Results 76 to 90 of 143
Thread: Πώς αλλάζουν τόσο οι άνθρωποι;
-
28-03-2014, 16:09 #76
συμφωνω σε ολα, με την κυρια απο πανω μου..:o
- 28-03-2014, 16:22 #77
δύσκολο πράμα να ζεις,και δη να αναπτύσσεις κάποια σχέση με άτομο που είναι εξαρτημένο σε ουσίες. όχι μόνο ερωτικές,που θέλουν τυφλή εμπιστοσύνη αγάπη και ειλικρίνεια,αλλά και φιλικές.
οι οικογενειακές οκ είναι δύσκολες αλλά δεν παύει να είναι οικογενειακές.
ποιά εμπιστοσύνη μπορούμε να δείξουμε σε τέτοια άτομα; και ιδιαιτέρως,αυτά τα άτομα τι θα απογίνουν αν δεν βρίσκουν ένα γερό στερέωμα σε καμιά σχέση; μένουν μόνοι τους; πώς περνά η ζωή τους; γιατί δεν δέχονται όλοι βοήθεια,μερικοί τη γλιτώνουν αλλά οι υπόλοιποι; (που είναι και η πλειοψηφία).
αναρωτιέμαι αν αυτά τα άτομα που περνάνε δύσκολα με ουσίες κ εξαρτήσεις κλπ,θα μπορέσουν να ζήσουν μιά φυσιολογική ζωή.να κάνουν οικογένεια με τη σειρά τους,παιδιά,άλλες κοινωνικές σχέσεις,να μπορέσουν με τη σειρά τους να προστατέψουν και να ''γεννήσουν'' από την αρχή έναν νέο άνθρωπο.(το παιδί τους).
μπορούν να πάρουν ποτέ ευθύνες; είναι δύσκολο πράγμα.στην ουσία,όλη η ζωή τους πάει χαμένη.και μπράβο σε αυτούς που κατάφεραν και γλίτωσαν και ζουν τώρα μια φυσιολογική ζωή.
με ''εμάς'' που επιλέγουμε σε ορισμένες φάσεις της ζωής μας να εμπιστευτούμε και να αναζητήσουμε τη ζωή τους βαθύτερα,να αγαπήσουμε και να κάνουμε όνειρα με τέτοιους ανθρώπους,τι γίνεται;
μήπως εμείς έχουμε ή είχαμε κάποια θέματα ανασφάλειας,νιώθαμε εκείνη την περίοδο κάπως άσχημα ή απλώς ερωτευτήκαμε το λάθος άτομο (τι περίεργο) ;;
απορία ζωής,που μάλλον ξέρω την απάντηση.Όσο είναι νωρίς να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και να μην κάνουμε ξανά τα ίδια.
άλλωστε νομίζω πως μιά ερωτική σχέση 'υγιούς' και εξαρτημένου ατόμου δεν κρατάει πολύ.σύντομα κάποια προβλήματα θα έρθουν στην επιφάνεια.
ελπίζω να μην έφυγα πολύ από το θέμα.κάπως κολλάει ας πούμε......
28-03-2014, 17:54 #78
κατερινουλα ,λοιπον το τι θα κανεις με τα συναισθηματασου είναι επιλογησου , εισαι πανω από 18 ¨)¨), αρα πλεον εισαι υπευθυνη για τα ομορφα η τα ασχημα που θα συμβουν.
Αν καταλαβα καλα δε φοβάσαι να αγαπήσεις κι να το πεις! αρα κι το αντιστροφο ! όπως κι ότι - κι πολύ καλα κανεις - απαιτεις σεβασμο κι εκτιμηση από τον συντροφοσου ! όπως κι από μερια σου προς τον αλλον .Σωστα καταλαβα? αν είναι ετσι οπως νομιζω θαδεις που το μελον σου στις ερωτικες σου σχεσεις θα είναι πολύ ρομαντικο κι ομορφο!!
τωρα, αν εγινε κατι κακο η όχι, αν την πατησες η εχει γινει παρεξηγηση με το παιδι θα δειξει ο καιρος, εξαλου παντα ο καιρος μας φερνει τις πιο σωστες απαντησεις ! για αυτό θα ελεγα να μην αγχωνεσαι , να μην βιαζεσαι για το θεμασου, εξαλου ειστε μονο 4 μηνες μαζι!! δεν ειστε πολύ καιρο για να εχετε την τριβη του χρονου, ακομα εισασταν στην εξερευνηση μεταξυ σας.Αλλα κι παλυ δε εγινε κατι τρομερο!! οποιος τολμα να αγαπησει την παταει κι καποιες φορες!!!
Αν σε περνει λιγάκι από κατω δες το αλλιως, πες ότι εζησες μια εμπειρια, πες ότι κερδισες απο ολο αυτό κι κατι καλο!! ειδες ποσο κακο κανουν τα ναρκωτικα μολις περασει ο καιρος , δλδη μετα τον πρωτο καιρο που όλα είναι υπεροχα !! ειδες λοιπον την αληθεια τους! ειδες ότι μπορουν κι να καταστρεψουν την ζωη !! πειρες λοιπον ένα μαθημα για όλα αυτα!!!
αποψημου είναι κατερινα ότι μερικες φορες είναι πιο καλο να μετανιώνεις για πραγματα που τολμησες κι βγηκαν λαθος!! παρα να μετανιώσεις που ουτε καν τα τολμησες !!
εισαι μικρη ακομα -ετσι νομιζω δλδη χεχε, εχεις ολη την ζωη μπροστασου/
οσο για καποιες συμβουλες που σου προσφερουν εδώ μεσα, κρατα κι μια αποσταση , ειδικα όταν ακους ότι "εδώ θα παρεις τις απαντησεις σου-"!! χιχιχιχ τι άλλο θα ακουσουμε εδώ μεσα!!!! στην τελικη αν προσεξεις με τον τροπο που γραφουν, όπως κι το ότι παντα όταν καποιος τους χαλαει την "συνταγή" του την πεφτει ολη η "παρεουλα" σαν τα παιδικα μας χρονια ¨)¨) αλλα κι με την προκαταληψη, το κομπλεξ κι την αγνοια ! δειχνει ότι οι καποιες από τις μεγαλοκοπέλες μας εδω μεσα εχουν πολύ πιο λιγες εμπειριες από εσενα!! χιχιχι.απο τα οσα εχω δει εδώ μεσα μαλον η εμπειριες τους πλαθονται από τις ιστοριες κι τα βιωματα τα δικασου, η αλλων παιδιων που μπαινουν εδώ μεσα με αγαθα συναισθηματα κι απλα κι μονο για να πουνε το πρόβλημα τους!!
τελος, δεν ξερω αν με βλέπεις εμενα σαν κανενα μοχθιρο κι σατανικο τυπο που σου την λεει, ευχομαι να τα διαβαζεις οσα σου λεω όπως ειπες στην αρχη, ότι γουστάρεις να στα λενε στα ισια, εξω από φραγμους κι υποκρισιες!!
κατερινα , ολοι μας εχουμε κανει λαθοι στην ζωη μας, όμως -κατά τη γνωμημου -αν μπορέσουμε να κρατιομαστε κι να μην βιαζομαστε να κατηγορήσουμε τους γυρομας! αν μπορέσουμε να σεβομαστε την διαφορετικοτητα του κάθε ένα! αν ακουμε χωρις προκαταλήψεις κι κακια το τι εχει να μας πει ο άλλος ισως μια μερα υπαρξη η γαληνη στην ψυχουλαμας!! ισως φυγει το μισος από μεσα μας! -παντα είναι η γνωμημου αυτό, γτ. μπορει καποιοι να την βρησκουν με το να "κραζουν" κι να κρινουν ασχημα τους ανθρώπους!!
καλο σουκου
28-03-2014, 18:17 #79
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση μιας και δεν έχει σχέση με το αρχικό θέμα συζήτησης.
Last edited by Aeon; 01-04-2014 at 20:13.
28-03-2014, 19:50 #80
Πραγματικα δεν ξερω ποσες φορες διαβασα αυτα που μου εγραψες... Συμφωνω κι εγω πως ετσι ειναι τα πραγματα... Αν αναλογιστω κιολας οσα εγιναν, ναι ηταν ολα αυτα που ηθελα καποιος να μου πει και να κανει για μενα.
Μ' αρεσει να μαθαινω πραγματα για τον εαυτο μου, ακομα κι αν καποια απο αυτα δε με κανουν και ιδιαιτερα περηφανη...
Σ ευχαριστω πολυ που μοιραστηκες τις σκεψεις σου... οπως και ολους...
28-03-2014, 20:26 #81
Η πρεζα Πανου δεν ειναι διαφορετικοτητα..Ειναι κατι που σου οριζει ψυχη,εγκεφαλο και σωμα..Δεν ειναι κουλτουρα ωστε να υφισταται ως διαφορετικοτητα.
28-03-2014, 20:26 #82
Σκέψου ότι αυτό το κάνουν πολύ συχνά οι άνθρωποι, όχι για να σε κοροϊδέψουν, αλλά γιατί θεωρούν ότι είναι ο μόνος τρόπος για να σε κρατήσουν κοντά τους.
Πολλοί άνθρωποι, αυτοί που συνήθως δεν έχουν ισχυρή προσωπικότητα και δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, χαϊδεύουν τα αυτιά μας (και όχι μόνο), γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα μας είναι αγαπητοί και αρεστοί.
Μόνο ο άνθρωπος που πατάει γερά στα πόδια του, που έχει αυτογνωσία και που δεν έχει ανάγκη από σχέσεις εξάρτησης μπορεί να είναι ειλικρινής μαζί μας, χωρίς ταυτόχρονα να μας πληγώνει.
28-03-2014, 23:56 #83
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση μιας και δεν έχει σχέση με το αρχικό θέμα συζήτησης.
ετσι λοιπον λυπάμαι που θα στο χαλασω ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ!!!!!! ΕΔΩ ΚΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ!!! ΜΕ 2 ΥΠΟΤΡΟΠΕΣ ΜΟΝΑΧΑ!!! χεχεχε,
ποιος περασε από αυτό το λουκι κι θα φεροταν ετσι σε καποιον που είναι σαν αυτόν?? τα παραμυθακιασου είναι τοσο παιδικα που κι το πιο απλο μυαλο τα καταλαβαινει!!!
σχεσεις? άλλο παλυ τουτο, λες δλδη πως δεν μπορω να βρω κι κοπελια ε? ευτηχως που οι κοπελες που εχουν εμπειρια από σχεσιες, από ερωτα κι σεξ αναγνορισαν ότι ξερω πως να κερδιζω μια κοπελα , μπορεις να το δεις στα παλλιοτερα μην. ειδικα κατι σαν εσενα .
όπως ειπα στην κατερινα οι συμβουλες που λες είναι τοσο παιδικες, τοσο ξεκάρφωτες που θα γελαγε ο κάθε ενας ¨)¨)./
τελος επειδή σκέφτεσαι εσυ με τον τροπο που λες δεν σημαινει ότι εχουμε ολη την ιδια σκεψη!!! ποποοο, λυπάμαι πολύ πρωτα από όλα οποιον εκανε το λαθος να ζησει με μια γυναικα σαν εσενα, αφου ηγκρινιασου θα είναι απιστευτη- εξαλου για ατο κάθε βραδυ εισαι εδώ μεσα, αλλιως θα εισουν αγγαλιτσα με τον ανδρουλισου.
σε λυπάμαι δεν σε μισω, λυπάμαι που ζεις με τετοιο μισος μεσα στην ψυχησου, λυπάμαι που εχεις τοσο νευρα κι κακια για εμενα η οποιον αλλον, εσυ εχεις το πρόβλημα, εμενα μπορει να με ξενερωνει λιγάκι αλλα στο τελος γελαω με την κατασταση που εχεις ερθει!!!!Last edited by Aeon; 01-04-2014 at 20:14.
29-03-2014, 02:12 #84
Last edited by Aeon; 01-04-2014 at 20:14.
29-03-2014, 11:29 #85
Δεν ξέρω, είναι πολλοί αυτοί που ζηλεύουν κάποιον εξαρτημένο και μάλιστα από ηρωίνη; Υπάρχει χειρότερη κόλαση;
Μπορεί να νιώσει κάποιος κάτι περισσότερο από οίκτο;
Τι διαφημίζεις λοιπόν από την σπουδαία ζωή σου;
Καταλαβαίνω ότι βρίσκεσαι σε παραλήρημα γιατί σου χαλάω τη σούπα, αλλά τόσο πια που να γράφεις ό,τι να' ναι;
Όταν βλέπω υπερβολική οργή, καταλαβαίνω ότι χτύπησα φλέβα!
Και όσο και να γρυλίζεις, όσα γελοία π.μ. και να μου στέλνεις, δεν θα πάψω να λέω την άποψή μου και να επιτίθεμαι όταν χρειάζεται σε όποιον προσπαθεί να πλασάρει τα ναρκωτικά και όποια άλλη εξάρτηση και αρρώστια σαν τη 'σπουδαία ζωή' προκειμένου να ψαρέψει καμιά γκόμενα.
