Results 1 to 15 of 20
-
20-01-2016, 11:49 #1
Τα συναισθήματα μου συγκρούονται με τις σκέψεις μου
Είμαι με ένα παιδι κοντά 2 χρόνια τώρα ..Δυο όμορφα χρόνια.. με μικρές διαφωνίες και προβλήματα στα οποία παντα βρίσκαμε λυση..Είμαστε και οι 2 ακόμη ερωτευμένοι.Το θέμα είναι οτι τελευταία έχω αρχίσει να βλέπω πράγματα στον χαρακτήρα του που με προβληματίζουν αρκετά.Δεν ξέρω γιατί δεν τα βλέπα ως τώρα.. μάλλον δεν ήθελα να τα δω.. όμως συνηδητοποιώ ότι έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις σε θέματα που θεωρώ πολύ σημαντικά.. θέματα που έχουν να κάνουν με την συνολική φιλοσοφία ζωής κάποιου.. και απόψεις που όταν τις ακούω από άλλους ανθρώπους τις κρίνω τουλάχιστον στενόμυαλες και οπισθοδρομικές.Με βάση όλα αυτά σκέφτομαι πως είναι προφανές ότι δεν ταιριάζουμε αρκετά ωστε να μπορώ να σκεφτομαι το μέλλον μου μαζί του .. Και πως ,ακόμη, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να έχουμε μια πραγματικά ισότιμη και όμορφη σχέση αφού δεν μπορώ να σεβαστώ τις συγκεκριμένες απόψεις..Απο την άλλη τον αγαπάω.. έχω δεθεί πολύ μαζί του και μόνο στην σκέψη οτι θα τον χωρίσω πονάω πολυ.. αλλα και να μην το κάνω τωρα σκεφτομαι πως κάποια στιγμη θα γίνει απο μόνο του.. και οτι όσο το καθυστερώ τοσο πιο δύσκολο θα γίνεται.. Είναι λογικό να σκέφτομαι να τον αφήσω οταν νοιώθω έτσι γι αυτόν και όταν στην προσωπική μας σχέση δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα και στα υπόλοιπα θέματα νοιώθω οτι τον εμπιστεύμαι και μπορώ να συζητώ τα πάντα μαζι του..??? Χρειάζομαι μια πιο ψυχραιμη γνώμη.. :confused:
- 20-01-2016, 12:19 #2
καλημερα.
τι ηλικιες εχετε?
20-01-2016, 12:27 #3
εγω είμαι 20 και αυτος 25..
20-01-2016, 12:35 #4
οι αποψεις του αυτες, τι περιπου ειναι?
ειναι πχ οτι στους μεταναστες αξιζει θανατος, οτι η γυναικα πρεπει να καθεται σπιτι? τι ακριβως?
πες μια συγκεκριμενη τετοια αποψη που εσυ δεν αποδεχεσαι, οχι στο περιπου.
και δευτερον, συζητας για τις διαφωνιες σου αυτες? αυτος το συζηταει? η απλα ακους και δεν του λες οτι τα βρισκεις απαραδεκτα?
αν τα συζητατε, πως συζητατε? ηρεμα και με κατανοηση η πλακωνεστε?
20-01-2016, 13:01 #5
Οχι δεν είναι τόσο ακραίες.. Είναι κάπως ομοφοβικός και συντηριτικός θα το έλεγα σε θέματα που αφορούν την σεξουαλικότητα γενικότερα(του τυπου οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν σεξ χωρίς να ειναι ερωτευμένες.. δεν εχω θεμα με τους ομοφυλόφιλους ΑΛΛΑ ας κανουν οτι κανουν στο σπιτι τους..).. αλλα και πάλι οχι ακραίος του τυπου οι ομοφιλόφιλοι ειναι κατώτερα όντα και οι γυναικες πρεπει να μένουν σπίτι .. Ναι του εχω μιλησει.. και του εχω πει οτι με ενοχλει το πόσο διαφορετικές απόψεις έχουμε στα συγκεκριμένα θέματα..θυμώνει λιγο αρχικα αλλα το συζητάει.. μου λέει οτι δεν τον αποδέχομαι για αυτό που ειναι και του λέω πως δεν μπορώ να αποδεχτώ αυτές τις απόψεις.. μετα αλλαζουμε συζητηση γιατι δεν καταλήγει καπου..
20-01-2016, 13:28 #6
Γεια! Από την στιγμή που δεν τον θεωρείς τόσο ακραίο δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο προβλημα. Το πρόβλημα θα ήταν αν ξενέρωνες επειδή θα είχε αυτές τις απόψεις. Όσο είστε ερωτευμένοι δεν υπάρχει πρόβλημα! Φαντάζεσαι να συμφωνούσατε και σε όλα? θα ήταν βαρετό....Νιώθεις ότι τώρα δεν είστε καλά μαζί επειδή υπάρχουν διαφωνίες ή φοβάσαι για το μέλλον και την εξέλιξη της σχέσης?
20-01-2016, 13:39 #7
Γεια σου! Η αλήθεια είναι οτι κάποιες φορές ξενερώνω όταν τα συζητάμε αλλα και πάλι όπως είπα νοιώθω ακόμη ερωτευμένη.. Οχι τώρα ειμαστε μια χαρα πέρα απο αυτό αλλα ναι πιστευω οτι στο μέλλον θα εχουμε προβλήματα.. Με καθυσηχάζει το οτι είμαι μικρή αλλα απο την άλλη νομίζω οτι όσο το αφήνω ετσι τοσο πιο δυσκολο θα γίνεται..Δεν θέλω να συμφωνούμε σε όλα αλλα πιστεύω οτι σε βασίκα θεματα πρεπει να έχεις μια κοινη στάση με τον αλλο γιατι αλλιώς δημιουργούνται προβλήματα.. ειδικά όταν γίνεται πιο σοβαρή η σχέση..
20-01-2016, 13:41 #8
Τι άλλα συναισθήματα νιώθεις για τον άνθρωπο αυτόν εκτός από αυτά της αγάπης και της εμπιστοσύνης που ανέφερες?
20-01-2016, 13:58 #9
δεν πολυκατάλαβα την ερώτηση αλλα θα προσπαθήσω να απαντήσω.. Εχω φιλικά συναισθήματα .. .τον νοιάζομαι.. σιγουρα νοιωθω σωματική ελξη.. αλλα και οσον αφορά αυτες τις απόψεις νοιώθω οτι τον βλέπω υποτιμιτικά και δεν μ αρεσει καθόλου..
20-01-2016, 14:19 #10
Νομίζω ότι εδώ αρχίζει να βγαίνει μία άκρη. Παρόλο που υπάρχει σωματική έλξη και συμπάθεια, τον βλέπεις υποτιμητικά. Θέλεις να πεις περισσότερα σχετικά με τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου που συνδέονται με αυτή την αίσθηση υποτίμησης. Υπάρχουν δλδ και άλλα συναισθήματα που συνυπάρχουν με αυτό (π.χ. ντροπή, θυμός κτλ)? ή σκέψεις του στυλ: "μου αξίζει κάτι ανώτερο"?.
20-01-2016, 14:23 #11
Γεια σου. Εγω θα σου λεγα εφόσον δεν είναι πράγματα που αφορούν τη σχέση να μην δώσεις σημασία. Δηλαδή δεν είναι θέματα που επηρεάζουν το μεταξύ σας. Εγω σου λέω οτι τα σοβαρά θέματα θα προκύψουν αμα κάνεις συγκατοίκηση. Εκει πρεπει να αγχωθείς για τέτοια ζητήματα. Έχετε μείνει μεγάλο διάστημα μαζι ή μένετε ηδη μαζί;
20-01-2016, 14:54 #12
20-01-2016, 14:57 #13
Γεια :) .. Απλά με απασχολούν για το μέλλον.. και εξήγησα γιατί.. όχι δεν μένουμε μαζί αλλα είμαστε μαζι περίπου 2 χρονια..
20-01-2016, 15:08 #14
Γενικά εγώ βλέπω ότι δείχνεις να τον σέβεσαι και να τον εκτιμάς. Το πρόβλημα θα υπήρχε αν έμπαινες εδώ μέσα να πεις '' τι μαλάκας είναι αυτός και οι στενόμυαλες απόψεις του'' . Δεν είναι κακό δηλαδή να βλέπεις ότι όντως μπορεί σε μερικά θέματα να είναι στενόμυαλος. Δεν χρειάζεται να είσαι τυφλή ούτε να νιώθεις άσχημα για αυτό. Το πρόβλημα που βλέπω είναι ο δικός σου φόβος για το μέλλον και το αν τυχόν προκύψουν προβλήματα και όχι τόσο οι ίδιες του οι απόψεις...
20-01-2016, 15:53 #15
Στην ηλικια που εισαι, το πιο πιθανο ειναι να εχεις κι αλλη σχεση και να μην ειναι αυτη η τελευταια σου. Οι σχεσεις χαλανε για απειρους λογους και ειδικα σε αυτη την ηλικια.
Εννοω οτι ειναι καπως ανεδαφικο να σκεφτεσαι μακροπροθεσμα.
Εγω θα σου προτεινα να σκεφτεσαι τα αισθηματα σου γι αυτον τον ανθρωπο στο ΤΩΡΑ και οσο παραμενουν ζεστα και ερωτικα,εχετε αγαπη, φιλια και συνεννοηση, μεινε μαζι του. Αν νοιωσεις οτι δεν τον θελεις πλεον γιατι εχεις αλλαξει αισθηματα η σου τελειωσε, μπορεις να χωρισεις.
Δεν βρισκω λογο να χωρισεις βιαια αφου μας λες οτι το θελεις το παιδι.