Aνεξαρτησία - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: Ζείτε ανεξάρτητα;;

Voters
13. You may not vote on this poll
  • Ζω ανεξάρτητα

5 38.46%
  • Ζω με κάποιο συγγενικό πρόσωπο

8 61.54%
Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 101
    Senior Member
    Quote Originally Posted by katerinaki View Post
    Συμφωνώ απόλυτα!κ συνεχιζω Γιογκα προσοχής ,εγώ κ ο εαυτός Διάκριση σώματος κ νου!Συνειδητοποιηση της ανθρώπινης μηχανής!Aπραξια -ηρεμία του νου-Zωη ειναι μόνο το παρον
    κατερινακι τι εννοεις γιογκα προσοχης?
    Wenn du träumen kannst,kannst du tun!

Senior Member
    εγω θελω να μου εξηγησετε τι ειναι η φυσικη καλλιεργεια
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    χωρις λιπασματα και χωρις χημικα σιγουρα φυτοφαρμακα φανταζομαι φυτικα πως κανει?και συγκαλιεργιες πχ καθε 3 ντοματιες βαζεις μια μπαμια για τις ψυρες.

Senior Member
    να ρωτησω κατι οι αθηναιοι πηγατε στην πορεια των αμεα σημερα?

Senior Member
    αυτα με τισ συγκαλιεργειεσ ειναι θεωρητικεσ παπαριεσ του κωλου τα καναμε στι ελιεσ
    και πειραμε τα τρια μασ για τισ ελειεσ βαζαμε αλλεσ ποικιλιεσ αναμεσα ωστε να εχουμε
    περισοτερο καρπο σε πληροφορω τζιφοσ μεγαλοπρεπεστατο τζιφοσ αν δεν ραντισεισ και δε λιπανεισ ελια δεν τρωσ τελοσ τα χουμε δοκιμασει ολα

Senior Member
    ταβιολογικα φαρμακα σασ πληροφορω οτι ειναι μια χαρα και μερικα ειναι και καλυτερα δεδομενου οτι ειναι βιολογικα

Senior Member
    δεν ξερω φιλε μου καποιοι τα κανουνε ξερω ερασιτεχνες μιλαμε παντα οχι για παραπανω σοδεια αλλα για εντομα.εγω στα καλοκαιρινα μου ραντισα με χημικα 2 φορες για περονοσπορο μια στην αρχη και μια στην μεση.τα φθινοπωρινα τα ραντισα με φυτικο φαρμακο το πρωι ραντιζα το απογευμα ετρωγα.του χρονου και τα καλοκαιρινα με φυτικα θα τα κανω και θα βαλω φυτικο λιπασμα γιατι φετος ειχα προβλημα με τις πιπεριες στο μεγεθος και 10 λαχανα περιπου.

Senior Member
    σημερα εβαλα αγρια μουρα με εφερε μια πατριωτισσα μου απο ρωσσια.

Senior Member
    ειμαι πολυ περιεργοσ να μαθω τι κανεισ με τα γεωργικεσ σου ενασχολησεισ

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    εγω θελω να μου εξηγησετε τι ειναι η φυσικη καλλιεργεια
    Γεια σου elis, να σου πω όσα έχω καταλάβει και εγώ μέχρι τώρα,

Η φυσική είναι αλλιώτικη από τη συμβατική, αλλά και τη βιολογική καλλιέργεια
    σεβασμός της φύσης, παρατήρησης και κατανόησής της έτσι ώστε να σου δίνει καλύτερα και ποιοτικότερα, υγιεινά φρούτα και λαχανικά, με τα λιγότερα δυνατά κόστη και λιγότερη, περιττή εργασία σε ένα χωράφι.
    αποφυγή έντονου οργώματος που φέρνει περισσότερους σπόρους και ανάπτυξη αγριόχορτων στην επιφάνεια, αποφυγή ξεριζώματος ριζών δέντρων και χόρτων (απλά τα κόβεις σύριζα).
    όχι έντονα, βαθιά κλαδέματα που κάνουν τα δέντρα επιρρεπή σε αρρώστειες, τα αφήνουμε στο φυσικό τους σχήμα πιο πολύ.
    συνεχή καλλιέργεια, και ποικιλία σε αυτή, δηλαδή αποφυγή μονοκαλλιέργειας
    όχι αγρανάπαυση
    χρησιμοποίηση οργανικής ουσίας, όπως άχυρα, ότι περισσεύει από τα λαχανικά που συγκομίσαμε κλπ
    εναλλαγή καλλιέργειας πχ σε ένα μέρος δεν φυτεύω κάθε χρόνο ντομάτα, φροντίζω να βάζω κάτι άλλο την επόμενη φορά.
    Είναι και άλλα διάφορα, αυτά μου 'ρθαν τώρα. Γενικά όλα αυτά έχουν να κάνουν με το πως θα έχεις πιο γόνιμο έδαφος και λιγότερη ανάγκη για λιπάσματα, φάρμακα, ορμόνες κλπ. Για τις ασθένειες φαντάζομαι ως ένα βαθμό ακολουθεί κανείς και φυσικές λύσεις, βιολογικά.
    Elis πες τα θεωρητικούρες αν θες, κράξε τα, εσύ έχεις εμπειρία, αλλά εγώ στέλνω και λινκ για να ρίξεις μια ματιά, ερασιτέχνης είμαι όπως είπα και μαθαίνω, δεν γνωριζω πολλά, απλά με ενδιαφέρει το θέμα, νομίζω ότι έχει ουσία και ίσως δίνει κάποιες λύσεις.

http://www.perka.org/tags/%CF%86%CF%...B5%CE%B9%CE%B1

https://www.youtube.com/watch?v=eXDu...WYp4jQ&index=8

https://www.youtube.com/watch?v=pW3e...WYp4jQ&index=1

@Serios sorry για το οφ-τοπικ στο θέμα σου, αλλά ίσως μπορούμε να το κατατάξουμε ως σχετικό, μια κάποια ανεξαρτησία στην παραγωγή τροφής!

Senior Member
    καλα ειναι ολα αυτα ρε παιδια και μπορουμε να τα συζηταμε για ωρεσ αλλα εχουν εν βασικο μειονεκτημα
    δεν εχουν αποδοση πρωτον και δευτερον δεν μπορει να πουλασ ντοματεσ τον ενα χρονο και πιπερια τον αλλο εγω μαζι σασ ειμαι
    να βρουμε πιο ειναι το πιο καλο αλλα πρεπει να βγουμε και στην αγορα δεν ειναι μονο να τα παραγεισ πρεπει και να τα πουλησεισ
    και θεσ ποσοτητεσ και θεσ εμφανιση και θεσ πολλα σιγουρα οταν εισαι ερασιτεχνησ σε ενδιαφερει μονο η παραγωγη αλλα εγω πιστευω δεν ειναι τοσο απλο με συμφερει και μενα να μην κλαδευω πολυ αλλα θελω καρπο κι ολα ειναι αλληλενδετα δεν ειναι απλα εγω νομιζω ειναι πυρινικη φυσικη

Senior Member
    με συμφερει και μενα να μην οργωνω και να κοβω χορτα ειναι πιο ευκολο σα δουλεια αλλα δεν ειναι καλο για το δεντρο

Banned
    καλα ειναι ολα αυτα ρε παιδια και μπορουμε να τα συζηταμε για ωρεσ αλλα εχουν εν βασικο μειονεκτημα
    δεν εχουν αποδοση πρωτον και δευτερον δεν μπορει να πουλασ ντοματεσ τον ενα χρονο και πιπερια τον αλλο εγω μαζι σασ ειμαι
    να βρουμε πιο ειναι το πιο καλο αλλα πρεπει να βγουμε και στην αγορα δεν ειναι μονο να τα παραγεισ πρεπει και να τα πουλησεισ
    και θεσ ποσοτητεσ και θεσ εμφανιση και θεσ πολλα σιγουρα οταν εισαι ερασιτεχνησ σε ενδιαφερει μονο η παραγωγη αλλα εγω πιστευω δεν ειναι τοσο απλο με συμφερει και μενα να μην κλαδευω πολυ αλλα θελω καρπο κι ολα ειναι αλληλενδετα δεν ειναι απλα εγω νομιζω ειναι πυρινικη φυσικη
    Σίγουρα δεν είναι απλό το θέμα, είναι αρκετά καινοτόμο, για την απόδοση ίσως χρειάζεται περισσότερο βάθος χρόνου κιόλας, αλλά ίσως να αξίζει την προσπάθεια. Ε ναι είναι λίγο πυρηνική φυσική, χα χα. Πάντως για την εναλλαγή μπορεί κανείς να έχει κάποια σημεία που να βάζει πότε το ένα πότε το άλλο, από όλα τα είδη (αλλά σε άλλα σημεία δηλαδή) και να καλλιεργεί συνέχεια κάτι για να κρατά το έδαφος γόνιμο, να μη χρειάζεται πολύ λίπασμα.

Banned
    με συμφερει και μενα να μην οργωνω και να κοβω χορτα ειναι πιο ευκολο σα δουλεια αλλα δεν ειναι καλο για το δεντρο
    Η φυσική καλλιέργεια είναι κατά του οργώματος και μου έχει κάνει εντύπωση αυτό, σου λέει δες πως είναι μέσα σε ένα δάσος τα πράγματα που λειτουργούν από μόνα τους κάπως. Δηλαδή να αφήνουμε πιο πολύ τη φύση να ενεργεί.

Senior Member
    δεν εχουν αποδοση αυτα μασ συμφερει ολουσ να τα χουμε παρατημενα και να βγαζουν καρπουσ σε πληροφορω αυτο δε γινεται με καμια παναγια και μπορω να στο αποδειξω αρκει να πασ σε ενα χωριο και να δεισ ενα χωραφι παρατημενο θα καταλαβεισ κατευθειαν οτι αυτα ειναι θεωρητικα και μονο

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast