δεν αντεχω τους θορύβους!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 59
    Senior Member
    Kαι εμένα με εκνευρίζουν οι θόρυβοι, όταν είχα το ψυχωτικό επεισόδιο δεν ξέρω αν τους μεγαλοποιούσα ή ζούσα πράγματι με πολύ θόρυβο γιατί τώρα έχω ηρεμήσει.
    Στην δουλειά πάλι τα δύο τελευταία χρόνια φέρανε μια γλωσσοκοπάνα απέναντι η οποία μιλάει επιπλέον με βλάχικη προφορά. Μετά από κάποιο διάστημα είχα ημικρανίες τα Σαββατοκύριακα. Όταν μιλούσε αυτή (ασταμάτητα) η βλάχικη φωνή περνούσε σαν λεπίδι από τον εγκέφαλό μου. Υπέφερα δύο χρόνια. Με το που σταμάτησα να εκτίθεμαι καθημερινά, επί οκτάωρο, στην φωνή της κυρίας δημοσίου υπαλλήλου σταμάτησαν και οι πονοκέφαλοι (πήρα μετάθεση). Έλεος με τις γλωσσοκοπάνες. Ούτε ο άνδρας τους δεν εκτίθεται τόσο πολύ στην πολυλογία τους και τελικά ένα εγκεφαλικούλι το παθαίνει.

Quote Originally Posted by vasso82 View Post
    Καλησπέρα και από μένα!!Ελπίζω να περνάτε ένα όμορφο καλοκαίρι ή έστω ανώδυνο!!Όπως γράφω και στο τίτλο δεν αντέχω τους θορύβους, εδώ και ένα μεγάλο διάστημα περίπου 3 χρόνια τώρα,από όσο μπορώ να θυμηθώ με εκνευρίζουν απίστευτα οι θόρυβοι. Συγκεκριμένα όταν βρίσκομαι σπίτι μου αν ακουστεί η τηλεόραση του γείτονα που πολλές φορές την βάζει στο διαπασών, τα παιδάκια που ειδικά ένα του γείτονα κάνει σαν υστερικό, το σκυλί που πολλές φορές γαβγίζει συνέχεια μα συνέχεια.....δεν ξέρω πολλές φορές νιώθω ότι φτάνω στα όρια μου και θελω να τους βρίσω!!Πόλλές φορές σκεφτομαι μήπως είμαι υπερβολική ή ότι τρελαίνομαι ;;;Δεν ξέρω εσάς σας έχει τύχει ; Θέλω απλά να έρχομαι σπίτι απο την δουλειά και να μην ακούω σχεδόν τίποτα, εντάξει αν ακουστεί κάποιος μια στο τόσο αλλά αυτό το συνέχεια με τρελαίνει!Στην δουλειά όμως που είναι λογικό να υπάρχει θόρυβος δεν εκνευρίζομαι καθόλου!!Τέλος όσους έχω ρωτήσει στο σπίτι μου λένε ή ότι είναι εκνευριστικό ορισμένες φορές τι να κάνουμε και άλλες ότι πρέπει να υπάρχει ζωη!!!
    Σκέφτομαι να πάω σε ειδικό αλλά που να απευθυνθώ σε ψυχίατρο , δίνεται καμμιά αγωγή;
    Σας ευχαριστώ που με διαβασατε..:)!!
    Καλησπέρα Βάσω! Είναι απολύτως λογικό το πως νιώθεις για τους θορύβους που έχεις. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δυστυχώς και εγώ αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα με γείτονα στη διπλανή πολυκατοικία. Απο τότε που μετακόμισε αυτός με την οικογένειά του δίπλα, κάνει συνέχεια φασαρία με χτυπήματα στους τοίχους. Ντουπ ντουπ ντουπ πολλές φορές και μού'χει σπάσει τα νεύρα! Εν τω μεταξύ, όταν πήρε το σπίτι και το ανακαίνησε, έκανε χάλια δουλειά και τώρα ακούγονται οι ήχοι πιό πολύ σε σχέση με πριν. Και το χειρότερο είναι οτι το κάνει μέρες που θέλω να ξεκουραστώ, όχι καμια ώρα νορμάλ. Δεν το κάνει ώρες κοινής ησυχίας πάντα, άλλα και πάλι. Όταν κοιμάσαι για να ξεκουραστείς και σε ξυπνάει και δεν μπορείς να ξανακοιμηθείς, γίνεσαι εξω φρενών! Να μην μπορείς να κοιμηθείς στο ίδιο του το σπίτι; Δεν αντέχεται αυτό! Βέβαια, το βασικότερο είναι οτι το μπάχαλο κράτος και εργολάβοι έκαναν την Αθήνα σαν Μπαγκλαντές έτσι οπως την χτίσανε χωρίς σχέδιο, γεμίζοντας την με άφθονες πολυκατοικίες και κολλημένες μεταξύ τους, ο ένας πάνω στον άλλον. Σαν να είσαι σε φυλακή.

Senior Member
    η ευερεθιστικοτητα απο τους θορυβους ειναι και ενα συμπτωμα της ψυχωσης αλλα μη ψυχιατρικοποιουμε και τα παντα.

οταν ενας θορυβος ειναι οντως ενοχλητικος, ειναι ενοχλητικος απλως και δεν εχεις απαραιτητα ψυχωση.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by vasso82 View Post
    Στην δουλειά όμως που είναι λογικό να υπάρχει θόρυβος δεν εκνευρίζομαι καθόλου
    Άρα μάλλον δεν είναι ο θόρυβος που σε ενοχλεί αλλά η αδυναμία να διαχειριστείς μία ενοχλητική κατάσταση, να διεκδικήσεις δηλαδή τα δικαιώματά σου.

Senior Member
    Γεια σου, κιεμένα ένα από τα προβλήματά μου είναι ότι με ενοχλούν κάποιοι ήχοι. Μπορεί να σε βοηθήσουν κάποια χάπια, εμένα με έχει βοηθήσει το ζυπρέξα σε αυτό το θέμα. Πάντως υπάρχει μια κατάσταση που λέγεται sound sensitivity, μπορεί αυτό να είναι το πρόβλημά σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by wjsrp View Post
    Καλησπέρα Βάσω! Είναι απολύτως λογικό το πως νιώθεις για τους θορύβους που έχεις. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δυστυχώς και εγώ αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα με γείτονα στη διπλανή πολυκατοικία. Απο τότε που μετακόμισε αυτός με την οικογένειά του δίπλα, κάνει συνέχεια φασαρία με χτυπήματα στους τοίχους. Ντουπ ντουπ ντουπ πολλές φορές και μού'χει σπάσει τα νεύρα! Εν τω μεταξύ, όταν πήρε το σπίτι και το ανακαίνησε, έκανε χάλια δουλειά και τώρα ακούγονται οι ήχοι πιό πολύ σε σχέση με πριν. Και το χειρότερο είναι οτι το κάνει μέρες που θέλω να ξεκουραστώ, όχι καμια ώρα νορμάλ. Δεν το κάνει ώρες κοινής ησυχίας πάντα, άλλα και πάλι. Όταν κοιμάσαι για να ξεκουραστείς και σε ξυπνάει και δεν μπορείς να ξανακοιμηθείς, γίνεσαι εξω φρενών! Να μην μπορείς να κοιμηθείς στο ίδιο του το σπίτι; Δεν αντέχεται αυτό! Βέβαια, το βασικότερο είναι οτι το μπάχαλο κράτος και εργολάβοι έκαναν την Αθήνα σαν Μπαγκλαντές έτσι οπως την χτίσανε χωρίς σχέδιο, γεμίζοντας την με άφθονες πολυκατοικίες και κολλημένες μεταξύ τους, ο ένας πάνω στον άλλον. Σαν να είσαι σε φυλακή.
    Καλησπέρα και απο μένα!!Σε νιώθω απόλυτα τον χειμώνα ήμουν σε πολυκατοικία όπου στο πίσω μέρος ένας αλλοδαπός, δεν εννοώ τίποτα ρατσιστικό, έβαζε στην διαπασών την τηλεόραση όταν λέμε στην διαπασών δεν παλευόταν να πάς ούτε στην τουαλέτα ούτε στην κουζίνα είχα καταντήσει να βάζω ωτοασπίδες για να κυκλοφορώ ...απελπιστική κατάσταση δεν είμαι υπερβολική ...αυτό που λές και εσύ γυρνούσα σπίτι από την δουλειά ήθελα να χαλαρώσω μέχρι να πάω γυμναστηριο ή οπουδήποτε και έπρεπε στα πίσω δωμάτια να ακούω την μουσική ή την τηλεόραση στην διαπασών...και δεν ήμουν μόνο εγώ γιατί άκουγες που του φώναζαν και από τα άλλα διαμερίσματα να το χαμηλώσει ...ε...το χαμήλωνε λίγο αλλά μετά ξάνα προς την δόξα τραβά...αν αυτό δεν είναι γαιδουριά και σταρχιδισμός ..τότε την είναι;;;;
    Τώρα έχω μετακομίσει στους δικούς μου και όπως είπα έχω την οικογένεια αυτή και τον σκύλο ....βέβαια την τελευταία βδομάδα λείπουν και το σκυλί το ταίζουν κανονικά λείπω και γω πολλές ώρες απο το σπίτι οπότε είμαι πιο χαλαρή..αλλά πάντα υπάρχει ο φόβος...!!!Μήπως είμαι υπερβολική;;;;; μπάααα!!:confused::rolleyes:
    Στην ζωή μου μπαίνει όποιος θέλει, αλλά μένει όποιος ΘΕΛΩ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    η ευερεθιστικοτητα απο τους θορυβους ειναι και ενα συμπτωμα της ψυχωσης αλλα μη ψυχιατρικοποιουμε και τα παντα.

οταν ενας θορυβος ειναι οντως ενοχλητικος, ειναι ενοχλητικος απλως και δεν εχεις απαραιτητα ψυχωση.
    κοίτα για αυτό ανησυχώ και γω μήπως είναι ψύχωση...διότι τους άλλους δεν τους ενοχλεί ...λένε ε.. είναι ενοχλητικός αλλά τι να κάνουμε πρέπει να υπάρχει ζωή ...!!Γι'αυτό λέω μήπως πρέπει να απευθυνθώ σε νευρολόγο;

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Άρα μάλλον δεν είναι ο θόρυβος που σε ενοχλεί αλλά η αδυναμία να διαχειριστείς μία ενοχλητική κατάσταση, να διεκδικήσεις δηλαδή τα δικαιώματά σου.
    χμμμ..σαν αυτό εν μέρει δεν έχεις αδικό αλλά όπως καταλαβαίνεις είμαστε γειτονιά και είναι λίγο δύσκολο...

Senior Member
    κι εμενα με ενοχλει παρα παρα πολυ ο θορυβος οταν πεφτω για υπνο.
    δεν μπορω να αποσπασω την προσοχη μου απο αυτον (ακομη και αμυδρος να ειναι) με αποτελεσμα να εκνευριζομαι και να μου φευγει ο υπνος.

ειχα παρομοιο προβλημα με εσενα. οι ωτοασπιδες βοηθανε. υπαρχουν καλες ωτοασπιδες που πραγματικα σε κανουν να μην ακους τιποτα. προσοχη ομως στην χρηση τους, γιατι εγω μια φορα την πατησα.
    πρωτα δοκιμασε αυτη την λυση και μετα σκεψου τα υπολοιπα. μπορει να σε βολεψουν και επειτα να μην υφιστασται θεμα!
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    δοκιμασε ωτοασπιδες η μιλα με το γιατρο σου

Senior Member
    [QUOTE=Αρης31;561092]δοκιμασε ωτοασπιδες η μιλα με το γιατρο σου[/QUOTE

Άρη σε ευχαριστώ για την απαντηση τώρα που έχω μετακομίσει δεν βάζω ωτοασπίδες, στην Αθήνα όμως μου ήταν απαραίτητοι αλλά δεν μπορώ να κυκλοφορώ συνέχεια με ωτοασπίδες αν αυτό εννοείς!!Επιπλέον δεν με παρακολουθεί κάποιος γιατρός..!Τώρα το ψιλοελέγχω το όλο θέμα αλλά έχω ένα θεματάκι και μάλλον μου έχει προκαλέσει ψύχωση!!Τι εννοώ ...κάποιες φορές είναι σαν να περιμένω κάποιον θόρυβο π.χ. ξέρω τι ώρα ακούγονται τα παιδιά του γείτονα και με πιάνει τρόμος όταν φτάνει η ώρα!Το ξέρω ακούγεται υπερβολικό και ακραίο.. αλλά παιδιά έτσι νιώθω και δεν μπορώ να γίνω λειτουργική ή φοβάμαι να πάω σε έναν χώρο του σπιτιού γιατί ξέρω ότι εκεί θα ακούσω θόρυβο...!!Ή άλλο παράδειγμα θέλω να μετακομίσω στον πάνω όροφο αλλά φοβάμαι ότι θα ακούγονται πιο πολύ και δεν θα συγκρατηθώ και θα βγω και θα τους βρίσω!!Ειλικρινά το ξέρω είμαι υπερβολική κι τώρα που τα διαβάζω τρομάζω με εμένα!!

