Πολυκυστικές Ωοθήκες - Παχυσαρκία - Κατάθλιψη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 124
    Banned

Πολυκυστικές Ωοθήκες - Παχυσαρκία - Κατάθλιψη

"Με τον όρο πολυκυστικές ωοθήκες περιγράφουμε εκείνες τις ωοθήκες που περιέχουν πολλές μικρές κύστεις, οι οποίες συνήθως δεν ξεπερνούν τα 8 χιλιοστά σε μέγεθος, και που εντοπίζονται τις πιο πολλές φορές ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της ωοθήκης. Οι μικρές αυτές κύστεις είναι ωοθυλάκια που περιέχουν ωάρια, λόγω όμως ορμονικών διαταραχών, τα ωοθυλάκια αυτά δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως και παρουσιάζουν στασιμότητα στη πορεία εξέλιξης τους. Οι πολυκυστικές ωοθήκες είναι συχνές στις γυναίκες και απαντώνται περίπου στο 20 – 30% των γυναικών"

μου εμφανίστηκε από την εφηβεία... η θεραπεία ήταν να προσέχω την διατροφή μου -
    "Πολλές γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών παρουσιάζουν αντίσταση στην ινσουλίνη, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αντίσταση των ιστών να απαντήσουν στην ινσουλίνη, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα και προδιαθέτει σε διαταραχή στην παραγωγή ανδρογόνων, και ειδικότερα της τεστοστερόνης. Η γενετική προδιάθεση σε συνδυασμό με επίκτητους παράγοντες, όπως το βάρος σώματος και οι διατροφικές συνήθειες

Ο κύριος ρόλος της ινσουλίνης είναι να μεταφέρει τη γλυκόζη μέσα στα κύτταρα του σώματος και κυρίως στα μυϊκά, όπου στη συνέχεια θα παραχθεί ενέργεια. Όταν όμως τα κύτταρα αντιστέκονται στη δράση της ινσουλίνης, το πάγκρεας αναγκάζεται να παράγει μεγαλύτερη ποσότητα αυτής, διαφορετικά η γλυκόζη παραμένει στο αίμα.
    Τα συχνότερα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, κούραση, αδυναμία συγκέντρωσης, φουσκώματα, υπνηλία, αύξηση βάρους, δυσκολία απώλειας βάρους, περιττό λίπος κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων, υπέρταση, κατάθλιψη"

με λίγα λόγια..πεινάς περισσότερο απο το συνηθισμένο, χωνεύεις δυσκολότερα από το συνηθισμένο, το καις δυσκολότερα από το συνηθισμένο..άρα παχαίνεις ευκολότερα από το συνηθισμένο.. και κάπου εκεί γεννιέται η τάση μου προς την κατάθλιψη που σε συνδυασμό με τους τους εξωγενείς παράγοντες,ποιότητα ζωής, η τάση γίνεται γεγονός.

το παχύσαρκο σώμα στην περίπτωση αυτή - γίνετε καταθλιπτικό σώμα... το αντίθετο απο αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι ημών "νους υγιής εν σώματι υγιεί"

ημουν πάντα εύσωμη..και ρύθμιζα την ορμονική μου κατάσταση τον κύκλο μου με τις αυξομειώσεις του βάρους μου...ενα σώμα που κατάντησα ακορντεόν απο τις αυξομειώσεις αυτές καταστρεφοντας τον μεταβολισμό μου... και την τριχοφυΐα μου με λέιζερ (άλλος γολγοθάς απο εκεί).

όταν άρχισα να κάνω κατάχρηση μπάφου- χασίς - κάνναβης ..μία ναρκωτική ουσία π αυξάνει την ήδη αυξημένη μου όρεξη.. η όποια ισορροπία χάθηκε και άρχισα να παίρνω κιλά ..μια ουσία η οποία απο μόνη της σε νταουνιάζει σε ενα σώμα με τάση προς κατάθλιψη διπλασιάζει τις πιθανότητες να νοσήσεις .. και καπου εκεί έγινε το "κακό" νόσησα βαριά ..έχοντας πλήρη μεσάνυχτα πως αυτή μου η εξάρτηση θα με οδηγούσε εκεί.

πήγα σε ψυχίατρο να μου γράψει χάπια..και ο ΤΡΙ -ΜΑΛΑΚΑΣ που υποτίθεται θα έπρεπε να γνωρίζει για όλα αυτά, μου έγραψε ρεμερον..ενα χάπι που αυξάνει την όρεξη!!!..με αποτέλεσμα για τα επόμενα 2 χρόνια να παίρνω γενναιες δόσεις αντικαταθλιπτικών χωρίς να μπορώ να αισθανθω καλύτερα.. αλλα να εξακολουθήσω να παχαίνω και να μετατρέπω το σωμα μου σε ΝΑΟ της καταθλιψης!

και οσο εγώ να τρώω να αυξάνονται τα επίπεδα της ινσουλίνης και όσο αυτα να αυξάνονται τόσο να πεινάω και όσο πεινάω τόσο να τρώω..ενας φαύλος κύκλος και στην μέση η κατάθλιψη να δεσπόζει και να κατέχει το σωμα μου απόλυτα..περισσότερο απο το μυαλό μου.

οι εξετασεις για το ζαχαρο μου ειναι στο οριο..μεχρι 110 το φυσιολογικο και εγω εχω ακριβως 110! (αριστευσα και εκει)

η ίδια η καταθλιψη ..προκάλεσε την απομόνωση μου..και η απομόνωση μου σε ελειψη βιταμίνης d .. (βιταμινη που παιρνεις απο τον ήλιο)
    "Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Κλινικής Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού, οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να βιώσουν συμπτώματα κατάθλιψης." που σημαίνει οτι άνοιξα και άλλο ενα ακόμη μέτωπο μάχης για την ψυχική μου νόσο εναντιον μου.

μπορει να ατύχησα στο θέμα ψυχίατρου..αλλά ήμουν τυχερή με την ενδοκρινολόγο μου..που τελικα αποδείχτηκε οτι έιναι σούπερ γιατρος και καταλαβε το προβλημά μου ..πριν καν δει τις εξετασεις μου.. τις οποιες εκανα και επιβεβαιώθηκαν .. μου εδωσε μια δίατα χαπια για τα αυξημενα ανδρογονα και βιταμίνες D τα οποια θα με βοηθήσουν να δυναμώσω τον μεταβολισμό μου και να καταφέρω να χάσω αυτά τα κιλά περίπου οπως θα τα έχανε μια υγιής γυναικά με την διαιτα της

τελικα όλο το σύπαν συντελησε ώστε να νοσίσω , το παρελθον μου ...το παρόν μου και οι ορμόνες μου!!

συμπέρασμα :
    Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΙΑ το λέω και το φωνάζω και θα το φωνάζω όσο ζω ... αλλά βεβαιωθήτε ότι δεν επηρρεάζει την υγεία σας . και προς θεού ...οι παχυσαρκοι καταθλιπτικοι ..πρίν πάτε σε κάποιο ψυχιατρο που θα σας γράψει ότι του κατέβει στο κεφάλι, περάστε απο έναν καλο ενδοκρινολόγο..

ο οσκαρ ουαιλντ έλεγε "τιποτα δεν θεραπεύει το σώμα καλύτερα απο την ψυχή και τιποτα δεν θεραπευει την ψυχή, καλυτερα απο το σώμα"

σημερα ξεκινησα την πρωτη μερα διαιτας..ο καφες χωρις ζάχαρη ..οκ ..πινετε!

Senior Member
    Καλη επιτυχια , ρεα , στην διαιτα , θα πετυχεις , κι εγω κανω , χανω 4-5 κιλα τον μηνα , αρχισα απο 104 , και τωρα ειμαι 95 , με ιδανικο το 85 ...............................ευκολο ειναι , αν δεν εισαι κοιλιοδουλος , ειχα παχυνει απο το κρασι , ετρωγα μαζι , εκοψα το κρασι και .......................βρηκα την υγεια μου ,!! την βιαμινη D3 , την παιρνω σε συμπληρωμα , 5.000 μοναδες/μερα , αλλα 20 λεπτα να σε δει ο ηλιος αρκουν για να συνθεσει την D που χρειαζεται , επισης καλο ειναι να περναει απο τον κερατοειδη ηλιακο φως ............................................στη ν Σουηδια , που τον χειμωνα δεν εχουν ηλιο , εχουν ενα δωματιο , με ενα μηχανημα μεγεθος ντουλαπας διφυλλης , κανει 15.000 , και καθονται καμμια ωριτσα , εκπεμπει ακριβως το ηλιακο φως .......................για να μην εχουν καταθλιψεις , αλλα δεν βλεπω να τα καταφερνουν , γιατι ειναιη μονη χωρα , που η πρωτη αιτοια θανατου ειναι οι αυτοκτονιες ..................................ισως η ευκολη ζωη , μιας και η Σουηδια δεν εχει φτωχους..................

Senior Member
    Σταματα μωρε τη γκρινια να δουμε πωσ θα σουλουποθουμε πατα τσαι για διαιτα χαμομηλι με λεμονι προτεινω εγω με μαθρη ζαχαρη
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Καλη επιτυχια , ρεα , στην διαιτα , θα πετυχεις , κι εγω κανω , χανω 4-5 κιλα τον μηνα , αρχισα απο 104 , και τωρα ειμαι 95 , με ιδανικο το 85 ...............................ευκολο ειναι , αν δεν εισαι κοιλιοδουλος , ειχα παχυνει απο το κρασι , ετρωγα μαζι , εκοψα το κρασι και .......................βρηκα την υγεια μου ,!! την βιαμινη D3 , την παιρνω σε συμπληρωμα , 5.000 μοναδες/μερα , αλλα 20 λεπτα να σε δει ο ηλιος αρκουν για να συνθεσει την D που χρειαζεται , επισης καλο ειναι να περναει απο τον κερατοειδη ηλιακο φως ............................................στη ν Σουηδια , που τον χειμωνα δεν εχουν ηλιο , εχουν ενα δωματιο , με ενα μηχανημα μεγεθος ντουλαπας διφυλλης , κανει 15.000 , και καθονται καμμια ωριτσα , εκπεμπει ακριβως το ηλιακο φως .......................για να μην εχουν καταθλιψεις , αλλα δεν βλεπω να τα καταφερνουν , γιατι ειναιη μονη χωρα , που η πρωτη αιτοια θανατου ειναι οι αυτοκτονιες ..................................ισως η ευκολη ζωη , μιας και η Σουηδια δεν εχει φτωχους..................
    σε ευχαριστω μακ. ο ηλιος τον χειμωνα αποτι διαβασα δεν σου δινει επαρκη βιταμίνη..απο 30 βεθμους και πάνω λέει σου δινει την βιταμίνη . μετα απο ποσο καιρό αρχισες να την κατλαβαινεις στο σωμα σου? μπράβο σου που καταφερες και εχασες τοσα κιλα... και καλη συνεχεια και στους δυο μας συναγωνιστη!

Senior Member
    Εγώ παιδιά είμαι στον όγκο, τρώγω για τρεις. Γυμνάζομαι κιόλας, άνω και κάτω γνάθο. Αλλά πίνω και βραστάρι όλη την ημέρα. Ερωντες, μαλοτήρα και φασκόμηλο με κανέλα και γαρύφαλλο, αλλά ποτέ με ζάχαρη

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Σταματα μωρε τη γκρινια να δουμε πωσ θα σουλουποθουμε πατα τσαι για διαιτα χαμομηλι με λεμονι προτεινω εγω με μαθρη ζαχαρη
    δεν γκρινιαζω ελις..,μια ακρη προσπαθω να βρω σε ολο αυτο το μπάχαλο... και υπάρχουν πολλες γυναικες με το ιδιο προβλημα και ισως καταφερει να τις βοηθησει το ιστορικο μου..οσο - ελπιζω- θα βοηθησει και εμενα!!
    φφφφ με επριξες με τα βοτανα και τα ματζουνια αμαν!!. δεν ειναι η λυση αυτη λεμεεεεεε

Banned
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    Εγώ παιδιά είμαι στον όγκο, τρώγω για τρεις. Γυμνάζομαι κιόλας, άνω και κάτω γνάθο. Αλλά πίνω και βραστάρι όλη την ημέρα. Ερωντες, μαλοτήρα και φασκόμηλο με κανέλα και γαρύφαλλο, αλλά ποτέ με ζάχαρη
    χαχαχα... εσυ μανουλα τωρα θα κανεις οτι σου ζητανε τα μπεμπε τωρα. και καλα κανεις που δεν βαζεις ζαχαρη.. θα πάρεις κιλακια αλλα δεν θα χασεις το οριο.
    @ ελις ..εδω βοηθανε τα βότανα, για να δυναμωσει ο οργανισμος! και να δυναμωσουν και τα δίδυμα

Senior Member
    Ρέα δίκιο έχει ο έλις για χαμομήλι με λεμόνι. Βοηθά πολύ το χαμομήλι ως αποτοξινοτικό και το λεμόνι ως λιποδιαλυτης. Πρέπει βασικά στις πολυκυστικές, να μην καταναλώνεις καθόλου ζαχαρη αλλά ουτε και άμυλο ή υδατάνθρακες. ή τουλάχιστον υδατάνθρακες και άμυλο σε πολύ μικρες ποσότητες και νερόβραστα. Ο στόχος είναι να μην καταναλώνεις ζάχαρη γιατί οι ρυθμιστικές ορμόνες που διαταράσονται με το σύνδρομο των πολυκυστικών, στην ουσία μπερδεύουν τον εγκέφαλο στο πόσο πολύ πεινάει και πόσο πρέπει να κάψει. Δηλαδή:
    Οταν η ινσουλίνη πέφτει πολύ στο αίμα, ο εγκεφαλος το μεταφράζει ως πείνα.
    Οταν πεινάσει ο οργανισμός, το πρώτο πράγμα που θα καταναλώσει, είναι ζακχαρα που θα τα παράξει απο κάτι που δεν θυμάμαι, αν δεν βρει θα καταναλώσει λίπος, αν δεν βρει ούτε λίπος θα αρχισει να καταναλώνει μυικό ιστο ας πούμε, αλλά αυτό δε μας αφορά γιατί εχει να κανει με ακραιες περιπτώσεις υποσιτισμού. Αυτά είναι βιοχημεία και κάποτε διάβαζα για κάποιο λόγο

Στη φάση των πολυκυστικών, η ανισορροπία στις ορμόνες, προκαλεί μπέρδεμα στην ινσουλίνη. Οταν ρίχνεις μέσα στο σωμα σακχαρα με την μορφη που ανέφερα πάνω, ανεβαίνει πολύ η ινσουλίνη στο σώμα, πιο πολύ απο το κανονικό με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι περισσοτερη τροφή για να χορτάσεις. Αλλά επειδή φεύγει έτσι επιθετικά, η συγκεντρωση της στο αίμα, πέφτει και πολύ γρηγορότερα απο ότι ενος ατόμου με φυσιολογικά επιπεδα ορμονων. Δλδ αν καποιος χωρις προβλημα πεινασει στις 4 ωρες εσυ θα πεινασεις γρηγορότερα.

Αποτέλεσμα : όταν καταναλώνεις τροφές που μεταβολίζονται σε ζακχαρα τότε και πιο πολύ πεινάς και πιο γρηγορα, άρα τρως και περισσοτερο.

Για να το "καταπολεμήσεις" αυτο το αισθημα της πεινας με αυτα τα δεδομένα, πρέπει να κάνεις υπομονη 10 μερες περιπου και να αντισταθείς στην πεινα, μακρια απο ζαχαρη σε οποιαδηποτε μορφή και μακαρονια ή πατατες. Να τρως λαχανικά δηλαδή, όσπρια ψαρι και κρέας αυγα κτλ. Μετα τις δέκα μέρες ο κυκλος της ινσουλίνης θα βελτιωθει σημαντικά. Οταν λέμε οτι "εκλεισε το στομάχι" αυτό συμβαίνει συνηθως. Μεγαλωνουμε την διαρκεια της ντοπας εναντια στην πείνα που χαρίζει η ινσουλίνη.

Το αλλο σημαντικό, ειναι να αυξησεις τις καυσεις που κάνεις, δλδ γυμναστική τρεξιμο περπατημα κτλ. Είναι σχετικά εύκολο, αφού μπορείς να καταναλώσεις χορταστικές ποσότητες (δεν θα τρως τηγανιτά ή πνιγμένα στο λάδι φαγητά) και θα πρέπει να κανεις 4 - 5 γευματα την ημέρα
    δλδ 3 βασικα και 2 το πολύ ενδιάμεσα με φρουτα σαλάτες κτλ.

Επίσης είναι σημαντικό να καταναλώνεις μαυρο ψωμι ή αντι για λευκό ρίζι, αναποφλυωτο. Δλδ σχετικά ακατέργαστες 1ες ύλες και παντα ελαιολαδο στο τέλος

Θα σου πω πιο πολλά αργότερα αν θελεις, θα ρωτησω

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    σε ευχαριστω μακ. ο ηλιος τον χειμωνα αποτι διαβασα δεν σου δινει επαρκη βιταμίνη..απο 30 βεθμους και πάνω λέει σου δινει την βιταμίνη . μετα απο ποσο καιρό αρχισες να την κατλαβαινεις στο σωμα σου? μπράβο σου που καταφερες και εχασες τοσα κιλα... και καλη συνεχεια και στους δυο μας συναγωνιστη!

Ρεα , ευκολη ειναι η διαιτα , δεν θα την ελεγα αγωνα , η αρχη ειναι δυσκολη , αυτο για τους βαθμους θερμοκρασιας , δεν το ξερω , αλλα την D , ειναι λιποδιαλυτη , δλδ αποθηκευεται στους ιστους , στην βδομαδα πανω , την καταλαβαινω .................

Banned
    Ρέα δίκιο έχει ο έλις για χαμομήλι με λεμόνι. Βοηθά πολύ το χαμομήλι ως αποτοξινοτικό και το λεμόνι ως λιποδιαλυτης. Πρέπει βασικά στις πολυκυστικές, να μην καταναλώνεις καθόλου ζαχαρη αλλά ουτε και άμυλο ή υδατάνθρακες. ή τουλάχιστον υδατάνθρακες και άμυλο σε πολύ μικρες ποσότητες και νερόβραστα. Ο στόχος είναι να μην καταναλώνεις ζάχαρη γιατί οι ρυθμιστικές ορμόνες που διαταράσονται με το σύνδρομο των πολυκυστικών, στην ουσία μπερδεύουν τον εγκέφαλο στο πόσο πολύ πεινάει και πόσο πρέπει να κάψει. Δηλαδή:
    Οταν πεινάσει ο οργανισμός, το πρώτο πράγμα που θα καταναλώσει, είναι ζακχαρα που θα τα παράξει απο κάτι που δεν θυμάμαι, αν δεν βρει θα καταναλώσει λίπος, αν δεν βρει ούτε λίπος θα αρχισει να καταναλώνει μυικό ιστο ας πούμε, αλλά αυτό δε μας αφορά γιατί εχει να κανει με ακραιες περιπτώσεις υποσιτισμού. Αυτά είναι βιοχημεία και κάποτε διάβαζα για κάποιο λόγο

Στη φάση των πολυκυστικών, η ανισορροπία στις ορμόνες, προκαλεί μπέρδεμα στην ινσουλίνη. Οταν ρίχνεις μέσα στο σωμα σακχαρα με την μορφη που ανέφερα πάνω, ανεβαίνει πολύ η ινσουλίνη στο σώμα, πιο πολύ απο το κανονικό με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι περισσοτερη τροφή για να χορτάσεις. Αλλά επειδή φεύγει έτσι επιθετικά, η συγκεντρωση της στο αίμα, πέφτει και πολύ γρηγορότερα απο ότι ενος ατόμου με φυσιολογικά επιπεδα ορμονων. Δλδ αν καποιος χωρις προβλημα πεινασει στις 4 ωρες εσυ θα πεινασεις γρηγορότερα.

Αποτέλεσμα : όταν καταναλώνεις τροφές που μεταβολίζονται σε ζακχαρα τότε και πιο πολύ πεινάς και πιο γρηγορα, άρα τρως και περισσοτερο.

Για να το "καταπολεμήσεις" αυτο το αισθημα της πεινας με αυτα τα δεδομένα, πρέπει να κάνεις υπομονη 10 μερες περιπου και να αντισταθείς στην πεινα, μακρια απο ζαχαρη σε οποιαδηποτε μορφή και μακαρονια ή πατατες. Να τρως λαχανικά δηλαδή, όσπρια ψαρι και κρέας αυγα κτλ. Μετα τις δέκα μέρες ο κυκλος της ινσουλίνης θα βελτιωθει σημαντικά. Οταν λέμε οτι "εκλεισε το στομάχι" αυτό συμβαίνει συνηθως. Μεγαλωνουμε την διαρκεια της ντοπας εναντια στην πείνα που χαρίζει η ινσουλίνη.

Το αλλο σημαντικό, ειναι να αυξησεις τις καυσεις που κάνεις, δλδ γυμναστική τρεξιμο περπατημα κτλ. Είναι σχετικά εύκολο, αφού μπορείς να καταναλώσεις χορταστικές ποσότητες (δεν θα τρως τηγανιτά ή πνιγμένα στο λάδι φαγητά) και θα πρέπει να κανεις 4 - 5 γευματα την ημέρα
    δλδ 3 βασικα και 2 το πολύ ενδιάμεσα με φρουτα σαλάτες κτλ.

Επίσης είναι σημαντικό να καταναλώνεις μαυρο ψωμι ή αντι για λευκό ρίζι, αναποφλυωτο. Δλδ σχετικά ακατέργαστες 1ες ύλες και παντα ελαιολαδο στο τέλος

Θα σου πω πιο πολλά αργότερα αν θελεις, θα ρωτησω
    έτσι ακριβως μου τα ειπε και η γιατρος μου.
    εγω να σου πω δεν ημουν πολυ φιλη των γλυκων γενικα, περισσοτερο του υδατανθρακα.
    η ενδοκρινολογος μου εκοψε εντελως την ζαχαρη και απο υδατανθρακες μονο πατατες και ρυζι μπορω να τρωω. το περπατημα ετσι και αλλιως το εχω ενσωματωσει στη ζωη μου λογω του σκύλου μου..απλα θα πρεπει τις επεκτεινω. για περισσοτερη ασκηση δυστηχως δεν εχω τα οικονομικα περιθωρεια για κατι πιο οργανωμενο..ισως αργοτερα απο την στιγμη που θα μειωθουν τα εξοδα για την διατροφη να βρω ενα περιθωρειο και να το κανω επιτελους και αυτο..απο το καλοκαιρι το ήθελα να πάω να κάνω καποια πολεμικη τεχνη και το εψαχνα!
    σιγουρα τα βοτανα βοηθουν ..αλλα δεν ειναι η αποκλειστικη λυση για την καταθλιψη! πρεπει να συνδιαζεται με όλα τα αλλα..

Senior Member

ω
    Μονο μια παρατηρηση να κανω , ψωμι ολικης αλεσης μονον , κραταει τα επιπεδα της ινσουλινης σταθερα...............

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Μονο μια παρατηρηση να κανω , ψωμι ολικης αλεσης μονον , κραταει τα επιπεδα της ινσουλινης σταθερα...............
    για τον πρωτο μηνα καθολου ψωμι μου ειπε, σε ενα μηνα θα ξαναπάω και θα μου δωσει νεα λιστα

Senior Member
    ω

Ολα σωστα , μια ακομη παρατηρησουλα, το πρωτο πραμα που τρωει ο οργανισμος ειναι το γλυκογονο , που ειναι αποθηκευμενο στο σηκωτι , μετα δυστυχως δεν καταναλωνει λιπος , αλλα μυικο ιστο και λιπος λιγοτερο , γιαυτο και η διαιτα θελει πολλες πρωτεινες , ωστε να προστατευσεις τον μυικο ιστο , και να φαει το λιπος ο οργανισμος ........

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    για τον πρωτο μηνα καθολου ψωμι μου ειπε, σε ενα μηνα θα ξαναπάω και θα μου δωσει νεα λιστα

Δεν αντιλεγω , αλλα αν θες ψωμι , γενικως , τρωγε μονο ολικης αλεσης , δεν παχαινει , εγω μονο τετοιο τρωω...........

Senior Member
    Σωστά Αγγελε, έχεις δίκιο Και όταν θα μπορει να καταναλώσει ζυμαρικά, πάλι ολικής άλεσης είναι καλύτερα.

Ρέα είχα καλά δάσκαλο και τα έμαθα κι εγω :P Βρήκα και τα παρακάτω, που τα περιγράφουν καλύτερα:

4. Αποφύγετε τις απότομες αυξήσεις του σακχάρου
    Όταν τρώμε μία τροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, τότε το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται απότομα. Το αποτέλεσμα είναι η πρόκληση υπογλυκαιμίας σαν αντίδραση στην απότομη αύξηση του σακχάρου και η ενίσχυση του αισθήματος της πείνας. Αν, για παράδειγμα, φάτε ένα κομματάκι σοκολάτα, το πιθανότερο είναι ότι θα ζητήσετε άλλο ένα. Το σάκχαρο θα αυξηθεί ξαφνικά και θα πέσει απότομα, υποχρεώνοντάς σας να το τροφοδοτήσετε ξανά με γλυκό. Προτιμάτε τρόφιμα που δεν αυξάνουν απότομα το σάκχαρο, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και οι πρωτεΐνες.

5. Συνοδεύετε κάθε γεύμα με φυτικές ίνες
    Το ζητούμενο είναι και πάλι η ρύθμιση των αυξομειώσεων του σακχάρου στο αίμα. Όταν συνοδεύουμε ένα πιάτο με φυτικές ίνες, μειώνουμε την επίδρασή του στα επίπεδα του σακχάρου. Καλές πηγές φυτικών ινών είναι τα λαχανικά και τα φρούτα. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε γεύμα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σαλάτα, ενώ τα σνακ καλό είναι να περιέχουν φρούτα.
    - See more at: http://www.imommy.gr/mama/diatrofi/a....xuAPpeBK.dpuf

Και μια χαρά είσαι Ρέα με τις βόλτες για τον σκύλο. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να προσαρμωστει στο διαιτολόγιο και μετά εντατικοποιείς και τη σωματική δραστηριότητα. Η ζάχαρη (όχι μόνο ως ζάχαρη αλλα και ως αμυλο) είναι εθιστική. Θα είναι δυσκολες οι πρώτες ημέρες αλλα ευτυχώς είναι λίγες Κουράγιο

Page 1 of 9 123 ... LastLast