Results 16 to 30 of 63
-
28-11-2015, 16:43 #16
- 28-11-2015, 17:01 #17
Ειναι φιλοσοφια/σταση ζωης . Ακαμη και προσφατως που ημουν στο νοσοκομειο , ατυχημα , και κινδυνευε σοβαρα το ενα νεφρο μου , σκεφτομουν οτι θα αντιμετωπισω την κατασταση , μονο αμα το χασω ( δεν τοχασα ) . Αμα σκεφτεις , θα δεις οτι οι περισσοτεροι φοβοι μας , ποτε δεν γινονται πραγματικοτητα , παραμενουν στο μυαλο μας ( οχι το δικο μου ) . Παντα υπαρχει μια θετικη οπτικη γωνια ενος πραματος , αυτο εννοω οταν λεω οτι ειμαι πολυ θετικος ανθρωπος , μου το γραφαν και στους ελεγχους στο σχολειο . Να , παρε εναν παραολυμπιονικη , σακατης μεν , αλλα οχι κακοδιαθετος/παραιτημενος .
Σε ολα υπαρχει μια θετικη οπτικη , μα ολα .
Γι αυτο δεν με πιστευεις οτι εχω καταθλιψη , και γιαυτο συνερχομαι πλεον , ποτε δεν τοβαλα κατω , ημουν εσωκλειστος σπιτι για 8 χρονια , ουτε παρεες , ουτε γυναικα , αλλα τοβλεπα σαν προσωρινη κατασταση , ειχα βεβαια τις πτωσεις μου , ελεγα ομως , δεν μπορει , καποτε θανακαμψω , και ιδου !!!
28-11-2015, 17:08 #18
Μπραβο σου Mc Guyver δεν δινεις καν την εντυπωση ατομου που ηταν εσωκλειστο σπιτι 8 χρονια πραγματικο μεγαλειο ψυχης.
28-11-2015, 17:17 #19
Μπραβο σου Μακ κι απο εμένα!
Εννοειται πως συμφωνώ...λίγο φιλοσοφία θέλει και λογικό μυαλό
28-11-2015, 20:58 #20
.......................
Last edited by Deleted-member-250416b; 28-11-2015 at 21:21.
28-11-2015, 21:40 #21
Προσπαθω να βοηθησω , οντως , αλλα ειναι μαλλον πως εκλαμβανεις αυτο που σου συμβαινει . Παντως πιστευω οτι ειναι παρηγορο , να βλεπεις καποιον που συνερχεται απο 1) δυσκολια να παει και στο σουπερμαρκετ , 2) εμμονες ιδεες , 3 ) ακομη και αν χαλαγε μια βρυση , δεν ημουν εις θεση να τηνφτιαξω , δεν μπορουσα , δεν ημουν καθολου λειτουργικος 4) ειχα να παω εστω για εναν καφε , απο το 2005 ( κυριολεκτω ) 5) τηλεφωνιομουν μονο με τον κολλητο μου 6) ειχα να βγω , και να ' παω ' με γυναικα απο το 2004 7) ολη μερα περιφερομουν με τις πυτζαμες σπιτι 8) ακομη και τωρα , αδυνατω να συγκεντρωθω να διαβασω ενα περιοδικο , για βιβλιο , ουτε καν κουβεντα , και ειμαι βιβλιοφαγος 9) πολυ εντονο αγχος 10) πολυ κακος υπνος .
Και ομως , περισυ , αρχισα να μιλαω με μια κοπελα , και τελικα τα φτιαξαμε τον 10/14 , για 4 μηνες , 25 χρονια μικροτερη μου , ειχα ενα τρακ οταν ' πηγα ' μαζι της , απιστευτο !!! με βοηθησε ομως να καταλαβω οτι η κτθλψη δεν ειναι ανικητη , οπως νομιζα , και εκτοτε , ειμαι ολο και καλυτερα , χωρις καθολου πτωσεις . Εχουμε ακομα φιλικες επαφες , πιστεψε σε μενα , σημαντικο , πολυ δυναμικη γυναικα .
Οποτε παιδια , κουραγιο , γινεται . Καποτε μουχε πει ενας γιατρος του ΕΟΠΥΥ , μια κουβεντα που μου κλικαρε , ' μερικες φορες , πρεπει η καταθλιψη να κανει τον κυκλο της ' .
Αυτα απο μενα . Δεν εκανα ψυχοθεραπεια , ουτε βοηθηκα αποτελεσματικα με φαρμακα . Δεν εχασα ποτε , μα ποτε την πιστη μου , οτι καποια στιγμη , η ιστορια θα παρει την πανω βολτα . Ουτε και το χιουμορ μου .
Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ , ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ .
28-11-2015, 22:08 #22
σε ευχαριστω μαγκαιβερ, δεν ηξερα οτι τα χεις περασει ολα αυτα και πραγμτικα χαιρομαι που εισαι καλυτερα.. και μονο που εισαι εδω για όλους μας πιστεψε με βοηθαει! :)
28-11-2015, 22:09 #23
και εγω δυσκολευομαι στο διαβασμα πολυ!..με πιανει νυστα..λεω μηπως να πάω να παρω εκεινα τα γυαλια που ξεκουραζουν τα ματια, μπας και βοηθησουν λιγο την κατασταση ..ειδικα σε αυτο κατι πρεπει να γινει δεν αντεχεται !!!!
29-11-2015, 04:31 #24
Αποτυχια ειναι ''να μην σηκωνεσαι οταν εχεις πεσει κατω'', αποτυχια σημαινει να τα παρατας, δυστυχως την αντιμετωπιζω κατηγορωντας τον εαυτο μου.
01-12-2015, 11:32 #25
αποτυχια εναι οταν πεσεις και δεν προσπαθησεις να σηκωθεις......
01-12-2015, 13:20 #26
01-12-2015, 13:24 #27
01-12-2015, 14:30 #28
Λοιπόν θα σου πω πώς θα ήθελα να αντιμετωπίζω εγώ την αποτυχία. Η προσέγγισή μου στην πραγματικότητα είναι τελείως λάθος. Η αποτυχία με αγχώνει, με κάνει να νιώθω άχρηστη και να μην προσπαθώ. Δηλαδή, επιβάλλω στον εαυτό μου αυτά που σκέφτομαι. Αν έχεις μια αποτυχία και δεν προσπαθήσεις να την διορθώσεις προφανώς και θα μένεις αποτυχημένος αφού δεν κάνεις καμία ενέργεια.
Από άτομα γύρω μου που θεωρώ επιτυχημένα ένα πράγμα έχω ξεχωρίσει: δεν θεωρώ ότι είναι οι πιο έξυπνοι, καλλιεργημένοι κλπ αλλά είναι επίμονοι. Πάρα πολύ επίμονοι. Έχουν συγκεκριμένους στόχους στο μυαλό τους και δεν σταματάνε μέχρι να τα καταφέρουν. Ακόμη και αν τα πράγματα γύρω τους δεν πάνε όπως τα περιμένουν, αυτοί ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους. Πάνω από όλα δεν ξεχνάνε ποιοι είναι και ποιος είναι ο στόχος τους. Δηλαδή δεν περιμένουν από τους άλλους την αναγνώριση. Προσπαθούν να επιβάλλουν στους άλλους το πόσο καλοί είναι. Εννοείται βέβαια ότι χρειάζεται και πολύ δουλειά για όλο αυτό, όχι μόνο απλά μια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου.
01-12-2015, 19:02 #29
δε γινεται να σαι εξυπνος καλιεργημενος κ επιμονος ταυτοχρονα απο τα 3 καρπουζια στη μασχαλη καπια στιγμη θα σου πεσουν κ θα μεινει μονο το ενα.
01-12-2015, 19:08 #30
Ρέα καλησπέρα. Το θέμα της αποτυχίας με είχε απασχολήσει πολύ δέκα χρόνια πριν, όταν ήμουν πολύ μικρή. Τότε ετεροκαθοριζόμουν σε μεγάλο βαθμό: από τον κοινωνικό περίγυρο κυρίως. Μάλλον επειδή μεγάλωσα σε επαρχιακή πόλη, είχα γαλουχηθεί από το σχολείο και την κοινωνία με το "πρέπει να είμαι κάποια, να σπουδάσω, να καταφέρω πράγματα που οι άλλοι θα θαυμάζουν για να έχω κύρος και να με σέβονται". Το καλό είναι ότι η οικογένεια μου δεν με πίεζε ποτέ να ξεχωρίζω, πάντα με αποδέχονταν όπως είμαι , ό,τι και να κάνω. Ήταν κάτι που το κουβαλούσα από τις κοινωνικές μου συναναστροφές.
Έτσι, όταν δεν πετύχαινα ένα στόχο ένιωθα ντροπή και ενοχή και αυτομαστιγωνόμουν. Υπέφερα χωρίς λόγο δηλαδή. Κάθισα και σκέφτηκα γιατί να νιώθω μονίμως ανεπαρκής και τότε κατάλαβα ότι δεν είμαι ελεύθερη πραγματικά.
Έννοιες, όπως η επιτυχία και η αποτυχία είναι κατασκευές και επινοήσεις της κοινωνίας. Για να κατηγοριοποιούν τους ανθρώπους και να τους βάζουν σε κουτάκια ή αν θες να τους βάζουν ταμπέλες. Οι ταμπέλες βολεύουν τους ανθρώπους, τους καθησυχάζουν γιατί ο μέσος όρος της κοινωνίας μας δεν μπορεί την πολυπλοκότητα και την αοριστία.
Όποιος, λοιπόν, μένει στα παιδικά του βιώματα όπου ο συμμαθητής του για παράδειγμα τον υποτίμησε επειδή δεν πήρε τόσο καλό βαθμό όσο αυτός ή επειδή ως ενήλικας δεν έγινε αυτός που θα αλλάξει τον κόσμο μέσα απο τη δουλεία του ή έχει χαμηλό μισθό και νιώθει ότι απέτυχε επειδή δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί "επιτυχημένος" με βάση τα καταναλωτικά πρότυπα του χρήματος και μόνο του χρήματος τότε, εχει πέσει σε μία μεγάλη παγίδα.
Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του αξίες στη ζωή και με βάση αυτπες θα πρέπει να πορεύεται και όχι να συγκρίνεται και να ανταγωνίζεται-καταστάσεις που τον κάνουν να νιώθει αποτυχημένος ή επιτυχημένος. Κάθενας μας είναι διαφορετικός και θα πρέπει να αποδεχτεί τη διαφορετικότητά του αυτή.
Η ελληνική κοινωνία είναι ενοχική...δεν επιβραβεύει την προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα. Στην Αμερική όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν αποτύχει και απορριφΘεί πολλές φορές. Δεν είναι στίγμα η αποτυχία, αντίθετα παράσημο τιμής.
Ας ξεκολλήσουμε, λοιπόν, με την αποτυχία και ας επικεντρωθούμε στο να νιώθουμε καλά με την πάρτη μας ακόμα και αν δεν είμαστε όσο τέλειοι κάποιο θα ήθελαν.
Μη μασάς, απλά.