αισθανεστε ασφαλεις ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 43
    Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    O ενας ειναι κλεφτης , ο αλλος γινεται δολοφονος. Τι ειναι πιο καταπτυστο?
    Στην περιπτωση που ανεφερες μαγκ , αν οι κλεφτες σημαδευουν καποιον και βγαλεις και εσυ οπλο , το πιο πιθανο ειναι να πυροβολησουν πριν προλαβεις να τραβηξεις οπλο αρα δεν συμφερει.
    Καλυτερα να δωσεις τα λεφτα και τερμα.
    Μπα , ειμαι ex κυνηγος απο τα 16 μου , αρα γρηγορος στο να πυροβολησω , με μια κοντοκαννη . Δολοφονος δεν ειμαι , διοτι και η ιδια η λεξη , ειναι φονος απο δολο . Εγω προστατευω τον εαυτο μου , η τους οικειους μου , δεν εχω δολο η χομπυ να πυροβολω ανθρωπους !
    Τυφλα ναχει το OK CORRAL !!

Banned
    Κατά τα άλλα στο δρόμο της επιστροφής είμαστε σε λίγο το καράβι πιάνει Πάτρα (σνιφ!).
    Κοίτα λογικό να αθωωθεί, αλλά μην περιμένεις πάντα η Δικαιοσύνη να λειτουργεί σωστά, ή να συμβαίνει αυτομάτως το αυτονόητο. Συνήθως άμα πρόκειται για ανθρωποκτονία υπάρχει 1 τυπική προφυλάκιση μέχρι να διαπιστωθεί ότι όντως συνέτρεχε νόμιμη άμυνα, φαντάζεσαι να τον αφήνανε ελεύθερο κ μετά να διαπιστώνανε ότι δεν συνέτρεχε νόμιμη άμυνα....? Κ άλλο φυσικά να κριθεί νόμιμη η άμυνα κ παράνομη η οπλοκατοχή.

Κατά το ισχύον ποινικό δίκαιο, αποκλείεται ο άδικος χαρακτήρας της πράξης, ακόμα κ της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε περίπτωση που συντρέχει άμυνα, δηλ «αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου, στην οποία προβαίνει το άτομο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή άλλον από παρούσα και άδικη επίθεση εναντίον τους». Βέβαια αυτό ενεργοποιείται από τη στιγμή που εισβάλλει κάποιος οπλισμένος στο σπίτι σου κ οι περιστάσεις πείθουν ότι απειλείται η ζωή σου, δε χρειάζεται να φτάσει ο εισβολέας σε σημείο να σε πυροβολήσει, αρκεί που κρατάει το όπλο κ έχει επιθετική διάθεση. Η διαφορά με το αμερικάνικο δίκαιο είναι ότι εκεί προστατεύεται κ η ιδιοκτησία σε υπερβολικό βαθμό, δηλ σε πολλές Πολιτείες επιτρέπεται να ρίξεις σε κάποιον ο οποίος δεν απειλεί τη ζωή σου, πχ μπήκε κρυφά στον κήπο σου να κάνει μπάνιο στην πισίνα. Στο ελληνικό δίκαιο προστατεύεται αποκλειστικά κ μόνο η ζωή κ όχι η περιουσία άμα μιλάμε για ανθρωποκτονία. Αν δηλ. ο άλλος μπήκε σπίτι σου άοπλος να κλέψει ή με νεροπίστολο, τότε δε συντρέχει νόμιμη άμυνα. Ζωά ανθρώπου γενικά μπορείς να αφαιρέσεις μόνο εάν αυτός ο άνθρωπος απειλεί τη δικιά σου ζωή ή των δικών σου ανθρώπων. Κάτι σαν ισοδύναμο δηλ. ζωής με ζωή κ όχι ζωή με ιδιοκτησία, όπως στις ΗΠΑ. Άρα λάδωσε ό,τι θες, πρόσεξε μόνο τις προϋποθέσεις κ τις συνθήκες.

Senior Member
    OK , εσο ετοιμος λοιπον . Εχω σχεδιασει απο τωρα πως θα ξεφορτωθω το πτωμα . Τωρα μολις ελεγαν οι ειδησεις οτι εχουν αυξηθει κατακορυφα οι διαρρηξεις στα σπιτια . Αντε ρε παιδι μου , τοσα οπλα , μαχαιρια και γκλομπ , να μην βγαλουν τα λεφτα τους ? και δεν ισχυριστηκα ποτε οτι στεκω στα καλα μου . Γι αυτο με αποκαλει η μανα μου διεστραμμενο , κατι ξερει . Και ο πατερας μου εχει διπλα του 2 καραμπινες , και δηλωνει ετοιμος νανοιξει πυρ . Εχουμε στησει πυροβολαρχια , μαλλον οικογενειακο μας ειναι
    Κατα ταλλα , καλη επανοδο , το καλοκαιρακι συνεχιζεται , και η ζεστη θα κλιμακωθει .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    OK , εσο ετοιμος λοιπον . Εχω σχεδιασει απο τωρα πως θα ξεφορτωθω το πτωμα . Τωρα μολις ελεγαν οι ειδησεις οτι εχουν αυξηθει κατακορυφα οι διαρρηξεις στα σπιτια . Αντε ρε παιδι μου , τοσα οπλα , μαχαιρια και γκλομπ , να μην βγαλουν τα λεφτα τους ? και δεν ισχυριστηκα ποτε οτι στεκω στα καλα μου . Γι αυτο με αποκαλει η μανα μου διεστραμμενο , κατι ξερει . Και ο πατερας μου εχει διπλα του 2 καραμπινες , και δηλωνει ετοιμος νανοιξει πυρ . Εχουμε στησει πυροβολαρχια , μαλλον οικογενειακο μας ειναι
    Κατα ταλλα , καλη επανοδο , το καλοκαιρακι συνεχιζεται , και η ζεστη θα κλιμακωθει .
    ξεκινα κ επαναλληψεις κοκκινοπουλο ειχα σαπισει το χειμωνα στο κοκκινοπουλο.
    βοηθαει μη νομιζεις.
    δε θα αντεξω αλλη ζεστη! ασε που θα πρεπει να αγοραζω συνεχεια νερα.
    σημερα ειδαμε ενα αδεσποτο σκυλι κ το καημενο πιο πολυ διψουσε παρα πεινουσε κ ας ειχε μεινει κοκκαλα. απορω πως ζουνε ακομη υπο αυτες τις συνθηκες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gothly View Post
    ξεκινα κ επαναλληψεις κοκκινοπουλο ειχα σαπισει το χειμωνα στο κοκκινοπουλο.
    βοηθαει μη νομιζεις.
    .

Δηλαδη ? .....

Senior Member
    Ωραια και με καλει καποιος/α σπιτι του και παω και βγαζει το οπλο με σκοτωνει και κανει το τελειο εγκλημα γιατι αναφερει στις αρχες οτι μπουκαρα σπιτι του .... το τελειο εγκλημα. Δεν υπαρχω πλεον εγω για να με υπερασπιστω .... μονο η δικη του φωνη.

Επισης η καταπατηση ιδιοκτησιας δεν ειναι κατι που εγειρει θανατικη ποινη και μαλιστα με εκτελεστη τον κατοχο της ιδιοκτησιας. Η θανατικη ποινη απαγορευεται ακομα και για ιδιαιτερα ειδεχθη εγκληματα στην Ελλαδα , ποσο μαλλον για καταπατηση.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Φυσικα δεν ειναι τελειος ο νομος .... γιατι σε ολα υπαρχουν πολλες αποχρωσεις , αλλα σιγουρα τα υπερ ειναι λιγοτερα απο τα κατα ... και σοφος επραξαν λοιπον οι νομοθετες ... που ξερουν τι τους γινεται.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Ωραια και με καλει καποιος/α σπιτι του και παω και βγαζει το οπλο με σκοτωνει και κανει το τελειο εγκλημα γιατι αναφερει στις αρχες οτι μπουκαρα σπιτι του .... το τελειο εγκλημα. Δεν υπαρχω πλεον εγω για να με υπερασπιστω .... μονο η δικη του φωνη.

Επισης η καταπατηση ιδιοκτησιας δεν ειναι κατι που εγειρει θανατικη ποινη και μαλιστα με εκτελεστη τον κατοχο της ιδιοκτησιας. Η θανατικη ποινη απαγορευεται ακομα και για ιδιαιτερα ειδεχθη εγκληματα στην Ελλαδα , ποσο μαλλον για καταπατηση.
    Καμμια αντιρρηση .

Senior Member
    Φυσικα δεν ειναι τελειος ο νομος .... γιατι σε ολα υπαρχουν πολλες αποχρωσεις , αλλα σιγουρα τα υπερ ειναι λιγοτερα απο τα κατα ... και σοφος επραξαν λοιπον οι νομοθετες ... που ξερουν τι τους γινεται.

Οι νομοθετες πραττουν κατα το δοκουν , ανθρωποι ειναι , επιρρεπεις σε σφαλματα , οχι Θεοι . Δλδ οι Αμερικανοι νομοθετες ειναι ασχετοι ?
    Αλλωστε οταν βγηκαν οι νομοι περι αυτοαμυνας , η Αθηνα ηταν ενας παραδεισος . Τα πραματα αλλαξαν στην πορεια ομως , και οι νομοι χρειαζονται ενα update .

Senior Member
    Οι νομοθετες πραττουν κατα το δοκουν , ανθρωποι ειναι , επιρρεπεις σε σφαλματα , οχι Θεοι . Δλδ οι Αμερικανοι νομοθετες ειναι ασχετοι ?

Αναλογα τις κοινωνιες , σε αλλες κλεβεις ενα κινητο και σου κοβουν το χερι , αλλου βιαζετε μια γυναικα και μετα τιμωρειται και με θανατο επειδη βιαστηκε κλπ κλπ .... εγω για τη δικια μας κοινωνια θεωρω μια χαρα τον νομο.

Senior Member
    Αναλογα τις κοινωνιες , σε αλλες κλεβεις ενα κινητο και σου κοβουν το χερι , αλλου βιαζετε μια γυναικα και μετα τιμωρειται και με θανατο επειδη βιαστηκε κλπ κλπ .... εγω για τη δικια μας κοινωνια θεωρω μια χαρα τον νομο.

OK , εχεις την γνωμη σου , κι εγω εχω την δικη μου . Ετσι κι αλλιως , ο καθεις θα πραξει κατα το δοκουν , δεν εχουμε την δυνατοτητα ναλλαξουμε τους νομους , αλλα να τους ' λυγισουμε ' , ειναι δικαιωμα του καθενος .
    Ουτε θελω να σε πεισω για κατι .
    Last edited by Macgyver; 25-07-2015 at 10:28.

Senior Member
    Δηλαδη ? .....
    10h entolh? anatomia ενος εγκληματος? κοκκινο κυκλο? τετοιες σειρες εννοω επειδη ειναι γνωστες ως του κοκκινοπουλου.

Senior Member
    10h entolh? anatomia ενος εγκληματος? κοκκινο κυκλο? τετοιες σειρες εννοω επειδη ειναι γνωστες ως του κοκκινοπουλου.

A , σορυ βρε gothly , αλλα διατηρω μια απεχθεια για οποιοδηποτε ελληνικο ( και ποσο μαλλον τουρκικο ) σηριαλ . Δεν εχω δει ποτε μου .

Senior Member
    A , σορυ βρε gothly , αλλα διατηρω μια απεχθεια για οποιοδηποτε ελληνικο ( και ποσο μαλλον τουρκικο ) σηριαλ . Δεν εχω δει ποτε μου .
    παντως δεν ειναι τουρκικες οι σειρες αυτες. καμια μα καμια σχέση με κλασσικες σειρες, ειναι σειρες με εγκληματα βασισμενες σε αληθινα εγκληματα της ελλαδας (οκ εννοειται παραποιημένα).
    ουτε εγω βλεπω tv vasika den exw kan! αλλα παλια εβλεπα αυτες τις σειρες 10η +κοκκινο κυκλο κυριως
    κ τις ξαναειδα μεσω internet pali.

Senior Member
    ουτε εγω βλεπω tv vasika den exw kan! li.

Και πολυ καλα κανεις . Εγω βλεπω ote tv , ταινιες / ντοκυμαντερ , και ταινιες που εχω γραψει στο βιντεο τα τελευταια 20 χρονια . Το θεωρω προσβολη στην νοημοσυνη μου να δω ελληνικο σηριαλ , κους κους , μαγειρικη , ειδησεις που λεει ο καθεις την μ@λακια του και αλλα χαζα .
    Eσυ , αγαπητη goth , πως περνας την μερα σου ?
    Last edited by Macgyver; 25-07-2015 at 10:27.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast