καταθλιψη - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 21 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 151 to 165 of 315
    Senior Member
    Λοιπόν τι λέει εδώ....
    οι αμυντικοί μηχανισμοί είναι αυτόματες πράξεις ή τεχνικές που εκτελούνται ασυνείδητα για την αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων και ερεθισμάτων που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ψυχολογικά.[1] Πιο συγκεκριμένα είναι η μέθοδος με την οποία το Εγώ (λογική) διευθετεί τις συγκρούσεις που δημιουργούνται μεταξύ των ενορμήσεων του Εκείνο (ένστικτα) και των αξιών του Υπερεγώ (ηθικοί φραγμοί).

Εγώ λοιπόν τι έκανα τωρα? Περπατώντας περπατώντας... βρέθηκα σε ενα σταυροδρόμι. Το σταυροδρόμι ειχε φανάρια. Το έβλεπα για πράσινο αλλά δεν ήξερα ποτε θα γίνει κόκκινο.
    (Εγώ) Ε κάπου είπα "δε γαμιέται" ας περάσω. Και πέρασα. Στο μεσοδιάστημα όμως της διάβασης είχε μια μπανανοφλουδα ο δρόμος και την πάτησα. την ώρα που ήμουν κάτω, έγινε κόκκινο, ενας οδηγός που χέστηκε για την ολισθηρότητα του οδοστρώματος με έβαλε απο κάτω και να μαι. Βρέθηκα στο νοσοκομείο.
    Αδερφή! "Η πορτοκαλάδα ειναι απο φυσικό πορτοκάλι ή βιομηχανοποιημένος χυμός?"

Banned
    αποκλυεται να ειναι πιο εξελιγμενος ο δικος μου ... εκτος αν η εξελιξη εχει την μορφη φακης!!! θα ηθελα να σου πει ο 1984muzzy.. αν εχει διαθεση φυσικα

Senior Member
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Αυτη η ιστορία έλις ειναι προιόν εξελιγμένου εγκέφαλου.
    Εκεί που εισαι απλώς δεν έχει σήμα. Αν αλλάξεις εταιρεία θα μετεξελιχθεί και ο δικός σου εγκέφαλος και θα γίνει πάρτυ τρικούβερτο.

Banned
    σου δημιουργησε στρες η συζητηση περι μαγκιας και φβ? ή η επαφη με ενα καινουριο προσωπο? ή μηπως πεταξα εγω καμια βλακεια και σε αγχωσα? αφοπλυσε το χιουμορ σου δεν ειναι συμμαχος τωρα

Senior Member
    ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΜΕ ΔΕΚΤΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕ ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Ρέα δεν ξέρω. Μπορεί να μην ήταν καν άμυνα. Απλά το ανέφερα ως άμυνα.
    Ίσως προς στιγμήν ξέχασα το αποφθεγμα το απόφθεγμα του Φρουντ οτι ....καμιά φορά ενα πούρο... ειναι απλώς ενα πούρο... (χωρίς δηλαδή περαιτέρω ανάλυση).
    That's it. And as it is it's not defence...

Γενικά σου αρέσει ο τομέας της ψυχολογίας? γενικά πιάνεις τον εαυτό σου να προσπαθείς να φτάσεις στο "γιατί" συχνά?
    Σου αρέσει η ανάλυση?
    Μην ανησυχείς, δεν είπες καμια βλακεία και δεν ένιωσα οτιδήποτε. Μη σε απασχολεί καθόλου αυτό.

Banned
    "Ψιθυριστά και στο αυτί!!
    Ψιτ Έλις! δώσε νούμερο, δώσε τηλ. δώσε ρε μη κολώνεις. Σε κάρβουνα αναμένα ειναι, δεν το βλέπεις?" αυτο το ποστ ειναι η αφορμη ...εγω τσιμπισα εκεινος ειπε οτι ειναι αμυνα και εγ τον ρωτησα γτ σηκωσε αμυνα και τωρα ειμαστε ολοι μαζι εδω.... τωρα εισαι ενημερος....

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΜΕ ΔΕΚΤΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕ ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ
    Ελις δεν κάνεις καραγκιοζιλίκια. Πώς ορίζεις το καραγκιοζολίκι? Σου έχει πεί κάποιος οτι φέρεσαι έτσι?
    Εγω δεν εχω ακούσει (ή μάλλον διαβάσει κανεναν) να στο λέει και να σε χαρακτηρίζει έτσι. ξεκολλα

Banned
    ψυχολογια- φιλοσοφια- επιστημες του γιατι του πως... ζουμε σε μια εποχη που συμβαινουν θαυματα με απιστευτες ταχυτητες και δεν τα προλαβαινω. ναι μου αρεσει η αναλυση ...οταν εχουμε να εξερευνησουμε καποιο καινουριο κοσμο... δεν θα αναλύσω γτ δεν με πήρε τηλ ο τουλης ο νοστιμουλης... εκει το πουρο ειναι πουρο...οποτε δεν χωραει αναλυση..

Senior Member
    Ρέα δεν ειμαι ειδικός. Απλώς παρατηρητής του εαυτού μου θα μπορούσα με ευκολία να δηλώσω. Κατ επέκταση δε μπορώ να ξέρω το ''γιατί'' των αμυνών μου (υποτιθέμενων ή μη) και δεν ειναι και δουλειά μου.
    Απο τον κύκλο της ψυχοθεραπείας που έκανα, ενα απο αυτα που έμαθα ειναι να μην μπαίνω στην διαδικασία να καίγομαι.
    Αντ' αυτού, να γράφω έαν και εφόσον νιώσω έτσι, τις σκέψεις μου στο χαρτί.
    Κατόπιν θα το πήγαινα ξανά στην ειδικό μου και θα κάναμε μαζί την ανάλυση.... για να μη μου φέρει παράλυση...
    Σε κάθε περίπτωση, οι άμυνες εαν δεν γίνονται κατα κόρον και σε μεγάλη ένταση, δεν ειναι κακές. Τις προβάλλουμε για προστασία.
    Εν προκειμένω, δεν βρίσκω κάποιο λόγο να ψαχτώ σε κάτι.
    Μπορεί απλά να μην ειναι καν άμυνα. Αυτο που είπα για το πούρο το είπα επίτηδες για να δηλώσω μια αναθεωρηση.
    Οτι μίλησα αρχικα για άμυνα, αλλά μπορεί και να μην είναι. Μπορεί να κάνω και λάθος. Δε με νοιάζει σε οποιαδήποτε περίπτωση.
    Είτε ειναι λάθος, είτε δεν ειναι.

Banned
    για ποιο λογο εκανες ψυχοθεραπεια εσυ? δεν ξερω τιποτα για σενα...ο ελις μου ανοιχτηκε χτες και με βοηθησε πολυ... με "μυησε" με εναν πολυ δικο του τροπο... αλλα ειναι λαθος μου να σε πιεζω για αναλυσεις και σου ζητω συγνωμη αν σε εφερα σε δυσκολη θεσηειναι η πρωτη φορα που μιλαω τοσο ανοιχτα και τοσο ελευθερα και μαλλο με "μεθυσε" ολο αυτο και παραπήρα αερα

Banned
    τωρα που ειπα ελις που πήγε αυτος?... εεελις εισαι εδωωωωωω???

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    ειναι η πρωτη φορα που μιλαω τοσο ανοιχτα και τοσο ελευθερα και μαλλο με "μεθυσε" ολο αυτο και παραπήρα αερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ! ΥΠΕΡΟΧΑ! ΤΕΛΕΙΑ! ΟΤΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΣ ΝΑ ΠΩ!!?? ΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!

Δεν ειναι λάθος σου. Αληθεια μην το παίρνεις έτσι σε παρακαλώ. Εσύ εκφράστηκες και εγω εκφράστηκα ανάλογα με αυτα που πιστεύω και θεωρώ, με βάση τα στοιχεία του
    χαρακτήρα μου, τις βαθύτερες ανάγκες μου και οτιδήποτε άλλο.

Όσον αφορά εμένα έχω ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Χαρακτηριστικά τελειομανίας, ελέγχου, αμφιβολίας, ενοχικής στάσης και κάποιων ισχυρών αμυνών που εμπλέκονται μεσα στα προηγούμενα χαρακτηριστικά. Θεωρητικά, υπάρχει και το κομμάτι των καταναγκαστικών πραξεων, αλλά απο αυτό δεν είχα ποτέ καθόλου. Ή αν είχα στα παιδικά μου χρόνια, ακόμα και τότε δεν το είχα σε επίπεδα να με κάνει μη λειτουργικό.

Senior Member
    ο έλις πήγε να ξεβουλώσει τη λεκάνη του γιατι έκανε κάτι παράξενα και επικίνδυνα σχέδια στην πορσελάνη της.
    Όταν τελειώσει με τα μυρωδάτα μαστορέματα θα επιστρέψει. Ειμαι σίγουρος.

Page 11 of 21 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast