Results 1 to 15 of 22
Thread: Aλλαζει?
-
27-11-2014, 00:31 #1
Aλλαζει?
Αλλαζει ο τροπος σκεψης μας, η ψυχοπαθολογια μας?.. ο τροπος που αντιμετωπιζουμε τα πραγματα και τις καταστασεις.. η ειναι γραμμενο στο dna μας στα γονιδιωματα μας.. αυτη η βασικη φορμα που εμπεριεχεται στον χαρακτηρα μας.. και ειμαστε σχεδον παντα οι ιδιοι οτι κι αν κανουμε?..
Το εχω αποριας αξιο ολα αυτα τα χρονια, υπαρχει μια βασικη δομη στον τροπο σκεψης μου και στον χειρισμο καταστασεων, που τις περισσοτερες φορες βγαινω looser (οχι οτι εχω κατι μ αυτους, απεναντιας τους λατρευω) που κλινω στο συμπερασμα, οτι ετσι ειναι η φυση μου, η ψυχοπαθολογια μου, ετσι ειμαι γεννημενος, ειναι γραμμενο στο dna μου.
Τι αποψη εχετε?..
- 27-11-2014, 01:44 #2
Ολα αλλαζουν κατα τη γνωμη μου με την παροδο του χρονου. Τωρα δεν ξερω τι ακριβως εννοεις με το "looser" , αλλα πολλες φορες εχει σημασια πως βλεπουμε εμεις τα πραγματα. Προτιμω να ειμαι αυστηρος παντως με τον εαυτο μου και δεν ζηλευω ανθρωπους που νομιζουν οτι ειναι νικητες ενω πλανονται οικτρα.
Για παραδειγμα βλεπεις ανθρωπους που ανοιγουν το στομα τους και λενε τοση μπαρουφολογια που ολοι μενουν σαν χανοι απο αυτην (αναγνωριζοντας την ως τετοια). Αυτος ομως που λεει τις μπαρουφες νομιζει οτι παλι εδωσε τα φωτα του στο αδαες πληθος , ισως να αισθανεται και νικητης.
Ειναι καλο για αυτον να συμβαινει αυτο ή οχι?
Και εαν αισθανομαστε μια ζωη νικητες , τοτε που ειναι η θεληση και η προσπαθεια για αλλαγη και βελτιωση αυτων που εχουμε?
Ειναι και αφηρημενες εννοιες το "χαμενος - νικητης" πολλες φορες. Σε μια παρτιδα ταβλι υπαρχει ο χαμενος και υπαρχει και ο νικητης . Εκει ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα. Αλλα στη ζωη?
Και ποσο εχουμε ελεγχο εντελει στη ζωη? Στη ζωη που το τελος της ειναι προδιαγεγραμμενο και ορισμενοι ειναι πιο τυχεροι απο τους αλλους και την απολαμβανουν περισσοτερο?
Εχεις καποιον ελεγχο αν πεθανεις πχ στην εφηβεια σου απο καρκινο επειδη ετσι εριξε τα ζαρια η μοιρα?
Επισης σκεφτομαι πολλες φορες ποιοι ειναι οι πραγματικοι νικητες?
Ειναι αυτοι που ας πουμε για παραδειγμα τους πολιτικους που θυσιαζουν στο βωμο της εξουσιας ολες σχεδον τις ηθικες αρχες που εχουν?
Ειναι αυτοι που καταφερνουν να συγκεντρωσουν μυρια ευρω και κανουν οτι ειναι οικονομικα εφικτο? Δεν θα με χαλαγε να εχω κανα μυριο και εγω:P
Εγω νομιζω ειναι πως ειναι συνδυασμος του πως βλεπουμε τα πραγματα στην εκαστοτε στιγμη , του τι θελουμε απο τη ζωη εντελει και φυσικα και του παραγοντα "τυχη".[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
27-11-2014, 02:21 #3
ο ανθρωπος γενιεται κ πλαθεται εξισου κ τα δυο ισχυουν.δεν μπορουμε να πουμε οτι το ντιενει δεν παιζει ρολο αλλα ουτε να μην μετρησουμε τις επιροεεςαπο το περιβαλλον.παντως δεν ειναι καθαρα ντετερμινιστικο ον ο ανθρωπος δλδ δεν υπαρχει απολυτη μοιρα(αφου αλλωστε υπαρχουν τα κβαντα στην φυσικη κ στην 'παρατηρηση').λουζερ θα επρεπε να απαντησω οτι δεν ειναι κανεις ελα ομως που απο την αρχη της ψυχωσης ετσι νιωθω κ εγω... Εν κατακλειδη δεν ολα γραμμενα στο ντιεινει μας υπαρχει πρακτικα κ η δυναμη της θελησης κ οσο αφορα το αλλο ερωτημα για τους λουσερ περιμενω κ εγω αποψεις...
27-11-2014, 10:08 #4
Ενδιαφέρον ερώτημα! εγώ θεωρώ ότι αλλάζει. Ο τρόπος σκέψης και κατ' επέκταση ο τρόπος ζωής, το έχω βιώσει στον εαυτό μου.
Κάποια δομικά στοιχεία του χαρακτήρα δεν αλλάζουν, βέβαια, αν είσαι από τη φύση σου εσωστρεφής πχ, είσαι εσωστρεφής.
Πάντως διαμορφωνόμαστε περισσότερο αφού γεννηθούμε, και στην παιδική ηλικία (δυστυχώς, το λέω δυστυχώς γιατί εκεί είμαστε τόσο μικρά που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και να μη μας επηρεάζει ότι αρνητικό συμβαίνει)
Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι γραμμένο στο dna μας, σίγουρα κληρονομούμε κάποια χαρακτηριστικά (και εγκέφαλο) από τους προγόνους μας.
Αλλά θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη και την αναφορά στα κβάντα. Η επiστήμη έχει να μας δώσει πολλά ακόμη, ανεξερεύνητα, η ζωή κρύβει πολλές ακόμη αλήθειες που τις ανακαλύπτουμε σιγά-σιγά.
Τώρα τι είναι looser, αν σου πω ότι δεν ξέρω, δηλαδή δε μπορώ να δώσω ορισμό, όπως και για τον winner. Αυτές οι έννοιες πολύ σε ταμπέλα μου κάνουν και οι ταμπέλες γενικά δε μου αρέσουν. Συμφωνώ με τον keep walking μόνο για το τάβλι είμαι σίγουρη ποιός είναι ο νικητής και ο χαμένος! Άσε που υπάρχουν και παιχνίδια όπως το φιδάκι που μπορεί στα τελευταία δευτερόλεπτα από κει που τα πας τέλεια και ανοδικά, να φας κάθετη πτώση. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το ποδόσφαιρο κλπ. Οπότε και αυτός που θεωρεί τον εαυτό του "νικητή" ας μην επαναπαύεται στις δάφνες του θα έλεγα.
Και ύστερα τι θέλει να πει ο ποιητής στο γνωστό τραγούδι του Αγγελάκα " Ο χαμένος τα παίρνει όλα" Εεε??
Αυτά, τα φιλοσοφημένα από εμένα! :D
27-11-2014, 14:58 #5
Δυο ερωτηματα του Keep με βαζουν σε σκεψεις.
Πρωτον αυτο το κατα ποσο εχουμε ελεγχο στη ζωη. Δηλαδη ειμαστε στον ανεμο φτερο?.. δεν οριζουμε εμεις σε καποιο βαθμο την ''τυχη'' μας, εννοω μ αυτο να διαμορφωσουμε εμεις την '' πραγματικοτητα'' μας, την καθημερινοτητα μας στο βαθμο που μας ταιριαζει.
Σιγουρα εξωτερικοι παραγοντες την επηρεαζουν, μερικες φορες μπορει να επεμβουν ''μοιραιοι''.. και εδω υπαγεται το δευτερο ερωτημα στον χειρισμο καταστασεων διαφορων προβληματων στη ζωη, το πως βλεπουμε τα πραγματα την εκαστοτε στιγμη και αναλογα αντιμετωπιζουμε το προβλημα.
Αυτο που προσωπικα με ενοχλει ειναι το δευτερο, διαφορα προβληματα πασης φυσεως δυσκολευομαι να τα αντιμετωπισω νιωθω ευαλλωτος σε καταστασεις πιεσης, κι αυτο μου στερει το δικαιωμα να ειμαι οσο μπορω επι το πλειστον λειτουργικος.
Σιγουρα παιζει ρολο η ψυχωση, η ευαισθησια που προηλθε απο την ασθενεια και μου αφηνει σαν καταλοιπο αυτη την αδυναμια σε εισαγωγικα να διαχειριστω διαφορες καταστασεις στην ζωη μου.
Ισως τα λεω πολυ γενικα, αλλα σε μεσες ακρες βγαζετε νοημα πιστευω.
27-11-2014, 17:19 #6
Πιστεύω ότι όλοι έχουμε δυνατότητες βελτίωσης σε οποιονδήποτε τομέα (ελάχιστες εξαιρέσεις). Όπως μπορούμε να μάθουμε να διαβάζουμε, να γράφουμε, να χειριζόμαστε τον υπολογιστή, να οδηγούμε, ενώ κάποτε δεν είχαμε ιδέα, έτσι μπορούμε να μάθουμε να είμαστε πιο διεκδικητικοί ή πιο κοινωνικοί. Τώρα, το πόση πρόοδο μπορεί να έχουμε εξαρτάται από το δυναμικό μας, από τη θέληση και την εξάσκησή μας και από τον "δάσκαλό μας".
Στο θέμα της διεκδίκησης για παράδειγμα που απ' ότι κατάλαβα σε απασχολεί, αν για κάποιο λόγο από τη φύση σου δεν έχεις το απαραίτητο θάρρος, αν "διδάχτηκες" κάποια πράγματα λανθασμένα από τους γονείς σου, πιθανόν να το βρίσκεις μπροστά σου συχνά. Θα πρέπει πρώτα να αλλάξεις νοοτροπία και σ' αυτό μπορεί να χρειαστείς βοήθεια για να τα καταφέρεις.
Κάποιος π.χ. που έχει "διδαχτεί" ότι το να διαπραγματεύεται την τιμή σε μία συμφωνία ή μια αγορά τον κάνει λιγότερο αξιοπρεπή, σίγουρα θα δυσκολευτεί να το κάνει, παρόλο που θα ήταν προς όφελός του, γιατί μέσα του θα νιώθει ότι προδίδει τις αρχές του. Παρολ' αυτά, ίσως συχνά αισθάνεται κορόιδο ή αδικημένος, σε σχέση με άλλους που μπορούν και το κάνουν. (Αυτοί που τα καταφέρνουν καλά σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις πιθανόν έχουν διδαχτεί ότι είναι θέμα εξυπνάδας το να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές).
Θα πρέπει λοιπόν να αλλάξει οπτική πρώτα προκειμένου να αρχίσει να παζαρεύει τιμές.
Το ίδιο ισχύει σε πολλούς άλλου τομείς. Αν πειστούμε ότι κάτι είναι προς οφελός μας, αν μας δείξουν τον τρόπο (ή τον βρούμε μόνοι μας) για να το πετύχουμε και αν τελικά το δοκιμάσουμε και δούμε ότι έχει αποτελέσματα, τότε εύκολα υιοθετούμε μια νέα συμπεριφορά. Κοινώς, αλλάζουμε.
27-11-2014, 17:32 #7
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.το λεεει αλλωστε και ο ηρακλειτος με το "τα παντα ρει".αν θελει ο θεος(ή καλυτερα το συμπαν) μπορει να θεραπευτουμε απο την αρωστεια μας,να βγαλουμε πανεπηστημιο,να συναντησουμε τον ερωτα της ζωης μας,να ζεισουμε τον πλατωνικο μας ερωτα κανονικα,να βγαλουμε απειρα λεφτα,να βοηθησουμε κοσμο,να να να....κανεις 'φυσιολογικος' δεν μας τοαποκλυει αν δεν ειναι ανοητος...
27-11-2014, 18:24 #8
αν δεν το καταλαβεσ προσπαθουν να μασ κανουν μαγκεσ απλα καποιοι ειναι πιο μπροστα απο τουσ αλλουσ ταλεντ σοου ειναι και ειναι παγκοσμιο
οποτε ασε τι μιρλα και κανε οτι σου κατεβει στο κεφαλι μπασ και σωθουμε
εγω ετσι νομιζω οτι ειναι τα πραγματαΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-11-2014, 18:29 #9
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-11-2014, 18:30 #10
27-11-2014, 18:36 #11
27-11-2014, 20:43 #12
27-11-2014, 21:58 #13
ναι δικε μου εχεισ δικιο αλλα νομιζα οτι θεσ να σωθεισ αυτο μου χεισ δειξει τοσο καιρο με τα γραπτα σου
27-11-2014, 22:03 #14
nai re file ayto akribws thelw na sothw tpt allo
28-11-2014, 12:22 #15
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση