ειναι οι θρησκοι ψυχικα ασθενεις? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 54
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Soulfly View Post
    γιατι οι αθεοι δεν κατηγουρουν μηπως τους θρησκους? εμενα παλι μου ξες τι μου τη δινει? πως οι αθεοι πιστευουν πως ειναι πιο εξυπνοι κ πιο απελευθερωμενοι απο καποιον που πιστευει σε μια ανωτερη υπαρξη
    Και γιατι να μην κατηγορουν τους θρησκους? Ειδες τι προκαλουν οι θρησκειες! Οι συνειδητοποιημενοι αθεοι ειναι σιγουρα πιο εξυπνοι απο τους πιστους και αν θες μπορω να στο αναλυσω, τωρα κατι αθεοι που απλα λενε οτι δεν υπαρχει θεος και η θρησκεια υπηρετει συμφεροντα και μοστραρουν τον αθεισμο τους παντου για να νιωσουν εξυπνοι τους κραζω κι εγω.

Senior Member
    Ο καθεις ειναι ελευθερος ναχει την αποψη του . Ειναι λαθος να προσπαθεις να πεισεις καποιον για τοσο προσωπικες αντιληψεις .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    ...Ολες οι θρησκειες εχουν το κοινο οτι πιστευουν σε μια ανωτερη δυναμη...
    Ολες οι θρησκειες εχουν το κοινο οτι πιστευουν σε μια ανωτερη δυναμη την οποία δοξάζουν. Αυτή είναι και η σημαντική διαφορά διότι κι ένας επιστήμονας μπορεί να πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ή κάποιας δύναμης στο σύμπαν και να προσπαθεί να αποδείξει αυτή την υπόθεση αυτό όμως δεν τον καθιστά "πιστό".

Senior Member
    Ο καθεις ειναι ελευθερος ναχει την αποψη του . Ειναι λαθος να προσπαθεις να πεισεις καποιον για τοσο προσωπικες αντιληψεις .
    Δεν προσπαθω να πεισω, αλλα δεν θα ανεχτω να με κατηγορησουν και γι αυτην την αποψη.

Senior Member
    Τώρα όσον αφορά την σχέση ψύχωσης-θρησκευτικής πίστης, και έχοντας ως δεδομένο ότι η ψύχωση ουσιαστικά λειτουργεί ως μηχανισμός προστασίας απέναντι σε μία πραγματικότητα την οποία το άτομο δεν αντέχει, ίσως να μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι η θρησκευτική πίστη ως ένα βαθμό προστατεύει το άτομο από το να πάθει ψύχωση. Η ουσιαστική διαφορά είναι στο ότι ο ψυχωτικός κατασκευάζει μόνος του τον πλασματικό κόσμο στον οποίο θα ζει ενώ ο πιστός αποδέχεται μία ήδη υπάρχουσα κατασκευή την οποία όμως έχουν αποδεχτεί πολλοί άλλοι πριν από αυτόν. Και οι δύο θα ανακουφίσουν το υπαρξιακό τους άγχος, όμως, ενώ ο ψυχωτικός είναι απομονωμένος στον δικό του κόσμο, ο πιστός απολαμβάνει την κοινωνικότητα και την αποδοχή που του προσφέρει το θρησκευτικό πλαίσιο συλλογικής ψύχωσης.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anakin View Post
    Και γιατι να μην κατηγορουν τους θρησκους? Ειδες τι προκαλουν οι θρησκειες! Οι συνειδητοποιημενοι αθεοι ειναι σιγουρα πιο εξυπνοι απο τους πιστους και αν θες μπορω να στο αναλυσω, τωρα κατι αθεοι που απλα λενε οτι δεν υπαρχει θεος και η θρησκεια υπηρετει συμφεροντα και μοστραρουν τον αθεισμο τους παντου για να νιωσουν εξυπνοι τους κραζω κι εγω.
    οι αθεοι κραζουν ολους τους θρησκους, κ τα ασχημα κ τα δεινα δεν τα προκαλουν οι θρησκοι αλλα οι θρησκοληπτοι κ οι φανατισμενοι, τωρα εσυ εισαι αποδειξη αυτου που λεω νομιζεις πως εισαι πιο εξυπνος απο ενα θρησκο γιατι τυχαινει να πιστευεις οτι ολη η ισσοροπια στο συμπαν κ στη φυση εγινε απο ραντομιά, κ δεν υπαρχει καμμια ανωτερη δυναμη, δεν με χαλαει τιποτα αλλο σε κανεναν κ δεν ειμαι ρατσιστης καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει κ στο 12θεο αν θελει, απλα κατι τυποι "εισαι προβατο","ζεις στο μεσαιωνα" κτλπ μου τη δινουν στα νευρα ρε σεις

Senior Member
    Soulfly... νομίζω ότι θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι η κάθε μορφή πίστης αποτελεί εχθρό την λογικής. Και αυτό συμβαίνει διότι η πίστη λειτουργεί σαν ένα φίλτρο το οποίο φιλτράρει την πραγματικότητα με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να το διαπερνά μόνο ότι επιβεβαιώνει την πίστη αυτή και να απορρίπτει τα υπόλοιπα. Ακριβώς για τον λόγο αυτό είναι και πολύ δύσκολη η κάθε συζήτηση με πιστούς που μπορεί να κλονίσει την πίστη τους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Soulfly View Post
    οι αθεοι κραζουν ολους τους θρησκους, κ τα ασχημα κ τα δεινα δεν τα προκαλουν οι θρησκοι αλλα οι θρησκοληπτοι κ οι φανατισμενοι, τωρα εσυ εισαι αποδειξη αυτου που λεω νομιζεις πως εισαι πιο εξυπνος απο ενα θρησκο γιατι τυχαινει να πιστευεις οτι ολη η ισσοροπια στο συμπαν κ στη φυση εγινε απο ραντομιά, κ δεν υπαρχει καμμια ανωτερη δυναμη, δεν με χαλαει τιποτα αλλο σε κανεναν κ δεν ειμαι ρατσιστης καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει κ στο 12θεο αν θελει, απλα κατι τυποι "εισαι προβατο","ζεις στο μεσαιωνα" κτλπ μου τη δινουν στα νευρα ρε σεις
    Το πως δημιουργηθηκε το συμπαν δεν μπορω να το μαθω, γι αυτο ας δηλωσω αγνοια, δεν προσπαθω να σε πεισω για κατι, εγω εκραξα τους μεγαλους που σου λενε να πιστευεις ετσι μονο και μονο επειδη ''πρεπει''.

Senior Member
    Δεν προσπαθω να πεισω, αλλα δεν θα ανεχτω να με κατηγορησουν και γι αυτην την αποψη.

Oχι βεβαια , δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θελεις , σε οποιον τομεα , εγω θεωρω ακομη και τους φανατικους οπαδους ομαδας ( οχι αιματος ) , κοματος , οδηγων , μαρκας αυτοκινητων F1 , διαταραγμενους , δεν το περιοριζω στην θρησκεια . Μετρο σε ολα .

Banned
    ναι σωστα μακ...ο φανατισμένος ειναι ενα επικύνδυνο ον...προσοπικα προτιμω εναν θρησκοφανατισμένο απο τα κομματόσκυλα... ειδικα στις μερες μας τρελαινομαι ...

Senior Member
    Oχι βεβαια , δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θελεις , σε οποιον τομεα , εγω θεωρω ακομη και τους φανατικους οπαδους ομαδας ( οχι αιματος ) , κοματος , οδηγων , μαρκας αυτοκινητων F1 , διαταραγμενους , δεν το περιοριζω στην θρησκεια . Μετρο σε ολα .
    Κι εγω τους θεωρω, φανατικος= αμορφωσια. Ρεα ειναι το ιδιο πραγμα γιατι να προτιμας τον θρησκοληπτο?

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Soulfly... νομίζω ότι θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι η κάθε μορφή πίστης αποτελεί εχθρό την λογικής. Και αυτό συμβαίνει διότι η πίστη λειτουργεί σαν ένα φίλτρο το οποίο φιλτράρει την πραγματικότητα με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να το διαπερνά μόνο ότι επιβεβαιώνει την πίστη αυτή και να απορρίπτει τα υπόλοιπα. Ακριβώς για τον λόγο αυτό είναι και πολύ δύσκολη η κάθε συζήτηση με πιστούς που μπορεί να κλονίσει την πίστη τους.
    αυτο το λαθος κανουν ολοι οι αθεοι προσπαθουν να εξηγησουν τα παντα μεσω της λογικης λες κ ο ανθρωπος ειναι καποια ανωτερη υπαρξη κ επειδη εχει λογικη κ μυαλο επιασε τον παπα απο τα @@, μια κουκιδα ειμαστε ολοι μεσα σε αυτο το συμπαν, ενας κοκκος αμμου στον ωκεανο κ τιποτα αλλο

Senior Member
    Κι εγω τους θεωρω, φανατικος= αμορφωσια. ο?

Αμορφωσια , περιορισμενης αντιληψης , συμφωνω .

Banned
    Κι εγω τους θεωρω, φανατικος= αμορφωσια. Ρεα ειναι το ιδιο πραγμα γιατι να προτιμας τον θρησκοληπτο?
    γιατι οι φανατικοι χριστιανοι δεν σε ενοχλουν στην τελικη...αλλα να βλέπεις νεους ανθρωπους χαιρέκακους κουμουνιστες ή νταηδες χρυσαυγιτες η αυτους τους πασοκους που σου σκανε στη μουρη και δικαιολογουν τον 20ετη κατεξακολουθηση βιασμο της χωρας...αυτη η βλακεια ειναι επικυνδυνη για το μελλον μας
    τωρα οσων αφορα τους τζιχαντιστες... τους θεωρω τοξικη συνεπεια της αμερικης και των μεγαλων ευρωπαικων χωρων...και μεταξυ μας αν μεγαλωνα σε μια χωρα σε εμπολεμη κατασταση δεν ξερω αν θα μεγαλωνα φυσιολογικη... εδω τωρα και ειμαι για ...μην πω καλυτερα... ενα παιδι που μεγαλώνει διπλα σε εκκρηξεις και σε πυροβολισμους... ε ναι μπορει να μεγαλωσει και να μην εχει απολυτως καμια εκτιμηση για την ανθρωπινη ζωη...
    τρεμω την ωρα και την στιγμη που θα τελειωσει το πετρελαιο στην μ. ανατολη και οι "πολιτισμενες χωρες" στραφουν προς το αιγαιο.... ο ερντογαν ετοιμο το χει το παλατι του πάντως..ποσο πιο ξεκαθαρρο οτι ο ψυχακιας ονειρευεται την νεα οθωμανικη αυτοκρατορια!! σημειωτεον με αμερικανικη χορηγια το εχτισε...

οι ομοθρησκοι ρωσοι θα ναι η μονη μας ελπίδα τοτε... να που οι φανατικοι χριστιανοι οχι μονο δεν μας βλάπτουν αλλα μπορει να μας φανουν κ χρησιμοι... ελπίζω ΠΟΤΕ να μην χρειαστει..
    και αυτο ειναι το προσωπικο μου παραλήρημα ... οσον αφορα πολιτικη και θρησκειες και ψυχοπαθεις

Senior Member
    Ο θρησκοληπτος ειναι δυνητικα επικινδυνος/ενοχλητικος/σπαστικος για την οικογενεια του , και τον εαυτο του . Εχω μανα θρησκοληπτη , και εχω πικραν πειρα .

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast