ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Member
    γεια σας παιδια! εδω κ τρεις μηνες εχω ξεπερασει τις κρισεις πανικου. ειναι σαν να μην ηρθαν ποτε στην ζωη μου. εχω κ εγω ενα παιδακι κ συμφωνω απολυτα με την τζενη πως εισαι το νουμερο 2 στην ζω η σου. οσες φορες με χρειαζοταν κ με πιανανε κρισεις ολα δια μαγειας φευγανε. παιρνω ακομα φαρμακα βεβαια μεχρι να μου πει η ψυχολογος μου στοπ. οσο για την ομοιοπαθητικη πιστευω πως ο καθε ανθρωπος εχει τον δικο του τροπο για να θεραπευτει. υπομονη σε ολους. ξερω πως μια μερα θα φυγουνε

Junior Member
    καλησπερα και απο μενα!πρωτη φορα μπαινω σε κατι αναλογο κι ελπιζω να μην κανω καποιο λαθος με την αγνοια μου που θα σας παιδεψει.πριν τρεια χρονια πρωτοεμφανισα πανικο και φυσικα μεχρι να καταλαβω τι ηταν περασα τα πανδεινα οπως επισης και απο πολλους γιατρους.καρδιολογους παθολογους κλπ γιατι νομιζα οτι ηταν η καρδια μου η\' θυροειδης η\' δεν ξερω και γω τι αλλο...τελικα με πολυ κοπο καταλαβα τι ειχα και επειδη ειχε περασει και πολυς καιρος συνοδευοταν πλεον και απο καταθλιψη.βρηκα εναν πολυ καλο ψυχιατρο που με βοηθησε πολυ και εκανα συνολικα ενα χρονο θεραπεια με φαρμακα και ψυχοθεραπεια και ολα περασαν και ημουν πολυ ευτυχισμενη...αλλα...κατα διαστηματα ειχα ενα αγχος οτι μπορει να ξανασυμβει η κριση πανικου και για οποιον το εχει περασει ξερει οτι ειναι πολυ δυσαρεστη κατασταση και σου δημιουργει το αγχος οτι θα ξανασυμβει....οσο ομως περνουσε ο καιρος και δεν συνεβαινε ημουν πολυ ευχαριστημενη και πιστευα οτι το ξεπερασα μεχρι χτες που επαθα μια κρισαρα πανικου θα ελεγα που δεν μου χε ξανασυμβει...τα χασα..δεν μπορουσα να κοντρολαρω τον εαυτο μου παρολο που ηξερα οτι ειναι κατι που θα ερθει και θα φυγει...ψαχνοντας επεσα πανω σε αυτη τη σελιδα και θα θελα να ρωτησω οποιον ξερει για την ομοιοπαθητικη αν αξιζει..αν βοηθαει..το να ξαναπαρω φαρμακα και να περασει και καποια στιγμη να ξαναρθει δεν μου λεει κατι πια..θελω μια οριστικη λυση να ξανανιωσω ελευθερη...ελπιζω οτι καποιος θα με καταλαβει..ευχαριστω για τον χρονο σας

Junior Member
    theoole sou esteila u2u

Senior Member
    Καλησπέρα.Είμαι 28 χρονών,μανούλα ενός υπέρχοχου κοριτσιού 10 μηνών...
    Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 12 χρόνια και με στηρίζει πάντα...
    Ήθελα να σας πω ότι γενικά είμαι πολύ αγχώηδς άνθρωπος και αγχώνομαι με το παραμικρό.
    Το μεγάλο μου πρόβλημα ξεκινησε αφοτου γεννησα(και στην εγκυμοσυνη μου ειχα αγχος,συνεχεια εκανα υπερηχους)...Τελικώς κυριεύτηκα με ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ,ΦΟΒΙΕΣ μη πάθει κατι το παιδάκι μου,στη συνεχεια απεκτησα ΣΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ και όλα τα συναφή τα οποια αρχισαν να με φοβιζουν μη παθω κατι εγω(μεσα σε 3 μηνες εκανα 2 triplex).Οι αρνητικες σκεψεις αρχισαν να με κατακλυζουν και τελικως εγιναν εμμονες...Εδώ και 2,5 μηνες περιπου ξεκινησα φαρμακευτικη αγωγη και ψυχοθεραπειες.Η διαγνωση της ψυχιατρου μου ηταν οτι πασχω απο ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.Το θεμα ειναι οτι βιωνω ακομα υπερβολικο και εντονο ΑΓΧΟΣ ,συνεχιζω να εχω ΦΟΒΙΕΣ και γενικα η καθημερινοτητα μου εχει γινει εφιαλτης.Η ψυχιατρος μου μου εχει δωσει αντικαταθλιπτικο και το αγχολυτικο το αποφευγει.Οταν ομως παιρνω αγχολυτικο νιωθω αλλος ανθρωπος...Ισως το χρειαζομαι για λιγο καιρο να ηρεμησω και να δω τα πραγματα διαφορετικα ετσι ωστε ολες οι φοβιες μου να αρχισουν να υποχωρουν.Δεν ξερω πραγματικα τι να κανω.Καθε μερα σκεφτομαι οτι το ΑΓΧΟΣ μου θα με σκοτωσει και αυτο με κανει ακομα περισσοτερο να αγχωνομαι.ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ δλδ. Ωστοσο και η δουλεια μου δημιουργει αγχος αλλα δεν μπορω να φυγω γιατι δε θα τα βγαζουμε περα με τον αντρα μου.Τι να κανω???Βοηθηστε με!!!

Banned
    να ψαξεις για αλλη δουλεια right now!!!! κ αφου βρεις αλλη δουλεια να γινεις απο αυτη λουης!
    εγινα κατανοητος ελπιζω....

Banned
    το μήνυμα διαγράφηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.

Senior Member
    Δεν μπορώ να ακούω ανοησίες.Τα αντικαταθλιπτικά δεν επιδεινώνουν τις αγχώδης διαταραχές.Κανονικά οι ψυχίατροι προτείνουν τις πρώτες βδομάδες μια μικρή ποσότητα ηρεμιστικού μέχρι να κάνει δράση η θεραπεία.Ίσως να πρέπει να επισκεφτείς έναν ακόμα ψυχίατρο.Σε 2 βδομάδες το πολύ θα έπρεπε να δεις μια βελτίωση.Όλες οι δουλειές έχουν άγχος,δεν είναι παράλογο που εσύ το νοιώθεις πιο έντονα αφού βασανίζεσαι από αγχώδης διαταραχές.Ειδικά μετά από εγκυμοσύνη είναι λογικό ο οργανισμός να λειτουργεί διαφορετικά.Μην το σκέφτεσαι τόσο πολύ.Λύση υπάρχει.Με την σωστή θεραπεία αυτό που βιώνεις μπορεί να γίνει απλά μια κακή ανάμνηση που θα θυμάσαι και θα γελάς.Να σου ζήσει το μωράκι.
    real eyes realise real lies

Quote Originally Posted by username1 View Post
    το μήνυμα διαγράφηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
    Άρθρο 154ποιν.κωδ.154/218. Αυτός, που εκ προθέσεως πείθει άλλο σε αυτοκτονία, αν αυτή διαπράχτηκε ή έγινε απόπειρα της, καθώς και εκείνος που βοηθά κατά τη διάρκεια της, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση δέκα χρόνων.

Banned
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Άρθρο 154ποιν.κωδ.154/218. Αυτός, που εκ προθέσεως πείθει άλλο σε αυτοκτονία, αν αυτή διαπράχτηκε ή έγινε απόπειρα της, καθώς και εκείνος που βοηθά κατά τη διάρκεια της, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση δέκα χρόνων.
    Ποιά είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζει κάποιος που πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης;

Η παράνοια όπως λέγεται και αλλιώς αναφέρεται στην ύπαρξη καχυποψίας χωρίς λόγο και στην πεποίθηση του ατόμου ότι οι άλλοι φέρονται κακόβουλα και θέλουν το κακό του, ότι το παρακολουθούν, ότι μηχανορραφούν εναντίον του κ.λπ.
    Μπορεί να έχει πολλές μορφές, από τις πιο ήπιες όπου το άτομο καταλαβαίνει ότι οι υποψίες του μπορεί να είναι αβάσιμες, ως τις πιο βαριές όπου το άτομο δεν μπορεί να διακρίνει την πραγματικότητα από τις ιδέες που έχει στο μυαλό του.
    Η δυσκολία του ατόμου που υποφέρει από παράνοια να εμπιστευθεί τους άλλους συχνά το οδηγεί σε απομόνωση.
    Το άτομο μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε αναμονή κάποιας πολύ αρνητικής εξέλιξης και να προσπαθεί να «μαντέψει» τις σκέψεις αυτών που θέλουν το κακό του. Κυριαρχούν συναισθήματα θυμού, φόβου, καχυποψίας και σε ορισμένες περιπτώσεις οργής ή μελαγχολίας.
    Είναι δυνατόν μία συγκεκριμένη παρανοϊκή ιδέα να κυριαρχήσει στην ψυχική ζωή του ατόμου, ενώ στις βαρύτερες περιπτώσεις το άτομο μπορεί να ακούει φωνές που σχολιάζουν τη συμπεριφορά του, επαναλαμβάνουν τις σκέψεις του ή του δίνουν διαταγές.
    Τα συμπτώματα σε άτομα με σύνδρομο καταδίωξης είναι: περίεργες υποψίες, ζήλεια ,αίσθηση κατωτερότητας, δυσπιστία και νευρική, εχθρική συμπεριφορά και υπερβολική αγωνία για επιβεβαίωση της προσωπικότητας του.
    Σε κάθε περίπτωση τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ανθρώπου που παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα ,θα πρέπει να απευθύνονται αμέσως σε γιατρούς που ασχολούνται με την ψυχική υγιεινή για να τους στηρίξουν ψυχολογικά αλλά και για να τους δώσουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Banned
    Quote Originally Posted by due View Post
    Ποιά είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζει κάποιος που πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης;

Η παράνοια όπως λέγεται και αλλιώς αναφέρεται στην ύπαρξη καχυποψίας χωρίς λόγο και στην πεποίθηση του ατόμου ότι οι άλλοι φέρονται κακόβουλα και θέλουν το κακό του, ότι το παρακολουθούν, ότι μηχανορραφούν εναντίον του κ.λπ.
    Μπορεί να έχει πολλές μορφές, από τις πιο ήπιες όπου το άτομο καταλαβαίνει ότι οι υποψίες του μπορεί να είναι αβάσιμες, ως τις πιο βαριές όπου το άτομο δεν μπορεί να διακρίνει την πραγματικότητα από τις ιδέες που έχει στο μυαλό του.
    Η δυσκολία του ατόμου που υποφέρει από παράνοια να εμπιστευθεί τους άλλους συχνά το οδηγεί σε απομόνωση.
    Το άτομο μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε αναμονή κάποιας πολύ αρνητικής εξέλιξης και να προσπαθεί να «μαντέψει» τις σκέψεις αυτών που θέλουν το κακό του. Κυριαρχούν συναισθήματα θυμού, φόβου, καχυποψίας και σε ορισμένες περιπτώσεις οργής ή μελαγχολίας.
    Είναι δυνατόν μία συγκεκριμένη παρανοϊκή ιδέα να κυριαρχήσει στην ψυχική ζωή του ατόμου, ενώ στις βαρύτερες περιπτώσεις το άτομο μπορεί να ακούει φωνές που σχολιάζουν τη συμπεριφορά του, επαναλαμβάνουν τις σκέψεις του ή του δίνουν διαταγές.
    Τα συμπτώματα σε άτομα με σύνδρομο καταδίωξης είναι: περίεργες υποψίες, ζήλεια ,αίσθηση κατωτερότητας, δυσπιστία και νευρική, εχθρική συμπεριφορά και υπερβολική αγωνία για επιβεβαίωση της προσωπικότητας του.
    Σε κάθε περίπτωση τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ανθρώπου που παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα ,θα πρέπει να απευθύνονται αμέσως σε γιατρούς που ασχολούνται με την ψυχική υγιεινή για να τους στηρίξουν ψυχολογικά αλλά και για να τους δώσουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
    http://img.izismile.com/img/img3/201...lection_03.gif

Ξεκίνα θεραπεία.

Ο καταγγελθείς αλλάζει συνέχεια ονόματα-προφίλ. Έχω εντοπίσει markos2, markos4, markos5, username1, due.

Banned
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης
    Last edited by Mriya; 15-04-2015 at 14:49.

Member
    Quote Originally Posted by stamos14 View Post
    paidia diavazw kairo to forum alla simera apofasisa na arxisw na postarw. Ayta peri omoiopathiktikis klp den me briskoun katholou symfono. Gia na pw kai tin alitheia ta fobamai ki olas. Se teliki analisi aytos pou tha mou pei pare ayta i pare ekeina poios einai? pou exei spoudasei? einai giatros? Giati apo oti kserw i iatriki den anagnvrizei tin omoiopathitiki. Kai afta oti einai fysika farmaka klp einai mpourdes. Ti ki an einai fysika? sti fysi den kykloforoun dilitiria? Ki an ta parw kai pathw kati? H an xasw ton elegxo oso diarkei i epidrasi touw? ti? Anyway.
    Egw eixa Diataraxi Panikou gia peripou 2 xronia kai eixa dokimasei polla, Psychiatrouw kai xanax kai effexor klp alla mpourdes. Eida mia beltiwsi alla tpt ousiastiko. Egw apo oli auti tin istoria vgika me psychotherapeia apo enan koryfaio psychologo (oxi onoma), ena neo paidi pou pragmatika me ebgale apo to adieksodo kai malista sxetika syntoma. Eilikrina twra den fobamai kan mipws mou ksanarthei. Paliotera etrema stin idea miaw neas krisis.... mprrr! Twra pragamtika noiwthw kalytera apo prin Paniko epoxi. Exw tin kopelia mou, doulevw kanonikotata paw cinema kai den kathomai sta akriana kathismata, mpainw se aeroplano pou oute na to skeftw prin genika eimai auto pou lene mia xara! Mia anamnisi mono emeine me tin opoia gelaw. Pantws nomizw oti to mystiko einai enas kalos psychologos. Emena pantws o dikos mou me eswse. Makari ki alla paidia na mporesoun na exoun tin tyxi na exoun swsti therapeia giati einai mia astheneia kai tpt allo. Gripi einai kai tha perasei! keeep going!
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου γράψεις ένα mail με το όνομα του γιατρού?? Είμαι εκτός Αθηνών βέβαια αλλά θα κάνω την επίσκεψη σε αυτόν που αξίζει. Ευχαριστώ πολύ!Παρακαλώ γράψε μου για να στειλω το email!:rolleyes:

Senior Member
    στεφανια το μυνημα αυτο αρνατηθηκε το 2008 οποτε μπορει και να μην παρεις απαντηση:p
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Page 2 of 2 FirstFirst 12