Ssri's επικίνδυνα;βίντεο.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
    Member

Question Ssri's επικίνδυνα;βίντεο.

Member
    Έπαιρνα παλιότερα ζολοφτ,μετά μου το άλλαξαν σε έφεξορ αλλα δε δούλεψε και τωρα θα ξαναγυρίσω στο ζολοφτ το οποίο δούλεψε αλλα μετά απο κάποιο διάστημα με άφησε...είδα αυτό το βίντεο και ψιλοφρικαρα...

Senior Member
    Αυτά τα βίντεο τα έιχα δει πριν καν παρω αντικαταθλιπτικά γιαυτό ήμουν τόσο κατά σε αυτά...
    Αλλά καλύτερα να ζήσεις 20 χρόνια πχ ΖΩΝΤΑΣ έστω και στο 80% παρά 60 χρόνια παρακαλώντας κάθε στιγμή να πεθάνεις...

Όταν φτάσεις στο σημείο να θες να πεθάνεις, η καρδιά σου να πιάνει 138 παλμούς με το καλημέρα (μου έχει μείνει το νούμερο χαχαχα) και η πίεση στο Θεό από αγχώδη στα άκρα χωρίς προφανή αιτία και χωρίς η ψυχολόγος να μπορεί να βοηθήσει νομίζω ότι τα χάπια είναι μονοδρομος.

Εμένα ο νευρολόγος μου είχε πει το εξής (είχα παει σε νευρολόγο καθώς λόγω κατάθλιψης η μνήμη που είχε παει περίπατο επίσης....) ότι μπορεί μεν να έχουν κάποιες παρενέργειες αλλά και πόσο νομίζεις θα αντέξει η καρδιά σου να χτυπά στο φουλ?

Ήμουν τότε 5-6 μέρες νοσοκομείο και μου παίρνανε πίεση (που έπαιρνε και παλμούς το αυτόματο πιεσομετρο) κάθε 3 ώρες.
    Ε 5 μέρες κάτω από 118 δεν είχα πέσει και ας ήμουν ξάπλα με ορό όλη μέρα...

Όλος ο θάλαμος 60 παλμούς (κατάσταση ηρεμίας ξάπλας) εγώ εκεί στο διπλάσιο και αν με είχε αγχώσει και κανένας ή είχα σκεφτεί τίποτα το τερμάτιζα...

Member
    Ναι έτσι ειναι δε γίνεται αλλιώς...ούτε μνήμη υπάρχει γενικά ζεις έναν εφιάλτη ζεις στη χώρα του τίποτα...το ξεκίνησα εδώ και 3 μέρες,γενοσημο παίρνω έχει αρχίσει και δουλεύει λιγο εχω παρενέργειες βέβαια,σε κανά μήνα θα στρώσει ελπίζω.σου καταστρέφει μέχρι το βάθος όλο το ειναι σου και τη ζωή σου η πουτ... η καταθλιψη.

Senior Member
    Στα παίρνει όλα η κατάθλιψη και ζητάει και το περίσευμα ...
    Τυχερός αν σε πιάσαν τόσο γρήγορα...
    Γενικά από παρενέργειες και πιο νωρίς θα στρώσεις πιστεύω. Εγώ στις 10 μέρες έστρωσα απο παρενέργειες αλλά άργησε να με πιάσει εμένα....

Member
    Καλα και εγω ειμαι ακόμα στην αρχή απλά έφυγε λιγο η πολλή σκοτοδίνη,
    Εχω δρόμο...

Member
    Καλα και εγω ειμαι ακόμα στην αρχή απλά έφυγε λιγο η πολλή σκοτοδίνη,
    Εχω δρόμο...ειμαι και εξωτερικό και μου φαίνονται ολα ξένα,καλα και Ελλάδα που ήμουν πολυ μιζέρια.ρε πούστη μου πότε θα βρούμε την Ιθάκη μας!

Τα αντικαταθλιπτικά απλά αναστέλλουν την πρόσληψη απο τον οργανισμό (εγκέφαλο) των ουσιών εκείνων οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για τη δημιουργία των αισθημάτων στα οποία αφορά η καταθλιψη. Με αλλα λόγια ουτε διαγραφουν γεγονότα γενεσιουργά της καταθλιψης ούτε τον τροπο σκεψης αλλάζουν. Εκτός αυτού προκαλούν νευρικότητα η οποία χρειάζεται ηρεμιστικά. Η δραστηριοποίηση, αποτελεσμα της οποίας ειναι η δημιουργία νέων θετικών εμπειριών στο άτομο καθώς και η εκλογίκευση (ήτοι διάκριση ως εσωτερική παρατήρηση της υπερβολής και του φανταστικού στη σκέψη) αποτελούν αποτελεσματικούς τρόπους για να γλυτωσει κανείς. Αντίθετα η αδράνεια και η απομόνωση οδηγούν από το κακό στο χειρότερο.
    γιάννης

Senior Member
    Παιδιά δε θα ήταν υπερβολή να πω πως για μένα ήταν δώρο Θεού και δοξάζω τον Θεό που τα έβαλα στην ζωή μου καθώς στην κυριολεξία μου έσωσαν την ζωή.
    Όχι μόνο είχα ένα βουνό ψυχοσωματικά αλλά πολύ απλά δεν ήθελα να ζήσω ούτε λεπτό. Αυτοτραυματιζόμουν με κάθε πιθανή ευκαιρία (πχ ξύρισμα) πέρναγα δρόμους θέλωντας να πεθάνω με οδηγούς να φωνάζουν ρε μαλάκα θες να πεθάνεις και εγώ να λέω απο μέσα μου ναι...

Αν δεν αυτοκτόνησα είναι αφενός γιατί στην ορθοδοξία είναι η μεγαλυτερη αμαρτία και αφετέρου γιατί τελευταία στιγμή με έπιασαν τα σιπραλεξ τότε και άντεξα σε μια πολύ δύσκολη για εμένα περίοδο (στρατιωτική θητεία σοτν έβρο)...

Quote Originally Posted by panagiwtis23 View Post
    Παιδιά δε θα ήταν υπερβολή να πω πως για μένα ήταν δώρο Θεού και δοξάζω τον Θεό που τα έβαλα στην ζωή μου καθώς στην κυριολεξία μου έσωσαν την ζωή.
    Όχι μόνο είχα ένα βουνό ψυχοσωματικά αλλά πολύ απλά δεν ήθελα να ζήσω ούτε λεπτό. Αυτοτραυματιζόμουν με κάθε πιθανή ευκαιρία (πχ ξύρισμα) πέρναγα δρόμους θέλωντας να πεθάνω με οδηγούς να φωνάζουν ρε μαλάκα θες να πεθάνεις και εγώ να λέω απο μέσα μου ναι...

Αν δεν αυτοκτόνησα είναι αφενός γιατί στην ορθοδοξία είναι η μεγαλυτερη αμαρτία και αφετέρου γιατί τελευταία στιγμή με έπιασαν τα σιπραλεξ τότε και άντεξα σε μια πολύ δύσκολη για εμένα περίοδο (στρατιωτική θητεία σοτν έβρο)...
    Αυτα που χρωμάτισα σε βοηθησαν φίλε, και κανείς δεν μπορεί ν αμφισβητησει πως αυτα βοηθάνε. Φαντάζομαι τωρα εισαι στην προσωπική προσπάθεια. Επειδή αυτα τα δυο απλά είναι το μέσο για να ξεκινησει και επιτυχει η προσπάθεια. Το ότι έβγαλες θητεία πάει να πει πως το προσπάθησες και τα καταφερες. Άρα ξέρεις πως να τα βγαζεις πέρα και στους υπόλοιπους τομείς της ζωης.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Αυτα που χρωμάτισα σε βοηθησαν φίλε, και κανείς δεν μπορεί ν αμφισβητησει πως αυτα βοηθάνε. Φαντάζομαι τωρα εισαι στην προσωπική προσπάθεια. Επειδή αυτα τα δυο απλά είναι το μέσο για να ξεκινησει και επιτυχει η προσπάθεια. Το ότι έβγαλες θητεία πάει να πει πως το προσπάθησες και τα καταφερες. Άρα ξέρεις πως να τα βγαζεις πέρα και στους υπόλοιπους τομείς της ζωης.
    Ξέρω να επιβιώνω φίλε Ιωάννη απλά μέχρι τον στρατό ήμουν σε προστατευόμενο περιβάλλον. Σπίτι σχολείο σπίτι, μετά σπίτι πανεπιστήμιο σπίτι.
    Ο στρατός ήταν τεράστιο σοκ με έφερε στα όρια μου γιατί έβγαλε στην φόρα όλες τις κοινωνικές φοβίες μου, κρίσεις πανικού κτλ που τα είχα και πριν απλά πριν μπορόυσα να φύγω τρέχοντας...

Αυτά που χρωμάτισες ήταν αυτά που μου έδωσαν κίνητρο να προσπαθήσω να ζήσω.
    Αφούσε πιάσουν τα χάπια έρχεται η προσωπική προσπάθεια να ξαναχτίσεις την ζωή σου.

Ο στρατός με δυνάμωσε πολυ. Αφού πρώτα έπιασα πάτο. Έμαθα να επιβιώνω σε άθλιες συνθήκες (κρύο, κράξιμο, έλλειψη απομόνωσης, κακοί άνθρωποι, κομπλεξισμοί, στέρηση ύπνου και κυρίως σωστόυ ύπνου λόγω υπηρεσιών, κακό φαγητό, άθλια υγιεινή και πλήρης αδιαφορία ειδικά για τα ψυχολογικά τα οποία απλά σνομπάρουν...)...

Παρόλα αυτά μόνο με αντικαταθλιπτικά επιβιώνω ακόμα και παρότι με ενοχλέι αυτό χαίρομαι που υπάρχουν και έχουμε πρόσβαση σε αυτά

Member
    Συγκεκριμένα τα ssri's λειτουργούν στην περιοχή του ιππόκαμπου και της amigdala στα post neuron κλείνοντας το σύστημα που ανακυκλώνει τη σεροτονινη επιτρέποντας έτσι την ύπαρξη αρκετές ποσότητας για να στέλνονται κανονικά τα ηλεκτρικά σήματα.τωρα σύμφωνα με το τύπο στο βίντεο αυτό οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή των υποδοχέων σεροτονινης αν κατάλαβα καλα όπως δλδ η κόκα...η αλήθεια ειναι ότι και εγω χωρίς αυτά δεν μπορώ,με βοηθάνε πολυ!με 5 επεισόδια στη πλάτη και 13 χρονια μπρος-πίσω με σιγουριά το λέω ότι βοηθάνε 100/100 και χρειάζονται στη ζωή μου,απο εκεί παίρνεις δύναμη και παίζεις μπάλα μόνος σου(δλδ καλη διατροφή,άσκηση σωματική,δραστηριότητες άτομα δουλειά που σε γεμίζουν...)χωρίς ξανά διακοπή απο μόνος μου(3φορες αυτό έκανα).και σταθερότητα στη ζωή!ολα αυτά τα χρονια εχω αλλάξει δουλειές(απο μόνιμος στο πν μαγειρας και απο μαγαζί σε μαγαζί)μέρη διαβιωσης(Αθήνα-Κρήτη-Ολλανδία-Αθήνα-Ολλανδία πάλι)χώρισα με τη γυναικα τα ξανά βρίσκω...κουραστηκααααα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Οδυσσεας34 View Post
    Συγκεκριμένα τα ssri's λειτουργούν στην περιοχή του ιππόκαμπου και της amigdala στα post neuron κλείνοντας το σύστημα που ανακυκλώνει τη σεροτονινη επιτρέποντας έτσι την ύπαρξη αρκετές ποσότητας για να στέλνονται κανονικά τα ηλεκτρικά σήματα.τωρα σύμφωνα με το τύπο στο βίντεο αυτό οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή των υποδοχέων σεροτονινης αν κατάλαβα καλα όπως δλδ η κόκα...η αλήθεια ειναι ότι και εγω χωρίς αυτά δεν μπορώ,με βοηθάνε πολυ!με 5 επεισόδια στη πλάτη και 13 χρονια μπρος-πίσω με σιγουριά το λέω ότι βοηθάνε 100/100 και χρειάζονται στη ζωή μου,απο εκεί παίρνεις δύναμη και παίζεις μπάλα μόνος σου(δλδ καλη διατροφή,άσκηση σωματική,δραστηριότητες άτομα δουλειά που σε γεμίζουν...)χωρίς ξανά διακοπή απο μόνος μου(3φορες αυτό έκανα).και σταθερότητα στη ζωή!ολα αυτά τα χρονια εχω αλλάξει δουλειές(απο μόνιμος στο πν μαγειρας και απο μαγαζί σε μαγαζί)μέρη διαβιωσης(Αθήνα-Κρήτη-Ολλανδία-Αθήνα-Ολλανδία πάλι)χώρισα με τη γυναικα τα ξανά βρίσκω...κουραστηκααααα...
    Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν ούτε να βγουν απο το σπίτι χωρίς αυτά. Και δυστυχώς η ιατρική στην παρούσα φάση αυτά έχει να δώσει...
    Σίγουρα πάντως κάποιες ελαφριές περιπτώσεις πρέπει να δίνουν χρόνο σε ψυχοθεραπεία.
    Και έπειτα σε φυτικά αντικαταθλιπτικά όπως κρόκο κοζάνης, κουρκουμα και 5-htp, sam-e, theanine, τρυπτοφάνη κτλ...

Αν όλα αυτά αποτύχουν (όπως σε εμένα δυστυχώς) τότε τα χάπια είναι η τελευταία λύση. Και δεν πιστεύω πως υπήρξε άνθρωπος που τα πήρε με χαρά ειδικά την πρωτη φορά...
    Και εγώ όταν πήγα στον ψυχίατρο ήταν 4ο ή 5ο επεισόδιο μείζωνος κατάθλιψης ανάμεσα σε διαστήματα ύφεσης και πάλι δεν ήθελα χάπια.
    Αλλά όταν όλα τα άλλα είχαν αποτύχει τι μπορούσα να κάνω?

Member
    Σε αλλοιώνουν αυτά τα πισωγυρισματα,σαν να γίνεσαι πιο αναίσθητος με τα χρονια χωρίς έντονα συναισθήματα,δίψα για ζωή.βλεπω φωτογραφίες απο παλιά και ειναι σαν να βλέπω άλλον άνθρωπο,πρέπει και αυτά τα φαρμακα να παίζουν ρόλο...νιώθω σαν γέρος.ουτε φίλους εχω εδώ ολα ξένα και ειμαι σε φάση αποθεραπείας αλλα δε ξέρω τις άλλες φορές το ξεπέρασα πιο εύκολα,τωρα μπήκα τόσο βαθιά στο χάσιμο της κατάθλιψης και έμεινα για πολυ παραπάνω που δεν μπορώ να ξεκολλήσω,ειναι και η ζωή απο μόνη της δύσκολη και απαιτητική...παραδινεσαι και απλά υπάρχεις,δεν μπορώ να σκεφτώ καθόλου θετικά για το μέλλον,κοιμάμαι-ξυπνάω άλλη μια μέρα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by panagiwtis23 View Post
    Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν ούτε να βγουν απο το σπίτι χωρίς αυτά. Και δυστυχώς η ιατρική στην παρούσα φάση αυτά έχει να δώσει...
    Σίγουρα πάντως κάποιες ελαφριές περιπτώσεις πρέπει να δίνουν χρόνο σε ψυχοθεραπεία.
    Και έπειτα σε φυτικά αντικαταθλιπτικά όπως κρόκο κοζάνης, κουρκουμα και 5-htp, sam-e, theanine, τρυπτοφάνη κτλ...

Αν όλα αυτά αποτύχουν (όπως σε εμένα δυστυχώς) τότε τα χάπια είναι η τελευταία λύση. Και δεν πιστεύω πως υπήρξε άνθρωπος που τα πήρε με χαρά ειδικά την πρωτη φορά...
    Και εγώ όταν πήγα στον ψυχίατρο ήταν 4ο ή 5ο επεισόδιο μείζωνος κατάθλιψης ανάμεσα σε διαστήματα ύφεσης και πάλι δεν ήθελα χάπια.
    Αλλά όταν όλα τα άλλα είχαν αποτύχει τι μπορούσα να κάνω?
    Καλησπέρα. Αυτό με τον Κουρκούμα???????

Page 1 of 2 12 LastLast