχουν και ημέρες μέχρι και σήμερα που έχω άπειρες, δεν ξέρω την να κάνω όλοι μου λένε να μην το σκέφτομαι αλλά δεν γίνετε .
    Θέλω να ρωτήσω γιατί συζητώντας με ένα να φίλο μου που είχε τα ίδια μου είπε ότι αυτός είχε στην χειρότερη μέρα του 10-15 και ο καρδιολόγος του είπε ότι πάνω απο 20 αρρυθμίες υπάρχει θέμα δηλαδή εαν η καρδιά είναι συνέχεια με 20 αρρυθμία και πάνω θα υπάρχει κίνδυνος .
    Εγώ μόλις το άκουσα μου με ζω σαν τα φίδια γιατί εγώ έχω πάνω απο 200-300 για πλάκα !!
    Θα πάω απο δεύτερα στο καρδιολόγο για έναν υπέρηχο να δω τη έγινε μέσα σε 6 μήνες καθημερινών αρρυθμιων .
    Δύσκολα Χριστούγεννα θα περάσω !!
    βρε alex αυτά που γραφουμε τα διαβαζουν ανθρωποι με αρκετες φοβιες και ειδικα το συγκεκριμενο θεμα με την καρδια επειδή είναι λεπτο, καλο θα ταν να αναφέρουμε συγκεκριμενα πραγματα και να μην σπερνουμε τον πανικο. Αναφέρομαι φυσικα στο ότι ενας φιλος σου, σου ειπε, ότι πανω από 20αρρυθμιες είναι σοβαρο πρόβλημα! Εγω εχω παει σε αρρυθμιολογο και μου εχει πει ότι μεχρι και 100 την ημερα 'εκτακτες' εχουν ολοι ανθρωποι η τουλάχιστον μεγαλη μεριδα κοσμου! επισης εδώ και πολλους μηνες εχω κάθε μερα παρα πολλες εκτακτες πανω και από 200 αρα συμφωνα μ αυτά που λες εχω πολύ σοβαρο πρόβλημα.. Τεσπα εχω παει σε αρκετους καρδιολόγους και εχω ψαξει αρκετα το θεμα..αυτό που μου ειπαν ολοι είναι ότι οι εκτακτες είναι παρα πολύ ενοχλητικες αλλα καθολου απειλητικες. Πρεπει βεβαια να κανεις ολες τις καρδιολογικες εξετασεις και αν η καρδια δεν εχει καποιο σοβαρο ανατομικο πρόβλημα τοτε δεν κινδυνεύεις..και τις περισσοτερες φορες μαλιστα οσο κι αν επιμενουμε δεν μας δινουν φαρμακα. Ολα αυτά δεν τα λεω με σκοπο να σου κανω παρατηρηση απλα ξερω ότι όταν εισαι σ αυτή την ευαισθητη φαση ακομη και το πιο μικρο μπορει να σε επηρεασει και να σου μπουν παλι ιδεες στο μυαλο! Ελπιζω αυριο να είναι όλα καλα στις εξετασεις σου και να μας γραψεις κατι αισιοδοξο )

Page 15 of 21 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast