Results 1 to 15 of 18
-
29-06-2015, 06:59 #1
Ανθρωποι που δεν προσεχουν τι λενε.
Γεια χαρα σε ολους! ευχομαι να ειστε καλα και να περασετε ενα ομορφο καλοκαιρι.Εμενα ο μπαμπας μου γυρισε απο τον Αγιο Ανδρεα της Πατρας οπου και εκανε ακτινοβολιες.Πριν καποιες μερες πηγαμε στο νοσοκομειο της κορινθου να κλησουμε ραντεβου για αξονικη.Ειμασταν εξω στο προαυλιο εγω η μητερα μου και μια αλλη γυναικα.Συζητουσαν η μητερα μου και εκεινη η γυναικα για τους καρκινους που εχουν περασει (η μητερα μου στα γυναικολογικα και μετα απο αρκετα χρονια στο παχυ εντερο) η αλλη γυναικα που μηλουσαν το ειχε στο στηθος.Η συζητηση ητανε ηρεμη και ολα μια χαρα μεχρι που ειρθε στην παρεα μας μια νοσηλευτρεια του νοσοκομειου για να κανει το τσιγαρο της.Αρχισε να μας λεει οτι οποιος εχει καρκινο στο κεφαλι εχει 6 μηνες ζωης Επισης μας ειπε οτι ο καρκινος στον πνευμονα κανει παντα μεταστασεις και οτι εχεις το πολυ 2 χρονια ζωης.Της ειπα οτι εχω τον πατερα μου με καρκινο στον πνευμονα και δωξα τον Θεο παει καλα και εχει περασει ενας χρονος και προς το παρων δεν εχει μεταστασεις.Μετα μου τα γυρεισε και μου ελεγε οτι παιζει ρολο αν ειναι επιθετικος η μη η αν ειναι κληρονομικος η ορμονικος κ.τ.λ τελειωντας το τσιγαρο της μου ειπε ''οτι ποναει μην το φοβασαι,οτι δεν ποναει να το φοβασαι''.Νευριασα παρα πολυ μαζι της αλλα δεν μηλησα.Το επνιξα μεσα μου και ειπα στον εαυτο μου ''μην δινεις σημασια! δεν ειναι ογκολογος! μια απλη νοσηλευτρια ειναι!'' το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης. .Ειναι φοβερος επιστημονας και παντα μας εδινε κουραγιο και ηταν αισιοδοξος.Σας εχει τυχει κατι παρομοιο με ανθρωπους που πετανε βλακειες? πως τους αντιμετοπιζετε?
Last edited by Aeon; 05-02-2016 at 13:35.
- 29-06-2015, 10:59 #2
Ανόητοι άνθρωποι, που θέλουν να προβληθούν όπου μπορούν!
Ελεγε ό,τι της κατέβαινε για τον καρκίνο του πνεύμονα η μεγάλη επιστήμων και κάπνιζε κιόλας; Από κει βλέπεις την ανοησία της.
Κοίταξε, τέτοιους ανθρώπους συναντάμε καθημερινά. Λογικό να σε νευριάζουν εκείνη την ώρα, αλλά μετά από δέκα λεπτά, αυτό που σου μένει είναι η τσαντίλα. Γιατί μη μου πεις, πως φοβάσαι τα λεγόμενα της άσχετης;
Πριν μια βδομάδα έδειξε η κρατική τηλεόραση ένα έξοχο ντοκυμαντέρ για το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Μεταξά ("Μεταξά ακούγοντας τον χρονο") που νοσεί από καρκίνο. Αναζήτησε το και δες το. Είναι μπούσουλας ζωής! http://news247.gr/eidiseis/koinonia/...n.1724363.html
Εκτός των άλλων, ένας από τους γιατρούς που παίρνει συνέντευξη ο σκηνοθέτης, είναι ο μικροβιολόγος Γιώργος Σταθόπουλος ο οποίος είχε λίγους μήνες ζωής. Η ταινία γυρίστηκε πριν τρία χρόνια, ο άνθρωπος ζει ακόμα!
Κανείς δεν ξέρει. Και προπαντός μια ανόητη και ανάλγητη νοσηλεύτρια.Bobby Fischer
1. ε4 γ5
29-06-2015, 13:06 #3
επρεπε να της πεις "βαλε το τσιγαρο στον κωλο σου και πανε αλλου να το παιξεις ειδημονας"
ελα βρε μελος μην ανησυχεις!
μια ανοητη ηταν που πεταξε κατι για να το παιξει εξυπνη. προφανως βαριοταν και ειπε να πει κατι...
εγω παντως ξερω οτι ο καρκικος του εγκεφαλου σε ορισμενα σημεια ειναι ευκολα αφαιρεσιμος (το καναμε στην σχολη) οποτε μποουρδες και ως προς αυτοAnd those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
29-06-2015, 14:08 #4
Σας ευχαριστω για της απαντησεις σας και τα καλα σας λογια! μου δινεται κουραγιο! οχι σε καμια περιπτωση δεν εδειξα εμπιστοσυνη στα λογια της νοσηλευτριας απλως οι μπουρδες της με νευριασαν και με στεναχωρησαν.Ευχαριστω για το link τωρα κιολας θα κατσω να το δω!
05-07-2015, 14:35 #5
Jackie σ'ευχαριστω για το ντοκιμαντερ το ειδα ολο! πολυ συγκινητικο! γιατροι που νοσουν απο καρκινο και δεν εχουν αφησει λεπτο την δουλεια τους! αξιοι συγχαρητηριων!
05-07-2015, 14:46 #6
Ειναι ιδιον των ανοητων ανθρωπων να λενε πολλα . Δεν εχω γνωρισει ποτε αξιολογο ανθρωπο στη ζωη μου , που να ειναι εξυπνος και πολυλογας . Αυτα τα δυο δεν πανε μαζι . Εχω μετανιωσει για πραματα που εχω πει , αλλα ποτε για κατι που δεν ειπα .
Ο Χριστος ειχε πει χαρακτηριστικα ' να περιστρεφετε την γλωσσα σας στο στομα εβδομηκοντακις επτα φορες προτου πειτε κατι ' .
05-07-2015, 16:03 #7
06-07-2015, 17:19 #8
06-07-2015, 19:19 #9
Venom ναι ειναι επι του παροντως.Απο εδω και στο εξης θα ακουω μονο τον ογκολογο μας (το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.).Θα σας φερω και ενα παραδειγμα,εγω και η οικογενεια μου μενουμε επαρχια και το νοσοκομειο δεν εχει ογκολογο.Κανουμε αξονικη και οι παθολογοι μας λενε ''μπραβο! ειναι ολα μια χαρα!'' στελνουμε με φαξ την αξονικη στην Σωτηρια εκει Ο το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης. εντοπισαν ενα σημαδακι σαν το κεφαλι της καρφιτσας στον πνευμονα του πατερα μου.Πηγαμε Πατρα στον Αγιο Ανδρεα και καναμε ακτινοβολιες και αυτη την παρασκευη θα κανουμε αξονικη να δουμε πως τα πηγαμε.Σας εφερα αυτο το παραδειγμα για να σας δειξω οτι ακομα και οι παθολογοι εκαναν λαθος αλλα ειναι φυσικο δεν ειναι η ειδικοτητα τους η ογκολογια.
Last edited by Aeon; 05-02-2016 at 13:36.
06-07-2015, 19:47 #10
Από νοσηλεύτρια μην ακούς τίποτα.Αν τα ξέρει όλα αυτά γιατί συνεχίζει να καπνίζει.
Εδώ σε μας γιατρός ακτινολόγος είχε δει λέει τον όγκο να αυξάνεται κατά 80% ,μάλιστα .
Όταν πήγα κατατρομαγμένη στον γιατρό μας μας είπε ότι είναι απλά μια αντίδραση του μυελού των οστών στις χημειοθεραπείες.
Μας σύστησε άλλον ακτινολόγο και όντως αυτό ήταν.Να είστε αισιόδοξοι εφόσον οι ογκολόγοι που σας παρακολουθούν λένε ότι όλα πάνε καλά.
Αν δε ο μπαμπάς σου το βλέπει ήρεμα το θέμα και δεν έχει παραδώσει τα όπλα τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά.Αλήθεια με τον καρκίνο όσοι είδα στο νοσοκομείο και ήταν αισιόδοξοι βγήκαν τελικά από εκεί υγιείς.
06-07-2015, 20:14 #11
Η καλή ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στον καρκινοπαθή.
Μεγάλο!Bobby Fischer
1. ε4 γ5
06-07-2015, 23:41 #12
Ο καρκίνος δεν είναι κάτι ενιαίο, δεν είναι δηλαδή "α έχεις καρκίνο στον πνεύμονα" και τέρμα. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη όγκων, διαφορετικά στάδια, διαφορετική θέση και έκταση... και βεβαίως είναι διαφορετικός και ο κάθε οργανισμός. Όλα αυτά παίζουν ρόλο και στην επιλογή της θεραπείας και στην πρόγνωση. Η ενημέρωση, η συμμετοχή στην επιλογή της θεραπείας, η καλή συνεργασία με το γιατρό κι η καλή ψυχολογία βοηθούν πολύ. Ακόμα κι όταν κάποιος πει ότι 'το προσδόκιμο ζωής είναι τόσο', δεν έχει κάνει...συμβόλαιο! Εγώ πάντως έχω δει αρκετές φορές ανθρώπους που τους απογοήτευσαν οι γιατροί, να ζουν και να βασιλεύουν παρά τη δυσοίωνη πρόγνωση. Και το αντίστροφο φυσικά, έτσι? Θέλω να πω ότι ποτέ κανείς δεν ξέρει, γι' αυτό προσπαθεί, ελπίζει και κοιτάει να έχει θετική στάση και δυναμισμό.
Σε τέτοιες διαδικασίες συναντάς πολλούς ανίδεους και κάμποσους αναίσθητους, που θα σου πουν το μακρύ και το κοντό τους. Μην δέχεσαι τις βλακείες και τον κακό τρόπο (ακόμα κι αν κάποιος ξέρει τι λέει, οφείλει στον ασθενή να το πει με τον καλύτερο τρόπο κι όχι όπως του κατέβει). Μη φοβάσαι να δείξεις την ενόχληση σου και να απομακρύνεις τέτοιους ανθρώπους. Αν έχεις κουράγιο να τους κάνεις πλάκα, ή να γυρίσεις την κουβέντα αλλού, αλλιώς πάρε θέση και απομακρύνσου.
Τέλος, αν θέλεις, ρίξτε μια ματιά και στο bestrong.org.gr που είναι ειδικά για άτομα με καρκίνο και για όσους τους συμπαραστέκονται.
07-07-2015, 00:33 #13
Εχει καλη ψυχολογια και σωματικα ειναι πολυ καλα επισης.Απλως καμια φορα στεναχωριεται η αγχωνεται για απλα καθημερινα πραγματα πχ για την συνταξη η αν δεν ειναι καλα η μαμα μου κλπ τον καρκινο δεν τον σκεφτεται και τοσο πολυ απ'οτι εχω καταλαβει.Marina38 ακριβως αυτα που ειπες μας ειχαν πει και οι γιατροι μας οτι καθε ασθενης και ογκος ειναι διαφορετικος.Θυμαμαι οταν καναμε της χημειοθεραπειες μας ειπαν οτι καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος και θα δουμε πως θα ανταποκριθει αλλα τα πηγε παρα πολυ καλα! ειμαι μελος στο bestrong εδω και καιρο.
07-07-2015, 13:06 #14
Bulletproof μην νοιάζεσαι ειλικρινά πολλές νοσοκόμες το κάνουν αυτό. Πριν από δύο χρόνια είχε ο παππούς μου καρκίνο στο στομάχι και καθώς έχει και ζάχαρο όλοι λέγαν πως δεν πρόκειται να ζήσει για πολύ ακόμη. Ειδικά οι νοσοκόμες η μια μάλιστα ήταν και θεία μου λέγαν συνεχώς ούτε 6 μήνες ζωής δεν έχει και τέτοια. Μετά από μια βδομάδα ο παππούς μου νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο καθώς χειροτέρευε η κατάσταση συνεχώς και ήταν πια ώρα να μπει στο πρώτο χειρουργείο. Πίστεψε με όλες οι νοσοκόμες και οι συγγενείς μου λέγανε πως δεν θα αντέξει στο χειρουργείο. Εγώ δεν τους πίστευα ήξερα ότι ο παππούς μου είναι δυνατός και σκληρό καρύδι και θα αντέξει. Προσευχόμουν σε όλη τη διάρκεια του χειρουργείου και ο Θεός έκανε το θαύμα του. Ο παππούς μου τα κατάφερε και ζει ακόμη. Μην ακούς κανέναν μόνο τον γιατρό και την καρδιά σου γιατί μόνο αυτοί ξέρουν τι θα γίνει. Η δική μου συμβουλή είναι να αδιαφορείς για το τι λέει ο καθένας και να προσεύχεσαι έτσι θα μείνεις δυνατός.
07-07-2015, 14:43 #15
sevaki119 ευχαριστω πολυ και εγω προσευχομαι και εχω πιστη στον Θεο.Ευχομαι να ειναι καλα ο παππους σου,εσυ και ολη σου η οικογενεια.