Ψυχολογικο & συναισθηματικο Αδιεξοδο - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 48
    Member
    Quote Originally Posted by cherry08 View Post
    Γιατι σε πιανει ακριβως? αυτα τα προβληματα που μας ειπες στο πρωτο ποστ σου υπαρχουν ακομα? αυτο που σε τραβαει πως το περιγραφεις? ειπες οτι νιωθεις εναν θυμο μεσα σου...ποτε εμφανιστηκε αυτος ο θυμος? ποτε τον συνειδητοποιησες? γιατι νιωθεις οτι θελεις την μοναξια σου?
    Νομιζω οταν εμαθα το οικογενειακο προβλημα υγειας χτυπησε κανονικα. Μετα η σχεση που ειχα τοτε ηταν καταστροφικη και με επεισοδια και επεξε μεγαλο ρολο στη καταστροφη, η κουραστικη καθημερινοτιτα που σιχενομουν. Η ελειψη υπνου απο σκεψεις και προβληματισμους. Γενικα ολα ηταν χαλια . Στη μοναξια μου εχω την ησυχια μου και δεν δινω ΔΕΚΑΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

Quote Originally Posted by kostas2727 View Post
    Νομιζω οταν εμαθα το οικογενειακο προβλημα υγειας χτυπησε κανονικα. Μετα η σχεση που ειχα τοτε ηταν καταστροφικη και με επεισοδια και επεξε μεγαλο ρολο στη καταστροφη, η κουραστικη καθημερινοτιτα που σιχενομουν. Η ελειψη υπνου απο σκεψεις και προβληματισμους. Γενικα ολα ηταν χαλια . Στη μοναξια μου εχω την ησυχια μου και δεν δινω ΔΕΚΑΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
    τι να πω δεν ξερω...και μονος σου να εισαι ομως απ οτι καταλαβα δεν σου κανει και τοσο καλο...τωρα το προβλημα εχει λυθει? αν οχι τοτε αυτο ειναι το θεμα και ισως θα πρεπει να μιλησεις σε καποιον ειδικο που θα σε βοηθησει να το χειριστεις καλυτερα

Member
    εκει καταληγουμε παλι .... θα τη καταστρεψω τη σχεση μου...χωρις λογο και αιτια .

τι να πω μου χει τυχει αυτο το "χωρις λογο κ αιτια" αλλα για να θες να την καταστρεψεις μαλλον υπαρχει ο λογος....δεν ξερω ισως εχει δικιο o χρηστης ntoubroutza για το οτι θα πεσεις και θα γινει χειροτερα η κατασταση αν χωρισεις

Senior Member
    το χω πάθει κ γω αυτό κάποιο διάστημα. έκανα κάτι για το οποίο είχα μετά τύψεις, πέρασα δύσκολες καταστάσεις από μικρή και μετά ένιωθα ότι δεν μου αξίζει να νιώσω χαρά, ότι τα προβλήματα θα έρχονται και θα ξαναέρχονται και θα πρέπει να είμαι σκληρή για να τα αντιμετωπίσω και έτσι κλεινόμουν και είχα αυτοκαταστροφικές τάσεις ! Αυτό είναι Λάθος !!
    Όσο δύσκολα κ αν πέρασες-και σου ευχομαι όλα να πάνε καλά από δω και στο εξής- οφείλεις στον εαυτό σου ώρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας!
    Όχι, φυσικά και να μην χωρίσεις! Γιατί θα είναι σα να τα παρατάς, πρέπει να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις αυτό που σου συμβαίνει , να προσπαθήσεις για να ισορροπημένη σχέση γιατί καμιά φορά η σχέση μας με έναν άλλον άνθρωπο, μας δίνει δύναμη να προσπαθούμε γιατί δεν έχουμε να σκεφτούμε μόνο τον εαυτό μας , αλλα να κάνουμε ευτυχισμένο και έναν άλλο άνθρωπο !
    Ισως από όλα αυτά που σου έχουν συμβεί, να έχει πέσει η αυτοεκτίμησή σου και η αυτοπεποίθησή σου και όσο κλείνεσαι στον εαυτό σου και δεν αφήνεις άλλον άνθρωπο να μπει στη ζωή σου και πνίγεις τον πόνο σου στο ποτό, δεν θα βρεις κανένα διέξοδο από όλο αυτό και είναι κρίμα γιατί έγω από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι είσαι ένας άνθρωπος που θέλεις να ξεφύγεις από όλο αυτό και απλά δεν ξέρεις τον τρόπο !
    Λοιπόν, σταμάτα να κάνεις αρνητικές σκέψεις , είναι πολύ σημαντικο αυτό, να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστουν και σε γεμίζουν για να μην προλαβαίνεις να σκέφτεσαι αρνητικά , όσο μπορείς να ξεφεύγεις από τα προβλήματα της καθημερινότητας και όταν οι άσχημες σκέψεις θα ξανάρχονται, να τις διώχνεις αμέσως, να πηγαίνεις έξω για βόλτα να παίρνεις καθαρό αέρα.
    Αν μπορείς,μίλησε και με την κοπέλα σου, αν έχει κατανόηση θα σε βοηθήσει πολύ να τα βγάλεις από μέσα σου και να νιώσεις ότι έχεις έναν άνθρωπο που σε στηρίζει.

(ελπίζω να ανταποκρίνεται η απάντησή μου σε αυτό που γράφεις γιατί διάβασα κυρίως το αρχικό σου θέμα και όχι όλες τις απαντήσεις)

Senior Member
    το ποτό δεν είναι έυκολο να το κόψεις εντελώς από τη μια στιγμή στην άλλη. αν θες να το κόψεις να πίνεις κάθε φορά και λιγότερο ή 2 δαχτυλα όπως είπες και παραπάνω. στην τελική αν θες να πιείς οπωσδήποτε ποτό, αντικατέστησέ το με κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή, ένα αναψυκτικό ας πούμε ή να το κάνεις πιο ελαφρύ προσθέτοντας λίγο αναψυκτικό ίσα να ξεγελοιέσαι.

Member
    Quote Originally Posted by troxia View Post
    το χω πάθει κ γω αυτό κάποιο διάστημα. έκανα κάτι για το οποίο είχα μετά τύψεις, πέρασα δύσκολες καταστάσεις από μικρή και μετά ένιωθα ότι δεν μου αξίζει να νιώσω χαρά, ότι τα προβλήματα θα έρχονται και θα ξαναέρχονται και θα πρέπει να είμαι σκληρή για να τα αντιμετωπίσω και έτσι κλεινόμουν και είχα αυτοκαταστροφικές τάσεις ! Αυτό είναι Λάθος !!
    Όσο δύσκολα κ αν πέρασες-και σου ευχομαι όλα να πάνε καλά από δω και στο εξής- οφείλεις στον εαυτό σου ώρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας!
    Όχι, φυσικά και να μην χωρίσεις! Γιατί θα είναι σα να τα παρατάς, πρέπει να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις αυτό που σου συμβαίνει , να προσπαθήσεις για να ισορροπημένη σχέση γιατί καμιά φορά η σχέση μας με έναν άλλον άνθρωπο, μας δίνει δύναμη να προσπαθούμε γιατί δεν έχουμε να σκεφτούμε μόνο τον εαυτό μας , αλλα να κάνουμε ευτυχισμένο και έναν άλλο άνθρωπο !
    Ισως από όλα αυτά που σου έχουν συμβεί, να έχει πέσει η αυτοεκτίμησή σου και η αυτοπεποίθησή σου και όσο κλείνεσαι στον εαυτό σου και δεν αφήνεις άλλον άνθρωπο να μπει στη ζωή σου και πνίγεις τον πόνο σου στο ποτό, δεν θα βρεις κανένα διέξοδο από όλο αυτό και είναι κρίμα γιατί έγω από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι είσαι ένας άνθρωπος που θέλεις να ξεφύγεις από όλο αυτό και απλά δεν ξέρεις τον τρόπο !
    Λοιπόν, σταμάτα να κάνεις αρνητικές σκέψεις , είναι πολύ σημαντικο αυτό, να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστουν και σε γεμίζουν για να μην προλαβαίνεις να σκέφτεσαι αρνητικά , όσο μπορείς να ξεφεύγεις από τα προβλήματα της καθημερινότητας και όταν οι άσχημες σκέψεις θα ξανάρχονται, να τις διώχνεις αμέσως, να πηγαίνεις έξω για βόλτα να παίρνεις καθαρό αέρα.
    Αν μπορείς,μίλησε και με την κοπέλα σου, αν έχει κατανόηση θα σε βοηθήσει πολύ να τα βγάλεις από μέσα σου και να νιώσεις ότι έχεις έναν άνθρωπο που σε στηρίζει.

(ελπίζω να ανταποκρίνεται η απάντησή μου σε αυτό που γράφεις γιατί διάβασα κυρίως το αρχικό σου θέμα και όχι όλες τις απαντήσεις)
    Εχει κατανοηση, αλα δεν την αφηνω να με επηρεασει. αντιθετως την διωχνω χωρις να το θελω. Σε ολο αυτο το μπερδεμα που βρισκομαι επηρεαζει και τη σχεση μου και με κανει να αναρωτιεμε αν οντως την θελω τη συγκεκριμενη κοπελα. Επηρεαζει τα παντα. Η απαντηση σου ανταποκρινετε κατα πολυ . Και γενικα χρειαζομαι ενα ατομο να μου τα θυμιζει. Χρειαζομαι απο ενα ατομο να μου δωσει μια γερη σφαλιαρα την ωρα που παω να ξανακυλισω. Γιατι οπως καταλαβες απο μικρος, με ξυλο καταλαβενα καποια πραματα η με ενταση. Αλα οχι την ασχημη, τη σωστη. Θα το προσπαθησω αυτο που ειπες και θα δω τι αποτελεσματα θαχει τοσο σε μενα οσο και στη σχεση μου . Αυτο που με βασανιζε αυτες τις μερες ειναι γιατι ενιωθα ψιλοπαγωμενα με τη σχεση μου και εμπενα στο σκεπτικο μηπως δεν την θελω αλο για καποιο λογο. Αλα ισως να οφειλετε στο ολο μπερδεμα και σε ολη τη μεταβατικη περιοδο που νιωθω τωρα.

Quote Originally Posted by troxia View Post
    το ποτό δεν είναι έυκολο να το κόψεις εντελώς από τη μια στιγμή στην άλλη. αν θες να το κόψεις να πίνεις κάθε φορά και λιγότερο ή 2 δαχτυλα όπως είπες και παραπάνω. στην τελική αν θες να πιείς οπωσδήποτε ποτό, αντικατέστησέ το με κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή, ένα αναψυκτικό ας πούμε ή να το κάνεις πιο ελαφρύ προσθέτοντας λίγο αναψυκτικό ίσα να ξεγελοιέσαι.
    Μαλλον κατι τετοιο θα γινει! και χθες αυτο εκανα. .

Πρωτη φορα ετσι γενικοτερα ανοιγομαι .. και οτι μουρθει θα σας το πω παιδια να ξερετε.. δεν ειμαι καθολου ευκολος..

Member
    Εχουμε προβλημα , και πριν με καταβαλει το μικροβιο της μοναξιας και της λογικης μου, θα σας τα μοιραστω.

Για μια βδομαδα εμενε η κοπελα μου σπιτι μου, μαζι με το σκυλι της. Βεβεα με τα ωραρια μας βρισκομασταν μονο αργα το βραδυ μαζι, εγω ομως πηγαινα για ενα 20λεπτο το μεσημερι πριν να παω στη σχολη για να ταισω το σκυλι. Καθομουν και λιγο, ξαπλωνα και μαζι του, εριχνα και κανα δακρυ, και το βραδυ επισυς το ιδιο,ωσπου να σχολασει η κοπελια μου. Πριν απο λιγο μου ειπε οτι γυρναει σπιτι γιατι λυθηκε το οικογενειακο της. Και ενιωσα ενα δυνατο χτυπημα στο στομαχι. Και προσπαθω να εκλογικευσω αυτο το συναισθημα και γιατι το ενιωσα. Μεχρι που μου μπηκε και μετα στο μυαλο οτι θα μ λειψει το σκυλι και οχι αυτη. Ερχονται μπερδεμενες σκεψεις και συναισθηματα. Και οπου νανε σαν στρατιωτικος θα επεμβει η μοναξια και παρεα με το αλκοολ που ψαχνω αφορμες να το συνεχισω ποιο εντονα και θα τα γαμησουν ολα. Γιατι θα γυρναω σε ενα κενο σπιτι. Και ειναι ξανα τα ιδια . Τωρα θα μ πειτε, πεστειν να μεινει σε σενα. Ελκα ομως που δεν νιωθω να το προτεινω. Αλιως ειναι να την φιλοξενουσα μεχρι να λυθουν τα προβληματα της, και αλιως οταν το λεω εγω.

Member
    Το πρόβλημα που έχουμε όλοι μας είναι ή μοναξιά πηγάζει από προβλήματα της παιδικής ηλικίας...νομίζω ότι αν δεν μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας να περνάμε καλά πρώτα μόνοι μας με κανένα δεν θα είμαστε καλά........οι περισότερες σχέσεις είναι κοροϊδία μόνο και μόνο για να ξεγέλασε τον εαυτό μας ο οποίος εαυτός μας θα το καταλάβει κάποτε και τότε θα έρθει το μεγάλο μπαμ .........αυτά πέρασα και γω και τώρα σε μεγάλη ηλικία έστω με πολύ κόπο και πόνο και γιατρούς και φάρμακα προσπαθώ να πιστέψω στον εαυτό μου να αγαπήσω την μοναξιά μου να καταλάβω τι συνέβη και τι θέλει πραγματικά ή ζωή από μας και όχι τι θέλει ο εγωισμός μας από τη ζωή...........!!!!!!!

Quote Originally Posted by kostas2727 View Post
    Εχουμε προβλημα , και πριν με καταβαλει το μικροβιο της μοναξιας και της λογικης μου, θα σας τα μοιραστω.

Για μια βδομαδα εμενε η κοπελα μου σπιτι μου, μαζι με το σκυλι της. Βεβεα με τα ωραρια μας βρισκομασταν μονο αργα το βραδυ μαζι, εγω ομως πηγαινα για ενα 20λεπτο το μεσημερι πριν να παω στη σχολη για να ταισω το σκυλι. Καθομουν και λιγο, ξαπλωνα και μαζι του, εριχνα και κανα δακρυ, και το βραδυ επισυς το ιδιο,ωσπου να σχολασει η κοπελια μου. Πριν απο λιγο μου ειπε οτι γυρναει σπιτι γιατι λυθηκε το οικογενειακο της. Και ενιωσα ενα δυνατο χτυπημα στο στομαχι. Και προσπαθω να εκλογικευσω αυτο το συναισθημα και γιατι το ενιωσα. Μεχρι που μου μπηκε και μετα στο μυαλο οτι θα μ λειψει το σκυλι και οχι αυτη. Ερχονται μπερδεμενες σκεψεις και συναισθηματα. Και οπου νανε σαν στρατιωτικος θα επεμβει η μοναξια και παρεα με το αλκοολ που ψαχνω αφορμες να το συνεχισω ποιο εντονα και θα τα γαμησουν ολα. Γιατι θα γυρναω σε ενα κενο σπιτι. Και ειναι ξανα τα ιδια . Τωρα θα μ πειτε, πεστειν να μεινει σε σενα. Ελκα ομως που δεν νιωθω να το προτεινω. Αλιως ειναι να την φιλοξενουσα μεχρι να λυθουν τα προβληματα της, και αλιως οταν το λεω εγω.
    αμα δε σου βγαινει να της πεις να μεινει μην της το πεις, θα ναι σαν να κοροιδευεις και την ιδια και τον εαυτο σου...εγω αυτο που θα προτεινα ειναι οτι αφου ενιωθες τοσο καλα που ηταν το σκυλακι στο σπιτι, γιατι δεν παιρνεις ενα δικο σου σκυλακι? μπορει να σε βοηθησει παρα πολυ, θα το φροντιζεις, δε θα γυριζεις σε αδειο σπιτι, ισα ισα που θα γεμισει ζωη το σπιτι με ενα κουταβακι, α το βγαζεις βολτα, θα κανεις και καμια βολτα ετσι..σκεψου το

Member
    Μονος μου δεν νομιζω να καταφερω να το παρεχω αυτα που χρειαζετε.. και ενταξει, αμα κατσει εκατσε.. Με γυρνουσε απο το μυαλο μιας και που θα μετακομισω, αμα καθοταν η φαση να μεναμε μαζι. Απ τη μια το νιωθω σωστο. Απ την αλη λεω, αγορι μου, δεν κοιτας τα χαλια του χαρακτηρα σου και το μπερδεμα σου που θες να συζησεις κιολας . Ενας παραγοντας παραπανω που ηθελα να συζησω ειναι και γιατι πλεον με τα ωραρια δουλειας κλπ κλπ, δεν θα βλεπομαστε καθολου. αλα νομιζω εχω να λυσω πρωτα σοβαροτερα πραματα μεσα μου και μετα να μπω σε αυτη τη διαδικασια . τι λετε και σις ?

Member
    Εχω να κανω την εξης ερωτηση! Νιωθω οτι ειναι λιγο νωρις και οτι φοβαμαι λιγακι,αλα οταν βλεπω τα γεγονοτα, μου φαινετε ψιλοσωστο! Αφορα την συγκατικηση. Το σκευτομαι πολυ συχνα αυτο το σεναριο. Δουλευουμε και οι 2, δεν εχουμε χρονο να βρισκομαστε και πολυ. Την μια βδομαδα που μειναμε μαζι, θεωρω οτι ηταν ομορφα,και νομιζω μπορουμε να ανταπεξελθουμε.Και το σκευτομαι συνεχεια! Αυτο ομως που με προσγειωνει ειναι οτι πρεπει νανε πολυ νωρις, διοτι ειμαστε 4 μηνες κοντα μαζι! Και δεν μου κολαει και πολυ.! αλα ψαχνω να δω γιατι δεν μου κολαει αυτο με το ποσο καιρο ειμαστε μαζι, Και θελω τη γνωμη σας μηπως δεν βλεπω κατι μεσα σε ολο αυτο! Σκευτομαι σε περιπτωση που νοικιασουμε, θαχουμε και λιγο χρονο να βλεπομαστε,τα εξοδα θα ειναι πολυ λιγοτερα, θα υπαρχει μια Α επικοινωνια η οποια θα δοκιμαστει κιολας. Μιλισαμε για τον ελευθερο χρονο του καθενος και το ποσο σημαντικος ειναι για να μην φθαρθει η σχεση! Επισυς το οτι μπορει να συγκατηκισουμε δεν σημαινει καποια ιδιαιτερη δεσμευση.Δηλαδη να μην υπαρχουν καποιες απαιτησεις.Οπως για παραδειγμα, μου τη καρφωσε 1 ωρα να σηκωθω να παω μια βολτα και να μην δωσω αναφορα σε κανεναν. κλπ κλπ. Και αμα προκειτο να γινει αυτο, θα γινουν και αλες συζητησεις! Αλα ξαναλεω με προσγειωνει αυτο με το ποσο καιρο ειμαστε μαζι! Θα ηθελα τη γνωμη σας..

Senior Member
    εγω θελω να σου πω γενικα οτι εφοσον κρατασ μια δουλεια δηλαδη εργαζεσαι και πληρωνεσαι κανονικα
    εισαι ετοιμοσ για ολα απλα δεν τα χεισ κανει ακομα και επειδη θα τα κανεισ πρωτη φορα ισωσ αυτο σε φοβιζει και ισωσ αυτο να μην πετυχει
    αλλα θα εχεισ καποια πρακτικα προβληματα οπωσ το τι θα τρωτε και ποιοσ θα καθαριζει δηλαδη θα πρεπει να δουλευετε
    και να χετε και το μαγειρεμα και το καθαρισμα και οι δυο φανταζομαι και ο καθενασ να χει αυτα που θελει
    δηλαδη καπωσ ετσι το φανταζομαι εγω που δεν εχω συγκατοικισει ποτε αλλα ασ πουνε κι οι αλλοι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    παντωσ ειναι ολοκληρη διαδικασια το να ανοιξεισ σπιτι και αμα θελετε να το κανετε
    να το κανετε ομορφο δεν ειναι απλο αυτο που λεσ πρεπει να τα σκεφτειτε ολα
    επιπλα σκευη κλπ για να το ευχαριστειθειτε οπωσ θελετε
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Member
    Αυτα δεν ειναι τιποτα δοξα το θεο σιγα σιγα ολα θα γινουν. και εννοειτε και συνεργασια 100%! Σε συναισθηματικο τομεα και ψυχολογικο φοβαμαι, οτι θα φθειρει τη σχεση!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast