Results 16 to 30 of 43
Thread: σχεση κ ενα σοβαρο εμποδιο...
-
09-04-2014, 11:40 #16
τι περιπου εκανες και φοβασαι τοσο την αποκαλυψη βρε angel? αρχικα λες," πραγματα που εχουμε κανει ολοι μας στο παρελθον"... δηλαδη? μιλας για καποιους προηγουμενους παρτενερ? ποιο ειναι το κακουργημα?
σιγουρα αν προκειται να το μαθει, το καλυτερο ειναι να το μαθει απο σενα, αλλα δεν μπορεις να το πεις καπως γενικα και ωραιοποιημενα? σε εκθετει τοσο πολυ, με οποιον τροπο κι αν το πεις?
και μονο απο τον προλογο που του εκανες με το καλημερα, θα περιμενε κανεις να ειχες κανει κατι απιστευτα σοβαρο. περι τινος προκειται?
- 09-04-2014, 12:02 #17
οχι δεν εχει σχεση με πρωην παρτενερ.. σε αυτο δν εχω να φοβηθω τπτ γιατι κανεις δν μπορει να με κρινει γιαυτο κ τις επιλογες μου.. αναφερομαι απλα σε καποια πραγματα που "δοκιμασα" να κανω κ εν τελει δν μου αρεσαν κ το σταματησα. κ οπως ειπα πανε 5 χρονια αποχης απο το παρελθον.. αυτο που το κανει σοβαρο ειναι πως απο συζητησεις που εχει κανει στην παρεα πανω σε αυτα που εκανα στο περιπου αλλα θιγοντας αλλα προσωπα.. κ ανταλλασοντας αποψεις εκεινος ειπε οτι αν του τυχαινε να εχει σχεση με μια κοπελα η οποια εχει κανει αυτα τα πραγματα (τα οποια εχω δοκιμασει.. οχι ολα.. ενα απο αυτα που ειπαν) τοτε θα τη χωρισει ειπε γιατι πιστευει πως θα το ξανα κανει αν το εκανε παλια... το οτι απεχω απο το παρελθον εδω κ 5 χρονια δν θα μετρησει ως αποδειξη? ή θα υπερυσχησουν τα πιστευω του κ οι αρχες που εχει ως ανθρωπος?? αχ θα σκασω!!! επομενως καταλαβαινεις πως οπως κ αν το πω δν θεωρω πως θα εχει καλο αποτελεσμα.. αλλα εχω κ αυτο 20% στο μυαλο μου που λεω οτι η αγαπη ολα τα μπορει.. ισως μπορεσει να μας δεσει περισσοτερο αλλα ισως κ μας χωρισει...:(
Last edited by Angel_Love; 09-04-2014 at 12:03. Reason: προσθεση εξτρα κειμενου
09-04-2014, 12:39 #18
angel, δεν καλοκαταλαβα το "ατοπημα", μαλλον κατι μεταξυ χρησης ουσιων και εξτριμ εμπειριων στο σεξ, πρεπει να ειναι...
αυτο που βλεπω ομως ειναι οτι η αγωνια σου για τις αποκαλυψεις μαλλον καλυπτει οποια χαρα σου προσφερει αυτη η σχεση και ισως θα ηταν καλυτερα καποια ηρεμη στιγμη να το πεις, με καποιον τροπο..
ολα αυτα με την προυποθεση του οτι θα το μαθει απο αλλους, οπως ειπες λογω επαρχιας.
τις απολυτες δηλωσεις που εκανε, μην τις λαμβανεις ΤΟΣΟ πολυ υποψη, ειναι αλλο μια θεωρητικη συζητηση κι αλλο κατι που οντως αντιμετωπιζεις και μαλιστα με ανθρωπο που ειχες την ευκαιρια να γνωρισεις καλα, τον αγαπησες κλπ..
και ναι, η αγαπη μπορει να ξεπερασει πολλα στεγανα και αποψεις, ΟΧΙ ΟΛΑ ΟΜΩΣ. καπου υπαρχει το οριο του καθενα, που δεν ξεπερνιεται ουτε με την αγαπη.
μενει να καταλαβεις η να βρεις... αν το οριο του δικου σου εχει ξεπεραστει απο τις "οποιες" εμπειριες..
10-04-2014, 10:00 #19
13-04-2014, 02:10 #20
Δεν βρίσκω ούτε ένα λόγο για τον οποίο θα έπρεπε το αγόρι μου να μάθει ότι κάπου,κάπως κάποτε, δοκίμασα ένα τσέχικο πράσινο αψέντι, μια τζούρα κόκα ή ένα αλβανικό τρίφυλλο με ρινίσματα γυαλιού. Θα του το έλεγα μόνο αν είχα υπάρξει εξαρτημένη, και υπήρχε ο κίνδυνος να ξανακυλήσω, ή αν ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή μου που οδήγησε σε προβλήματα υγείας και χρειάζεται θεραπεία για το υπόλοιπο της ζωής μου.
Γενικά θεωρώ ότι το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν,όσον αφορά στις ερωτικές σχέσεις, και οτιδήποτε δεν επηρεάζει εσένα σήμερα και την σημερινή-μελλοντική σου σχέση με κάποιον, δεν τον αφορά και δεν υπάρχει λόγος να το μάθει.
13-04-2014, 13:33 #21
συμφωνω αλλα δεν μπορω να κρυψω τιποτα απο οσα με αφορανε γιατι μια ζωη θα το κουβαλαω μεσα μου κ δεν μου αρεσει ετσι.. καλυτερα να ξερει... του τα ειπα ολα κ οπως σας ειπα ηρθε σε συγκρουση με τα πιστευω του κ ας δοκιμασα απλα! φοβαται μην κατρακυλησω ξανα.. τωρα σκεφτεται για να παρει αποφασεις... για να δουμε!
13-04-2014, 14:28 #22
εγώ δεν συμφωνώ με τους περισσότερους από πάνω..κατά τη γνώμη μου πρέπει να το πεις,για 2 λόγους...πρώτον, γιατί φαίνεται ξεκάθαρα πως το έχεις ανάγκη,μιας και συνέχεια στριφογυρνάει στο μυαλό σου και δεύτερον ο άλλος οφείλει να ξέρει...φαντάσου,να ήσουν εσύ στη θέση του και να το μάθαινες μετά από πόσο καιρό σχέσης ή να το μάθαινες από άλλους..δεν είναι ωραίο...!μόνο και μόνο που δεν το λες τόσο καιρό,το κάνεις να φαίνεται πολύ άσχημο,κακό...αν το έλεγες από την αρχή σχεδόν,θα ήταν καλύτερα...οΚ,μπορεί να μην ήσουν εξαρτημένη και 5 χρόνια τώρα έχεις απομακρυνθεί τελείως από αυτές τις συνήθειες αλλά ο φίλος σου δεν θα πρέπει να ξέρει πως κάποτε υπήρξες επιρρεπής σε τέτοιες συνήθειες και να είναι ενημερωμένος??εγώ θα ήθελα να το ξερω....
13-04-2014, 15:17 #23
Angel κι εγω συμφωνώ στο να μην του το πεις γιατι ήταν στο παρελθόν και δεν ησουν καν εξαρτημένη απο αυτο.βεβαια επειδή λες οτι υπαρχει περίπτωση να το μάθει απο άλλους τότε μπορεις να του το πεις με τροπο.πες παλιά έκανα ενα λάθος παρασύρθηκα κάποιος μου ειπε να κανω κατι και το κανά μια φορα.δεν ξερω τι σκεφτόμουν δεν ξερω πως το κανά αλλα το χεις σκυλομετανιωσει.αν σε αγαπάει αληθινά δεν πιστευω να τον ενοχλήσει τοσο πολύ κατι που έγινε πριν 5χρονια
13-04-2014, 19:58 #24
Για μένα το θέμα δεν είναι τι θα πούμε ή δεν θα πούμε στον σύντροφό μας ή και σε κάποιον φίλο μας, αλλά για ποιους λόγους θα το κάνουμε ή δεν θα το κάνουμε.
Αυτό που είμαστε καθορίζεται από αυτά που ζήσαμε κάποτε, καλά και άσχημα, άσχετα αν τα έχουμε αφήσει πίσω μας.
Οπότε, το να φοβόμαστε μην αποκαλυφθούν κάποια γεγονότα του παρελθόντος σημαίνει ότι δεν έχουμε συμφιλιωθεί με ένα κομμάτι του εαυτού μας.
Επίσης σημαίνει, ότι δε νιώθουμε αρκετά δυνατοί, ώστε να υποστηρίξουμε αυτή την πτυχή του εαυτού μας, ακόμη κι αν πλέον την έχουμε αποκηρύξει και να υποστούμε τις συνέπειες, εφόσον υπάρξουν, από την άλλη πλευρά.
Είναι δηλαδή, σα να θεωρούμε ότι πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά που ο άλλος θα'θελε να είμαστε ή ακόμη καλύτερα να ήμασταν.
Από την άλλη, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε αναφορά για κάθε τι που έχουμε κάνει στο παρελθόν, σα να δίνουμε εξετάσεις και πρέπει να περάσουμε από την έγκριση του άλλου. Το τι θα πούμε και με ποιον τρόπο, είναι στην ευχέρειά μας να το αποφασίσουμε.
Πολλές φορές θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα μας φαινόταν αν ακούγαμε κάτι ανάλογο από το άλλο άτομο και πόσο θα μας επηρέαζε.
Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να είμαι με κάποιον άνθρωπο που θα είχε πρόβλημα με το παρελθόν μου (χωρίς να σημαίνει ότι θα ξέρει με κάθε λεπτομέρεια τι έχω ζήσει), γιατί αυτό σημαίνει ότι θα είχε πρόβλημα και με το παρόν μου!
Και προφανώς θα είχαμε μεγάλες διαφορές στο πώς βλέπουμε τη ζωή.
Είναι βέβαια τελείως άλλο να μην αποκαλύψουμε κάτι από το να πούμε ψέματα.
14-04-2014, 01:00 #25
εμένα πάντως με μπέρδεψε το ''δοκιμασα στο παρελθον και εν τελει δεν μου αρεσαν και σταματησα''. Δεν ξεκαθαρίζεις τί ακριβώς δοκίμασες, πόσες φορές, για ποιο λόγο, κλπ. Έτσι όπως το θέτεις, φαίνεται σαν να λες ότι ''δοκίμασες'' πολλές φορές, και τελικά κάποτε σταμάτησες γιατί δεν σε εξυπηρετούσε όπως στην αρχή.
Θέλω να καταλήξω στο ότι άλλο να δοκίμασες μια φορά στα 20 σου μία τζούρα τσιγάρου που δεν ήταν απλό τσιγάρο, και άλλο να ''δοκίμαζες'' ηρωίνη 5 φορές την εβδομάδα για 2 χρόνια.
Αν είναι κάτι σαν την πρώτη περίπτωση, δεν καταλαβαίνω γιατί να φοβάσαι να του το πεις. Κατά 80% έχει δοκιμάσει και ο ίδιος ως φοιτητής κάποτε, και αν όχι ο ίδιος, τότε σίγουρα η παρέα του, κάποιος γνωστός, ξάδερφος, γείτονας κλπ. Εγώ προσωπικά δε θα το έλεγα, γιατι δεν θεωρώ ότι είναι κάτι μεγάλης σημασίας. Αν είναι κάτι σαν τη δεύτερη περίπτωση, μπαίνουμε στα μονοπάτια του πρώην τοξικομανή, και καλό θα ήταν να το έλεγες.
14-04-2014, 10:09 #26
14-04-2014, 10:11 #27
σαντρα μου ερχεται σε συγκρουση με τα πιστευω του.. ναι δεν ειμαι εξαρτημενη.. απλα μια τζουρα δοκιμασα! αυτο ηταν ολο! κ απο τοτε περασαν 5 χρονια! εκεινος ομως πιστευει πως οπως ηρθα τοτε σε μια δυσκολη κατασταση κ δοκιμασα ετσι κ στο μελλον αν ερθω σε καποια δυσκολοτερη κατασταση θα το ξανα κανω.. αυτο φοβαται οσο κ αν λεω πως δεν θα συμβει....
14-04-2014, 10:13 #28
συμφιλιωθηκα με το παρελθον μου αλλιως δεν θα το αποδεχομουν κ θα το εκρυβα! οι λογοι που δοκιμασα μια τζουρα τοτε ηταν μια πολυ δυσκολη μου κατασταση.. κ βρεθηκε καποιος εκει κ μου το προσφερε αυτο το να κανω τη μια τζουρα.. δεν το αναζητησα εγω.. απο τοτε περασαν κ 5 χρονια... εκεινος τωρα αφου τα ξερει ολα φοβαται μην ξανα βρεθω σε δυσκολοτερη κατασταση κ ξανα κανω.. οσο κ αν λεω πως δεν θα συμβει φοβαμαι πως θα με αφησει...
14-04-2014, 10:14 #29
14-04-2014, 15:13 #30
Ναι, δεν αποκλείεται αν ξαναβρεθείς σε δύσκολη φάση να το ξανακάνεις. Αλλά με αυτή τη λογική, ο μέσος άνθρωπος, έχει 50% πιθανότητες να δοκιμάσει αν του προσφέρουν σε κάποια στιγμή αδυναμίας. Οι μισοί άνθρωποι είναι επιρρεπείς στις εξαρτησιογόνες ουσίες, είτε μιλάμε για απλό βιομηχανικό τσιγάρο, είτε για αλκόολ, είτε για κάτι παραπάνω.... Ποιος μας εγγυάται ότι ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας, σε κάποια στιγμή αδυναμίας δεν πρόκειται να δοκιμάσει κάτι από τα παραπάνω, ακόμα και αν δεν το έχει κανει ποτέ στο παρελθόν ;; Ίσα ίσα. Το αντίθετο πιστεύω. Κάποιος που το δοκίμασε κάαααποτε και είδε ότι δεν του άρεσε κ δεν τον βοήθησε με κάποιο τρόπο, είναι λιγότερο πιθανό να το κάνει,σε σχέση με κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ και υπάρχει μια άλφα περιρέργεια για το άγνωστο.
Πολλά γράφω, και κουράζω. Και μιλάμε για μια τζούρα.... Τέλος πάντων, εύχομαι μόλις τελειώσει το συμβούλιο με τον εαυτό του να αποφασίσει ότι το ατόπημά σου δεν ήταν τόσο σοβαρό, και να συνεχίσει να είναι μαζί σου χωρίς να σκέφτεται να σε κλείσει σε κλινική αποτοξίνωσης. Αν πάλι θέλει να σε χωρίσει για μια τζούρα που τράβηξες πριν 5 χρόνια, πήγαινε παρακάτω, και μην λες ασήμαντες λεπτομέρειες της ζωής σου σε άτομα που ξέρεις ότι θα τις πάρουν στραβά και δε θα έχουν τη διάθεση να τις δεχτούν.