Senior Member
    Noμίζω χρησιμοποιείς τον όρο ψύχωση με λανθασμένο τρόπο!!Η ψύχωση είναι μια ομάδα παθήσεων του εγκεφάλου με κύριο χαρακτηριστικό την φυγή από την πραγματικότητα και όχι μια απλή εμμονή όπως πιστεύεις εσύ στην δική σου περίπτωση.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Noμίζω χρησιμοποιείς τον όρο ψύχωση με λανθασμένο τρόπο!!Η ψύχωση είναι μια ομάδα παθήσεων του εγκεφάλου με κύριο χαρακτηριστικό την φυγή από την πραγματικότητα και όχι μια απλή εμμονή όπως πιστεύεις εσύ στην δική σου περίπτωση.
    serios σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση και συγγνώμη αν χρησιμοποίησα λάθος όρο!!και εμμονή να είναι μου φαίνεται ότι είναι δύσκολο όλο αυτό!!παλιά μπορούσα μεσα στους θορύβους και γενικά στον κόσμο τώρα νιώθω ότι δεν μπορώ να το ελέγξω και νιώθω έντονα εκνευρισμό..!!

Senior Member
    [QUOTE=vasso82;561100]
    Quote Originally Posted by Αρης31 View Post
    δοκιμασε ωτοασπιδες η μιλα με το γιατρο σου[/QUOTE

Άρη σε ευχαριστώ για την απαντηση τώρα που έχω μετακομίσει δεν βάζω ωτοασπίδες, στην Αθήνα όμως μου ήταν απαραίτητοι αλλά δεν μπορώ να κυκλοφορώ συνέχεια με ωτοασπίδες αν αυτό εννοείς!!Επιπλέον δεν με παρακολουθεί κάποιος γιατρός..!Τώρα το ψιλοελέγχω το όλο θέμα αλλά έχω ένα θεματάκι και μάλλον μου έχει προκαλέσει ψύχωση!!Τι εννοώ ...κάποιες φορές είναι σαν να περιμένω κάποιον θόρυβο π.χ. ξέρω τι ώρα ακούγονται τα παιδιά του γείτονα και με πιάνει τρόμος όταν φτάνει η ώρα!Το ξέρω ακούγεται υπερβολικό και ακραίο.. αλλά παιδιά έτσι νιώθω και δεν μπορώ να γίνω λειτουργική ή φοβάμαι να πάω σε έναν χώρο του σπιτιού γιατί ξέρω ότι εκεί θα ακούσω θόρυβο...!!Ή άλλο παράδειγμα θέλω να μετακομίσω στον πάνω όροφο αλλά φοβάμαι ότι θα ακούγονται πιο πολύ και δεν θα συγκρατηθώ και θα βγω και θα τους βρίσω!!Ειλικρινά το ξέρω είμαι υπερβολική κι τώρα που τα διαβάζω τρομάζω με εμένα!!
    Χαλάρωσε vaso. Αυτό που περιγράφεις ονομάζεται "υπερσυγκέντρωση" στα ενοχλητικά ερεθίσματα που υπάρχουν ή που είναι πιθανό να υπάρξουν.

Senior Member
    Αχ κοπέλα μου επιτελους ενα άτομο που παθαίνει τα ιδια με μένα!!! Ειναι εμμονη αυτό που έχεις....δλδ συγκεντρώνεσαι στους ήχους με αποτελεσμα να σε ενοχλούν....αυτο έγινε λόγω του ότι κάποια μέρα σε ενόχλησε ένας ήχος και φοβήθηκες μην επαναληφθεί οποτε δημιουργήθηκε ένας φαύλος κύκλος.....το έχω πάθει εγώ με διάφορους ήχους είτε πρωί είτε βράδυ....αν εχω το μυαλό μου εκει τοτε επικεντρώνομαι τόσο πολύ που ειναι λες και μου διαπερνάει το τύμπανο.....εχω και κάποιες ενοχλήσεις στα αυτιά και βουλωνουν οποτε πρέπει να το αποβάλλω αλλιώς θα έχω μεγάλο θέμα.....το αστείο ειναι ότι νοίκιασα τώρα ενα σπίτι και γίνεται ο χαμός!!!! Ειναι ισόγειο οποτε ακούω και τα αμάξια που περνούν και ειναι ανηφορααααα και το κουδούνι της εισόδου, την πόρτα που κλείνει με δύναμη και το ασανσέρ........ασεεεε.....πρεπε� � να εξοικειωθείς στους ήχους για να το ξεπεράσεις και να μην δίνεις σημασία.......

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast