Ντροπαλός/έλλειψη αυτοπεποίθησης απλά, ή κάτι πολύ πολύ παραπάνω; - Page 20
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 20 of 40 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast
Results 286 to 300 of 591
    Banned
    Αυτό λέω......... ότι δυσκολεύεσαι να ανοίξεις κουβέντα έτσι στο άκυρο γιατί αυτό σημαίνει φλερτ. Αν όμως αναγκαζόσουν να γνωρίσεις κοπέλες για παράδειγμα μέσα από την δουλειά σου όπου θα μιλούσατε για δουλειές χωρίς να πρέπει να βρεις κάτι να ανοίξεις κουβέντα και στην πορεία να την γνώριζες περισσότερα θα ήταν καλύτερα. Για αυτό όλοι λένε να προσεγγίζεις φιλικά, μέσω παρέας ή δραστηριοτήτων...θα κομπλάρεις λιγότερο.... πάλι θέλει κόπο αλλά θα έρθει πιο φυσικά, πιο ανώδυνα...

Quote Originally Posted by cube View Post
    Αυτό λέω......... ότι δυσκολεύεσαι να ανοίξεις κουβέντα έτσι στο άκυρο γιατί αυτό σημαίνει φλερτ.
    Ακριβώς έτσι.

Quote Originally Posted by cube View Post
    Αν όμως αναγκαζόσουν να γνωρίσεις κοπέλες για παράδειγμα μέσα από την δουλειά σου όπου θα μιλούσατε για δουλειές χωρίς να πρέπει να βρεις κάτι να ανοίξεις κουβέντα και στην πορεία να την γνώριζες περισσότερα θα ήταν καλύτερα. Για αυτό όλοι λένε να προσεγγίζεις φιλικά, μέσω παρέας ή δραστηριοτήτων...θα κομπλάρεις λιγότερο.... πάλι θέλει κόπο αλλά θα έρθει πιο φυσικά, πιο ανώδυνα...
    Γενικά δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι πολύ πιο περίπλοκο απ'αυτό.
    Last edited by deleted-member17-03-2016; 23-02-2016 at 20:03.

Senior Member
    http://www.e-psychology.gr/anxiety-s...apotyxias.html

Ena ενδιαφερον αρθρο για τον φοβο αποτυχιας ..........

Banned
    Quote Originally Posted by wjsrp View Post
    Ακριβώς έτσι.

Δεν είναι εύκολο για όλους.Οι εξωστρεφείς και κοινωνικοί άνθρωποι που αυτό τους βγαίνει ως δεύτερη φύση νομίζουν πως είναι έτσι και για τους άλλους τους εσωστρεφείς αλλά δεν είναι.Και δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση ή να γίνεις κοινωνικός παρά μόνο γενικόλογες προτάσεις.
    Για παράδειγμα το άρθρο που έβαλε ο macgyver αναλύει τον φόβο της αποτυχίας αλλά δε λέει κάτι συγκεκριμένο για το πρόβλημα που σε απασχολεί με βήματα του τύπου
    1.Βλέπεις την κοπέλα που σου αρέσει
    2.Πας κοντά της και λες αυτό
    3.Ανάλογα τι θα σου απαντήσει κάνεις
    3α..
    3β..
    3γ..
    3δ..
    και η λίστα με τις υπο-περιπτώσεις είναι ατελείωτη..
    Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά καταλαβαίνω ότι χρειάζεσαι ακριβές εγχειρίδιο χρήσης και όχι γενικόλογες συμβουλές.

Banned

Lightbulb

Ακριβώς έτσι.

κουβεντα ανοιγουμε οταν ενα ατομο φαινετε οτι κατι θα μαθουμε αν το πλησιασουμε δεν εισαι υποχρεωμενος να τη δεις ερωτικα με το ζορι τωρα η αρχη μιας συζητισης με καπιον που τον γνωρισες μολις χτες ειναι καπως απιθανο να εχει σοβαρο θεμα αλλα οχι αδυνατο αλλα μπορεις να της πεις ενα ανεκδοτο αρκει να ειναι πετυχημενο αρκει να μη το παρακανεις κ σε περασει για το χαχανουλη
    Last edited by αλεξανδρος_77; 24-02-2016 at 16:39.

Banned
    κ να σου πω τι ενοω ακριβως..

για να πετυχεις ενα πραγμα πρωτα απ ολα πρεπει να ξεκαθαρισεις τι σκοπο εχεις.

εσυ πχ θες κοπελα για σχεση εγω εναλακτικα σου λεω αυτο δε χρειαζετε σχεση ντε κ καλα.

τους αλλους δε τους πλησιαζουμε με αληθειες τους πλησιαζομαι με το να γινομαστε ευχαριστοι κ διασκεδαστικοι αρα ο σκοπος του να γνωρισεις καπιον δεν ειναι να του πεις μεγα φιλοσοφιες αλλα να τον κανεις να περασει καλα..

αρα οταν σκοπευεις να πλησιασεις καπιον πρεπει να σαι οσο πιο ευχαριστος μπορεις ετσι κ αλλιως αν καπιος χρειαζεται κατι θα σου ανοιχτει αργοτερα απο μονος του οσο το παιζεις χαρουμενος. κ εκει θα αρχισει η σοβαρη συζητιση αφου προηγηθουν διαφορα αστεια.
    Last edited by αλεξανδρος_77; 24-02-2016 at 16:44.

Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    κουβεντα ανοιγουμε οταν ενα ατομο φαινετε οτι κατι θα μαθουμε αν το πλησιασουμε δεν εισαι υποχρεωμενος να τη δεις ερωτικα με το ζορι τωρα η αρχη μιας συζητισης με καπιον που τον γνωρισες μολις χτες ειναι καπως απιθανο να εχει σοβαρο θεμα αλλα οχι αδυνατο αλλα μπορεις να της πεις ενα ανεκδοτο αρκει να ειναι πετυχημενο αρκει να μη το παρακανεις κ σε περασει για το χαχανουλη
    Μ'αυτό είναι το θέμα, οτι εγώ δε βλέπω κάποια ερωτικά με το ζόρι, βγαίνει αυθόρμητα. Όταν μιλάω σς κάποια υποψήφια, κολλά, δεν μπορώ. Ξέρω καλά οτι το χιούμορ παίζει μεγάλο ρόλο, ααλα τι να το κάνω αμα δε μου βγαίνει μιλιά εκείνη τη στιγμή;

κ να σου πω τι ενοω ακριβως..

για να πετυχεις ενα πραγμα πρωτα απ ολα πρεπει να ξεκαθαρισεις τι σκοπο εχεις.

εσυ πχ θες κοπελα για σχεση εγω εναλακτικα σου λεω αυτο δε χρειαζετε σχεση ντε κ καλα.

τους αλλους δε τους πλησιαζουμε με αληθειες τους πλησιαζομαι με το να γινομαστε ευχαριστοι κ διασκεδαστικοι αρα ο σκοπος του να γνωρισεις καπιον δεν ειναι να του πεις μεγα φιλοσοφιες αλλα να τον κανεις να περασει καλα..

αρα οταν σκοπευεις να πλησιασεις καπιον πρεπει να σαι οσο πιο ευχαριστος μπορεις ετσι κ αλλιως αν καπιος χρειαζεται κατι θα σου ανοιχτει αργοτερα απο μονος του οσο το παιζεις χαρουμενος. κ εκει θα αρχισει η σοβαρη συζητιση αφου προηγηθουν διαφορα αστεια.
    Εγώ μαγκωμένος είμαι με υποψήφια κοπέλα. Δε μου βγαίνει το ευχάριστος όταν είμαι μαγκωμένος.

Senior Member
    Ε ντάξει είναι ξεκάθαρα μια μορφή κοινωνικού άγχους που απλά περιορίζεται στις γυναίκες αντί για όλους τους ανθρώπους. Είναι ο φόβος της αποτυχίας, του ρεζιλέματος, της απόρριψης.

Δεν υπάρχει λύση σ'αυτό παρά μόνο η έκθεση. Τόσο απλά. Να πας και να πεις επίτηδες ό,τι σου έρχεται, ακόμα και βλακείες για δοκιμή. Να "κάψεις" κατά μία έννοια αυτές τις "υποψήφιες" γκόμενες/φίλες/whatever για χάριν του μεγάλου πειράματος που λέει:
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝ ΑΥΤΗ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ/ΓΕΛΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΤΛ...

Πρέπει να δεις πως θα πάρεις και εσύ λίγο ευχαρίστηση από την συνάντηση και όχι να είσαι το μαϊμουδάκι που πρέπει να κάνει την άλλη να γελάσει. Να κάνεις χιούμορ για δική σου πάρτη και όχι για να σε βαθμολογήσει αυτή με άριστα ή κάτι τέτοιο.

Ξέρω, ξέρω, easier said than done. Και εγώ που έχω κοινωνικό άγχος με όλους τους ανθρώπους το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό. Αλλά αν κάποιος σου πει ότι υπάρχει λύση πέραν της έκθεσης και του να φας τα μούτρα σου, να ξέρεις ότι ψεύδεται.

Quote Originally Posted by masterridley View Post
    Ε ντάξει είναι ξεκάθαρα μια μορφή κοινωνικού άγχους που απλά περιορίζεται στις γυναίκες αντί για όλους τους ανθρώπους. Είναι ο φόβος της αποτυχίας, του ρεζιλέματος, της απόρριψης.
    Ναι, περίπου. Βασικά, περιορίζεται στις υποψήφιες γυναίκες. Δεν είναι μόνο ο φόβος της αποτυχίας, του ρεζιλέματος, της απόρριψης, κλπ., άλλα πάει παραπέρα. Δε μου βγαίνει μιλιά σε άγνωστη υποψήφια.

Δεν υπάρχει λύση σ'αυτό παρά μόνο η έκθεση. Τόσο απλά. Να πας και να πεις επίτηδες ό,τι σου έρχεται, ακόμα και βλακείες για δοκιμή. Να "κάψεις" κατά μία έννοια αυτές τις "υποψήφιες" γκόμενες/φίλες/whatever για χάριν του μεγάλου πειράματος που λέει:
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝ ΑΥΤΗ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ/ΓΕΛΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΤΛ...
    Διαφωνώ εδώ γιατί όταν πάω να μιλήσω σε υποψήφια, δε μου βγαίνει, και γενικά, δεν'τόχω με το φλερτ. Όχι απλά δε μου βγαίνει, ούτε βλακεία δεν ξέρω να πω. Δε μου βγαίνει μιλιά γενικά. Η μόνη καταστροφή που θα συμβεί, είναι αυτή που θα στη διάθεσή μου, ρίχνοντάς την κι άλλο πιο χαμηλά. Έχω φτάσει 30 χρονών, και πλέον είμαι σε φάση, όχι άλλες χυλόπιτες. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Νεκρός νιώθω.

Πρέπει να δεις πως θα πάρεις και εσύ λίγο ευχαρίστηση από την συνάντηση και όχι να είσαι το μαϊμουδάκι που πρέπει να κάνει την άλλη να γελάσει. Να κάνεις χιούμορ για δική σου πάρτη και όχι για να σε βαθμολογήσει αυτή με άριστα ή κάτι τέτοιο.

Ξέρω, ξέρω, easier said than done. Και εγώ που έχω κοινωνικό άγχος με όλους τους ανθρώπους το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό. Αλλά αν κάποιος σου πει ότι υπάρχει λύση πέραν της έκθεσης και του να φας τα μούτρα σου, να ξέρεις ότι ψεύδεται.
    Το γνωρίζω οτι είναι εύκολο στα λόγια και δύσκολο στην πράξη. Περι αυτού πρόκειται. Πίστεψέ με, έχω φάει τα μούτρα μου άπειρες φορές και χτυπάω το κεφάλι μου ακόμα. Εννοείται οτι δεν έμαθα ποτέ. Το μόνο πράμα που έμεινε ήταμ λιγότερη διάθεση και περισσότερη κατάθλιψη. Διαφωνώ οτι είναι η μόνη λύση αυτό. Άμα έχεις φίλο που το έχει κλπ., ή έχεις γυναίκες στον κύκλο σου (κάτι που δεν έχω εγώ), τότε τα πράγματα ίσως νά'ναι λίγο καλύτερα.

Banned
    την ευχαριστηση τη χαριζεις κ αυτη μετα θα ξαναγυρισει σε σενα
    με οχι το ενα οχι το αλλο οχι εκεινο κανεις δε πετυχε κ τιποτα ιδιαιτερο
    αλλιως πηγαινεις σε ενα ψυχολογο τελικα μπας κ βγει ακρη..
    δεν εχει σημασια τι αρεσει σε σενα αλλα το τι θα κανει την αλλη να θελει να ερθει πιο κοντα σου..
    κ συ αν εισουν στη θεση της θα ηθελες να πλησιασεις καπια για να ξεδωσεις να περασεις την ωρα σου η να σε κανει να γελασεις.
    αφου δε θα σκεφτοσουν οτι με το να σε κανει να γελας εγινε μαιμου θα σκεφτοσουν οτι περνας καλα αυτο το βραδυ
    ειναι σα να υποδιεσαι ενα ρολο.

Banned
    Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να είναι ο ευατός του και σε όποιον αρέσει...Το μόνο θέμα είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων πρέπει η άλλη πλευρά να εκτελέσει τουλάχιστον κατά τις αρχές της γνωριμίας το ρόλο "κλειδαρά" για να μπορέσει να κάνει τον άλλο να ανοιχτεί ώστε να δείξει αν αξίζει ή όχι..Και οι περισσότερες/οι εκεί έξω δεν έχουν υπομονή ή τον τρόπο για κάτι τέτοιο.

την ευχαριστηση τη χαριζεις κ αυτη μετα θα ξαναγυρισει σε σενα
    με οχι το ενα οχι το αλλο οχι εκεινο κανεις δε πετυχε κ τιποτα ιδιαιτερο
    αλλιως πηγαινεις σε ενα ψυχολογο τελικα μπας κ βγει ακρη..
    Εγώ να της δώσω την ευχαρίστηση, άλλα αμα δε μου βγαίνει μιλιά; Τι να το κάνω; Άμα δεν το έχεις με το φλερτ... Ούτε θα βγάλω άκρη με ψυχολόγο. Το ξέρω αυτό. Είναι σαν να θέλω να πάω σε ψυχολόγο επειδή έχω χάλια διάθεση και κατάθλιψη λόγω οτι πεινάω, και ο λόγος που πεινάω είναι οτι δεν τρώω.

δεν εχει σημασια τι αρεσει σε σενα αλλα το τι θα κανει την αλλη να θελει να ερθει πιο κοντα σου..
    κ συ αν εισουν στη θεση της θα ηθελες να πλησιασεις καπια για να ξεδωσεις να περασεις την ωρα σου η να σε κανει να γελασεις.
    αφου δε θα σκεφτοσουν οτι με το να σε κανει να γελας εγινε μαιμου θα σκεφτοσουν οτι περνας καλα αυτο το βραδυ
    ειναι σα να υποδιεσαι ενα ρολο.
    Στις περισσότερες κοπέλες τις αρέσει κάποιος με λέγειν και αυτοπεποίθηση. Εγώ δεν τά'χω αυτά τα 2 και είμαι κλειστός και εσωστρεφής.

Banned
    αυτο θα μπορουσε να το κανει κανεις (το να πει ειμαι ο εαυτος μου κ σε οπιον αρεσω) αν βρισκεται σε μια παρεα με φιλους η γνωστους ζητα τη γνωμη τους τους εχει εμπιστοσυνη κ εχει ως βασικο σκοπο να ανταλαξει αποψεις.

ο στοχος ειναι παντα ενας κ αν θες να γινει δικος σου πρεπει να κανεις οτιδηποτε που εχει σχεση μονο με αυτον..

σε αυτο το θεμα πιος ειναι ο στοχος?
    να πλησιασει μια κοπελα..

εσυ αν ακουγες καπιον να λεει εγω ετσι ειμαι κ σε οπιον αρεσω θα τον πλησιαζες αν δε τον ηξερες? οχι!

αλλα αν ηταν φιλος σου μπορει κ να τον θαυμαζες για το θαρρος του να το πει αυτο αλλα εδω ο σκοπος δεν ειναι να γινεις αντικειμενο θαυμασμου.

Banned

Στις περισσότερες κοπέλες τις αρέσει κάποιος με λέγειν και αυτοπεποίθηση. Εγώ δεν τά'χω αυτά τα 2 και είμαι κλειστός και εσωστρεφής.
    ναι δε λεω στη θεωρια στις κοπελες αρεσουν αυτοι που εχουν αυτοπεποιθηση κ στη πραξη αποθεωνουν τους αντρες που εχουν πεντακοσες εναλακτικες γκομενες κ αυτες ειναι ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ μεσα σε ενα ατελειωτο καταλογο με γνωστες...
    υπαρχουν βεβαια κ αυτες που εχουν μυαλο κ καταλαβαινουν τη διαφορα του ανθρωπου απο το αντικειμενο.
    εγω ξερεις ειμαι της πρακτικης...κ εχω μαθει να μαι ορθολογιστης στη ζωη μου.

Banned
    Εγώ να της δώσω την ευχαρίστηση, άλλα αμα δε μου βγαίνει μιλιά; Τι να το κάνω; Άμα δεν το έχεις με το φλερτ... Ούτε θα βγάλω άκρη με ψυχολόγο. Το ξέρω αυτό. Είναι σαν να θέλω να πάω σε ψυχολόγο επειδή έχω χάλια διάθεση και κατάθλιψη λόγω οτι πεινάω, και ο λόγος που πεινάω είναι οτι δεν τρώω.

δεν ειναι ετσι... δεν πιστευουμε όλες στην αυτοπεποιθηση...αλλα πρεπει να διεκδηκητε και λίγο και εσεις... καταλαβαινω ποσο δυσκολο είναι...αλλα και εμεις γουσταρουμε το παραμυθακι ...ετσι μεγαλωσαμε..ελα με την αμηχανια σου, με την σιωπή σου, με τον φοβο σου... αλλα ελα ομως τολμησε το..να εκτιμησω και εγω οτι για μενα κανεις την υπέρβαση σου ...αρα μπορω να βασιστω επάνω σου στα δυσκολα...αμα εισαι πιο αδυναμος και απο μενα...παει... το χασαμε το κορμι πατριωτη!

Page 20 of 40 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast