Results 1 to 11 of 11
-
16-02-2014, 06:04 #1
πολοι παραμενουν με προβληματα εξαιτιας των πεποιθησεων τους
ωρες ωρες καθομαι κ σκεφτομαι τι ακριβως φταιει που μερικοι ανθρωποι προοδευουν κ αλλοι μενουν πισω... βλεπω οτι πολες φορες ακουω διαφορες δικαιολογιες απο καπιους οπως δε ξερεις τι εχω περασει ειναι ευκολο να το λες στα λογια κλπκλπ κ παρατηρω οτι τα προβληματα τα τους οφειλονται στο οτι επιμενουν κ εμενουν στο να μη θελουν να κανουν εστω κ μια προσπαθειουλα να ξεπερασουν το προβλημα τους αντιστεκομενοι εστω κ λιγο σε αυτο δε ζητησε κανεις απο κανενα να κανει καπιο αθλο οστοσο αυτο που παρατηρω ειναι οτι πολοι μπορει να πηγαινουν σε ψυχολογους ψυχιατρους η δε ξερω κ εγω τι αλλο το θεμα ειναι ομως οτι για να φερει καπιο αποτελεσμα ολο αυτο θα πρεπει κ αυτοι να προσπαθησουν εστω κ λιγο οστο να σημειωσουν καπια προοδο
για παραδεγμα αν καπιος εχει μια φοβια το πιο ευκολο πραγμα που θα μπορουσε να κανει ειναι να κανει εστο κ λιγο αυτο που φοβαται ετσι οστε καπια στιγμη να το ξεπερασει πως ειναι δυνατον να θεραπευσεις μια φοβια οταν αρνεισαι πεισματικα να κανεις οτιδηποτε για να προσπαθησεις εστω κ λιγο να κανεις αυτο που φοβασαι εφοσον θες να το ξεπερασεις? το να αρνισαι πχ να κανεις οτιδηποτε για να ξεπερασεις αυτο που θες ετσι ειναι σα να καταδικαζει κανεις τον εαυτο του να ζει με αυτο το φοβο.. εκτος αυτου αυτο ειναι μια πραξη εγωιστικη κ εγωκεντρικη για παραδειγμα αν καπιος φοβαται τους ανθρωπους θα πρεπει να σταματησει να απομονονεται κ να μην αποφευγει τους αλλους ανθρωπους αυτο ισχυει παντου ολα απαιτουν εστω κ ελαχιστη προσπαθεια το να μη θελει καπιος να προσπαθησει καν αυτο διχνει μεγαλο εγωισμο αλλα κ φυγοπονια
- 16-02-2014, 07:17 #2
Θεωρητικά όλοι έχουν προβλήματα.Αλλοι σωματικά,άλλοι ψυχικά/ψυχολογικά,άλλοι νοητικά και πάει λέγοντας.Σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση της υγείας σου δεν εξαρτάται απο εσένα (στον μεγαλύτερο βαθμό πάντα),σε άλλες περιπτώσεις είναι αυτό που λέμε στο χέρι σου αλλά δεν έχεις την δύναμη να κάνεις κάτι γιατί πολύ απλά ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Στην ουσία δεν είναι ότι δεν θέλουν αλλά ισως δεν μποορούν να κάνουν κάτι Ή καλύτερα ΝΙΩΘΟΥΝ ότι δε μπορούν.Εκεί είναι το σημείο που κάποιος χρειάζεται μια ώθηση στο να ξεκινήσει να κάνει πράγματα....
Όσον αφορά τις φοβίες....(επειδή αναφέρεσαι ).....οι περισσότεροι θα σκεφτούν με τον τρόπο τον δικό σου και νομίζω και οι ''επιστήμονες''.Θέλω να πω πως είναι απλό να λες ''πηγαινε κόντρα στην φοβία σου,για να την ξεπεράσεις σιγά σιγά''.Ναι φίλε μου είναι πολύ απλό να το λες.Αλλά δεν είναι τόσο απλό όταν το ζεις κι οταν δεν είσαι λειτουργικός γενικά στην καθημερινότητα.Λειτουργικ ός λέγοντας για πταίσματα όπως το να βγεις απλά για να πάρεις τσιγάρα.Πως είναι δυνατόν να αναφέρεσαι για παράδειγμα με λέξεις ''εγωιστική'' ...(το εγωκεντρική δε το σχολιάζω γιατί απο ότι κατάλαβα δεν ξέρεις τι σημαινει απλά την έβαλες για εφέ) για κάποιον που έχει πρόβλημα?Βασικά για να τελειώνω με αυτό θα σου πω ότι δεν είναι θέμα εγωισμού αλλά φοβίας.Φοβίας που εκείνη την ώρα δεν διαχωρίζει καταστάσεις και το μόνο που κάνει είναι να σε κρατάει δεμενο.
Γι αυτό που σου είπα πιο πάνω.Ότι οι περισσότεροι θα πουνε ''πηγαινε κόντρα στις φοβίες σου''...Με την δική μου εμπειρία θα πω κατηγορηματικά ...ΟΧΙ!!
Και ξές γιατί?Γιατί εκείνη την ώρα,με το πρόβλημα λειτουργικότητας που αναφέραμε,με το πρόβλημα του ότι δε μπορείς να κάνεις απλά πράγματα,είναι σαν να τον παίρνεις και να τον πετάς στον ωκεανό ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΟΛΥΜΠΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ...!!!Θα νιώσει μια πίεση που στην ουσία θα του χειροτερέψει το πρόβλημα.
Χρειάζεται βοηθεια.Χρειαζέται τρόπο.Χρειάζεται ''τσακαλίκι'' απο μεριάς κάποιου ανθρωπου χωρίς πρόβλημα ώστε να μπορέσει να βοηθήσει κάποιον που έχει ένα πρόβλημα.Πρέπει να ξέρει πως να το χειριστεί και να έχει αρκετή υπομονή.Αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι τα αντίθετα.
Ναι για κάποιον που δεν το νιώθει,θεωρεί παράλογο κάποιος να φοβάται πχ να πάει και μέχρι το περίπτερο....κι όμως....πρέπει να το κάνει λογικό για να μπορέσει να βοηθήσει.Δε μπορούν όλοι.....Last edited by Deleted-member-220416; 17-02-2014 at 04:03.
16-02-2014, 07:32 #3
το αποτελεσμα ειναι οτι εγω ξεπερασα μονος μου τα παντα κ καπιοι το βιολι τους
βιολι πρωτο
δεν είναι ότι δεν θέλουν αλλά ισως δεν μποορούν
να σε κρατάει δεμενο.
θα του χειροτερέψει το πρόβλημα.
16-02-2014, 08:03 #4
Επειδή μιλάς για βιολιά δες αυτή την ταινία και προσπάθησε να καταλάβεις ότι παρόλο που το βιολί είναι ίδιο έχει πολλές διαφορετικές ιστορίες...!!!Έχει ζήσει πολλές διαφορετικές το ίδιο (το βιολι) αλλά για τους άλλους είναι απλά μία ιστορία.Αν κατάλαβες κατάλαβες...
http://www.imdb.com/title/tt0120802/?ref_=nv_sr_1
Καλή συνέχεια και σε σένα κι αυτό που είπες ότι ξεπέρασες μόνος σου τα πάντα.Μπράβο σου....αν και δε το δειχνεις
Εγώ πάντως σου εύχομαι να σου πηγαίνουν όλα όλο και καλύτερα και όπως τα θέλεις εσύ
16-02-2014, 11:45 #5
16-02-2014, 12:09 #6
16-02-2014, 12:09 #7
16-02-2014, 12:26 #8
ε ας τα αλαξουμε τοτε με την επιφυτηση του αγιου πνευματος
16-02-2014, 12:26 #9
λεμε οτι ο ανθρωπος ειναι ελευθερος αλλα βεβαια δεν ειναι....ο ανθρωπος ειναι αποκλειστικα και μονο το παρελθον του και οι δυνατοτητες του
οι ανθρωποι που εχουν προβληματα ειναι διαφορετικοι απο τους φυσολογικους τους περισσοτερους του υγιεις οπως θελετε ονομαστε τους..
ο σχιζοφερενης, καταθλθιπτικος ψυχωτικος κτλ αυτος που αυτοκτονησε δεν το εκανε λογο εγωισμου αλλα γιατι ακριβως ειναι αρρωστος. για αυτο και ο γιατρος που ειναι επιστημονας και τον παρακολουθει δεν θα γραψει ο πελατης μου ηταν εγωιστης που δεν εκανε καμμια προσπαθεια και ηταν αγυριστο κεφαλι για αυτο πηδηξε απο το μπαλκονι, αλλα οτι απλα ειχε πχ καταθλιψη κτλ
οι περισσοτεροι ανθρωποι μπορουν να ξεπερνανε ολες τις δυσκολιες που εχει η ζωη να προσαρμοζονται και να συνεχιζουν αλλα δεν μπορω να χαρακτηρισω αυτους που δεν τα καταφεραν ως τετοιους.
16-02-2014, 12:34 #10
το ιδιο ακριβως βλεπουμε και στην φυση στα ελευθερα ζωα, καποια ειναι δυνατα και μπορουν να αφησουν απογονους να ειναι αρχηγοι της αγελης και δεν ξερω και εγω τι αλλο
ολα τα υπολοιπα προσπαθουν για τα ιδια πραγματα αλλα απλα αποτυγχανουν η τα τρωνε τα υπολοιπα κτλ. ετσι και με τους ανθρωπους ολοι προσπαθουν αλλα δεν εχουν ολοι τις ιδιες δυναμεις να τα καταφερουν ακομα και αν για τους υπολοιπους ειναι απλα αυτονοητα και ευκολα
16-02-2014, 12:41 #11