Results 91 to 105 of 107
-
13-07-2014, 16:01 #91
Το ξέρω, το ακούω κι αυτό για αυτό φοβάμαι. Ότι δίνουν πολλά και ότι ναναι χάπια και μετά γίνονται όλα χειρότερα. Και επίσης φοβάμαι τον εθισμό. π.χ. πες μου δώσει για ένα διάστημα αγχολυτικά τα παίρνω νιώθω καλύτερα βγαίνω πάω παντού κάνω τα πάντα κι όταν τα σταματήσω πάλι τα ίδια; Θα λέω οκ ήμουνα καλά λόγω αυτών και τώρα πίσω στα ίδια; Αυτό φοβάμαι. Γιατί ακούω και κάποιους που λένε ότι τα παίρνουν χρόνια τώρα κι εγώ δεν το θέλω αυτό..
- 13-07-2014, 16:11 #92
ma θα το δεισ αυτο... αν δε ειναι καλοσ φαινεται... τα φαρμακα τα αντικαταθλιπτι δε εθιζουν.. μονο τα αγχολυτικα κ μονο αν τα περνεισ παρα πολυ καιρο αβερτα κουβερτα..
13-07-2014, 16:28 #93
13-07-2014, 16:50 #94
Κοιτα δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάρω φάρμακα και να είμαι καλά. Αν θα γίνω καλά τα παίρνω με χίλια. Αυτό που φοβάμαι είναι η εξάρτηση έστω και η ψυχολογική. Με την έννοια οκ τα παίρνω είμαι καλά επιστρέφω στις δραστηριότητες μου όλα καλά όλα τέλεια κι όταν πρέπει να τα σταματήσω γιατί ολοκληρώθηκε η θεραπεία θα αρχίσω να λέω ξέρεις τώρα πάλι από την αρχή, γιατί ήμουνα καλά επειδή έπαιρνα αυτά. Εγώ αυτό φοβάμαι. Κατα τα άλλα δεν έχω πρόβλημα να πάρω, αλήθεια! Εσένα σε βοήθησε η θεραπεία με τα φάρμακα; Τελείωσε ή ακόμη τα παίρνεις; Αγχολυτικά και αντικαταθληπτικά;
13-07-2014, 16:51 #95
Το θεμα παιδια δεν ειναι να παρεις η να μην παρεις φαρμακο οταν ειμαστε σε αυτην την κατασταση. Αλλα το να παρεις το ΣΩΣΤΟ φαρμακο και στην ΣΩΣΤΗ δοση.
11/12/2006
13-07-2014, 16:57 #96
13-07-2014, 16:59 #97
αγχολυτικα σ δινει για ενα μηνα.. οποτε δε παιζει να παθεισ εξαρτηση.. το πολυ πολυ να εχεισ ενα στη τσεπη οταν βγαινεισ απλα για ασφαλεια..
τα αντικαταθλιπτικα δε προκαλουν σωματικο εθισμο... ψυχολογικο ισωσ..αλλα κ αυτο πρεπει να τα παιρνεισ παρα πολλα χρονια..
κ να ξερεισ συνηθωσ τα δινουν για λιγουσ μηνεσ σε οσουσ εχουν κρισεισ πανικου μονο..οποτε μην ανυσυχεις..
13-07-2014, 17:02 #98
Αυτό που φοβάμαι είναι η εξάρτηση έστω και η ψυχολογική.
Θες να μην παίρνεις φάρμακο και να είσαι σκατά ή να παίρνεις φάρμακο και να είσαι καλά; ΔΙΑΛΕΞΕ!
13-07-2014, 18:19 #99
Δεν τα παίρνω... γι αυτό το λέω. Είναι λάθος μου!!! Παίρνω ότι δόση θέλω και δεν πάω σε γιατρό γιατί ξέρω ότι θα μου πει να αυξήσω την δόση... Είμαι μλκς, παίρνω όσο θέλω κάθε μέρα, χτες πήρα μισό και σήμερα 3/4, μεγάλη ανοησία μου, το αναγνωρίζω και το παραδέχομαι. Δεν έχω κανένα σωματικό σύμπτωμα με τα χάπια (seroxat) απλά έχω φαρμακοφοβία (όχι που θα υπήρχε φοβία εμένα που θα μου ξέφευγε!!!)
13-07-2014, 19:13 #100
Το θέμα είναι ότι έχεις μόνο κρίσεις πανικού, τώρα μπορεί να έγραψα και μ@λ..κι@ αλλά δεν πειράζει! Και επίσης σημαντικό είναι αν τελικά πάρεις χάπια, να τα κόψεις σε συνεργασία με τον ψυχολόγο και τον ψυχίατρο που θα σε βλέπουν. Η απόσυρση από τα χάπια δεν γίνεται μαχαίρι, γίνεται σταδιακά ώστε να μην έχεις παρενέργειες και με το σκεπτικό να μη χρειαστεί να τα ξαναρχίσεις. τουλάχιστον όχι στο καπάκι. Επίσης οι περιπτώσεις ασθενών διαφέρουν, άλλος την παλεύει μόνος του, άλλος με λίγη βοήθεια σε 8 μήνες είναι μια χαρά και δεν ξανασχολείται, άλλος δεν το έχει χειριστεί σωστά εξαρχής και ταλαιπωρείται για καιρό και πάει λέγοντας. Και όπως βλέπεις, τα παιδιά εδώ μέσα σε συμβουλεύουν με τον τρόπο τους, να μην αφήνεις το θέμα σου στην τύχη όπως επίσης να μην βγάλεις "θεραπευτικό σχήμα" βάσει όσων γράφονται στο διαδίκτυο.
13-07-2014, 19:35 #101
Σε ευχαριστώ πολύ! Θα πάρω την απόφαση και θα επισκεφτώ και έναν ψυχίατρο να δούμε τι θα γίνει. Τώρα που είναι ''σχετικά'' νωρίς μήπως προλάβω και γλιτώσω το κακό. Θα δείξει. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Ελπίζω σύντομα να έχουμε όλοι καλά νέα και να γινόμαστε καλύτερα όσο περνάει ο καιρός... Γιατί πραγματικά αυτό το πράγμα είναι φριχτό!
13-07-2014, 20:38 #102
13-07-2014, 20:39 #103
02-07-2016, 21:31 #104
Να μαι και εμενα. Και παλι εδω μετά απο 2 χρόνια. Όπως σας ειπα και τοτε, το προβλημα μου ητανε οι κρισεις πανικου. Ειχα περασει ενα τεραστιο χρονικο διαστημα που δεν εβγαινα καθολου απο το σπιτι, δε μπορουσα να δουλεψω, δεν μπορουσα να οδηγησω δεν ηθελα καν να σκεφτομαι να παω καπου. Στη πορεια προεκυψε και η καταθλιψη οπως ηταν αναμενομενο. Εδω και 2 χρονια ειμαι με αντικαταθληπτικη αγωγη σε συνδυασμο με αγχολυτικα. Τα πραγματα εχουν καλυτερεψει κατα πολυ. Δε μπορω να πω οτι ειμαι 100% τελεια αλλα οταν συγκρινω με τη τοτε κατασταση βρισκω μεγαλες διαφορες προς το καλυτερο.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι που καποια πραγματα παραμενουν εδω και με βασανιζουν σε σημειο που εχω απελπιστει. Ο ψυχιατρος μου, μου λεει οτι πρεπει να κανω υπομονη και να περιμενω αλλα δεν εχω αλλη υπομονη. Οκ τωρα μπορω ανετα να παω καπου ( μη φανταστειτε οτι εγινα κανενα παρτυ ανιμαλ νορμαλ πραγματα ) μπορω να οδηγησω μονη μ να δουλεψω μεχρι εδω οκ.
Αυτο που με βασανιζει απιστευτα πολυ και δε λεει να φυγει με τη καμια ειναι το σφιξιμο στο λαιμο. Οσο γελειο και να ακουγεται με βασανιζει απιστευτα πολυ, μου χαλαει τη ψυχολογια, με ριχνει ανελεητα, με αποσυντονιζει και με ποναει. Απο το πρωι που ξυπναω αρχιζει και εμφανιζεται σε φαση να μη μπορω να λειτουργησω, σαν διαρκης πονολαιμος σαν εντονος πονος που δε σε αφηνει να σκεφτεις τιποτα αλλο. Οσο απλο κι αν ισως φαινεται εμενα με βασανιζει πολυ. Ο γιατρος μου μου ειπε να συνεχισω κανονικα τα αγχολυτικα γιατι δεν ειμαι σε φαση να τα κοψω αφου αυτο επιμενει και οταν τα παιρνω σιγα σιγα φευγει μεχρι το απογευμα που επανερχεται και παλι και με χτυπαει. Και πρεπει να ξαναπαρω μεχρι το βραδυ ξανα αγχολυτικο μπας και ηρεμησω για να καταφερω να κοιμηθω. Δε ξερω τι να κανω. Εχω απελπιστει τραγικα. Δε θεωρω οτι η λυση, η μοναδικη λυση για αυτο ειναι τα ζαναξ. Δε γινεται, κατι θα υπαρχει. Μπορει καποιος να βοηθησει με καποιο τροπο? Εχω δοκιμασει χιλια δυο και παλι το ιδιο. Δε λεει να φυγει εδω και 2 χρονια ειναι απιστευτα κουραστικο. Αν μπορει καποιος ας μου πει τη γνωμη του, αν εχει περασει το ιδιο. Ειναι αστειο προβλημα αλλα και τραγικο και κουραστικο ταυτοχρονα.
να σημειωσω οτι παιρνω effexor kai lyrica. Αυτα ειναι τα τελευταια που εχω δοκιμασει συμφωνα με τις εντολες γιατρου. Εχω περασει απο σεροπραμ και ζολοφτ και τωρα καληξαμε σε αυτα. Παρολα αυτα ενω καποια πραγματα καλυτερευουν αυτο δε λεει να με αφησει.
Βοηθεια...
02-07-2016, 21:57 #105
O πονολαιμος, για να καταλαβω, έχει οργανική βάση ή είναι νεύρωση??
Αν είναι νεύρωση, νομίζω μέσω ψυχοθεραπειας πρέπει να βρεις πώς το έπαθες.