Results 1 to 15 of 26
Thread: Απαγορεύεται Η Χαρά
-
27-10-2015, 17:16 #1
Απαγορεύεται Η Χαρά
Συγνώμη που σας έχω ζαλίσει και όλο ανοίγω καινούρια θέματα... αλλά δεν είμαι και πολύ καλά... ενώ θα έπρεπε να πετάω...
Την Δευτέρα έδωσα εξετάσεις για δίπλωμα ταξί, για δεύτερη φορά, και πέρασα... επιτέλους το πήρα. Ταξί έχει ο πατέρας μου, ενώ στην αρχή ήταν αντίθετος με το να δουλέψω ταξί, τελικά κατάλαβε πως δεν έχω και πολλές εναλλακτικές για εργασία και έτσι δέχτηκε... Επειδή το ταξί είναι του πατέρα μου θα έχω μόνο την πρωινή βάρδια η οποία είναι καλύτερη και σε λεφτά, εκτός του ΣΚ και φυσικά δεν έχει τους κινδύνους που έχει η βραδινή... κι αυτό με χρήματα σαν να δούλευα εναλλάξ...
Και εχθές την έκανα ξανά ρε γαμώτο... ήπια πάλι... μετά από τόσο καιρό... και με ηπατίτιδα αυτή την φορα... Προφανώς δεν άντεξα την χαρά μου ή δεν άντεξα τα όνειρα πως επιτέλους θα αυτονομηθώ... ή ίσως δεν άντεξα την ευθύνη της αυτονόμησης και την κόντρα που θα φέρει με την μητέρα μου, μιας και θα απαιτήσω κάποια πράγματα για το καινούριο μου σπιτικό τα οποία υπήρχαν στο παλιό αλλά η μάνα μου ή χάρισε ή πέταξε...
Τώρα με έχει πιάσει και ένα άγχος πως δεν θα προλάβω να ζήσω τίποτα από την "καινούρια μου ζωή" πως θα με προλάβει το συκώτι και θα πεθάνω... Εξετάσεις που έδειξαν πως έχω ηπατίτιδα έχω κάνει πάνω από μήνα... έκανα την μαλακία και ζήτησα από την μάνα μου να κλείσει ραντεβού με ηπατολόγο από το τηλέφωνο της δουλειάς της γιατί δεν είχα κάρτα... Ραντεβού μου έκλεισε μετά από ένα μήνα... και πήγα χωρίς χρήματα στο νοσοκομείο και όπως πήγα έφυγα... Έχω ξανά ραντεβου την Παρασκευή... σε τρεις μέρες...
Φοβάμαι τόσο πολύ... φοβάμαι πως αυτός ο μήνας που πέρασε έκανε πολύ κακό... Είναι και πως η μάνα μου δεν αγχώνεται για το θέμα και ως αγχωτικό άτομο "νιώθω την υποχρέωση" να αγχωθώ εγώ... δεν ξέρω... φοβάμαι τόσο πολύ... πάνω που άρχισα να νιώθω καλά να ελπίζω ξανά και να ονειρευτώ... κράτησε τόσο λίγο... και σαμποτάρισα τον εαυτό μου ώστε να τον ξανα ρίξω σε θλίψη...
"Γιατι δεν επιτρέπει στον εαυτό της να χαρεί?" είχε ρωτήσει η μητέρα μου έναν ψυχίατρο που πήγαινε με την τότε κολλητή της πριν αρκετά χρόνια... Αυτό ακριβώς νομίζω πως κάνω κι εγώ... Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να χαρεί...
Νιώθω τόσο χάλια ρε γαμώτο... τύψεις και φόβο... Ενοχές γιατί ήπια εχθές και σήμερα και γιατί άφησα την ευθύνη του ραντεβού στην μάνα μου με αποτέλεσμα να χαθεί΄ένας μήνας... Γιατί μου φέρομαι έτσι? Γιατί? Δεν με αντέχω άλλλοΝα πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.
- 27-10-2015, 17:44 #2
Χαιρετε, το οτι το αγχος σε οδηγησε να κανεις μια λαθος κινηση δε σημαινει οτι θα την ξανα κανεις απαραιτητα.
Εχεις αποφασισει να τραβηξεις μπροστα ? Εχεις ψυχοθεραπευτικη υποστηριξη?"Make sure your worst enemy isn't you"
27-10-2015, 18:05 #3
Προφανώς και δεν σημαίνει πως θα την κάνω ξανά, άλλωστε αυτά τα τρία χρόνια που μένω στην μητέρα μου έχω κάνει αρκετές υποτροπές, ευτυχώς όμως δεν είχαν διάρκεια... ίσως η μεγαλύτερη να κράτησε μήνα... αν και με αγχώνει λίγο το γεγονός πως από Παρασκευή θα έχω δουλειά άρα και χρήματα... και επέλεξα να κάνω αυτή την κίνηση λίγες μέρες πριν από αυτό... εκτός αυτού έχω και την ηπατίτιδα τώρα... Μου φέρομαι πολυ άσχημα δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια...
Ψυχοθεραπεία δεν κάνω τώρα... έχω πάει σε κάποιους δημόσιους θεραπευτές κατά καιρούς αλλά δεν έχω καταφέρει να κάνω θεραπεία.. το μεγαλύτερο διάστημα που έχω κάτσει με την ίδια θεραπεύτρια είναι περίπου ένα δίμηνο... Το ότι το δημόσιο κατά κανόνα είναι χειρότερο από τον ιδιωτικό τομέα είναι γεγονός... αλλά έχω κι εγώ ένα κομπλεξιλίκη με οτιδήποτε είναι δωρεάν... και πάω συνήθως προκατειλημμένη αρνητικά... και αυτό βέβαια έχει σχέση με το πως έχω μεγαλώσει...
Είναι όμως και η ψυχοθεραπεία στα σχέδια-όνειρα που κάνω αφού πιάσω δουλειά και βάλω της ζωή μου σε μια σειρά..Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.
27-10-2015, 18:08 #4
Θα ήθελα να σου γράψω πολλά, μα φοβούμαι πως θα κάτσω να ελέγχω 1 ώρα αυτό που σου έγραψα.
Θα αρκεστώ στο να σου γράψω πως δεν είναι παράλογος ο φόβος σου. Σωστά; Ξεχνάς πως είναι μια νέα αρχή και ό,τι έχει να κάνει με το άγνωστο δεν είναι λογικό να το φοβόμαστε;Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
27-10-2015, 18:33 #5
Γατε πολύ θα με ενδιέφερε να μου γράψεις αυτά που σκέφτεσαι... μπορεί να με βοηθήσουν σε κάτι.. μπορεί να βοηθήσουν κι εσένα... αν βρεις χρόνο και διάθεση...
Ο φόβος μου δεν είναι για την νέα αρχή... ο φόβος μου είναι πως θα πεθάνω και δεν θα προλάβω να κάνω την νέα αρχή... Δεν είναι τελείως αβάσιμος μιας και έχω ηπατίτιδα όπως είπα... για την οποία τόσο καιρό δεν έχω κάνει τίποτα.. εκτός αυτού σήμερα και χθες επιβάρυνα και το συκώτι μου με την βλακεία που έκανα... Ώρες ώρες με πιάνει τέτοια απογοήτευση πως δεν θα προλάβω καν την Παρασκευή που έχω ραντεβού με τον γιατρό..
Πως θα με τιμωρηθώ για το ότι αμέλησα να κλείσω ραντεβού... για το ότι φόρτωσα την ευθύνη στην μάνα μου και με καθυστέρησε ένα μήνα από την θεραπεία... πως θα πεθάνω φοβάμαι πριν προλάβω να κάνω κάτι για μένα...Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.
27-10-2015, 19:36 #6
Καλησπερα Καθρεπτη..
Σε καταλαβαινω απολυτα μιας και βιωνω μια παρομοια κατασταση οσον αφορα την θετικη αλλαγη. Μπορει σε καποιους να ακουγεται γελοιο , αλλα για εμας που εχουμε συνηθισει σε μια κατηφορα γενικοτερα , μια θετικη αλλαγη μας τρομαζει , υποσυνειδητα αλλα και συνειδητα πολλες φορες κοντραρουμε και μπλοκαρουμε τον ιδιο μας τον εαυτο να μην δεχτει το "φως" ειτε γιατι θεωρουμε οτι δεν το αξιζουμε , ειτε γιατι δεν μας ειναι γνωριμο αυτο το εδαφος. Η συνηθεια του πατου βλεπεις..
Δεν θα πεθανεις οχι , το οτι ηπιες δεν ειναι το τελος του κοσμου . Μην αυτομαστιγωνεσαι η καθε μεταβαση ειναι δυσκολη , ειτε θετικη ,ειτε αρνητικη (στο δευτερο εχουμε κανει διατριβη και δεν μας ενοχλει) . Το συκωτι να ξερεις εχει την δυνατοτητα να ξαναγεννηθει γι'αυτο δωσε λιγο προσοχη , σφιξε τα δοντια ωστε να μην ξανακυλησεις .
27-10-2015, 19:53 #7
αυτη τη φορα θα διαφωνήσω μαζι σου και με την cc μου. ειναι μαθηματικως βεβαιο οτι εχεις χάσει τον ελεγχο και ξανακύλησες στην εξαρτηση σου... το πρωτο βημα είναι η αναγνωρηση... το αυτομαστίγωμα δεν θα σε βοηθησει...η αλήθεια όμως με ψυχραιμία και σοβαρότητα απέναντι στο πρόβλημα σου θα σε κάνει να βρεις τον δρόμο σου.
συγχαρητηρια για το δίπλωμα καλές δουλειες!!!!!
27-10-2015, 20:15 #8
εμενα παντωσ μου κανει εντυπωση το επιπεδο σου και απορω πωσ δεν εχεισ κανει ψυχοθεραπεια για χρονια
δλδ εγω περιμενα οτι θα χεσ κανει για χρονια και εισαι ετσι τεσπα εγω θελω απλα να σου πω
οτι η δουλεια που διαλεξεσ ειναι δυσκολη και πρεπει να προσεχεισ δεκα φορεσ μην γινει καμια μαλακιαΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-10-2015, 20:16 #9
Αυτό ακριβώς μνημόνιο νιώθω πως δεν μου αξίζει... και έτσι πάω να με σαμποτάρω... με το συκώτι μου ρε γαμώτο έχω αγχωθεί πάρα πολυ... τόσο πολύ που ελπίζω να ζω μέχρι την Παρασκευή που θα πάω στον γιατρό.. Το ξέρω πως μπορεί να είμαι υπερβολική αλλά έτσι ακριβώς νιώθω...
Το γελοίο είναι πως το είπα στην μάνα μου και μου είπε πως αυτοί οι πόνοι είναι νευρωτικοί από το άγχος μου... λογικά έχει δίκιο γιατί όλες τις φορές έτσι ήταν... το θέμα είναι πως μία φορά θα είναι κανονικοί και όχι από το άγχος... Το ότι έχω αρχίσει να ελπίζω σε κάτι πάλι πιστεύω πως κάνει τις φοβίες μου πιο δυνατές και η απουσία κατάθλιψης επίσης...
Ρεα δίκιο έχεις προφανώς και κύλησα... το θέμα είναι να μην κατρακυλήσω κι όλας... Το μεγαλύτερο διάστημα που έχω μείνει καθαρή είναι 7 χρονια περίπου... δυστυχώς από τότε που έχασα δουλειά και σπίτι και υποτροπίασα δεν νομίζω να έχω κάνει πάνω από 6μηνο καθαρή... αυτό σημαίνει πως παρόλο που δεν πίνω δεν αφήνω και τον εαυτό μου να πάρει μπροστά...
Τώρα που πιάνω δουλειά και είναι σημαντική αλλαγή στην ζωή μου ξέρω πως ή θα με κάνει να πέσω με τα μούτρα στην χρήση ή θα ξανα κόψω για τα καλά και θα αρχίσω να χτίζω ξανά την ζωή μου... Και μόνο που φοβάμαι το βρίσκω θετικό και το ότι το μοιράζομαι έστω κι εδώ... το φόρουμ με έχει βοηθήσει να μην κατατρακυλήσω στο πιώμα... ή τουλάχιστον ήταν η αφορμή που χρειαζόμουνα..
Μνημόνιο χαίρομαι που είσαι στο "φως" κι εσύ και κατάφερες να βελτιώσεις την ζωή σου... το ότι το καταφέρνουμε και δεν τυχαίνει από μόνο του δείχνει πως το αξίζουμε... αλλά τόσο χαζές μερικές φορές όντως αυτομαστιγωνόμαστε... Καλή αρχή σε ότι ξεκίνησες και γράφε ακόμα στα 35 είσαιΝα πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.
27-10-2015, 20:22 #10
Ας πουμε οτι ειμαι πιο ηρεμη , οτι εχω καποιους στοχους τους οποιους δεν ξερω αν τους πετυχω και λογω κακης εποχης , αλλα και για τους λογους που νιωθεις και εσυ οτι "χανεσαι" . Ειπαμε η μιρλα ειναι κομματι μας δεν μπορουμε να την αποχωριστουμε τοσο ευκολα , ειναι τροπος ζωης :P
Θα δουμε .. οτι βρεξει ας κατεβασει , εμεις οσο μπορουμε θα προσπαθουμε. Ε τωρα αν στην μεταβαση γλυστρισουμε και κανα δυο φορες , θα ξανασηκωθουμε. Μαθημενοι ειμαστε
27-10-2015, 20:25 #11
27-10-2015, 21:07 #12
Να πω, πως βρισκεσαι αντιμετωπη με μεγαλες αλλαγες και αποφασεις, συν αναμνησεις, συν αυτο το ιδιαιτερο στηριγμα-παγιδα π.χ αλκοολ. Οταν εχουμε εθιστει στη θλιψη ειναι τρομακτικη η χαρά σχεδον απαγορευτικη οπως εγραψες. Καλη αρχη με τη δουλεια. Καλη αρχη σε ολα. Αν μπορεσεις δωσε την ευκαιρια στον εαυτο σου να κρατησει μια ψυχοθεραπευτικη συναντηση, ισως να χρειαζεσαι αυτο περισσοτερο σε σχεση με το αλλο που επιτασσει εκεινος ο εαυτος που μας ονοματιζει ΜΗΔΕΝ και πινουμε. Εισαι πολυ δυνατη. Οι υποτροπες δεν σημαινουν οτι η μαχη τελειωσε αλλά στην προκειμενη αν το αλκοολ πραγματι επιβαρυνει σημαντικα την υγεια σου θελει οριστικο τελος. Δεν αρκουν τα λογια για να το θεσω οπως το νιωθω και το εννοω. Οταν υπαρχει η αναγκη για αυτο καταστροφισμο μπορει να αποτιναξεις πχ το τσιγαρο και να το αντικαταστησεις με λιπαρο φαγητο... ειναι πολυ συνθετο. Επειδη κατεφευγα στο αλκοολ οποτε ενιωθα αδεια μιση κατεστραμμενη παιρνω το θαρρος να σου μιλησω κατ αυτο τον τροπο. Βαθιες ανασες, και κατι τελευταιο ... ισως η συγκεκριμενη δουλεια λογω της συχνης επαφης με ανθρωπους και την υπαρξη διαλογων να σου κανει και πολυ καλο.
"Make sure your worst enemy isn't you"
27-10-2015, 22:37 #13
Μνημόνιο όπως το βλέπω εγώ σημασία έχει κυρίως να έχουμε στόχους για να κινούμαστε και να μην βουλιάζουμε στην απραξία και ότι καταφέρουμε μετά καλό είναι... Για να είσαι πιο ήρεμη σίγουρα κάτι κατάφερες να αλλάξεις από αυτά που σε άγχωναν... εγώ πάντως δεν ξέρω πως σηκώθηκα από την κατάθλιψη... λίγο ο ήλιος του καλοκαιριού, λίγο που άφησα τον μπαμπά μου να με τραβήξει όταν δέχτηκα την πρόσκληση του στο νησί... Σίγουρα θα ξανασηκωθούμε.. και οι γλίστρες στο πρόγραμμα είναι... (Προσπάθησα πολύ να βγάλω θετική σκέψη.)
Έλις και Ρεα ψυχοθεραπεία έχω κάνει σε ιδιώτη πριν περίπου δεν θυμάμαι... πριν πάρα πολύ καιρό για κάτι περισσότερο από χρόνο. Μετά έχω επισκεφτεί αρκετές φορές ψυχοθεραπευτές δημοσίου, αλλά συνήθως στο πρώτο ή δεύτερο ραντεβού σταματούσα... στην γνωριμία δηλαδή... Μόνο με μία έκατσα λίγο παραπάνω 6-7φορές πήγα αλλά δεν νομίζω αυτό που κάναμε εκεί να ήταν ακριβώς ψυχοθεραπεία... βέβαια δεν έδωσα κι εγώ τον χρόνο που χρειάζεται.. Επίσης έχω πάει ένα 6μηνο σε κέντρο απεξάρτησης που έχει αρκετή ψυχοθεραπεία κι εκεί εκτός απο εργασιοθεραπεία...
Πάντως βλέπω την μάνα μου που κάνει ψυχοθεραπεία πέντε χρόνια μπορεί και ακόμα κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της... και δεν είναι η μονη, είναι ομως η πιο κοντινή γι αυτό την αναφέρω..
Ένα πράγμα που έχω και με έχει βοηθήσει πολύ στην ψυχοθεραπεία είναι το ότι μου είναι πολύ εύκολο να αναλάβω ευθύνες, ακόμα κι αυτές που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται δικές μου... Οι περισσότεροι προσπαθούν να μάθουν να δέχονται τις ευθύνες τους... εγώ έπρεπε να μάθω να τις μειώνω ώστε να έρθουν στα μέτρα μου κάτι που νομίζω πως είναι πιο εύκολο... Επίσης έχω μάθει να ακούω... πράγμα πολύ βασικό για να μάθεις και τον εαυτό σου αλλά και τους άλλους...
Περίεργη δεν μιλάω για αλκοολ αλλά για ηρωίνη. Αν έχεις υπάρξει αλκοολική μπορείς να καταλάβεις την φάση μιας και είναι σχεδόν ίδια... Αν που και που κατέφευγες στο αλκοόλ έχεις απλά μια ιδέα.. Αν και το αλκοόλ το θεωρώ μεγαλύτερη παγίδα και στο να πέσεις και στο να φύγεις κυρίως λόγο του ότι είναι αποδεκτό και παντού...
Αυτό που λες πως αντικαθιστάς την μία "κακιά συνήθεια" με άλλη μπορεί να συμβεί.. αλλά το ιδανικό είναι να μπορέσεις να την αντικαταστήσεις με μία μη "κακή" συνήθεια.. το θέμα όμως είναι πως οι πρώην εξαρτημένη συνήθως "εθίζονται" και στην καινούρια συνήθεια που μπορεί να είναι αθλητισμός, υπολογιστές ή οτι να ναι... πέφτουν με τα μούτρα συνήθως όμως...Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.
28-10-2015, 00:00 #14
Συγνωμη δεν γνωριζα οτι αναφερεσαι στην ηρωινη.
Με αποκαλω αλκοολικη με εξαρσεις και υφεσεις γιατι εχω πιασει τον εαυτο μου να νιωθω μονο με αυτο "καλα", δεν ξερω αν κατατασομαι 100% αλλά τι σημασια εχει, απο τη στιγμη που επιασα τον εαυτο μου να λεει -τι χαλια ειναι αυτα ρε ???-----
Απο αυτα που διαβασα εχεις κανει βηματα αλλά καποια εμειναν στη μεση. Πιστευεις πως η αιτια ειναι οτι θελεις να προσφερεις τα παντα για να ειναι ολοι καλα και ο εαυτος σου ντεμι καλα ?
Υπερ απλουστευμενη η ερωτηση μου αλλά εφοσον κατορθωσες για ενα χρονικο διαστημα χωρις, τοτε, γιατι να μην γινει και τωρα ?
Θα μου πεις, δεν ειναι το ιδιο, αλλαζουμε εμεις, τα ερεθισματα,οι αντοχες.
Εφοσον μπηκες σε κεντρο απεξαρτησης, χορηγειται κατοπιν απο καποιον ιατρο καποιο αγχολυτικο για το νευρικο συστημα ? Θελω να πω πως ακομα και αν μεινεις καθαρη απο μια ουσια οταν ο νους δεν προσαρμοται στις εκαστοτε συνθηκες ξανα σκαει στον ιδιο τοιχο.
Αυτος ο τοιχος θελει γκρεμισμα.
Πριν ξεκινησεις χρηση, ειχες επαφη με ψυχιατρο ή ψυχοθεραπευτη ?
Αν δεν θες να απαντησεις, αποδεκτο."Make sure your worst enemy isn't you"
28-10-2015, 20:10 #15
ω γαμωτο!μκ γω για ξιδια ειχα καταλάβει!!!.... ρε καρδια μου δεν ειναι το ιδιο ... πρέπει να πας σε κεντρο αποτοξινωσης... μην προσπαθεις αλλο μονη σου ... σε ΙΚΕΤΕΥΩ μην πετας την ζωη σου σε αυτους τους διαβόλους!!!!!!