Results 1 to 15 of 24
-
15-01-2015, 04:25 #1
οι αλλοι χωνονται, ή εγω τα βλεπω στραβα;; κι απ την αλλη... ερχονται κι οι διαφωνιες
Καλησπέρα, θα ηθελα να συζητησουμε ενα θεμα που έχει να κανει με εμένα και το αγόρι μου. Ειμαι 25 κι αυτός 26, κι ειμαστε μαζι 2μιση χρονια. Ο καθένας ζει με τους δικούς του, και για να γινω πιο συγκεκριμένη.. Στον 1ο οροφο δικου τους κτηρίου ζει η γιαγια (ο παππούς έφυγε το καλοκαίρι), στον 2ο η θεία του (αδερφη της μαμας του) με τον αντρα της. Παιδια δε καταφεραν να κάνουν. Στον 3ο εκείνος, πλεον μονος του μιας κι οι γονείς του έχουν κατεβει στο χωριο εδω κ 3 χρόνια περίπου. Ο οποίος χώρος που μένει ειναι απλα ενα δομα στη ταράτσα, με ενα υπνοδωματιο κι εναν ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζινα. Για την ακρίβεια αυτο το σπίτι το χαν φτιάξει οι παππουδες για εκείνους κι εμεναν εκει μέχρι πριν καμια δεκαρια χρόνια οπου και άρχισαν να μεγαλωνουν με ο,τι αυτο συνεπάγεται για τη μετακίνηση τους κυρίως, κι ετσι πηγαν εκεινοι στο 1ο κι η οικογένεια του φιλου μου στο ρετιρέ, οπως το αποκαλει. Απορω πως θα τη παλευαν 2 ηλικιωμένοι σ ενα σπιτι που μπάζει απο παντου χειμωνα-καλοκαιρι, αλλα τεσπα. Οπως καταλαβαίνετε στο ρετιρέ που σας περιεγραψα δε χωραγανε πολλα ατομα κι ετσι ενίοτε ο φίλος μου μπορει να κοιμοταν στους παππουδες, τ απογευματα να διαβαζε στων θειων το γραφείο κλπ.
Σήμερα, η κατάσταση έχει ως εξης, ο φιλος μου απολύθηκε πριν κανα 6μηνο απ το στρατο, κι εκτοτε.. αφου για κανα 2μηνο περασε μια φαση ανασυγκροτησης απ όλη αυτη την αλλαγη κ τη πιεση, ψαχνει για δουλεια... Παράλληλα βέβαια έχει διάφορα τρεξιματα οπως διεκπεραιωτικα για τη κληρονομια μετα το θάνατο του παππου (εφυγε αρχες καλοκαιριου), βοήθεια σε ψωνια του σουπερμάρκετ, συνοδεια της θειας ή γιαγιας σε γιατρούς ή σε κομμωτήριο ας πούμε.. (παρενθετικα να πω ότι όλα αυτά τα κανει πεζος, ή με ΜΜΜ μιας και ακομα δεν εχει διπλωμα αυτοκινητου όπως και κανεις άλλος απ το κτηριο εκτος από τον θειο του και τον συγχωρεμενο τον παππου, κι αυτος τα τελευταια χρονια το χε αφησει όπως καταλαβαινετε.. φανταζομαι αυτος είναι κι ο λογος που δε τον βοηθησε κανεις στη πραξη -δηλαδη με λεφτα- να παρει διπλωμα, μιας και κανεις τους δεν ειχε ασχοληθει για τον εαυτο του. Τα προηγουμενα χρονια που δουλευε βεβαια ειχε βαλει στην ακρη καποια λεφτα για το διπλωμα αλλα και για άλλες δεξιοτητες όμως σε μια αναποδια αναγκαστηκε να τα χρησιμοποιησει, και δεν ηταν καν δικη του υποθεση.) Κι αναρωτιέμαι αν ειχε δουλεια θα ηταν δυνατό να μπορουσε ν ασχολείται με ολα αυτα; προφανώς και οχι.. Κι επειδη τον εχω πετύχει σε φαση που δουλευε, οντως δε του ανεθεταν τετοιες δουλειές.. Όμως εχω την εντύπωση οτι ολη αυτη η ενασχόληση, τα περα δωθε κλπ..μάλλον υποσυνείδητα τον κρατανε πισω στο να ψαξει δραστικα για δουλεια. Του το χω πει με διάφορους τρόπους, ότι η ζωή συνεχίζεται κι οτι μη νιώθεις υποχρεωμενος να κάνεις παρεα στη γιαγια (γιατι μου χει πει οτι να μωρε τη βλέπω που τη πιανει το μαραζι κ μια νοσταλγία που ναι μονη της).. Δε λεω να μη πηγαίνει καθόλου, αλλά που τον χανω που τον βρίσκω ειτε στους θειους ειναι ειτε στη γιαγια..περα απ το καθιερωμένο γεύμα των 2μμ που δε παραλειπει να παει ακομα κι οταν ειμαι εγω εκει.. δε λεω κατι πρέπει να φαει,αλλα… είναι λιγο σπασιμο να το πω;;
κατα καιρούς πηγαινω κι εγώ, πλεον εχω αραιωσει αρκετα γιατι συνήθως φερνω τα δικα μου που προτιμαω να τρωω -λογω πεποιθησης αλλα κ σωματικων αναγκων προσπαθω να τρεφομαι υγιεινα κ κυρίως χωρίς κρεας/ψαρι/κοτοπουλο κλπ και αυτο το τελευταίο το χω πετύχει, ομως κάτι ψωμια/τυρια/μακαρόνια/πατατες δεν έχω καταφέρει στο βαθμό που θα θελα να τ αποφευγω. Φυσικα οταν βρίσκομαι σ ένα τραπέζι προτεραιότητα μου είναι να τρωω κυρίως χορταρικα-λαχανικα(ή ο,τι άλλο υγειινο κατ’εμε εχει) κ σε μικρότερη ποσότητα αυτα.. Όταν όμως μου γεμίζουν το πιάτο ως απανω με αυτα ακριβώς που θέλω ν αποφεύγω (ξερουν κ σέβονται οτι δε τρωω κρεας, ομως για τα υπόλοιπα?).. Ποσες φορες εχω μπουχτισει χορταινοντας με πατάτες/μακαρόνια για να μη τους προσβαλλω.. Κι έπειτα φυσικα εγω τη πληρώνω, αλλά τέρμα αυτα.. Εχω ξεκαθαρίσει στ αγορι μου ότι δε μ αρέσει αυτο το στουμπωμα, το χει καταλάβει κ δε με πιέζει. Απλα μου λέει αν θες έλα... Αυτο βέβαια γινόταν κυρίως στης θειας του, όχι πως η γιαγια πηγαίνει πισω..
Μιας και γενικώς ολοι στην οικογένεια έχουν την εντύπωση ότι τα επιπλέον κιλά ειναι.. να το πω χαρη;; ..γοητεία;; ..υγεία;; δε ξερω! (και σε αυτό το σημειο φυσικα και δε θελω να θιξω καποιον με παραπανω κιλα ειτε του αρεσει ειτε όχι.. απλως δε μ’αρεσει η πιεση εως κι εμμονη που περιγραφω παρακατω).. Δεν είναι μόνο οτι έχουν εκεινοι παραπανισια κιλα -κι εγώ εχω αλλα δε μου αρεσω κ το παλεύω- ειναι οτι προσπαθούν να παχυνουν κι οσους είναι οκ.. Το αγόρι μου με το πολυ φαι, παρ’τα 10κιλα..κ το χαρακτηριστικοτερο ολων η σκυλιτσα του.. Την είχαμε βρει μαζι πριν 1+ χρονο κ καθοτι θα πηγαινε φανταρος τοτε την φιλοξενησα εγω.. Ηταν λοιπόν 13κιλα πλασματακι, οχι ομως αδύνατο. Τωρα εχει φτάσει 16 κι απλα ειναι πιο δεμενη θα λεγα.. Δηλαδη εμφανισιακα είναι το ίδιο, δεν είναι ομως για να παρει άλλο. Ε λοιπον 6μηνες τωρα που την εχει -ειδικα τον 1ο καιρο- έχουν λυσσαξει (δε βρίσκω αλλη έκφραση) ότι είναι αδυνατη, οτι δε της βάζουμε πολυ, οτι καλύτερα να της αφήνουμε κατω το πιάτο της να τρώει οσο θέλει -όταν το εκανε αυτο, παρολες τις συμβουλές μου, ειχε γινει επιλεκτική κ δε το τρωγε..- μέχρι κ την θετικη εκπαίδευση που της κάνουμε, στην αρχή με μια εκπαιδευτρια κι επειτα με μενα μιας κι εγώ εχω ξεκινήσει μαθήματα, την θεωρούν βασανιστηριο, ότι δηλαδη λαχταραει τη τροφη κι εμείς της κάνουμε γυμνασια μέχρι να τη πάρει.. Δε βλεπουν παραπερα ότι δηλαδη το σκυλί σκέφτεται πως θα κερδίσει τη τροφη του, κσι χαίρεται με την ολη φαση..
και για ολα τα παραπάνω που λέω δε τα χω βγάλει απ το κεφάλι μου.. Εχω διαβάσει άρθρα επιστημόνων, εχω ρωτήσει ειδικους.. Κι ολοι στο ίδιο καταλήγουν.
Εδω περα μέχρι και όταν πήγαμε στη γιατρο για τσεκαπ κ τη ρωτησαμε πως της φαίνεται από κιλα μας είπε "δε θα σας πω για κιλά αν κ θα τη ζυγισουμε, θα σας πω αυτο που βλέπω. Ειναι μια χαρα!".. και μας περιέγραψε την ιδανικη σωματικη δομή για τα σκυλια, την οποία έχω δει κ σε διάφορα άρθρα. Κι απ ολο αυτο που τους είπαμε η απάντηση τους ηταν.. "ποσα γραμμαρια πρέπει να δίνεις σας ειπε;.. να ρωτησετε!" κ μπήκε λοιπόν ο φίλος μου στη διαδικασία να κανει την αφελεστατη -κατ εμε- ερώτηση.. Κι ουτε καν η ίδια η γιατρός δεν ηξερε, μιας και η καθε εταιρεία προφανώς κι έχει τις δικες της δοσολογιες. Ακομα κ για το αν είναι καλό να της δίνουμε κοκκαλα ρωτησαμε -μιας κ γι αυτό έχουν αποψη- κι όταν μας ειπε βασει της εμπειρίας μου, σας λέω όχι.. Παλι αμφισβητουσαν. Και να σημειώσω ότι τη γιατρό αυτή εκεινοι μας τη συστησαν, χρόνια πάνε σε αυτη, και τη θεωρούν καλή κι έμπειρη.
Με ολο αυτό τι θέλω να πω;.. ότι έχουν καποιες αποψεις οχι μονο αμεταβλητες, αλλά που θέλουν να στις περασουν κιολας;; οτι τρώνε κολληματα και δε λενε να ξεκολλησουν;; και γιατί δηλαδή πρέπει πάντα ο μεγαλύτερος σε ηλικία να ξέρει κατι παραπάνω;; ο νεότερος που το ψάχνει κ ασχολείται δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξερει καλύτερα;; δε ξέρω ρε παιδια μήπως είμαι γω υπερβολικη;; μηπως τα βλέπω στραβα;;
γενικά τ αγόρι μου περνάει περιόδους μεγάλου αγχους, και δε θεωρω ότι ο περιγυρος του είναι εντελώς αμέτοχος σε όλο αυτό.. Ύστερα απο δικη μου παρότρυνση θα παει σε ψυχολογο μήπως κ τον βοηθήσει λιγο να προχωρήσει στη ζωή του.
σας ζαλισα με το τεραστιο ποστ ε;; ηθελα να δωσω μια σφαιρικη εικονα και οσα τα ελεγα… τοσο μου εβγαιναν όλα και περισσοτερα, παντως νιωθω ότι τα ειπα και ξελαφρωσα. Και παλι αναρωτιεμαι..μηπως το προβλημα σε οοολα αυτά που περιγραφω το εχω εγω; Μηπως είναι θεμα κτητικοτητας; Μηπως ειμαι υπερβολικη; …και τελικα να παω εγω σε ψυχολογο; Πηγαινα και παλιοτερα και μ’ειχε βοηθησει πολύ..και μαλιστα την τελευταια φορα που πηγα (παω μια φορα το χρονο ξερω γω) μου χε προτεινει να παμε μαζι με τον φιλο μου γιατι –όπως ηταν σιγουρος- οι οικογενειες μου μοιαζουν δραματικα πολύ.. δηλαδη αυτή η κατασταση με το κτηριο οπου μενουν ολοι μαζι..ετσι κι εμεις, μενω με τους γονεις κι αδερφη (αυτό λογικο) κι από πανω μεχρι προτινως εμενε η γιαγια(μαμα της μαμας) με τον θειο μου.. η γιαγια συγχωρεθηκε κι αυτή, και μενει ο θειος, αν και μαλλον σχεδιαζει αργα ή γρηγορα να παει σε δικο του σπιτι. Κι ολο αυτό το συμπλεγμα ο ψυχολογος δε το υποστηριζει, οποτε και γι αυτό ηθελε να μας δει μαζι, και θα πηγαιναμε αν δεν ηταν στη μεση το οικονομικο… ο ψυχολογος που βρηκε παρεχεται από το δημο για καποιες δωρεαν συνεδριες, γι αυτό και θα μπορεσει να παει.
αν δε βαριεστε και θελετε ν ακουσετε εχω κανα δυο ακομα παραδειγματα να σας γραψω, οπως επισης και για τα μεταξυ μας θεματα.. ειπα να μη τα παρουσιασω ολα μαζι και σας τρελανω.. χαχα!
- 15-01-2015, 05:24 #2
μεχρι στιγμης μας εχεις κανει πληρη περιγραφη ολου του οικοδομικου τετραγονου κ του διατροφικου μενου σου κ σκεφτομαι οτι αν τα πεις ολα αυτα σε ψυχολογο στο τελος θα αρχισει να τριζει ο εγκεφαλος του θα τραβαει τη μπλουζα του κ θα βγαινουν στο τελος υδρατμοι κ μετα θα φωναξει ενισχυσεις
ιπα να μη τα παρουσιασω ολα μαζι και σας τρελανω
τι ακριβως ρωτας?
15-01-2015, 08:32 #3
χαχα...οντως ειπα πολλα, αλλα τι να κανω.... αυτο που ρωταω ειναι μηπως τα βλεπω εγω ειμαι υπερβολικη στο πως τα βλεπω ή οντως ...χωνονται;; να το πω ευγενικα.. εχουν κολλημενα μυαλα; περα απ αυτο.. υπαρχουν και τα θεματακια με το φιλο μου.. τα εξης (δεν ειναι παλι τεραστιο το κειμενο)
Συχνά πυκνα τσακωνομαστε για ανούσιο λόγο, κι ολο αυτό τραβαει 10μηνες τώρα.. Απο τοτε που ήταν φαντάρος κ καμιά φορά δεν ειχε χρονο να μιλήσουμε ή καπου τελοσπαντων χανοταν η επικοινωνία.. Και κάπου εκεί βρεθηκαν οι θειοι του να μου κανουν κι ένα ωραίο αστειακι ..σήμερα που χε εξοδο σίγουρα κοιμήθηκε με φίλο του στο δωμάτιο;;.. κι εγώ γενικα έχω θέματα με τη ζηλεια, που τόσο καιρο κοιμοντουσαν γιατι δεν είχα αφορμες.. Εε από τοτε κ για καιρο ειχα τρελαθει, εψαχνα το φβ του κλπ.. Απο τοτε λοιπόν είναι που χαλιομαστε χωρίς λόγο.. Δε ξερω τι μπορει να κάνω λάθος εγώ, γιατι καπου φταιω κι εγώ.. Ισως οτι φορτωνω ευκολα κ με το παραμικρο καμια φορα;
κι είναι κ το άλλο, αφού οπως καταλαβατε δεν έχει δουλειά, αρα λεφτά απο γονείς ισα ισα να πληρώνει λογαριασμούς.. οι εξοδοι έχουν μειωθει κατακορυφα, όχι πως παλια καναμε τις τρελες εξοδους με ατελειωτο κλαμπιν κλπ, αλλα βολτες καναμε..
τωρα κυρίως βρισκομαστε σπίτι του οπου πάω τα σκ κι αραζουμε μεσα.. Ώσπου καμιά φορά νιωθω οτι μουχλιαζουμε, γενικά δεν είμαι πολύ του έξω αλλά ωρες ωρες νιωθω οτι μου τη δίνει η κλεισουρα.. Μήπως σε αυτό παίζει ρόλο που παω εγώ εκεί κι έχει γίνει συνήθεια; μηπως να αραιωνα (παρολο που δε το θελω καταβαθος) κ να βρισκομασταν απλώς έξω για βόλτα, εστω περιπατο;.. Εχω σκεφτει κ τ αλλο οταν πηγαινω από κει να κανονιζω με καμιά φίλη ή φίλο που θέλω να δω έτσι κι αλλιώς..;
η αποσταστη μεταξυ μας δεν είναι ουτε μεγαλη ουτε μικρη.. 30 λεπτα με τα αυτοκινητο από δρομο ταχειας κυκλοφοριας..
15-01-2015, 11:13 #4
δεν νομιζω να χρειαζονται αλλα παραδειγματα, εγινες απολυτως κατανοητη.
η περιγραφη της οικογενειας ειναι πολυ κλασσικη της ελληνικης κοινωνιας.
οι περισσοτερες ετσι θα θελαν να ζουν αν το ηθελαν και "τα παιδια" (ετων απο 18 εως 88)
για μενα το λαθος σου (λαθος εκτιμησης), ειναι ενα.
δεν ειναι αυτοι χωμενοι σε σας, ο φιλος σου ειναι χωμενος και πληρως ενταγμενος σε ολο αυτο το συστημα της πολυ κολλητης οικογενειας.
δεν βλεπω να καταπιεζεται καπου αγαπητη μου, και σε παροτρυνει να ενταχθεις κι εσυ περισσοτερο.
αληθεια, αν ετρωγες οτι κι εκεινοι, δεν θα πηγαινες μετα χαρας και σε ολα τα τραπεζια?
υπαρχουν δυο θεματα κατα τη γνωμη μου.
το ενα ειναι εκεινος να διερευνησει αν πραγματικα τοπν εκφραζει και τον κανει χαρουμενο ολο αυτο η το εχει συνηθιζει ενω καταπιεζεται και θελει αλλα πραγματα και σαυτο θα τον βοηθουσε ο ψυχολογος που του προτεινες κι ειναι μια πολυ καλη πρωτοβουλια σου. μακαρι να παει.
το δευτερο ειναι, να αποφασισεις εσυ τι θα κανεις σε περιπτωση που ολο αυτο εξακολουθησει να τον εκφραζει, συνειδητα πλεον.
το οτι προερχεσαι κι εσυ απο αντιστοιχη οικογενεια και ζεις κι εσυ καπως ετσι, δεν το βλεπω τυχαιο.
15-01-2015, 11:29 #5
....μήπως νιώθεις πως δεν είστε στη φάση της αρχής, τύπου "ο κόσμος γυρίζει γύρω από τον έρωτα μας", αυτός έχει χαλαρώσει σε σχέση με σας και αυτό είναι που σε χαλάει?
Φαντάσου πως τις ώρες ή την προσοχή που δίνει στην οικογενεια θα τις έδινε σε δυο κολλητούς ας πούμε. Το ίδιο δεν θα ένιωθες?
Μήπως τελικά σε σας είναι το πρόβλημα και όχι στους άλλους?
15-01-2015, 12:12 #6
[QUOTE=αλεξανδρος_77;520449]μεχρι στιγμης μας εχεις κανει πληρη περιγραφη ολου του οικοδομικου τετραγονου κ του διατροφικου μενου σου κ σκεφτομαι οτι αν τα πεις ολα αυτα σε ψυχολογο στο τελος θα αρχισει να τριζει ο εγκεφαλος του θα τραβαει τη μπλουζα του κ θα βγαινουν στο τελος υδρατμοι κ μετα θα φωναξει ενισχυσεις
Αλεξ , εχεις πολυ πλακα !!!
15-01-2015, 13:42 #7
Ρεμεντι κ θεοφανια σας ευχαριστω πολυ για τις παρατηρήσεις...
Όσες φορές τον έχω ρωτήσει αν του αρέσει ολο αυτό ή αν θα θελε να διαιωνιστει αυτη η κατάσταση, ελπίζοντας να μου πει οχι.. Όντως έτσι μου πε! Όσον αφορα το γιατι ασχολείται ο λόγος ειναι οτι ειναι εκει, οπότε γιατί να μη βοηθήσει.. Κι όταν του λέω δηλαδή αν αύριο μεθαύριο έχουμε προχωρήσει, μένουμε καπου οι 2μας ή ας πούμε έχουμε παει μια εκδρομη ή μια βολτα..; ε μου λεει τότε φυσικα και θα ειναι διαφορετικά τα πράγματα. Αυτο γίνεται επειδη ειμαι εδω. Σχετικα με τα τραπέζια που με ρωτησες, δε νομίζω οτι θα πηγαινα πιο συχνα.. 1ον γιατί αυτο το καταναγκαστικο τρωμε στις 2 μου τη δίνει λιγο, οχι η ωρα, αλλα η νοοτροπία ότι δε μεταβάλλεται κι αν πρόκειται να μεταβληθει θα γίνει υστερα απο παζαρια κ διαπραγματευσεις.. Και 2ον γιατι απο ενα σημείο κι έπειτα αυτο το στουμπωμα "φαε φαε, δεν εφαγες, φαε κι αλλο" μου τη δίνει επίσης.
Φαντάζομαι πως το ιδιο θα μ ενοχλούσε αν περναγε τόσες ωρες με φίλους.. Ισως ομως να το θεωρουσα πιο φυσιολογικο. Σχετικα με εμας κ τα θέματα που σας ανεφερα παραπάνω; στο 2ο ποστ μου. δηλαδη το εξης ενα.. Οτι συχνα τσακωνομαστε για ανουσιο λογο.
15-01-2015, 14:05 #8
...οι τσακωμοί δεν γίνονται ποτέ για ανούσιο λόγο :)
Κάποιος πιάνεται από κάτι για να βγάλει γκρίνια και να βρει που θα κατηγορήσει τον άλλο.
Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν ελλείψεις στη σχέση.
Εκεί πρέπει να εστιάσεις.
Ξέρεις γιατί στο λέω; Τώρα είναι οι συγγενείς και το ψυχαναγκαστικό γεύμα, σε άλλη περίπτωση θα ήταν το πρόγραμμα πχ να πίνει δίωρο καφέ με τους φίλους.
Σημασία έχει τι δεν πάει καλά στη σχέση για να ασχολείσαι με το περιβάλλον...
15-01-2015, 15:58 #9
Φαινομενικα ανουσιοι, λογοι που ουτε καν τους θυμάμαι.. Σίγουρα κατι υποβοσκει απο κατω.. Ο τελευταίος διαπληκτισμος που χε γινει κ θυμάμαι το λογο ηταν αν τα παιδια χρειάζονται μαλωμα/τιμωρια.. Κοιτα να δεις ομως πως δυο άνθρωποι που μπορει ναι μεν να μην εχουν μεγαλώσει με τον ίδιο τρόπο, εχουν περάσει ομως παρομοιες καταστάσεις στη παιδικη ηλικία. Δηλαδη κ τους 2 μας πειραζαν τα παιδιά στο σχολείο..κι επειδή του χει μείνει άσχημη αναμνηση αυτο αλλα κι η αδιαφορία των εκπαιδευτικών, ειχε την εντύπωση πως ας μη πηγαίνουν παιδικό σταθμο, προνηπιο κλπ.. κι οτι τα παιδια που πειραζουν τα αλλα πρέπει να τα μαλωνεις, κ τα λεγε με τοση ένταση που τα πηρα (δε θυμάμαι ποιος αρχισε πρωτος να ωρυεται) κ στην ουσια απ ο,τι μου πε μετα απο ωρα ασυνεννοησιας ειναι οτι δε τα εννοουσε ετσι ακριβως για το τι πρέπει να κάνεις κ μάλλον έβγαινε απο μεσα του ο θυμος των αναμνησεων..
Πάντως το ότι ενοχλουμαι με διάφορα, ισως ανουσια, νομίζω οτι φταίει το γεγονός οτι νιωθω καποιες φορες να μη μου αφιερωνει ποιοτικο κ ποσοτικο χρονο.. Κι ίσως τώρα καπως εχει βελτιωθεί η κατάσταση (πριν μερικούς μηνες δηλαδη, μετα στρατο εποχη.. Μπορει να πηγαινα εκει κ να ετρωγε ωρες στα βίντεο παιχνίδια, να βαριέμαι κι εγω κ να βαλτονουμε.. Ύστερα μια διαφωνία σχετικα με ολο αυτο κ οτι δε μπορω να πηγαίνω εκει κ να παιζει, εχει αλλάξει αισθητα..προφανώς παίζει ρολο κ το περασμα του καιρού). Πιστεύεις οτι παιζει ρολο αυτό που λεγα κ παραπάνω, οτι δηλαδη το οτι πηγαινω εκει καθε σκ -εκτός απροόπτου, εχει παιξει ρολο σε όλη αυτη την ένταση;.. Μήπως αντι να πηγαίνω τοσο συχνα να κανονίζουμε βόλτες εκτος; εστω για περίπατο.. Μεσοβδόμαδα δε βρισκόμαστε συχνα μιας κ καμια φορα δεν εχει λεφτα ούτε για εισιτήρια.. Και λες πως όντως κάτι δε πάει καλά στη σχέση ή μήπως απλα εγώ τρωγομαι με τα ρούχα μου;; θυμάμαι κ τ αλλο.. Μου χε πει, ειδικά τον πρώτο καιρο μετα τοη στρατό οτι ειχε κλειστει τόσο πολύ που ο μόνος λόγος να βγαίνει απ το σπιτι ηταν για να πηγαίνει βόλτα τη σκυλιτσα, κι εγω οποτε κανονιζαμε κάτι.. Τωρα είναι καλύτερα απο θέμα ψυχολογίας αλλα παθαίνει κι αναλαμπες..
15-01-2015, 16:26 #10
aυτο παντως που ελεγες οτι δε σ αρεσει να σε πιεζουν με βαζει σε υποψιες :confused:
γιατί αυτο το καταναγκαστικο τρωμε στις 2 μου τη δίνει λιγο,
"φαε φαε, δεν εφαγες, φαε κι αλλο" μου τη δίνει επίσης.
μαλον δεν εχεις συνηθισει να μιλας για τον εαυτο σου κ ενω φαινεσαι ανοιχτη ειναι καπως δυσκολο καπιος να σε ερμηνευσει
καταρχην αυτη τη φραση τσακωνομιαι για ανουσιο λογο την εχω ξανακουσει μεχρι στιγμης εχω την εντυπωση οτι προς τα εξω δινεις την εντυπωση καπιου ανεξιγητου ανθρωποι που μιαζει να ειναι δυσκολο καπιος να ερμηνευσει το τι λεει αλλα προς τα μεσα φαινεσαι αρκετα κατανοητη που φαινεται ευκολο καπιος να ειναι κοντα σου
ειναι ετσι?
15-01-2015, 16:26 #11
15-01-2015, 16:36 #12
μμμμ ξερεις, το προβλημα ειναι οτι καμια φορα τα λογια δεν δειχνουν τις αληθινες αναγκες, και οι πραξεις δειχνουν τα αντιθετα.
αυτο για το οτι σου δηλωσε οτι ΘΑ ΘΕΛΕ να ηταν αλλιως τα πραγματα.
ακομα και στο οικογενειακο πολυακινητο, θα μπορουσε να εχει σχετικη αυτονομια εφοσον εχει δικο του χωρο με χωριστη εισοδο. το οτι ειναι τοσο προσκολλημενος πανω τους, ειναι και δικη του αναγκη, οχι μονο δικη τους.
κι απο σενα περιμενα να μου πεις οτι ειστε ενα ερωτευμενο ζευγαρι και θελεις δικες σας στιγμες, να τρωτε οι δυο σας για να λετε τα δικα σας, κι οχι οτι αυτο που σε πειραζει ειναι το μπουκωμα και το λαθος φαγητο.
το 2ο ποστ σου τωρα το ειδα.
παντα θεωρω προβλημα τους καυγαδες, κατ αρχας γιατι δεν μπορω να ζησω σε τετοιο κλιμα σε μια σχεση. θελω ησυχια και αρμονια.
κατα δευτερον γιατι οπωσδηποτε δειχνουν οτι κατι δεν παει καλα.
αυτο που βλεπω ειναι οτι ζειτε σαν 30 χρονια παντρεμενοι που μαλιστα ζουν με τα πεθερικα και ειστε μονο 25...
λιγο οι αφραγγιες, πολυ η κατασταση με τους θειους, το δικο του το κωλοβαρεμα με τα παιχνιδια. θλιψη...
εγω λεω οτι μπορουν να γινουν πολλα πραγματα και χωρις λεφτα.
αφενος οι απλες βολτες που λες κι εσυ, αφετερου η διασυνδεση με φιλους. μπορειτε να πηγαινετε βολτες και εκδρομες σε φιλους αν δεν υπαρχουν λεφτα, τωρα.
κοινα ενδιαφεροντα, υπαρχουν?
οκ, με τις τοσες ωρες κλεισουρας ασχολειται και με τα δικα του.
πρεπει ομως να εχετε και κοινες ασχολιες. οπως πρεπει να εχεις κι εσυ "δικες σου" ασχολιες.
η ζηλεια που αναφερεις ειναι μονο δικη σου παραξενια κι επειδη σου πεταξε μπηχτη ο θειος, η σου εχει δωσει δικαιωματα?η ερωτικη σας σχεση παει καλα η υπαρχει προβλημα και γι αυτο ψαχνεσαι με ζηλειες?
15-01-2015, 16:42 #13
15-01-2015, 16:57 #14
καταρχην αυτη τη φραση τσακωνομιαι για ανουσιο λογο την εχω ξανακουσει μεχρι στιγμης εχω την εντυπωση οτι προς τα εξω δινεις την εντυπωση καπιου ανεξιγητου ανθρωποι που μιαζει να ειναι δυσκολο καπιος να ερμηνευσει το τι λεει αλλα προς τα μεσα φαινεσαι αρκετα κατανοητη που φαινεται ευκολο καπιος να ειναι κοντα σου
ειναι ετσι?
15-01-2015, 17:01 #15
Ναι είμαι ερωτευμένη κι εκεινος ετσι δείχνει.. Παρολο που δε το εκφράζει οσο παλια.. Θέλω οπως λες να περνάμε χρόνο μαζί ποιοτικα, να τρώμε μαζί ας πούμε.. Αλλά περα απ το ότι δεν έχει κ τίποτα στο σπίτι του, πες οκ σ αυτό μπορω να βοηθήσω εγω, είναι κ το αλλο.. Δε ξερω αν είναι σωστο να του πω ας φάμε εδώ μαζί, μη πας κάτω στη γιαγια κι αστη να φάει μονη της. Οχι πως θεωρω ότι θα πάθει κάτι, απλα δε θέλω να του βαλω το δίλημμα. Ισως ομως θα μπορουσα, εντελώς τυχαία εκείνη την ώρα να επιδιώξω μια βόλτα που θα μαστε ηδη από πριν. Αυτο που μου λες για θλιψη.. Αυτο ακριβώς νιωθω ωρες ωρες! Ωραια.. Επειδή δε πιστεύω πως το ν αραιωσω να πηγαινω θα λύσει το πρόβλημα, θα τον παροτρυνω ειτε απο πριν πάω, ειτε μετα να βγαίνουμε με ή χωρίς το σκυλι.. Να πηγαίνουμε σ αλλη περιοχη ας πούμε, ν αλλάζουμε παραστάσεις κλπ.. Γι αυτο το σκ δε ξέρω γιατι τα πρωινα εχω σεμινάριο που παρακολουθω κ γίνεται κάθε 2ο σκ, δηλαδη παω εκει απλα φεύγω πρωί κι επιστρεφω απόγευμα. Αυτη είναι μια απ τις δικες μου ασχολιες, θετικη εκπαίδευση σκυλων.. Η οποια μου χει ανοίξει μάτια κι οριζοντες γενικώς.. Τις καθημερινές εχω την ημιαπασχοληση κ γυμναστήριο οσο προλαβαίνω. Υπάρχουν και 2-3 δικοι του παιδικοι φιλοι που όταν είχαμε βρεθει πριν κάνα μήνα κανα δυο φορές περάσαμε ευχαριστα.. Θα του πω να το επαναλαβουμε. Για κοινες ασχολίες... Χμμ οι ταινίες πιάνονται; σινεμα -αν κι αυτο καταλαβαινετε το χούμε αφησει..., βολτες εστω με τα πόδια οπως προανεφερα κ καμια επισκεψη σε εκθέσεις. Γενικα δε πήγαινε παλιά σε εκθέσεις, αλλα του αρέσει.