Αγχος ? Κρίση ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Αγχος ? Κρίση ?

Καλησπέρα,

Δεν είμαι σίγουρη ότι γράφω το θέμα μου στο σωστό μέρος, ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα. :confused:

Διάβαζα όσα γράφετε εδώ και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας το δικό μου πρόβλημα..........Δεν είμαι καθόλου καλά........... Αγχώνομαι πάρα πολύ για μικρά χαζά πράγματα, το άγχος μου παίρνει τεράστιες διαστάσεις και μετά καταλήγω να είμαι απλώς αγχωμένη συνέχεια! Πολλές φορές χωρίς λόγο. Φοβάμαι μήπως πάθω κάτι και αγχώνομαι.
    Παράδειγμα αν τύχει να ζαλιστώ κάποια φορά μετά για πάρα πολύ καιρό μένω μαγκωμένη και αγχωμένη ότι θα το ξαναπάθω. Νομίζω ότι ζαλίζομαι συνέχεια ενώ πολλές φορές συνειδητοποιώ ότι δε ζαλίζομαι αλλά είμαι οι ώμοι μου που είναι σφιγμένοι όπως και ο αυχένας μου από το άγχος.
    Φοβάμαι να κανονίσω να πάω κάπου ότι κάτι θα πάω. Όταν είμαι σε μέρη με πολύ κόσμο πάλι φοβάμαι και αγχώνομαι. Δε νιώθω ότι πνίγομαι η οτι δεν υπάρχει οξυγόνο απλώς σφίγγομαι δε ξέρω για ποιον λόγο ακριβώς.............
    Χάνω τις πιο όμορφες στιγμές γιατί ενώ οι άλλοι ετοιμάζονται βγαίνουν περνάνε καλά εγώ σκέφτομαι διάφορα χάνω όλη τη διασκέδαση και στεναχωριέμαι. Έχω επισκεφτεί πολλές φορές το νοσοκομείο πάνω σε κρίση πανικού όπως επίσης και κάποιους ψυχολόγους οι οποίοι στο 1ο ραντεβου μου είπαν ότι δε χρειάζεται να με ξαναδουν μόνο εαν νιώσω ότι θέλω να πάω και μου εξήγησαν πως να διαχειρίζομαι το άγχος μου. Είμαι καλύτερα π ότι ήμουν πριν κάποια χρόνια απλά κάποιες στιγμές σαν κι αυτή με ξαναπιάνει και με βασανίζει.
    Είμαι 22 χρονών και όλο αυτό με κάνει να νιώθω πολύ άσχημα...κανένας δε θέλει να μείνει δίπλα μου όταν εγώ συμπεριφέρομαι έτσι περίεργα γιατί κανένας δε μπορεί να καταλάβει. Σε όλους φαίνομαι τρελή

Senior Member
    Quote Originally Posted by angeleo View Post
    .....
    Χάνω τις πιο όμορφες στιγμές γιατί ενώ οι άλλοι ετοιμάζονται βγαίνουν περνάνε καλά εγώ σκέφτομαι διάφορα χάνω όλη τη διασκέδαση και στεναχωριέμαι. Έχω επισκεφτεί πολλές φορές το νοσοκομείο πάνω σε κρίση πανικού όπως επίσης και κάποιους ψυχολόγους οι οποίοι στο 1ο ραντεβου μου είπαν ότι δε χρειάζεται να με ξαναδουν μόνο εαν νιώσω ότι θέλω να πάω και μου εξήγησαν πως να διαχειρίζομαι το άγχος μου. Είμαι καλύτερα π ότι ήμουν πριν κάποια χρόνια απλά κάποιες στιγμές σαν κι αυτή με ξαναπιάνει και με βασανίζει.
    Είμαι 22 χρονών και όλο αυτό με κάνει να νιώθω πολύ άσχημα...κανένας δε θέλει να μείνει δίπλα μου όταν εγώ συμπεριφέρομαι έτσι περίεργα γιατί κανένας δε μπορεί να καταλάβει. Σε όλους φαίνομαι τρελή
    καλησπερα angeleo.
    αυτα συμβαινουν ανεκαθεν απ οτι θυμασαι? ξεκινησαν μετα απο καποιο συγκεκριμενο περιστατικο, η καπως ετσι θυμασαι να νοιωθεις απο μικρη?
    παιρνεις καποια ουσια? ναρκωτικο η αλκοολ?

να με συγχωρεις αλλα δεν μπορει να σου ειπε καλος ψυχολογος οτι δεν χρειαζεται να σε ξαναδει οταν μας περιγραφεις τετοια ταλαιπωρια και δυσλειτουργια στην ζωη σου και στην σχεση σου.
    η δεν πηγες σε καλο ψυχολογο η δεν του τα ειπες ολα, η δεν σου ειπε ακριβως αυτο.
    κι εν πασει περιπτωσει, εφοσον σου ειπε να πας αν το νοιωσεις εσυ, επρεπε να ξαναπας. δεν ειναι λειτουργικη η ζωη σου με αυτα που περιγραφεις οτι γινονται.
    η θεραπεια για την διαχειριση του αγχους, δεν ειναι μια γνωματευση που λεει 'εχεις αγχος παιδι μου, αντε γεια τωρα" ειναι μια ολοκληρη εκπαιδευση που υποτιθεται πως σε βοηθαει.
    ξαναπροσπαθησε ειτε με τον ιδιο ψυχ ειτε, αν δεν ειναι εκπαιδευμενος για θεραπεια, με καποιον αλλον.

Junior Member
    Από μικρή ήμουν παιδί που δε δοκίμαζε διάφορα αλλά ξεκίνησαν όλα αυτά έτσι όπως τα περιγράφω γύρω στα 14 όταν διαπιστώθηκε ότι είχα κάτι αρρυθμίες οπότε από τότε άρχισα να φοβάμαι συνέχεια

Senior Member
    Από μικρή ήμουν παιδί που δε δοκίμαζε διάφορα αλλά ξεκίνησαν όλα αυτά έτσι όπως τα περιγράφω γύρω στα 14 όταν διαπιστώθηκε ότι είχα κάτι αρρυθμίες οπότε από τότε άρχισα να φοβάμαι συνέχεια
    που ΔΕΝ δοκιμαζε διαφορα, η που δοκιμαζε διαφορα? δεν σε καταλαβα.
    κανεις χρηση καποιων ουσιων τωρα, εστω και περιστασιακα?.

Junior Member
    που δεν - δηλαδη ημουν μαζεμενο παιδι. Όχι καθόλου... ούτε καν αλκοόλ. Και όταν βγαίνω ποτέ δεν πίνω πάνω από ποτήρι γιατί δε μου πολυαρέσει

Senior Member
    που δεν - δηλαδη ημουν μαζεμενο παιδι. Όχι καθόλου... ούτε καν αλκοόλ. Και όταν βγαίνω ποτέ δεν πίνω πάνω από ποτήρι γιατί δε μου πολυαρέσει
    η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να απευθυνθεις σε ψυχολογο- καλο ψυχοθεραπευτη (οχι οτι ναναι) για να σε κατευθυνει.
    στο ειπε ξεκαθαρα οτι αν νοιωθεις οτι θελεις βοηθεια να πας.
    οπως περιγραφεις την ζωη σου, ειναι ενα μαρτυριο αυτο που περνας.
    αρα χρειαζεσαι βοηθεια.
    τι σε σταματαει απο το να πας σε καποιον?

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να απευθυνθεις σε ψυχολογο- καλο ψυχοθεραπευτη (οχι οτι ναναι) για να σε κατευθυνει.
    στο ειπε ξεκαθαρα οτι αν νοιωθεις οτι θελεις βοηθεια να πας.
    οπως περιγραφεις την ζωη σου, ειναι ενα μαρτυριο αυτο που περνας.
    αρα χρειαζεσαι βοηθεια.
    τι σε σταματαει απο το να πας σε καποιον?
    Δε πιστεύω στο ότι θα με βοηθήσει . Ναι θα προσπαθήσει να με κατευθύνει αλλά νομίζω ότι είναι δικό μου θέμα . Εγώ πρέπει να το καταπολεμησω

Senior Member
    Δε πιστεύω στο ότι θα με βοηθήσει . Ναι θα προσπαθήσει να με κατευθύνει αλλά νομίζω ότι είναι δικό μου θέμα . Εγώ πρέπει να το καταπολεμησω
    μονος σου μπορεις να λυσεις θεματα πριν βρεθεις σε αδιεξοδο.
    οταν βρισκεσαι σε αδιεξοδο, το καταλαβαινεις γιατι δεν λειτουργουν τα θεματα που πρεπει και θελεις να λειτουργουν.
    πχ, εχεις προβληματα επικοινωνιας με τους αλλους, δεν μπορεις να διατηρησεις φιλικες και ερωτικες σχεσεις, μονιμως βρισκεσαι με προβληματα στην δουλεια η και χωρις δουλεια, η εισαι ΑΦΟΡΗΤΑ δυστυχης χωρις να ξερεις ουτε τι φταιει ουτε τι να κανεις, κοταν γινεσαι επικινδυνος για την υγεια σου η για τους αλλους, τοτε εισαι βαθια μεσα σε προβλημα και χρειαζεται καποιος ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για να σου δειξει τον δρομο.

εσυ θα κρινεις σε τι φαση εισαι. αν αυτο που ζεις ειναι αφορητο και δυσλειτουργικο, αν δεν ε χεις ιδεα τι θα επρεπε να κανεις για να δεις βελτιωση.
    αν λειτουργεις καλα στην ζωη σου, ολα καλα. κατσε μονη (χωρις βοηθεια)και λυσε οπως μπορεις μικροπροβληματακια, με διαβασμα, αυτοβελτιωση κλπ.

Banned
    σε καποιο βιβλιο που διαβασα υπαρχει ο λεγομενος φαυλος κυκλος του αγχους. οταν για παραδειγμα καποιος ειναι πολυ αγχομενος και τον πιασει ζαλη,τοτε αυτοματος αγχωνεται ακομα περισσοτερο μηπως πεσει κατω, ή μηπως τρελαθει ή μηπως παθει κατι τελος παντων η υγεια του. καμια φορα απο μονη της η ανησυχια για αυτα προκαλει αγχος και σχεδον παντα εχει την ιδια καταληξη... εγω για παραδειγμα οταν δεν κοιμηθω καλα, αγχώνομαι για το πως θα βγαλω την απαιτητικη ημερα μου που ειμαι κουρελια, και αυτοματως το ιδιο το αγχος με κανει να δυσκολευομαι ακομα περισσοτερο να στο ανταπεξελθω. σιγουρα το αγχος δεν ειναι η αιτια του προβληματος αλλα η ολη συνολικη εικονα της ψυχολογιας μου. κατα πασα πιθανοτητα το ιδιο πραγμα να ευθυνεται και για σενα το αγχος σου...

Junior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    σε καποιο βιβλιο που διαβασα υπαρχει ο λεγομενος φαυλος κυκλος του αγχους. οταν για παραδειγμα καποιος ειναι πολυ αγχομενος και τον πιασει ζαλη,τοτε αυτοματος αγχωνεται ακομα περισσοτερο μηπως πεσει κατω, ή μηπως τρελαθει ή μηπως παθει κατι τελος παντων.... κατα πασα πιθανοτητα το ιδιο πραγμα να ευθυνεται και για σενα το αγχος σου...
    Το έχω διαβάσει και εγώ αυτό ! Κ το έχω παρατηρήσει να συμβαινει.