Results 1 to 15 of 39
Thread: Ανεξέλεγκτη φοβία
-
07-08-2014, 10:21 #1
Ανεξέλεγκτη φοβία
Έχω καιρό ν' ανοίξω θέμα αλλά το κάνω γιατί πραγματικά υποφέρω σήμερα...αυτό ξεκίνησε από χθες βασικά...ξάπλωσα να κοιμηθώ και δεν μπορούσα γιατί φοβόμουν ότι κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος θα έρθει να μου κάνει κακό...προσπάθησα να ηρεμήσω, να με πείσω ότι αυτό δεν γίνεται αλλά δεν τα κατάφερα οπότε σηκώθηκα και κάθισα στον υπολογιστή ως τις 3 τα ξημερώματα που κουράστηκα αρκετά ώστε να καταφέρω να κοιμηθώ και πάλι όμως κοιμήθηκα μόνο 3 ώρες κι αυτές χάλια, ξυπνούσα μέσα στη νύχτα...
Αν αυτό είχε μείνει μόνο στο χθες και τώρα ήμουν καλά, δεν θα άνοιγα το θέμα αλλά νιώθω ακόμα πολύ τρομαγμένη και φοβάμαι πως κάτι κακό θα συμβεί σ' εμένα ή σε όσους αγαπάω...αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει παρακαλώ...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
- 07-08-2014, 11:33 #2
Ησύχασε.
Μην πιέζεσαι να πείσεις τον εαυτό σου.
Απλά πίστεψέ το όπως πιστεύουμε κάτι χωρίς επιχειρήματα.
Πες ας πούμε: "σήμερα μέχρι να βγεί η μέρα, τουλάχιστον,
και εγω και οι δικοί μου θα είμαστε μια χαρά".
Πιο εύκολα θα "πειστείς" για κάτι τόσο σύντομο όπως ενα 24ωρο παρά για το παραπέρα, ίσως έτσι βήμα βήμα
να παγιωθεί μέσα σου η πεποίθηση οτι ολα θα πάνε καλά.
*αν μπορείς....απόφυγε όσο το δυνατόν να διαβάζεις για την επικαιρότητα,
μην έρχεσαι σε επαφή με οτιδήποτε μπορεί να σε ταράξει και να ενεργοποιήσει τους φόβους σου.
Και το κυριότερο, μη νιώθεις μόνη...
όλοι, λίγο πολύ, φοβόμαστε.....απο λίγο εως πολύ
07-08-2014, 14:01 #3
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου...
Είχα αρχίσει ν' απελπίζομαι ότι δεν θα μου απαντήσει κανείς...
Αυτό προσπαθούσα να κάνω χθες, επαναλάμβανα στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί κανείς να μου κάνει κακό αλλά δεν έπιασε...τώρα που είμαι κάπως πιο ψύχραιμη γιατί είναι μέρα (φοβάμαι το σκοτάδι) θα προσπαθήσω ν' ακολουθήσω τη συμβουλή σου...
Ναι, αποφεύγω π.χ. να βλέπω ειδήσεις μερικές φορές με ταράζουν όπως λες...
Και σ' ευχαριστώ πολύ που μου λες να μη νιώθω μόνη κι ότι δεν είμαι μόνο εγώ που φοβάμαι, αυτό μου κάνει καλό γιατί (μέσα σ' άλλους λόγους) όση ώρα περίμενα μια απάντηση ένιωθα πολύ μόνη...
Το μόνο καλό είναι ότι μπόρεσα και κοιμήθηκα λίγες ωρίτσες, όχι πολύ καλά πάλι αλλά πιστεύω ότι τουλάχιστον θα βοήθησουν την ψυχολογία μου από το να είμαι μόνο με 3 ώρες ύπνο...αυτή τη στιγμή δεν νιώθω κάποιο όφελος, ξύπνησα ταραγμένη αλλά ελπίζω σε λίγο να ηρεμήσω...ίσως να φοβάμαι την πραγματικότητα εκτός των άλλων...ίσως και τον ίδιο μου τον εαυτό...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
07-08-2014, 15:22 #4
Να προσπαθείς να κοιμάσαι όσο το δυνατόν
ο ύπνος ηρεμεί, καθαρίζει το μυαλό.
Και τον εαυτό σου να μην τον φοβάσαι. Είναι ο πιο δικός σου άνθρωπος
Λίγο απο το ενα λίγο απο το άλλο, θα περάσουν όλα θα δεις.
Είναι δύσκολες οι εποχές για όλους μη νομίζεις.
Αλλά οσο να 'ναι....με παρέα, έστω και αυτή την ιντερνετική, όλα ελαφραίνουν
07-08-2014, 15:38 #5
Προσπαθώ αλλά δεν είναι καλό να κοιμάσαι και πάρα πολύ...επειδή κάποιες μέρες το παράκανα με τον ύπνο τη μέρα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξυπνάω πολλές φορές μέσα στη νύχτα κι αυτό ήταν το χειρότερο...
Όσο για τον εαυτό μου αν κι ο πιο δικός μου άνθρωπος όπως λες μου έχει φερθεί άσχημα...όμως ακούγεται παράξενα έτσι όπως το λέω...θέλω να πω ότι έχουν υπάρξει φορές που έχω κάνει κακό στον εαυτό μου και φορές που φοβάμαι μήπως το ξανακάνω...
Η παρέα ακόμα κι η ιντερνετική όπως λες σίγουρα βοηθάει...Η μοναξιά δεν αντέχεται...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
07-08-2014, 15:46 #6
Έχει και ενα καλό αυτό......
να ξέρουμε οτι ο μόνος που μπορεί να μας κάνει το χειρότερο κακό είναι ο εαυτός μας!
Το καλό είναι οτι δεν φοβάσαι πια τους άλλους!
Όχι να μη φοβάσαι οτι θα σου ξανακάνεις κακό, γιατί το σώμα και το μυαλό έχουν μνήμη και ξέρουν να αυτοπροστατεύονται
έστω και αν εσυ δεν το αντιλαμβάνεσαι-τουλάχιστον συνειδητά.
Λοιπόν μπορεί να 'ναι και μπούρδα, αλλά κάποτε που είχα και γω τα δικά μου με φόβους κλπ
ξέρεις τι με βοηθούσε και μου κρατούσε το μυαλό στέρεο σε λογικές διεργασίες?
Έλυνα σταυρόλεξα....πολλά σταυρόλεξα και δύσκολα. Το είχα βάλει και στην καθημερινότητά μου.
Στον πρωινό καφέ για πολύ καιρό αφιέρωνα 10-20 λεπτά να λύνω σταυρόλεξα.
Μου "νοικοκύρευε" ας πούμε τη σκέψη και δεν ξέφευγα.
Σιγά σιγά προσαρμόστηκε και ο υπόλοιπος οργανισμός. Δοκίμασέ το
07-08-2014, 16:30 #7
γιατι αυτος ο καποιος συγκεκριμενος ανθρωπος να σου κανει κακο?
κ να ερχοταν θα τν αφηνες να μπει? δν θα ανοιγες!!! κ ΑΝ ερχοταν κ επεμενε, η αστυνομια τι κανει????
εχουμε δυναμη να υπερασπιστουμε τν εαυτο μας... κανε ενα πλανο αντιδρασης για καθε περιπτωση που σε απειλει, για να καλυψεις το φοβο σου!!! μετα αστα στην ακρη απλα για να υπαρχουν!!! να δεις που δν θα τα χρειαστεις.... κ ο soullight νομιζω οτι εχει απολυτο δικιο σε αυτα που λεει!!!
ποτε θα κουραστουμε να φοβομαστε κ να αποτιναξουμε αυτο το τερας απο πανω μας???ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
…………………………….ένα κουσούρι στο αφήνει!!!
07-08-2014, 16:43 #8
07-08-2014, 16:51 #9
Είναι κάποιος που είχε προσπαθήσει να μου κάνει κακό στο παρελθόν κι αυτό ήταν ένα σοκ για μένα και μου έχει αφήσει κάποια κατάλοιπα...να σου εξηγήσω: είναι μερικές φορές κυρίως τη νύχτα που ξαπλώνω για να κοιμηθώ που φοβάμαι ότι θα επιστρέψει και θα μου κάνει πάλι κακό...και νιώθω τόσο ανίσχυρη...χθες ήταν μια απ' αυτές τις νύχτες κι ήταν βασανιστική...
Όμως όλα αυτά είναι στο μυαλό μου γιατί δεν ξέρει που μένω, ούτε μπορεί να μάθει άρα με τη λογική είμαι ασφαλής απλά εκείνες τις στιγμές παίρνει ο φόβος τα ηνία και δεν μπορώ να σκεφτώ ψύχραιμα και λογικά...
Εγώ έχω ήδη κουραστεί και θέλω να το σκοτώσω αυτό το τέρας...αλλά το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να μην είναι κι η αποψινή νύχτα ίδια γιατί θα πάει πάρα πολύ...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
07-08-2014, 17:00 #10
Αρα
1. αυτο ηταν πριν χρονια
2. δεν ξερει που μενεις
3.γειτονες φανταζομαι εχεις
4. τηλεφωνο επισης
5.αστυνομια εχουμε
6.καταννοεις οτι αντικειμενικη απειλη δεν υπαρχει
ολα αυτα ειναι παρα πολυ υπερ σου.... κανε αποσπαση προσοχης. ειτε με τα σταυρολεξα ειτε με τις γατουλες σου ειτε με οτι αλλο σε ευχαριστει!!! ετσι η βραδυα σου κ οσες θα ερθουν δεν θα ειναι οι ιδιες!ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
07-08-2014, 17:12 #11
Αχ, να 'σαι καλά για το κουράγιο που μου δίνεις, σ' ευχαριστώ πραγματικά πολύ!
Όσα είπες ισχύουν, απ' όλα έχουμε και γείτονες και τηλέφωνο κι αστυνομία δόξα τω Θεώ!
Τα βράδια βλέπω μια σειρά στην τηλεόραση οπότε θα ξεκινήσω μ' αυτήν και μετά αν δεν νυστάξω θα ασχοληθώ με κάτι άλλο ευχάριστο, ναι...ειδικά οι γατούλες μου με κάνουν να νιώθω πολύ καλά, αρκεί μόνο να μην κοιμούνται εκείνη την ώρα...
Εσύ έχεις κανένα ζωάκι;Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
07-08-2014, 17:17 #12
Εχω τν συντροφο μου!!! Το πιο χαδιαρικο pet ever!!! χα χα χα!
οχι δν εχω πια... δυστυχως!
τι τραβαει κ αυτος μαζι μου που με εχει συνεχεια στν νου του... κ γω τν κουραζω, κ αισθανομαι ενοχες γι αυτο!
ξυπνα τα τα γατακια αν κοιμουνται ή παρτα στν αγκαλια σου κοιμισμενα! ακομα καλυτερα να ακους το χουρχουρητο τους!!!ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
07-08-2014, 17:29 #13
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
07-08-2014, 17:36 #14
ναι,ε??? αλλα οταν θελω να εκφρασω τν φοβο μου κ ξερω οτι τν εχω κουρασει με τις αρρωστοφοβιες μου(βεβαια λεει οτι δν εχει κουραστει κ οτι θελει να με βοηθησει) κ δημιουργω προβλημα κ σε αλλα κομματια της σχεσης μου... αρχιζουν οι φοβιες μη μου φυγει!!! εγω στη θεση του θα ειχα εξαφανιστει κ του το αναγνωριζω! ειναι ενα ειδος αυτοπιεσης κ αυτο...
αλλα το θεμα εδω εισαι εσυ.... αντε βγες λοιπον καμια βολτιτσα για καινουριο "pet" (με τη καλη εννοια)
το οποιο να σε βοηθα κ να σε ακουει! στο ευχομαι απο τα βαθη της ψυχης μου!!!!!ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
07-08-2014, 17:42 #15
Σ' ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ...
Κάποτε είχα κάποιον που με καταλάβαινε και με βοηθούσε πολύ...μακάρι να ξαναβρώ κάποιον που να είναι διατεθειμένος να τα κάνει αυτά...
Εκτός αυτού όμως να πω ότι ίσως χρειαστεί να ανεχτείτε μερικές ακόμα κρίσεις φόβου τις επόμενες μέρες γιατί θα μείνω μόνη στο σπίτι και δεν ξέρω πως θα με επηρεάσει αυτό...μακάρι να μην χρειαστεί αλλά δεν ξέρω...θα με βοηθήσεις και τότε σε παρακαλώ;Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...