Results 16 to 30 of 35
-
23-07-2014, 08:43 #16
..........
- 23-07-2014, 08:46 #17
σημερα στα 47 μου και μετα απο παρα πολυ δουλεια με τον εαυτο μου,αρκετο πονο μεσα απο την καταθλιψη πιστευω οτι τον γνωριζω πολυ καλα.
βεβαια δεν τα καταφερα μονη μου,δεν θα τα καταφερνα ποτε!
κανω 17 χρονια ψυχοθεραπεια,εχω ασχοληθει και εχω παρει βαθμους στο ρεικι,εχω κανει διαλογισμους S.R.T ,ανακτηση ψυχης και τελευταια κανω την μεθοδο θητα
που με εχει βοηθησει μαζι με ολα τα αλλα και εχω καταφερει να βγω απο το σπιτι ,να απολαμβανω πραγματα.
οσο για τον εαυτο μου εχω καταφερει με ολα τα παραπανω να μπορω να ξερω ανα πασα στιγμη τι ειναι αυτο που με κανει να μελανχωλω,να αισθανομαι ανασφαλεια,ενοχες,τυψεις,THI MO και προσπαθω να
το δουλεψω το καθε συναισθημα και να το κοντρολαρω.
ειμαι περηφανη με τον εαυτο μου γιατι σαν ανθρωπος εχω γινει καλιτερος,οι σχεσεις μου με το παιδι μου πανε απο το καλο στο καλιτερο εκει που ειμασταν σκατα!
ολα αυτα οφηλονται σε εμενα που σαν ανθρωπος προσπαθω να εξελιχθω και να μην μηνω στασιμη,γιατι κατανοωντας τον εαυτο μου κατανοω και τους αλλους.
ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΘΥΜΟ ΤΟ ΣΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!
ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!ΟΥΦ!
23-07-2014, 11:04 #18
23-07-2014, 16:46 #19
Αν προσπαθει συνεχεια,ειμαι συγουρη οτι θα κατανοησει παρα,μα παρα πολλα κοματια της ψυχης του.
αλλα θελει πολυ δουλεια και υπομονη.
τα παντα εξαρτονται απο εμας.
αν αλλαξουμε εμεις θα αρχισουμε να βλεπουμε να αλλαζουν και οι γυρω μας με ενα τροπο μαγικο.
η κορη μου ειχε φυγει απο το σπιτι πριν 5 χρονια με ασχημο τροπο,οταν γυρισε τον σεπτεμβρη εγω επεσα σε καταθλιψη δεν την ηθελα με τιποτα πισω(αλιμονο ειναι το παιδι μου,αλλα υπηρχαν παρα πολλα προβληματα που πυστευα δεν θα εβρησκα λυση)
στα 5 αυτα χρονια ειχα κανει πολυ δουλεια με τον εαυτο μου που δεν το ειχα καταλαβει,οι μηνες που περασαν ηταν πολυ δυσκολοι δεν ηξερα τι να κανω!
ηταν ενα αγρημι με ενα κατηγορω συνεχεια και μια επιθετικη σταση απεναντι σε εμενα και τον αντρα μου!
ηταν σε βαρια καταθλιψη και αρνιοταν οποιαδηποτε ιατρικη και ψυχολογικη βοηθεια.
ειχα φτασει να συζηταω με τον ψυχολογο μου να παω σε εισαγγελεα να κανω εισαγγελικη εντολη σε ψυχιατρειο για αυτην ,τοσο ασχημα ηταν τα πραγματα!
δεν εγινε τιποτα απο ολα αυτα,την αντυμετωπισα με ηρεμια,κατανοηση και αποδοχη και αυτο την εκανε σιγα,σιγα να ηρεμησει και τα πραγματα να πηγαινουν πολυ καλα.
ολο αυτο με εχει κανει να αισθανομαι για πρωτη φορα περηφανη στην ζωη μου οτι τα καταφερα.
η σχεση με τον εαυτο μου δεν ειναι η καλιτερη αλλα προσπαθω να με αγαπησω γιατι το αξιζω και πιστευω μια μερα να τα καταφερω.
23-07-2014, 22:17 #20
χαίρομαι που τα πράγματα ανάμεσα σε σένα και το παιδί σου πάνε καλύτερα. πιστεύω ότι το αξίζετε και οι δυο. έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας, που τα φέραμε στη ζωή και πρέπει να στεκόμαστε δίπλα τους. είναι δύσκολο πολλές φορές, αλλά είμαστε γονείς και χρειάζεται να είμαστε υποχωρητικοί. Μαρία σου εύχομαι τα καλύτερα.
μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!
23-07-2014, 22:54 #21
- still searching for the right place.....
Γενικά πιστεύω αναλόγως τον άνθρωπο....... Νομίζω ότι βάθος- βάθος- βάθος- βάθος κήπος όλοι γνωρίζουμε την αλήθεια για τον εαυτό μας, την αντιλαμβανόμαστε έστω κ στιγμιαία κ υποσυνείδητα, άσχετο αν δεν έχουν όλοι τα κότσια που χρειάζονται αν όχι να παραδεκτούν ορισμένα πράγματα στους άλλους, να τα παραδεκτούν έστω κ αργά μόνοι τους κάποιο βράδυ χωρίς ύπνο μετά από 3-4-..... ποτά στον ίδιο τους τον εαυτό. Ίσως κ οι περισσότεροι να μην μπορούν ή να φοβούνται να συνειδητοποιήσουν πράγματα για τον εαυτό τους. Είτε επειδή η αλήθεια πονάει, είτε επειδή θα γκρεμιστεί το οικοδόμημα που κτίσανε ως εικόνα τους κ κρύβονται κ οι ίδιοι πίσω από αυτό.
Εμένα δυστυχώς με ξέρω καλά. Τόσο καλά που μέχρι κ εγώ η ίδια τρομάζω με εμένα. Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν θα ήταν η ζωή μου πιο χαρούμενη εάν είχα μια πιο "γλυκιά" εικόνα για τον εαυτό μου κ για τους άλλους. Κ αν είχα 1 πιο αισιόδοξη κ όχι τόσο ρεαλιστική προσέγγιση στα πράγματα. Αλλά καλώς- κακώς δεν έχω. Απλά καμιά φορά αναρωτιέμαι.........
24-07-2014, 10:24 #22
Γατα,σε ευχαριστω για τις ευχες σου!
ημουν ενα ατομο που κουβαλουσα παρα πολλα ασχημα πραγματα μεσα στην ψυχη μου απο μικρο παιδι,παντρευτηκα πολυ μικρη και πιστεψα οτι τα αφησα ολα πισω μου.
ξεκηνησα με πολλα ονειρα,αλλα δυστηχως η'ευτυχως πηγανε πολλα στραβα.
εκανα ολικη αφαιρεση σε ηληκια 22 ετων και στα 23 υιοθετησαμε την κορη μας και εκει ξαναρχησαν τα ονειρα.
και παλι αρχησαν πολλα προβληματα,ειχε σοβαρο προβλημα υγειας που αυτο με εκανε να καταρευσω.
μεγαλωνοντας η κορη μου αρχησε να εχει τα δικα της ψυχολογικα, για την υιοθεσια,για την υγεια της,προβλημα σεξουαλικης ταυτητητας.
δεν μπορουσα να τα διαχηρηστω ολα αυτα με τιποτα!
επεσα σε καταθλιψη για χρονια,χωρις επιστροφη.
το χειροτερο ηταν η σεξουαλικη της ταυτοτητα αυτο με ισοπεδωσε.
ειχα ξεκηνησει ψυχοθεραπεια αλλα δεν λυνονται τοσο ευκολα προβληματα μιας ζωης!
επρεπε να λυσω τα δικα μου για να μπορω να βοηθησω τον εαυτο μου και μετα τους γυρω μου.
ολα βουνο!πωσ να το κανεις;
προσπαθω χρονια.
μεχρι τα 40μου πιστευα οτι πηρα πολυ αγαπη σαν παιδι,εκει ανακαλιψα οτι δεν πηρα ποτε αγαπη δεν ηθελα να το δω ,δεν το αντεχα σαν μαρια τοσα χρονια να το δω!
ηταν κατι τοσο πασιφανες που εγω ειχα βαλει παρωπηδες και δεν το εβλεπα 40 ολοκληρα χρονια.
ολα αυτα τα χρονια εχω αλλαξει τον χαρακτηρα μου μεσω της ψυχοθεραπειας με εχει βοηθησει τοσο μα τοσο πολυ!
μισουσα τον εαυτο μου για παρα πολλαα πραγματα,τωρα τον αντιμετοπιζω με πιο τακανοηση.
εχω ηρεμησει σαν ανθρωπος εκει που ημουν κυκλοθυμικη και ηθελα να περναει το δικο μου δεν εχω καμια σχεση με τον παλιο μου εαυτο.
ειχα τυψεις για τα παντα!
προσπαθω καθε μερα.
δεν ειναι ευκολο,αλλα προσπαθω,θελω μια μερα να νιωσω ευτυχισμενη!
θελω το παιδι μου να γινει και αυτο ευτυχισμενο και θελω να το βοηθησω οσο μπορω.
24-07-2014, 16:35 #23
Αν και δεν ήθελα να σου απαντήσω γιατί τελευταία φορά μου είχες κάνει ένα επιθετικό ποστ σε δικό μου θέμα-χωρίς να υπάρχει μεταξύ μας αντιπαράθεση παρ'όλα αυτά δεν το παίρνω προσωπικά και συνεχίζω την επικοινωνία λέγοντας σου ότι η μεγαλύτερη δουλειά που έχεις να κάνεις είναι με τον εαυτό σου και μετά με τους άλλους.
Η κόρη σου-η οποία αν θυμάμαι καλά είναι υιοθετημένη θα πρέπει να της δείχνεις ακόμα μία φορά μεγαλύτερη αγάπη και συμπαράσταση γιατί ήδη 1 φορά την έχουν εγκαταλείψει οι βιολογικοί της γονείς...
Προσπάθησε να γίνεις "αγάπη" πρώτα για σένα και μετά για την οικογένειά σου.
Το οτι πάσχεις από διπολική δεν είναι τυχαίο κάποιος λόγος σε έκανε να δημιουργήσεις στον εαυτό σου αυτή την ασθένεια.
Η κληρονομικότητα δεν μου λέει κάτι ιδιαίτερο.....όλοι έχουμε κληρονομικότητα στα πάντα.
Δεν γνωρίζω αν αυτό που κάνεις με τη μέθοδο θήτα είναι κάτι που σε ευεργετεί,πάντως πιστεύω ότι αν δουλέψεις καλά με τον εαυτό σου πρώτα και τον αγαπήσεις και συγχωρέσεις τους ανθρώπους που σε πλήγωσαν και σε έφεραν σε αυτή την κατάσταση,τότε να ξέρεις ότι θα βρεις την άνοιξη μέσα σου.....
Ο οργανισμός του ανθρώπου έχει την τάση να αυτοθεραπεύεται και όχι να αρρωσταίνει μόλις λοιπόν τα βρεις με τον εαυτό σου και με την βοήθεια των ειδικών(που εσύ θα δεις ποιος θα σε βοηθήσει) τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αυτοθεραπευτείς και αυτό συμβαίνει με τους πάντες!
Χρειάζεται όμως και προσπάθεια εκ μέρους σου-προς την χαρά....όχι προς την λύπη
Κάνε ότι ευχαριστεί την καρδιά σου και ότι βοηθάει την ψυχή σου-μην αφήνεις κανέναν άνθρωπο να σου μαυρίζει την ψυχή και την διάθεση!!!!!!!!!!!!
Μόλις "μπεις"σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι η αρχή της θεραπείας σου...
Εξάλλου μην ξεχνάς ότι όλοι είμαστε πνεύματα:!
Υ.Γ Αυτό λίγο με τα ακασικά πεδία και τη μέθοδο θήτα δεν μου πολυαρέσει,αλλά σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα!
24-07-2014, 18:37 #24
Εγω το μονο που εχω να πω στην Μαρια , ειναι συγχαρητηρια που με τον δικο της τροπο καταφερε να ξεπερασει μια δυσκολη κατασταση . Ειναι χαζο να κρινουμε καποιον που με αγνωστο σε μας τροπο , ενηργησε επιτυχως , κ να του δινουμε κ κατευθυνσεις , μετα απο 17 χρονια δουλειας . Η Μαρια εχει πληρη επιγνωση της καταστασης της , κ εχει παλεψει οσο γινεται ανθρωπινως , σε μια κατασταση που θα κατεβαλλε οποιονδηποτε .
Συγχαρητηρια Μαρια που μπορεσες να σταθεις στα ποδια σου , εγω θα ειχα καταρρευσει
24-07-2014, 21:14 #25
Eυχαριστω,αλλα αυτο εκανα και εγω κατερευσα!
τωρα που πηρα λιγο τα πανω μου δεν λεει και πολλα,εσυ το ξερεις το θεμα της καταθλιψης πως ειναι!
εκει που ανεβαινουμε,εκει μας δινει μια και μας ρυχνει στα ταρταρα!
απλως αυτη την φορα πυστευω οτι εχω βρει πολυ μεγαλη βοηθεια στην θεραπεια που κανω τωρα,ισως ομως και να πεσω παλι κανεις δεν το ξερει αυτο!
τωρα αισθανομαι καλα και οσο θα αισθανομαι ετσι θα προσπαθω καθε μερα για το καλιτερο για μενα και για τους γυρω μου.
τωρα για το αυριο δεν ξερω,αλλωστε και ποιος ξερει!
24-07-2014, 21:31 #26
τα παραπανω ειναι καποιες απο τις αρχες της μεθοδου θητα.
δεν εχει να κανει με ακασικα αρχεια,αλλα με αρνητικες και θετικες πεπηθυσεις(συγνωμη για την ανωρθογραφια μου,αλλα ετσι ημουν απο μικρο παιδι οποτε θα ειναι το μονο που δεν θα αλλαξω ποτε σε μενα!χα!χα!)
σε ολα τα αλλα ειμαι ανοιχτη!
οσο για την κορη μου ξερω οτι θελει πολυ αγαπη,αλιμονο να μην το γνωριζα και οπως λεει εκεινη εχει παρει παρα πολυ!
αλλα,παντα μεσα της θα υπαρχουν πολλα που ουτε και εκεινη θα τα ξερει!
εχει γνωρισει την οικογενεια της ,στην αρχη δεθηκε με τα 10 αδερφια της,μετα ειδε το συμφερον απο αυτους.
εχει και αυτη πολλα να αντιμετοπησει!
αυτη την στιγμη εχω παρει παρα πολυ μεγαλη βοηθεια απο την μεθοδο θητα,ειναι σαν να κανεις ψυχαναλυση σε εντατικους ρυθμους.
εμενα προσωπικα μεσα σε 6 συνεδριες ειναι σαν να εχω κανει 3 χρονια ψυχαναλυση,τοσο πολυ με εχει βοηθησει!
και ευχομαι και ελπιζω να συνεχεισω να πηγαινω καλα οπως παω!
γιατι με την καταθλιψη ποτε δεν εισαι συγουρος για τιποτα!
25-07-2014, 13:21 #27
Μαρία σου ευχόμαστε να περάσεις πολύ καλά το διήμερο και να μας πεις τις εντυπώσεις σου,μόλις γυρίσεις!
25-07-2014, 14:04 #28
29-07-2014, 14:09 #29
Περασα πολυ ωραια!
εκτος απο καποια προβληματα!
πηγα στο ναυπλιο για να δω και την μητερα μου.
ειχα να την δω 1 1\2 χρονο!
ειχα πολυ θυμο μεσα μου ολο αυτον τον καιρο απεναντι της!
ηθελα να μου δωσει την αγαπη που δεν μου ειχε δωσει τοσα χρονια και καθε φορα που πηγαινα με απογοητευε!
δεν μπορουσα να το διαχηρηστω με τιποτα!
το μικρο παιδι μεσα μου αποζητουσε απεγνωσμενα αυην την αγαπη που δεν ειχε παρει ποτε του!
την τελευταια φορα που εκανα την μεθοδο θητα πηγα γιατι ηθελα να δουλεψω τον θυμο μου.
ενιωθα εντονο θυμο με την κορη μου και με μια γειτονησα που μου εσπαγε τα νευρα διαρκως!
οσο κι αν σας φανει παραλογο ειδα τον εαυτο μου να λειτουργει αυτο το σ.κ διαφορετικα.
και μονο οτι αποφασησα να παω να δω την μητερα μου ηταν η αρχη.
αντιμετοπισα καποια γεγονοτα τελειως διαφορετικα,χωρις θυμο!
για μενα ηταν κατι πρωτογνωρο και σοκαριστικο παραλληλα!
αισθανομαι ηρεμια ψυχης.
μεχρι και η κορη μου το ειδε και μου το ειπε εχτες( γιατι ειχε ερθει μαζι μας),πως και δεν εδωσα συνεχεια σε καποια πραγματα
που αλλες φορες θα με ειχαν κανει να χοροπηδαω!
29-07-2014, 14:51 #30
Μαρία,χαίρομαι πολύ για αυτή την μεταστροφή...οπότε καταλαβαίνεις ότι τα θέματα υγείας που έχεις δημιουργήθηκαν από τον ανείπωτο πόνο που σου είχε δημιουργησει η αδιαφορία της μητέρας σου.....και μετά κάθε κακή πράξη των συνανθρώπων σου την εκλάμβανες σαν "μίσος".
Αλλά είδες ότι η δική σου μεταστροφή και η αναζήτηση εκ των εσω σε βοήθησε να γίνεις αγάπη για τον εαυτό σου.....
Μία παρόρμηση ακόμα....γίνε αγάπη για τον εαυτό σου και θα δεις πως όλοι θα σε αγαπήσουν,ήδη έχεις αρχίσει να το κάνεις και βλέπεις την διαφορά!!!
Μην κρίνεις ΑΓΑΠΑ
εχει γνωρισει την οικογενεια της ,στην αρχη δεθηκε με τα 10 αδερφια της,μετα ειδε το συμφερον απο αυτους.
εχει και αυτη πολλα να αντιμετοπησει!
εσύ με τους φυσικούς γονείς της κόρης σου,τί σχέση έχεις;
(Αν θέλεις απαντάς εννοείται-είναι προσωπικές ερωτήσεις αυτές)
Απλά θα με ενδιέφερε να μάθω κάποια πράγματα για αυτές τις σχέσεις γιατί είμαι και εγώ υιοθετημένη και θα ήθελα να καταλάβω μερικά πράγματα που ακόμα αγνοώ!
Εγώ δεν έχω κάποια σχέση με τους φυσικούς μου γονείς ούτε και με τα υπόλοιπα αδέρφια μου παρότι ζουν κοντά στην δική μου πόλη.!