Κρίση ηλικίας - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 67 of 67
    Banned
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.

Quote Originally Posted by the only peace I can find View Post
    Κάποιος έγραψε ότι η κρίση ηλικίας πηγαζει από μία ζωή ανικανοποίητη.
    και κάτι ακόμα που μου έχουν πει και όσο περνάει ο καιρός βλέπω πως είναι αλήθεια μεγάλη. "Αυτοί που κρύβουν την ηλικία τους, είναι γιατί δεν έχουν καταφέρει στην ζωή τους κάτι που να νιώθουν περήφανοι. Στην ουσία κρύβουν τα άδεια τους χρόνια"

Μακ με το μήνυμα που βρήκα πολύ έξυπνο και αστείο, πραγματικά με έκανε και γέλασα, δεν συμφωνώ. Αν δεν σε έθιγε προσωπικά ίσως μπορούσες κι εσύ να δεις πόσο έξυπνο είναι και να γελούσες.
    Το ότι πριν 25 χρόνια να μην υπήρχε κρίση των 30 για τους άντρες είναι πολύ πιθανό, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και τώρα... εγώ το έχω ακούσει από αρκετούς, άσχετα αν κάθε φορά που το ακούω μου φαίνεται απίστευτο. Εκτός αυτού νομίζω πως πλέον οι γυναίκες την περνάνε ελαφρύτερα και λιγότερες την κρίση των 30, και αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί οι ευθύνες και τα άγχη έχουν μοιραστεί ανάμεσα στα δύο φύλλα. Αυτό που μας αγχώνει πιο πολύ, εκεί γύρω στα 30, έχω την εντύπωση πως έχει πολύ να κάνει με την οικογένεια που δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε... Το οτί εσύ δεν την ήθελες σε απάλλασσε από ένα μεγάλο βάρος.

Senior Member
    Εγώ πάλι πιστεύω ότι το να περνάμε "κρίσεις" ηλικίας ή ταυτότητας, το να αναθεωρούμε και να προβληματιζόμαστε κατά διαστήματα στη ζωή μας, είναι ο μόνος τρόπος για να εξελιχθούμε. Διαφορετικά μάλλον μένουμε στάσιμοι.
    Σε καμία περίπτωση δε συμφωνώ ότι όποιος περνάει κρίση ηλικίας είναι γενικά ανικανοποίητος από τη ζωή του. Μάλλον πιστεύω ότι όποιος δεν περάσει οποιαδήποτε κρίση στη ζωή του είτε δεν βρίσκεται σ' επαφή με τον εαυτό του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του είτε έχει μείνει αιωνίως παιδί (με την κακή έννοια). Βεβαίως, όταν έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε καλά ψυχολογικά, την οποιαδήποτε κρίση θα τη νιώσουμε πιο έντονα.
    Προσωπικά, θα έλεγα ότι σ' αυτές τις διάφορες "κρίσεις" ή δύσκολες καταστάσεις της ζωής μου (ευτυχώς, όχι τραγικές) οφείλεται η όποια πρόοδος και εξέλιξή μου, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Χωρίς υπερβολή, θα έλεγα ότι τις ευγνωμονώ.
    Καλό είναι λοιπόν να βλέπουμε τη θετική πλευρά κάθε κρίσης και να επωφελούμαστε από αυτήν, έχοντας στόχο τη βελτίωσή μας.
    Για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω για κάποια μικρά διαστήματα-σταθμούς στη διάρκεια της ζωής μας. Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που βρίσκονται μονίμως σε κρίση! Αυτοί σίγουρα κάτι δεν κάνουν καλά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Εγώ πάλι πιστεύω ότι το να περνάμε "κρίσεις" ηλικίας ή ταυτότητας, το να αναθεωρούμε και να προβληματιζόμαστε κατά διαστήματα στη ζωή μας, είναι ο μόνος τρόπος για να εξελιχθούμε. Διαφορετικά μάλλον μένουμε στάσιμοι.
    Σε καμία περίπτωση δε συμφωνώ ότι όποιος περνάει κρίση ηλικίας είναι γενικά ανικανοποίητος από τη ζωή του. Μάλλον πιστεύω ότι όποιος δεν περάσει οποιαδήποτε κρίση στη ζωή του είτε δεν βρίσκεται σ' επαφή με τον εαυτό του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του είτε έχει μείνει αιωνίως παιδί (με την κακή έννοια). Βεβαίως, όταν έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε καλά ψυχολογικά, την οποιαδήποτε κρίση θα τη νιώσουμε πιο έντονα.
    Προσωπικά, θα έλεγα ότι σ' αυτές τις διάφορες "κρίσεις" ή δύσκολες καταστάσεις της ζωής μου (ευτυχώς, όχι τραγικές) οφείλεται η όποια πρόοδος και εξέλιξή μου, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Χωρίς υπερβολή, θα έλεγα ότι τις ευγνωμονώ.
    Καλό είναι λοιπόν να βλέπουμε τη θετική πλευρά κάθε κρίσης και να επωφελούμαστε από αυτήν, έχοντας στόχο τη βελτίωσή μας.
    Για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω για κάποια μικρά διαστήματα-σταθμούς στη διάρκεια της ζωής μας. Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που βρίσκονται μονίμως σε κρίση! Αυτοί σίγουρα κάτι δεν κάνουν καλά.
    Για μενα ειναι θεμα και εξελιξης αλλα και παραπονο που δεν ελεγξα καποια θεματα οπως επρεπε οταν επρεπε. Πιστευω ολα γινονται για καποιο λογο αλλα ελεγα πως οκ οτι δεν εκανα θα το κανω τωρα. Αλλα με πιανει φοβος οταν βλεπω τα 20 να απομακρυνονται..... Θελω ξανααιστανθω οπως στα 24 που ενιωθα πως εχω ολο τον χρονο και την ενεργεια του κοσμου. Και μιλαμε για πριν 6 χρονια οχι για πριν 30.... Για την γενια μου υπηρχε και υπαρχει βιασυνη και ανταγωνισμος.... Μεχρι τα 30 ποιος θα εχει κανει τα παντα και καλυτερα απο τον αλλον.... Και για μενα λειτουργησε ανασταλτικα. Στα 25 26 τα παρατησα ολα και γυμναζομουν και περνουσα καλα.. Ξεσπασα..... Τοτε εβλεπα τα 30 σαν γαματη ηλικια αλλα ηρθε πριν το καταλαβω και τωρα νιωθω κωλογερος Μαλλον εχω καταθλιψη

Banned
    Quote Originally Posted by καθευτης View Post
    και κάτι ακόμα που μου έχουν πει και όσο περνάει ο καιρός βλέπω πως είναι αλήθεια μεγάλη. "Αυτοί που κρύβουν την ηλικία τους, είναι γιατί δεν έχουν καταφέρει στην ζωή τους κάτι που να νιώθουν περήφανοι. Στην ουσία κρύβουν τα άδεια τους χρόνια"
    διαφωνώ εν μέρει. εξαρτάται από το "πλαίσιο" στο οποίο κάποιος κρύβει την ηλικία του.

Quote Originally Posted by tzimani View Post
    Τοτε εβλεπα τα 30 σαν γαματη ηλικια αλλα ηρθε πριν το καταλαβω και τωρα νιωθω κωλογερος Μαλλον εχω καταθλιψη
    τζιμάνι, είπαμε... όσο και να μεγαλώνεις στην ευχέρεια και στη νοοτροπία σου είναι το αν θα γεράσεις.
    https://www.youtube.com/watch?v=GVow2MADAJw

Senior Member
    Quote Originally Posted by the only peace I can find View Post
    διαφωνώ εν μέρει. εξαρτάται από το "πλαίσιο" στο οποίο κάποιος κρύβει την ηλικία του.

τζιμάνι, είπαμε... όσο και να μεγαλώνεις στην ευχέρεια και στη νοοτροπία σου είναι το αν θα γεράσεις.
    https://www.youtube.com/watch?v=GVow2MADAJw
    Μαζι σου... Απλα εγω δεν θελω ακομα να μπω σε αυτη την λογικη. Εισαι οσο νιωθεις και αγγουρια. Ή εισαι νεος ή δεν εισαι. Κι εγώ θεωρώ οτι ειμαι ακομα. Μηπως τρεφω αυταπατες;

Senior Member
    Quote Originally Posted by tzimani View Post
    Μαζι σου... Απλα εγω δεν θελω ακομα να μπω σε αυτη την λογικη. Εισαι οσο νιωθεις και αγγουρια. Ή εισαι νεος ή δεν εισαι. Κι εγώ θεωρώ οτι ειμαι ακομα. Μηπως τρεφω αυταπατες;
    Aπαντήστε κι αφήστε τις φιλοσοφικές συζητήσεις

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345