Και αυτό γιατί στο φόρουμ μπαίνουν και νέα και ανυποψίαστα παιδιά που ψάχνονται.
Κατά τ' άλλα, προσωπικά μου είσαι παντελώς αδιάφορος ως αποκρουστικός.
29-03-2014, 20:55 #86
30-03-2014, 14:20 #87
το φορουμ αυτο εχει ως σκοπο να γραφουμε οσοι εχουμε προβλήματα ψυχολογικα η ασθενειες ψυχολογικες κι να ακουμε αποψεις η τροπους να τα λυσουμε.
το φορουμ αυτό κι φυσικα δεν εχει θεραπείες αφου δεν γινετε από εδώ κατι τετοιο, όμως είναι καλο ότι μπορούμε να προτηνουμε η να λεμε την αποψη μας σε οσους την εχουν αναγκη.
προσωπικα καπωτες ειχα βρει κατι καλο σε αυτό το φορουμ αφου μπορουσα να γραφω για τα προβληματαμου η να λεω την γνωμη μου για αλλων τα προβλήματα παντα όμως με προσοχη μην φερω σε δυσκολη θεση καποιον .
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση μιας και δεν έχει σχέση με το αρχικό θέμα συζήτησης.Last edited by Aeon; 01-04-2014 at 20:22.
30-03-2014, 14:47 #88
Last edited by Aeon; 01-04-2014 at 20:22.
30-03-2014, 16:27 #89
Διαπιστώνω, με πολύ λύπη, πως ορισμένοι άνθρωποι όσο καλά κι αν τους φερθείς στο τέλος δε θα διστάσουν να σε τσαλαπατήσουν...
30-03-2014, 19:21 #90
Το τελευταιο που γραφεις το καταλαβα... Δυστυχως, σημερα επικρατει παλι συγχυση στο κεφαλι μου και οι σκεψεις μου ειναι μπερδεμενες... Διαπιστωνω πως εχω μια ταση να δικαιολογω συμπεριφορες, γιατι ολοι μας, σε ορισμενες στιγμες κανουμε λαθη ή φερομαστε ασχημα... Και οπως θελω να με δικαιολογουν κι εμενα οταν συμβαινει κατι τετοιο, κανω κι εγω το ιδιο στους αλλους... Μαλλον ομως ξεπερνω τα ορια... Δινω στους αλλους περισσοτερες "ευκαιριες", γιατι ξερω πως καθε ανθρωπος κουβαλα τα δικα του φορτια και προσπαθω να τους καταλαβω...
Μου βγαινει μια απιστευτη αρνητικοτητα για τις σχεσεις αυτη τη στιγμη. (Ελπιζω να μη μου κρατησει πολυ!). Σκεφτομαι ποιος δεν εχει ελαττωματα; Υπαρχει καποιος που ειναι τελειος;;; Φυσικα και οχι! Και βαζω πρωτη εμενα και τα ελαττωματα μου... Θα μου φαινονταν αδικο να κολλησει ομως καποιος στα μειονεκτηματα μου και να μη δει τις αρετες που εχω... Μεχρι σημερα αυτο θεωρουσα πως κανω κι εγω στους αλλους...
Κι επισης δεν ειναι μονο οι ουσιες... Αν καποιος θελει να ξεγελασει, το πιστευω αυτο, θα το κανει! Οσο εξυπνος κι αν εισαι, αν ο αλλος το βαλει σκοπο να σε κοροδεψει θα το καταφερει... Δε νομιζω πως μπορω να αναγνωρισω ποιοι ανθρωποι ειναι σωστοι και ποιοι οχι... Οπως αναφερθηκε και ποιο πανω, αυτο ειναι κατι που θελει χρονο, αλλα και παλι δεν αποτελει εγγυηση... Σκεφτομαι πως καλυτερα ειναι να μαθω πως να αντιδρω οταν καποιος βγαλει τη μασκα που φορουσε και μου δειξει τον πραγματικο του εαυτο... Να μαθω να σηκωνω το μεσαιο δαχτυλο, να ριχνω μια σφαλιαρα στον εαυτο μου και να φευγω κατεβαζοντας μπινελικια!!! Αλλα εγω τι κανω...; Καθομαι και στεναχωριεμαι... Αυτο θελω να αλλαξω, γιατι πιστευω πως αυτο ειναι κατι που εχω τη δυναμη και κυριως τη δυνατοτητα να το κανω!