Results 16 to 26 of 26
-
28-04-2015, 12:24 #16
Επειδη και γω σε αυτη τη χωρα ζω,και προφανως οπως οι περισσοτεροι γεννηθηκα και μεγαλωσα ως ΧΟ,ξερω πως και οι πνευματικοι δε θα δωσουν συγκεκριμενες απαντησεις.Εν τελει καταληγουν ολα στο οτι ειναι αγνωστη η θεληση του θεου.Αν θελει θα σε βοηθησει,αν δε θελει οχι.Γιατι?Γιατι ετσι,ή γιατι θελει να σε δοκιμασει (η πιο συνηθισμενη απαντηση).
Επιπλεον,εχω διαπιστωσει οτι η Εκκλησια θεωρει ως ''παθη'' πραγματα που ακομα και οι περισσοτεροι πιστοι απολαμβανουν και κανουν,και ουτε σκοπευουν να αλλαξουν,οποτε χωραει μεγαλη κουβεντα εδω κατα ποσο τα ''παθη'' ειναι οντως παθη.
- 28-04-2015, 12:28 #17
πολες φορες τα παντα ειναι δημιουργημα των σκεψεων του καθε ανθρωπου.
κ οπως ξαναειπα οταν πιστευεις πολυ κατι με αυτο το τροπο προκαλεις ετσι εκτος απο το θαυμασμο παντα προκαλεις κ αρνητικα σχολια.
για παραδειγμα αν υπηρχε καπιος που δεν ειχε θεληση καν κ θα βασιζοταν συνεχεια στο τι του λενε με αυτο το τροπο σιγουρα θα τα πηγαινε καλα με ολους.
σχετικα με την εκλησια τωρα υπαρχουν πραγματα που συμφωνω μ αυτα κ αλλα που δε συμφωνω με αυτα.. παντως υπαρχουν πραγματα που ειναι σωστα οπως αυτο πχ
Εκείνος που αγωνίζεται πολύ καιρό και δεν βλέπει πνευματική πρόοδο, έχει υπερηφάνεια και εγωισμό. Πνευματική πρόοδος υπάρχει εκεί που υπάρχει πολλή ταπείνωση.
γερων παισιος.
28-04-2015, 14:09 #18
εγω δε πιστευω οτι θα με κανει καλα ο Θεος απο την αρρωστεια (εκτος αμα γινει καποιο θαυμα) αλλα καταπολεμω τα παθη μου τα οποια ενισχυσαν το στρες
και συνεβαλλαν στο να δημιουργηθει η ιδια η αρρωστεια.
Γινεσαι ετσι πολυ πιο σταθερος και εχει καποιο νοημα και σοφια η ζωη.
Οπως τι βρισκει κανεις.. αμα τι βρισκεις εσυ αλλιως δικαιωμα σου. Το θεμα ειναι αν εισαι με τη ζωη ή το θανατο, το καλο ή το κακο, το δικαιο ή το αδικο, το Θεο ή το διαβολο. Ετσι το βλεπω..
Τοσο απλα..
Εμενα με ενδιαφερει το μετα το θανατο οχι το τωρα..
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
28-04-2015, 14:21 #19
28-04-2015, 15:50 #20
Συμφωνα με το λεξικο εγω εχω δικιο παντως:
http://www.greek-language.gr/greekLa...E%BF%CF%82&dq=[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-04-2015, 15:56 #21
Ο καθενας πιστευει με τον τροπο του . Το οτι οι νεκροι ανασταινονται , ειναι σχημα λογου , οπως και πολλα αλλα . Ο Θεος δεν ειναι τιμωρος , ουτε εχει χαρακτηριστικα θνητων . Ειναι μια ανωτερη δυναμη , την οποια δεν μπορει να συλλαβει ο νους του ανθρωπου . Ακομα και ο Χριστος , οταν δηλωσε ' υιος Θεου ' δεν το ελεγε κυριολεκτικα ( σιγα μηπως ο Δημιουργος συμπαντος εχει γυιο , τοτε θαχει και γιαγια , παππου !!!! ) , κατι αλλο εννοουσε .
Η πιστη σε μια ανωτερη δυναμη , ειναι εμφυτη , αυτο φαινεται στις δυσκολες στιγμες .
Μερικοι ανθρωποι , οπως εγω , πιστευω στο Χριστο , Παναγια και Αγιους , αλλα δεν μπορω να εξηγησω το γιατι . Απλως πιστευω .
Δεν απορριπτω τις αλλες θρησκειες , ειμαι ανοικτομυαλος . Ουτε απορριπτω τους αθεους . Ειμαι υπερμαχος της ελευθερης βουλησης .
Πρεπει να παραδεχτω οτι η μορφη που εχει παρει η εκκλησια και το δογμα της , δεν κανει καλο στην θρησκεια . Ουτε οι παπαδες κανουν καλο , ειναι αρκετα στενομυαλοι και πορωμενοι , εκτος ολιγων εξαιρεσεων . Εχουν κανει τον Θεο ενα ειδους ' φοβητρο ' , οποιον λαθος . Εχουν διαστρεβλωσει την υγιη πιστη , με δοξασιες ακυρες , και ενιοτε ανοητες .
Αντε τωρα να πεις σενα νεο παιδι να μην κανει σεξ , μεχρι να παντρευτει , αυτο εννοω ανοησια .
28-04-2015, 16:00 #22
Αλλα μπορει να ειναι και για τα δυο ...
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-04-2015, 16:14 #23
28-04-2015, 16:25 #24
Αυτο παλι , δεν το καταλαβαινω . Ο Θεος μας εδωσε αυτην την ζωη , για να την ζησουμε οσο καλυτερα μπορουμε ( το καλυτερα σηκωνει πολυ κουβεντα ) .
Το μετα θανατον , δεν με απασχολει . Δεν μπορει κατι τοσο παγκοσμιο να ειναι κακο .
Βεβαια , ο καθεις , οπως πιστευει , εννοειται .
28-04-2015, 16:39 #25
Δεν ειναι το τι πιστευουμε οτι υπαρχει μετα θανατον αλλα το τι υπαρχει στην πραγματικοτητα..
Και ο Χριστος λεει οτι η κατασταση ειναι δυσκολη μετα θανατον. Η οδος ειναι στενη..
Το ιδιο λεγανε και αλλοι αρχαιοι πολιτισμοι.
Τα καλα παραμυθακια τα λενε για να μας κοιμισουν οι νεοεποχιτες που ευαγγελιζονται την πληρη διαφθορα του ανθρωπου.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
28-04-2015, 16:41 #26
Εξαρταται πως το βλεπεις.
Αμα νομιζεις οτι εισαι το σωμα σου. Και βεβαια μετα το θανατον δεν υπαρχει συνειδηση, δεν υπαρχει τιποτα.
Βασικα δεν υπαρχει θανατος τοτε. Γιατι οταν υπαρχει ο θανατος, δεν θα υπαρχεις εσυ.
Τι γινεται ομως αμα επιβιωνει κατι απο την ψυχη του ανθρωπου ; Ενα "ψυχικο" σωμα ή κατι αλλο ;
Φιλοσοφικο ειναι το ζητημα..