Results 16 to 20 of 20
-
20-01-2016, 16:26 #16
μαλλον εχετε δικιο.. ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις σας! :)
- 20-01-2016, 20:11 #17
Ξεκινάς το κείμενο σου τόσο ωραία, παρουσιάζεις μια σχέση αρκετά ιδανική για τις ηλικίες που βρίσκεστε, και κάπου στην μέση βάζεις θέματα που δεν αφορούν στην πραγματικότητα την σχέση σας αλλά τις απόψεις που έχει το αγόρι σου για κάποιες ομάδες ανθρώπων ή συμπεριφορές ανθρώπων. Νομίζω ότι δεν έχεις ζήσει, και λογικό είναι αυτό, πραγματικά προβλήματα μέσα σε μια σχέση και θέλεις να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που να συμφωνείτε απόλυτα στο κάθετι. Μα δεν μπορείς να φανταστείς τι ωραίο είναι να συγκρούεσαι μέσα σε μια σχέση, να υπάρχουν πράγματα που διαφωνείς, να κάθεσαι να τα συζητάς, και με τον καιρό ποιος ξέρει μπορεί να βρεθεί και η χρυσή τομή που θα συμφωνείτε οι δυο σας. Ο άνθρωπος όσο μεγαλώνει και αποκτάει εμπειρίες μέσα από την ζωή του αλλάζει και τα πιστεύω του για πολλά πράγματα. Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι και να θεωρούμε αδύνατον κάποιος να αλλάξει αυτά που πιστεύει. Και ούτε φυσικά είναι όμορφο να υποτιμούμε αυτόν που είναι απέναντι μας επειδή έχει διαφορετικές απόψεις από τις δικές μας. Θα πρέπει λίγο να το δουλέψεις μέσα σου αυτό και θα καταλάβεις ότι ίσως έχω δίκιο.
Από εκεί και πέρα αν εγω ήμουν κοπέλα και άκουγα από το αγόρι μου να λέει δεν θέλω τις κοπέλες να κάνουν σεξ χωρίς να είναι ερωτευμένες, δεν θα τον έλεγα ούτε οπισθοδρομικό, ούτε συντηρητικό, ούτε απόλυτο. Πιο πολύ θα τον χαρακτήριζα ως αθεράπευτα ρομαντικό και θα ένιωθα πολύ τυχερή που τον έχω. Τι νοήματα μπορεί να βγάλει κάποιος πίσω από τα λεγόμενα του ; Ότι από την στιγμή που δεν θέλει να το κάνουν οι κοπέλες, δεν θα θέλει αυτονόητα να το κάνουν και τα αγόρια, άρα δεν του αρέσουν τα ευκαιριακά κρεβάτια και οι εφήμερες σχέσεις. Θέλει πρώτα η γυναίκα και ο άντρας να ενωθούν εγκεφαλικά και μετά να περάσουν στο σωματικό. Είναι κακό αυτό ? Είναι οπισθοδρομικό ? Όχι βέβαια !!! Ποια η διαφορά ανάμεσα στο σεξ χωρίς να είναι ερωτευμένοι δυο άνθρωποι και στο σεξ με έναν άνθρωπο και έναν δονητή ή μια πλαστική κούκλα ? Αν το φιλοσοφήσεις λιγάκι δεν υπάρχει καμιά διαφορά !!!
Για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι τεράστια κουβέντα και ίσως κάποιος να έλεγε ότι όλες οι απόψεις και αυτών που δεν ενοχλούνται και αυτών που ενοχλούνται έχουν τα υπερ και κατά τους. Για κάποιον που είναι χριστιανός ορθόδοξος, όχι απλά να έχει την ταμπέλα, θα έλεγε χωρίς δεύτερη σκέψη ότι είναι κατά γιατί π.χ. το φυσικό είναι να υπάρχει ένας άντρας και μια γυναίκα σε μια σχέση, γιατί μέσα από αυτή την σχέση προέρχονται και τα παιδιά και έτσι εξελίσσεται το είδος μας. Οτιδήποτε άλλο είναι ενάντια στην φύση. Μπορούμε εμείς αυτόν να τον πούμε οπισθοδρομικό ? Μας ενοχλεί να είμαστε με έναν τέτοιον άνθρωπο ? Γιατί ? Από τι κινδυνεύουμε ? Τι κακό μπορεί να μας κάνει ? Από την άλλη ενοχλητικό είναι για κάποιον να βλέπει σε μια καφετέρια να φιλιούνται δυο άτομα του αντίθετου φύλου ή να θωπεύονται. Θα σου πει σπίτι δεν έχουν να βγάλουν τα μάτια τους ? Δίκιο θα έχει και αυτός αν το κάνουν προκλητικά και για πολύ ώρα.
Πάντως σε κάθε περίπτωση καλό είναι όταν έχουμε μια σχέση να σεβόμαστε τις απόψεις του άλλου και σε καμιά περίπτωση αυτές να μην γίνουν η αιτία να χωρίσει ένα ζευγάρι, ιδίως όταν πρόκειται για τέτοια θέματα που πραγματικά είναι εντελώς ανούσια. Και πίστεψε με πριν πεις ότι δεν είναι ανούσια για μένα, σκέψου πόσο τυχερή μπορεί να είσαι με έναν άνθρωπο που περνάς τόσο καλά 2 χρόνια και ότι εκεί έξω δεν είναι όλοι σαν το αγόρι σου...
20-01-2016, 23:30 #18
Κοίτα καταλαβαίνω λες .. αλλα σε κάποια πράγματα νομίζω δεν πρόσεξες τι λέω εγω.. γιατί έχει μεγάλη διαφορα να λες δεν θέλω εγώ και η κοπέλα μου να φαίρονται με αυτόν τον τρόπο απο το να λες οτι έτσι πρεπει να φερονται όλοι και αν δεν το κάνουν να τους επικρίνεις. Οσο για τους ομοφυλόφιλους έχεις δίκαιο οτι είναι μεγάλη κουβέντα..όπως επίσης και το τι μας μάθαν ότι ειναι φυσιολογικό και τι όχι.. αλλα για μένα οι ερώτησεις που κάνεις "Τι κακό μπορεί να μας κανει " η σπίτι δεν έχουν να βγάλουν τα μάτια τους ? "δεν στέκουν γιατί μπορεί να μην κάνει κάκο σε εμένα προσωπικα αφού δεν είμαι ομοφυλόφιλη αλλά κάνει κακό σε αρκετούς συνανθρώπους μου που είναι και εμένα αυτό δεν μου είναι καθόλου αδιάφορο.. και απο την άλλη δεν μίλησε κανείς για το να βγάλουν τα μάτια τους αλλά για ένα "φυσιολογικό" φιλι η άγγιγμα... όπως κάθε ετερόφυλο ζευγάρι..Οσο για τον χριστιανισμό μπορεί να μην ξέρω και πολλά αλλά κάτι που έχω κρατησει είναι πως ο χριστός είπε να αγαπάμε όλους τους συνανθρώπους μας.. και απ ότι ξέρω οι ομοφιλόφιλοι είναι και αυτοί συνάνθρωποι μας.. Πίστεω οτι θα αλλάξω απόψεις σε αρκετά θεματα μεγαλόνοντας.. αλλα στα συγκεκριμένα δεν νομιζω.. ειδικά προς την αντίθετη κατεύθυνση.. Και επίσης αύτα που λες για τις απόψεις που πρέπει να σέβεσαι.. δεν νομίζω οτι ισχύει για όλες..Για παράδειγμα θα σεβόσουν την άποψη κάποιου που θα σου έλεγε οτι οι γυναίκες είναι κατώτερες και πρέπει να μένουν στο σπιτι??? και αυτη μια άποψη ειναι..
21-01-2016, 15:28 #19
21-01-2016, 16:59 #20
Έχεις ανοίξει μεγάλο θέμα. Οι "απόψεις" που ανέφερες έχουν να κάνουν όντως με διαφορετική φιλοσοφία ζωής και όχι με απλές καθημερινές διαφωνίες που είναι λογικό να υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις. Κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται να σκέφτεσαι τον χωρισμό κάθε φορά που διαφωνείτε, γιατί αν είναι να χωρίσετε για τέτοιους λόγους τότε αυτό θα προκύψει σταδιακά. Δε χρειάζεται να το βιάσεις. Επίσης ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει φιλοσοφία ζωής μεγαλώνοντας. Μπορεί να επηρεαστεί π.χ. από τη δική σου οπτική, και να την υιοθετήσει. Ειδικά σε τέτοιες ηλικίες, οι άνθρωποι είναι ακόμη αρκετά εύπλαστοι.
Είναι σημαντικό, όμως, να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου μέσα σε αυτή τη σχέση και να νιώθεις αποδεκτή. Είναι σημαντικό να μπορείς να εκφράζεσαι χωρίς να φοβάσαι την αντίδραση του άλλου. Το θέμα, δηλαδή, είναι το πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι κουβέντες σας. Όταν π.χ. υπάρχουν διαφωνίες γύρω από γενικά θέματα όπως η σεξουαλικότητα, είναι όμορφο να κουβεντιάζετε ανοιχτά και με επιχειρήματα. Όταν, όμως, η γενική κουβέντα φτάνει σε προσωπικές προσβολές του τύπου " δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που λέω εγώ είναι το σωστό γιατί είσαι αφελής ", τότε υπάρχει πρόβλημα.