Results 16 to 30 of 75
-
11-03-2016, 02:38 #16
Αγαπητε griswol ( ωραιο νικ ) στην πραματικοτητα , δεν εχω ουτε εναν εχθρο ................προσεχω πολυ με ποιους συναστρεφομαι ......................... αυτος που μεκλεβε , πανε τωρα 22 χρονια , εννοειται οτι απελυθη , εκμεταλλευτηκε την ασχετοσυνη μου , πανω στο αντικειμενο , παλι κατακριτεο , δεν τουδωσα φυσικα συστατικη επιστολη ( αυτο ελειπε ! ) , δυσκολο να εξηγησεις γιατι δεν εχεις συστατικη επιστολη στον επομενο εργοδοτη , και απο κει πουπαιρνε σεμενα εναν παχυλο μισθο , και θα συνεχιζε να τον παιρνει αν ηταν σωφρων , η εταιρεια δουλεψε αλλα 10χρονια , τον εχασε , και εμαθα οτι δουλευε σε φροντιστηριο Αγγλικων !! ελεγα στην αρχη , θα του κανω , θα τον κανω , αλλα με το καιρο , ξεχαστηκε το γεγονος , και δεν εκανα τιποτα .....................λεμε , λεμε στην αρχη , μετα ομως απο καιρο , δεν περνας ευκολα στην πραξη , καπου βαριεσαι , που να τρεχω τωρα , το αφηνεις στην τελικη ..........................μια φορα , καποιος τρακαρε τον πατερα μου , τουδωσε τα στοιχεια του , και στο τηλεφωνο εκανε τον ανηξερο , μιας και δεν ειχε ελθει τροχαια , , ελαφρες υλικες ζημιες μονο , βρηκα το αυτοκινητο του απ τον αριθμο , εχω καποιον στο Υπ. Συγκοινωνιων , και πηγα βραδιατικα , με τρια μπουκαλια υγρο φρενων να το χυσω επανω στο αμαξι του ( το υγρο φρενων εχει την ιδιοτητα να ' τρωει ' ολο το χρωμα , οποτε μετα πας για ολικο βαψιμο , μαθε το ) , ημουν μονος , σε εναν ερημοδρομο , δεν υπηρχε κανεις , ειχα παρκαρει αλλου φυσικα ταυτοκινητο μου , και ειχα μεινει εγω και ταυτοκινητο του ΄δραστου ' , ε , δεν εκανα τιποτα , δεν μου πηγαινε , δεν ειμαι ετσι ........................... δεν ειναι αδυναμια , θαρριχνα τα 3 μπουκαλια και τελειωνε η ιστορια , αστον μωρε λεω , θα πεσω στο επιπεδο του , ουτε θα καταλαβει ποιος τοκανε , ειχε περασει σχεδον μηνας .......... και μεχρι σημερα , δεν το μετανιωνω ..........................
Για το μπουλιιν , συμφωνω , ειναι ανανδρια να τα βαζεις μενα ' αδυναμο ' φαινομενικα παιδι , ειναι αξιολυπητοι αυτοι που εξασκουν το μπουλιιν , εκει, αν επεφτε στην αντιληψη μου κατι σχετικο , μιας και γυμναζομαι 30 χρονια , και εχω γνωσεις 2 πολεμικων τεχνων , θα αυτοδικουσα ο ιδιος , παντα υπερασπιζομαι τους αδυναμους , ειμαι και ευεξαπτος .......................
- 11-03-2016, 03:01 #17
Δεν ειμαι ανωτερος , ρεα , αλλα ξερω οτι η μνησικακια βλαπτει εμενα τον ιδιο , τωρα να κατσω να πλακωθω με αλλον ? σενα τρακαρισμα , που εφταιγα κιολας , εριξα μια ψιλη σεναν τυπο , Αλβανος ηταν τελικα , κατιειπε για την μανα μου ..............ομως μετρεχε στα δικαστηρια , εφαγα 40 μερες με 3ετη αναστολη ,και ευτυχως δεν περασε στο ποινικο μου μητρωο , ειχα καλη δικηγορο , και μεχρι 40 μερες ποινη , δεν περνα στο ποινικο σου , αυτο εγινε το 06 , το δικαστηριο το 2011 , περασε η αναστολη , τωρα μπορω να ξαναδειρω ................αστειευομαι φυσικα !! δεν ξανασηκωνω χερι σε ανθρωπο , ευχομαι ........................ρεα , δεν ειναι οπως στα εργα , που σεναν καυγα ανταλλασεις δεκαδες μπουνιες , αμα εχεις κανει 30 χρονια βαρη , και 11 ερασιτεχνικη πυγμαχια τωρα προπονουμαι σεναν σακκο , 1.5 υψος , σπιτι , μια να του δωσεις του αλλου , αρκει να τον στειλεις και να σε τρεχουν μετα .............ασχημα ........
11-03-2016, 03:04 #18
11-03-2016, 03:17 #19
Απλα συγχωρωντας , θες να κανεις εκτροπα , και να βρεθεις φυλακη ? υπαρχει και αυτη η λυση , οπως υπαρχει η λυση της δολιοθφορας , που αναφερω στην ανωτερω παραγραφο μου #16 , με το αυτοκινητο , πενευκολο ειναι , με τα υγρα φρενων , η οτι αλλο σκαρφιστεις , μια φορα , ενος που δεν μουδινε το πισοποιητικο του γατου που ειχα αγορασει απ το καταστημα του , πηγα βραδυ ( παντα βραδυ γινονται αυτες οι δουλειες ! ) και τουβαλα εποξικη κολλα μεσα στην κλειδαρια του καταστηματος του , στον αφαλο , τοχω δοκιμασει , δεν ανοιγει με τιποτα , εκνευριζεσαι , φωναζεις κλειδαρα , ε για 30 ευρω που εκαναν τα πιστοποιητικα , εφτανε αυτο που εκανα ........................ φαντασια ναχεις , εγω ποτε δεν εκδικουμαι στα ισα , και δεν ειμαι της βιας , ισως επειδη ξερω οτι μπορω να την εξασκησω , αλλα φροντιζω να κανω με τον τροπο μου μου , την ζωη του αλλου κολαση ................... παντα θαβρω τον τροπο ...................αλλα εχθρους , δεν εχω ............. δεν μουχε φερθει κανεις και καμμια σκαρτα ........................ουτε κι εγω τοχω κανει ..................παντως θαγορασω ενα stun gun , αχρειαστο ναναι , διοτι κυκλοφορω μενα ακριβουτσικο αμαξι, οχι πλεον ακριβο , λογω κυβισμου , αλλα λιγο προκλητικο , οχι πορσε παντως .........
11-03-2016, 03:31 #20
πολύ καλό το θέμα που άνοιξες ! αυτό σκεφτόμουν μόλις πριν λίγες ώρες ! σωστότατο σε βρίσκω..
κ γω προσπαθω παντα να συγχωρω όσους μου έχουν κάνει κακό ή με έχουν πληγώσει..
είναι δύσκολο από την μια αλλα από την άλλη το να έχουμε κακιες μεσα μας και να κραταμε πράγματα, μόνο σε μας μπορεί να κάνει κακό.. μαυρίζει την ψυχή μας.. κ προτιμώ να έχω καθαρή καρδιά και να την μαυρίζω για χάρη των άλλων.. διαφορετικά είναι σα να με τρώει μέσα μου και μου δημιουργούνται άσχημα συναισθήματα ...
Οπότε συγχωρώ και δεν κρατώ κακίες, αλλα πάντα θυμάμαι αυτό που μου χουν κάνει ώστε να προφυλάσσομαι...
ο άνθρωπος που καταφέρνει να συγχωρεί τον άλλον, για μένα είναι αξιοθαύμαστος..
γιατί είνι πραγματικά δύσκολο.
11-03-2016, 03:38 #21
Αγαπητη troxia , να που επιτελους καποιος συμφωνει μαζι μου , οντως το πιο δυσκολο ειναι να συγχωρησεις καποιον , βρισκω πολυ σωστα τα γραφομενα σου , το ευκολο ειναι η εκδικηση , και οπω κι εσυ αναφερεις , το νμα κρατας κακες , βλαπτει πρωτα απο ολους τον ιδιο σου τον εαυτο ...........
11-03-2016, 03:44 #22
Τοσο νεα κοπελα ναχει εχθρους , περιεργο μου φαινεται .............τι στο καλο εκανες και δημιουργησες εχθρους , εκτος αν αναφερεσαι σε φθονο , γι αυτο λεω οτι διαλεγω πολυ προσεκτικα αυτους που συναναστρεφομαι , και στην δουλεια , αμα δεν γουσταρα καποιον , επαιρνε ποδι , ( δυο φορες εγινε ) , αλλο ομως να δουλευεις για αλλον , αλλα ημουν αγαπητος εργοδοτης , συμπαθης.............................. ελεγα σε ολους ( 5-6 ημασταν ) να μου μιλουν στον ενικο .................. .αλλα αποστασεις , κραταγα .........επιβαλλεται .... οχι κολλητιλικια ............
11-03-2016, 04:03 #23
συμφωνώ... το να βάλουμε χαλινάρι στον εγωισμό μας είναι το πιο δύσκολο.. δεν έχει νόημα να μετράμε πόσα λάθη κάνουν οι αλλοι εις βάρος μας.. η εκδίκηση μας πάει πίσω... θυμόμαστε συνεχώς το κακό που μας έχει κάνει ο άλλος κ το μεσα μας ετσι γεμίζει μίσος και κακία.. γινόμαστε χειρότεροι απο αυτόν που μας έκανε το κακό. δεν ησυχάζουμε αν δεν δουμε τον άλλον να μετανοιεί ή να υποφέρει.. αλλα αυτό είναι κάτι που δε μας εξελίσσει . Κ γω θέλω να εξελίσσομαι σαν ανθρωπος και να γίνομαι όσο το δυνατόν καλύτερη.
Αν ζητούσα εγώ συγνώμη σε κάποιον δεν θα ήθελα να με συγχωρέσει ; οπότε το κάνω κ εγώ στους άλλους, ακόμη κ αν δεν μου το ζητήσουν..
Υπήρξε περίπτωση που κάποια κοπέλα μου είχε κάνει τόσο κακό, με είχε πληγώσει κ ήμουν ακόμη σε μικρή ηλικία.. κ περνούσα δύσκολα.. την σκεφτόμουν για κάποια χρόνια με κακία.. ήθελα να πάθει το ίδιο για να καταλάβει πόσο άσχημο είναι να συμπεριφέρεσαι με τέτοιο τρόπο σε έναν άνθρωπο. Αλλα όσο περνουσε ο καιρος παρατηρουσα ότι δεν υπήρχει βδομάδα που δεν το σκεφτόμουν.. κ το ανέφερα κ συχνα.. παρόλο που τον αποακρυνα αυτόν τον άνθρωπο κιολας γιατι δνε ειχε να μου προσφερει κατι καλο.. Συνειδητοποίησα όμως ότι αυτό με πήγαινε πίσω γιατί σκάλιζα συνέχεια του παρελθόν.. Αλλα σημασία έχει ότι έχω προχωρήσει την ζωή μου και είμαι καλά.. κ κατάλαβα πως το να κρατάω σε αυτό το άτομο κακία, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.. Την συγχωρεσα - κ ας μου πηρε χρονια- γ όλα τα αρνητικα συναισθηματα που με εκανε να νιώσω και για οσα περασα εξαιτίας της κι την δικαιολογησα κιολας..
Κ από τότε νιώθω σα να έφυγε ένα βάρος από πάνω μου!!!
Η εκδίκηση καταστρεφει πρωτα από όλα εσενα τον ιδιο κ μετα τον αλλον..
11-03-2016, 04:14 #24
Α σ'ευχαριστώ! :) Ο wjsrp είμαι και άλλαξα το nickname μου.
Και πολύ σωστά κάνεις. Και'γώ τα ίδια, με μικρή διαφορά. Εγώ δεν είχα εχθρούς άλλα τους απέκτησα στην πορεία γιατί μου κάναν διάφορα.
Έκλεψε πολλά λεφτά αυτός; Άμα τον κατάγγελλες, θα μπορούσες να το αποδείξεις;
Και'γώ είμαι κατά του βανδαλισμού της περιουσίας, άλλα όταν κάποιος κάνει τέτοια πουστι@, του αξίζει κάτι τέτοιο + και ένα χέρι graffiti στο αμάξι του. Ή αφρό πολυουρεθάνης στις κλειδαριές του αμαξιού του. Θα πάει για νέες πόρτες και δε θα μπορεί στο μεταξύ να κινεί το αμάξι του. ;)
Δε θα έπεφτες στο επίπεδό του. Πρέπει να πληρώσει την πουστι@ που σού'κανε. Έστω και κατήγγειλέ τον που σού'δωσε ψεύτικα στοιχεία. Είναι αρκετό για να μπλέξει.
Έτσι ακριβώς είναι. Και λεκτικό μόνο νά'ναι το bullying, θέλει ειδική διαχείρηση. Και όταν δεν καταλαβαίνει, επιβάλλεται να τον αυτοδικήσεις. Πρέπει να καταλάβει ότι για κάθε μ@λ@κί@ που κάνει πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Έτσι πάει. Και'γώ επίσης προστατεύω τους αδύναμους και τα ζωάκια. Ειδικά οι καημένες οι γατούλες έχουν υποστεί τον πιο φρικιαστικό τρόπο κακοποίησης! :( Όσοι-ες κακοποιούν τα ζωάκια πρέπει να εξαναγκαστούν να επιβιβαστούν ένα καράβι που θα τους πάει κάπου μακριά στη μέση του πουθενά και να βυθιστεί. Είναι πολύ επώδυνος θάνατος και κάτι που τους αξίζει που έπρεπε να είχε γίνει προχτές. Και εννοείται ότι είμαι υπέρ της θανατικής ποινής.
11-03-2016, 08:58 #25
Δεν ξερω βρε griswol , πολυ θυμωμενος φαινεσαι , βεβαια καλο ειναι να ξεσπας τον θυμο σου , αλλα οχι με τιμημα να μπλεκεις με δικαστηρια , ναποδειξεις οτι ο ταδε μεκλεβε , εδω σχεδον , με καθε ναυλωτη, ηταν ναυτιλιακη η εταιρια , στο τελος ειχαμε σχεδον παντα διαφορες , και επειδη δεν ηθελε κανεις εκ των δυο πλευρων να τρεχει σε δικαστηρια , κλειναμε την διαφορα στην μεση , προκειμενου να μπλεκουμε σε δικες , κανεις δεν τις θελει , αμα ηταν κανα τεραστιο ποσον , μια φορα ετυχε , τοτε εγινε δικη , αλλα ολοι κοιτουν την πρακτικη πλευρα του θεματος ,που ειναι , αντε , να τελειωνουμε με δαυτους ................................ business is business , και αμα ξεκινας μια επιχειρηση , η εχεις μια , υπολογιζεις ενα μικρο ποσοστο απωλεσθεντος κερδους , ολοι οι επιχειρηματιες το κανουν , μαλιστα μιλαγα μεναν πολυ μεγαλο εφοπλιστη , ατσιδα , και ' μουτρο ' , και ηταν της γνωμης , προτιμω ναχω καποιον ικανο στην θεση κλειδι , και να με κλεβει ενα μικρο ποσοστο , παρα εναν αχρηστο , που να μην με κλεβει , και να μην κανει καλα την δουλεια του , δεν μπορεις σε μια επιχειρηση να μην εχεις απωλειες , αρκει ναναι περιορισμενες , αυτα ανηκουν στις επιχειρησεις της ' νυκτας ' , που εχουν και μπραβους , δεν θα καταληξουμε εκει .................................................. ................
Οσον αφορα το μπουλιιν , εκει αλλαζει το πραμα , φυσικα δεν συμφωνω με την θανατικη ποινη , δεν σκοτωσαν κανεναν αυτοι η ' δηθεν ' μαγκες , μαγκια ειναι να προστατευεις τον αδυναμο , οχι να τον κακοποιεις , αλλα οπωσδηποτε πρεπει να παρθουν μετρα , πολυ αυστηρα , διοτι εκει τραυματιζονται ανθρωπινες ψυχες , τωρα τι μετρα , σε κατι τοσο εξαπλωμενο , δεν ξερω , διοτι και αλλες εγκληματικες δραστηριοτητες , ναρκωτικα πχ , ειναι τοσο εξαπλωμενες πλεον , που δεν ειναι δυνατον να κατασταλλουν ..............................μην τα βαζουμε με μεμονωμενες περιπτωσεις , που μας αφορουν , διοτι τους πολιτικους να παρουμε , που μας εφεραν σε αυτην την κατασταση , δεν βλεπω να τους αναφερει κανεις , αυτοι θελουν την εσχατη των ποινων , αλλα μας αφορα μονο οτι εγινε εις βαρος μας , προσωπικα , ενω ολη οι κοινωνια , λειτουργει κατ αυτον τον φρικτο τροπο ............................. οπότε , απο που ναρχισεις , και που να τελειωσεις , αν θελεις νασαι αντικειμενικος .......
11-03-2016, 09:16 #26
11-03-2016, 09:31 #27
11-03-2016, 09:33 #28
Μμμ, εχθροι μου ειναι οσοι επιτηδευμενα πατησαν πανω σε αληθειες μου και τις εστρεψαν εναντιον μου, εκμεταλευτηκαν κατι απο εμενα για να ανεβουν χρησιμοθηρικα καπου - οπουδηποτε με δολιοτητα.
Τι κανω με αυτους ? Τους σβηνω απο τον χαρτη του δικου μου κοσμου, δεν μπορω να ξεχασω την πο@@@ια τους ποτέ.
Αλλάζω υφος διαθεση και προσδοκια λοιπον απεναντι τους, προχωρω και φυσικα δεν ξεχνώ.
Η Ρεα που ανεφερε το μισος το οποιο πιστευω εχει σχεση με το θυμο ειναι νομιζω το σημαντικοτερο της υποθεσης. Πολλοι ανθρωποι εχουμε συσσωρευμενο θυμο και λεμε μας φταιει ο καιρος και οχι καποιοι πολυ συγκεκριμενοι. Οποτε μπραβο σε οσους παραδεχονται εντος εκτος τι τους γεμιζει θυμο και μισος.
Θελει πολυ δουλεια με τον εαυτο να αποδεχθεις οτι εισαι θυμωμενος, εξοργισμενος, απλος ανθρωπος που θα νιωσει και ζηλια, μισος, απεχθεια, καμια φορα και για ανθρωπους που δεν υποψιαζοσουν ποτέ.
Το ζητημα για εμενα ειναι η διαχειριση του να μην στρεφεται εναντιον μας ουτε να κουκουλωνεται.
Δεν υπαρχει ανθρωπος χωρις εστω ενα εχθρο, δε πα να νιωθει και Αγιος, η "Αγιοσυνη" του καποιους θα ενοχλησει αρα θα επιδιωξουν να τον σπρωξουν προς τα κατωτερα παθη.
Και αφου μπηκε και η Θρησκεια στο τραπεζι της κουβεντας, το θεμα ειναι Τι επιλεγει να κανει οποιος εχει τον θυμο και τον εχθρο απεναντι."Make sure your worst enemy isn't you"
11-03-2016, 09:45 #29
Εδω και η ιδια η θρησκεια , στος Ψαλμους του Δαυιδ , παλαια διαθηκη , βεβαια , τωρα τι παλια τι καινουρια , ζητα ο πιστος ο θυμος του Θεου να καταπεσει επι των εχθρων του , να τους τιμωρησει , σε πολλους ψαλμους αναφερεται η τιμωρια , απο τυς 140 , οπως κι ο ιδιος ο Χριστος , τακανε λιμπα οταν αντεληφθη οτι ο τοπος λατρειας του Πατερα του , εγινε τοπος εμποριου , οποτε αν τον εχεις απεναντι σου , τον εχθρο , και δεν ζηταει μια συγγνωμη , η δεν μετανοει τελοσπαντων , αμα σε παιρνει , του ριχνεις μερικες γερες , και τελειωνει η ιστορια , δεν τον σκοτωνεις βεβαια , αλλα την τιμωρια θα την επιβαλλεις ο ιδιος , αφου σιγουρευτεις οτι εχεις την ικανοτητα αυτη , μην τυχον και συμβει το αντιθετο !!!
Ζουμε σε μια αλλοκοτη κοινωνια , οπου ο φονος τιμωρειται αυστηροτατα ....................οταν ομως σου δωσουν ενα οπλο , και ειπωθει η λεξη 'πολεμος ' , δικαιως η αδικως , οσους περισσοτερους ' φας ' , γινεσαι και ηρωας ....................περιεργα πραματα .....
11-03-2016, 10:02 #30
Καλημερα αγαπητε Μακ, αν κατσουμε να κανουμε παραθεση παραβολων και αναλυσης ας το καλυτερα, θα μας χρειαστουν αποφοιτοι Θεολογικης σχολης να εξηγησουν επακριβως το τι και πως.
Εγω προσωπικα στεκομαι στο ζητημα της Επιλογης. Θα μου πεις και αν δεν εχεις επιλογη ? Μα... αυτο ειναι το θεμα να ζοριστεις να βρεις μια... και που θα παει, κατι θα βρεθει, αν οχι, σηκωνεις χερακια και λες --- ας γενει το θελημα σου ---"Make sure your worst enemy isn't you"