η συνηθεια της καταθλιψης... - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 15 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 216
    Banned
    οτεν ερχεται καποιος αγνωστος που δεν τον εχεις ενοχλησει ουτε καν ασχοληθει ..και σου λέει οτι εχεις προβληματικη συμπεριφορα, τοτε σαφως και μιλάμε για κομπλεξ και ζηλια και υπερτατη βλακεια!!

Banned
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Δεν είναι τόσο απλό να δεις τι είσαι, να το δεχτείς και να μετά να το αλλάξεις....
    οχι δεν ειναι απλο, ειμαστε ολοι- ολα ... !!! απο εκει και πέρα να κρινει καποιος κατι που κανω το καταλαβαινω...να κρινει ΕΜΕΝΑ και να προσπαθει να νουθετησει τον χαρακτηρα μου... γιατι? απο που και ως που? ποιος εχει τον ΤΕΛΕΙΟ χαρακτηρα? ποιος κερδισε στην μεζουρα της ευτυχιας και νομιζει οτι μπορει να κατακρινει την προσωπικοτητα μου ή τις επιλογες μου... ξερω γω... μου φαινεται οτι τελικα μονο εμεις μπορουμε να κρινουμε τον εαυτο μας..ειμαι ετσι και ετσι... νιωθω καλα με αυτο? αν οχι τι μπορω να αλλαξω.. για να νιωσω εγω καλυτερα.. οχι για να με αποδεχτουν οι αλλοι. αυτοι που λένε οτι σαγαπουν ...υποτιθεται οτι αγαπάνε αυτο που εισαι, αν ξαφνικα σου ζητανε να γινεις κατι αλλο...ε κατι δεν πάει καλα σε αυτην την "αγαπη" οχι στον χαρακτηρα σου.

Banned
    Quote Originally Posted by rea View Post
    οχι δεν ειναι απλο, ειμαστε ολοι- ολα ... !!! απο εκει και πέρα να κρινει καποιος κατι που κανω το καταλαβαινω...να κρινει ΕΜΕΝΑ και να προσπαθει να νουθετησει τον χαρακτηρα μου... γιατι? απο που και ως που? ποιος εχει τον ΤΕΛΕΙΟ χαρακτηρα? ποιος κερδισε στην μεζουρα της ευτυχιας και νομιζει οτι μπορει να κατακρινει την προσωπικοτητα μου ή τις επιλογες μου... ξερω γω... μου φαινεται οτι τελικα μονο εμεις μπορουμε να κρινουμε τον εαυτο μας..ειμαι ετσι και ετσι... νιωθω καλα με αυτο? αν οχι τι μπορω να αλλαξω.. για να νιωσω εγω καλυτερα.. οχι για να με αποδεχτουν οι αλλοι. αυτοι που λένε οτι σαγαπουν ...υποτιθεται οτι αγαπάνε αυτο που εισαι, αν ξαφνικα σου ζητανε να γινεις κατι αλλο...ε κατι δεν πάει καλα σε αυτην την "αγαπη" οχι στον χαρακτηρα σου.
    Ε δεν ξέρω ρε Ρέα, αυτό είναι τεράστια συζήτηση. Ναι άμα σε στήνει στον τοίχο και σε δικάζει, είναι λάθος.... Άλλο κρίνω, σε βοηθάω να δεις τα λάθη σου κλπ και άλλο σε δικάζω...

Senior Member
    Δεν είναι τόσο απλό να δεις τι είσαι, να το δεχτείς και να μετά να το αλλάξεις....
    και βεβαία μπορείς
    ακούς βλέπεις νιώθεις
    καταλαβαίνεις τι ενοχλεί κάποιον και προσπαθείς να τ αλλάξεις
    αλλά αυτό να γίνει επειδή εσύ θέλεις κι όχι γιατί στο επιβαλει ο άλλος
    θέλω να αρέσω γι αυτό που είμαι κι όχι γι αυτό που οι άλλοι θέλουν
    δεν είμαστε μηχανές να δίνουμε εντολές και να αλλάζουμε είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες και συναίσθημα
    έτσι σε γνώρισα κι έτσι σε αποδέχτηκα με της αδυναμίες σου και της παραξενιές σου
    γιατί να σε αλλάξω
    αυτά είναι που με κέρδισαν αυτές οι παραξενιές και οι αδυναμίες σου αν σε αλλάξω δεν θα είσαι αυτό που γνώρισα
    πριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου

Banned
    Quote Originally Posted by giang View Post
    και βεβαία μπορείς
    ακούς βλέπεις νιώθεις
    δεν είμαστε μηχανές να δίνουμε εντολές και να αλλάζουμε είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες και συναίσθημα
    έτσι σε γνώρισα κι έτσι σε αποδέχτηκα με της αδυναμίες σου και της παραξενιές σου
    γιατί να σε αλλάξω
    αυτά είναι που με κέρδισαν αυτές οι παραξενιές και οι αδυναμίες σου αν σε αλλάξω δεν θα είσαι αυτό που γνώρισα
    Ναι αυτό που είπα είναι ότι δεν είναι εύκολο, γιατί μπορώ να σε ενοχλώ εγώ... και όχι η συμπεριφορά μου... Οι άνθρωποι ''αγαπάνε'' τα καλά στοιχεία, μετά μόλις δουν κάτι αρνητικό πάνω σου θέλουν να σε αλλάξουν.

Banned
    Ε δεν ξέρω ρε Ρέα, αυτό είναι τεράστια συζήτηση. Ναι άμα σε στήνει στον τοίχο και σε δικάζει, είναι λάθος.... Άλλο κρίνω, σε βοηθάω να δεις τα λάθη σου κλπ και άλλο σε δικάζω...
    να ειδες τι λες... πως με βοηθας να δω τα λάθη μου? κρινοντας τον χαρακτηρα μου? στο ονομα της αγαπης - της φιλίας - της συντροφικοτητας εχουν γινει οι χειροτερες χειριστικες επιθεσεις και τα πιο σκληρα δικαστηρια.

υπάρχει ενα οριο..να μην κανεις κακο στους αλλους..απο εκει και πέρα οτι κανω και δεν κανω εχει σχεση με εμενα.. το να μου λες οτι εχω προβληματικο χαρακτηρα, ειναι εγκλημα..γιατι οκ αν δεν σε υπολογιζω και εχω καταλαβει τι σκουπίδι εισαι...αν σε υπολογιζω ομως?? δεν προκειται να αλλαξω με αυτην την κριτικη... θα πληγωθω!!!

με την καταθλιψη μου καταλαβα πολλα για την κριτικη των ανθρωπων. τα λάθη ειναι αναποφευκτα, οσο εξυπνος και να εισαι καπου θα την πατησεις! οι ανθρωποι που σε σεβονται, θα σου πουν αν συμφωνουν ή αν διαφωνουν και μεχρι εκει φτανει η κριτικη τους.. θα σε αφησουν να βρεις την ακρη σου μονη σου γιατι σου εχουν εμπιστοσυνη οτι μπορεις ... και θα σε στηριξουν οταν και οπου τους χτειαστεις. αυτοι που σε πάνε στρατα στρατουλα και σου λενε ακριβως τι πρεπει να κανεις...εχουν προβλημα! με τι εφοδια αναλαμβανω να χειριστω την ζωη του αλλου? εγω στην δικη μου την ζωη τα εχω καταφερει δηλαδη?

Senior Member
    Ναι αυτό που είπα είναι ότι δεν είναι εύκολο, γιατί μπορώ να σε ενοχλώ εγώ... και όχι η συμπεριφορά μου... Οι άνθρωποι ''αγαπάνε'' τα καλά στοιχεία, μετά μόλις δουν κάτι αρνητικό πάνω σου θέλουν να σε αλλάξουν.
    άρα δεν θέλουν αυτό που γνώρισαν θέλουν αυτό που έχουν πλάση στο μυαλό τους
    όχι δεν είμαι τέλειος/α όχι δεν είσαι τέλειος/α
    ας αγαπήσουμε αυτές της λεπτομέρειες που κάνουν το διαφορετικό
    πριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου

Banned
    και βεβαία μπορείς
    ακούς βλέπεις νιώθεις
    γιατί να σε αλλάξω
    χαχαχαχα ετσι πάει... βλαμμενη εγω - βλαμμενος εσυ..ελα να ενωσουμε τις βλαβες μας!!

στην ουσια αυτο ενωνει τους ανθρωπους..οχι μονο τα προτερηματα, αλλα και τα ελαττωματα. και ολοι εχουμε ελαττωματα.. αν δεν σου αρεσω ως εχω φυγε και ασε με μην προσπαθεις να με αλλαξεις

Banned
    να ειδες τι λες... πως με βοηθας να δω τα λάθη μου? κρινοντας τον χαρακτηρα μου? στο ονομα της αγαπης - της φιλίας - της συντροφικοτητας εχουν γινει οι χειροτερες χειριστικες επιθεσεις και τα πιο σκληρα δικαστηρια.

υπάρχει ενα οριο..να μην κανεις κακο στους αλλους..απο εκει και πέρα οτι κανω και δεν κανω εχει σχεση με εμενα.. το να μου λες οτι εχω προβληματικο χαρακτηρα, ειναι εγκλημα..γιατι οκ αν δεν σε υπολογιζω και εχω καταλαβει τι σκουπίδι εισαι...αν σε υπολογιζω ομως?? δεν προκειται να αλλαξω με αυτην την κριτικη... θα πληγωθω!!!

με την καταθλιψη μου καταλαβα πολλα για την κριτικη των ανθρωπων. τα λάθη ειναι αναποφευκτα, οσο εξυπνος και να εισαι καπου θα την πατησεις! οι ανθρωποι που σε σεβονται, θα σου πουν αν συμφωνουν ή αν διαφωνουν και μεχρι εκει φτανει η κριτικη τους.. θα σε αφησουν να βρεις την ακρη σου μονη σου γιατι σου εχουν εμπιστοσυνη οτι μπορεις ... και θα σε στηριξουν οταν και οπου τους χτειαστεις. αυτοι που σε πάνε στρατα στρατουλα και σου λενε ακριβως τι πρεπει να κανεις...εχουν προβλημα! με τι εφοδια αναλαμβανω να χειριστω την ζωη του αλλου? εγω στην δικη μου την ζωη τα εχω καταφερει δηλαδη?
    Κάτσε ας πούμε ότι εγώ θεωρώ ότι είσαι εγωίστρια , χαρακτήρας δεν είναι αυτό? Δεν πρέπει να στο πω? Και τι πάει να πει χαρακτήρας? ότι κάνουμε, ακόμα και οι απόψεις μας , το ότι μπορεί να είμαστε ρατσιστές κλπ μπορεί να θεωρηθεί χαρακτήρας. Τι εννοείς εσύ χαρακτήρας?

Banned
    άρα δεν θέλουν αυτό που γνώρισαν θέλουν αυτό που έχουν πλάση στο μυαλό τους
    όχι δεν είμαι τέλειος/α όχι δεν είσαι τέλειος/α
    ας αγαπήσουμε αυτές της λεπτομέρειες που κάνουν το διαφορετικό
    Ρε Giang εντάξει αυτά είναι ωραία λόγια, και εγώ μπορώ να σου πω και καλύτερα, στην πράξη τι κάνουμε? Το αγαπάμε το διαφορετικό και τις ατέλειες των άλλων? Μας είναι αδιάφορη η γνώμη των άλλων και σε όποιον αρέσουμε? Ωραία είναι όλα αυτά και εγώ συμφωνώ! αλλά....

Banned
    συνηθως οταν γνωριζεις εναν ανθρωπο, εισαι θετικος και δεν θες να δεις τα ελαττωματα ..μετα με τον καιρο σιγα σιγα αρχιζεις και τα βλέπεις... εκει συνηθως οι περισσοτεροι αντι να φυγουν προσπαθουν να αλλαξουν τον αλλον..και τελικα αυτο ειναι λάθος και σου σκαει στα μουτρα. και εγω την εχω πατησει... δεν θελω να πιστεψω οτι μπορει ο αλλος να ειναι τοσο μ@λ@κ@ς. ελα ομως που ειναι... και ελα που αυτος ετσι οπως ειναι τελικα μπορει να κανει ευτυχισμενη μια αλλη γυναικα και εμενα να με κανει ευτυχισμενη ενας αλλος μ@λ@κας...

τωρα για αυτους που ειναι χρονια διπλα σου..γονεις αδερφια φιλοι και συγγενεις..αυτοι ειναι η ριζα του κακου... φυσικα και μπορει να σε ζηλέυουν και να ενοχλουνται που δεν εχουν καποια προσοντα που εσυ εχεις και πρσπαθουν να σε κανουν να νιωσεις κατωτερη μεσα απο δηλητηριωδης συμβουλες . αν ειχαμε ανθρωπους σωστους στην ζωη μας δεν θα ειμασταν εδω... αν δεν ειχαμε βομβαρδιστει απο αιχμηλα επικριτικα βελη δεν θα νοσουσαμε τωρα.
    απλα βρεθηκαν πολλοι που σε επεισαν οτι εισαι σκατα, οτι δεν αξιζεις ...και το πίστεψες και οσο αρχιζεις να νιωθεις καλυτερα ..αρχιζεις να αναρωτιεσαι επιτελους..τελικα μηπως ηταν εξαρχης στραβος ο γυαλος?

συνηθως οταν γνωριζεις εναν ανθρωπο, εισαι θετικος και δεν θες να δεις τα ελαττωματα ..μετα με τον καιρο σιγα σιγα αρχιζεις και τα βλέπεις... εκει συνηθως οι περισσοτεροι αντι να φυγουν προσπαθουν να αλλαξουν τον αλλον..και τελικα αυτο ειναι λάθος και σου σκαει στα μουτρα. και εγω την εχω πατησει... δεν θελω να πιστεψω οτι μπορει ο αλλος να ειναι τοσο μ@λ@κ@ς. ελα ομως που ειναι... και ελα που αυτος ετσι οπως ειναι τελικα μπορει να κανει ευτυχισμενη μια αλλη γυναικα και εμενα να με κανει ευτυχισμενη ενας αλλος μ@λ@κας...

τωρα για αυτους που ειναι χρονια διπλα σου..γονεις αδερφια φιλοι και συγγενεις..αυτοι ειναι η ριζα του κακου... φυσικα και μπορει να σε ζηλέυουν και να ενοχλουνται που δεν εχουν καποια προσοντα που εσυ εχεις και πρσπαθουν να σε κανουν να νιωσεις κατωτερη μεσα απο δηλητηριωδης συμβουλες . αν ειχαμε ανθρωπους σωστους στην ζωη μας δεν θα ειμασταν εδω... αν δεν ειχαμε βομβαρδιστει απο αιχμηλα επικριτικα βελη δεν θα νοσουσαμε τωρα.
    απλα βρεθηκαν πολλοι που σε επεισαν οτι εισαι σκατα, οτι δεν αξιζεις ...και το πίστεψες και οσο αρχιζεις να νιωθεις καλυτερα ..αρχιζεις να αναρωτιεσαι επιτελους..τελικα μηπως ηταν εξαρχης στραβος ο γυαλος?
    όπως έγραψα και σε άλλο ποστ εδώ βρίσκονται τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι που δεν ξέρουν ότι αξίζουν ακριβώς γιατί η κοινωνία και το περιβάλλον τους απομόνωσε κανοντάς τους να πιστεύουν ότι είναι το απόλυτο 0 ενώ είναι το 10! το 10 όμως δε σημαίνει το ''τέλειο'' της κοινωνίας εξωτερικά κι εσωτερικά! Σημαίνει αυτό που γράψατε εδώ : ελαττώματα και προτερήματα σε πλήρη αρμονία. Επομένως όποιος σε αγαπά, σε θέλει και έλκεται όντως απο εσένα, όποιος πιστεύει ότι τον κάνεις ευτυχισμένο είτε είναι σύντροφος είτε γονιός είτε φίλος θα αγαπάει 100% αυτή την αρμονία και δε θα θέλει ποτέ να την αλλάξεις. Μικροβελτιώσεις που θα προσδίδουν μεγαλύτερα ποσοστά στα προτερήματα από προτροπες άτομων που αγαπάς εξίσου και σέβεσαι θα γίνονται έτσι που δε θα νιώθεις ούτε πίεση ούτε στεναχώρια παράμόνο αναγέννηση.

Μην ξαναπείς τον εαυτό σου σκατά.. ΔΕΝ έισαι !!

Banned
    Κάτσε ας πούμε ότι εγώ θεωρώ ότι είσαι εγωίστρια , χαρακτήρας δεν είναι αυτό? Δεν πρέπει να στο πω? Και τι πάει να πει χαρακτήρας? ότι κάνουμε, ακόμα και οι απόψεις μας , το ότι μπορεί να είμαστε ρατσιστές κλπ μπορεί να θεωρηθεί χαρακτήρας. Τι εννοείς εσύ χαρακτήρας?
    χαρακτηρας ειναι τα στχ της προσωπικοτητας σου..αν εγω ειμαι μια μακαροναδα με κιμα .. ο χαρακτηρας μου ειναι τα μακαρονια το βουτυρο ο κιμας το νερο η κατσαρολα, το κρεμυδι η κουταλα η κουζινα... οτιδηποτε χρειαστικε για να φτειαχτει αυτη η μακαροναδα, και επειδη ειμαι ζωντανος οργανισμος ... ειμαι ακομα υπο κατσκευη..η μακαροναδα θα ειναι ετοιμη στο πιατο οταν πια εγω θα ειμαι στο φερετρο.
    αν για παραδειγμα ο εγωισμος ειναι το αλλατι.. θα βαλω τοσο οσο χρειαζομαι για να νοστιμεψω το φαγητο μου..αλλοι το τσιμπάνε στο αλλατακι αλλοι δεν βαζουν καθολου..και αν το παρατσιμπήσεις βαζεις λίγο νερακι και το διορθωνεις...

αρα εγω τον χρειαζομαι αυτον τον εγωισμο.. μπορει να εχει ενα τιμημα αυτο..αλλα οσο εγω θελω να ειμαι εγωιστρια . και μπορει σημερα να νιωθω για χ λογους οτι το χρειαζομαι πολυ και αυριο να αισθανομαι τοσο ασφαλης ωστε να μην μου χρειαζεται αλλο. υπάρχει μια μονιμη αυτοεξελιξη η οποια θα συνεχιζεται οσο αναπνεω...και ο καθοριστικος παραγοντας της αυτοεξελιξης ειναι τα λάθη μας, ετσι μονο μαθαινουμε, οχι με τα λογια των αλλων.

γονεις αδερφια φιλοι και συγγενεις..αυτοι ειναι η ριζα του κακου... φυσικα και μπορει να σε ζηλέυουν και να ενοχλουνται που δεν εχουν καποια προσοντα που εσυ εχεις και πρσπαθουν να σε κανουν να νιωσεις κατωτερη μεσα απο δηλητηριωδης συμβουλες . αν ειχαμε ανθρωπους σωστους στην ζωη μας δεν θα ειμασταν εδω... αν δεν ειχαμε βομβαρδιστει απο αιχμηλα επικριτικα βελη δεν θα νοσουσαμε τωρα.

Ρεακι μου απαξ και ο γυαλος στραβος αναγκαστηκα παλευεις να πας να τον κοιταξεις απο μια αλλη θεση. Τον βλεπεις, τον κρινεις, τον σχολιαζεις μεσα σου αλλά δεν ταυτιζεσαι με οτι σε αποκαλει ο γυαλός αφου εσυ αλλαξες !!!
    Η αλλαγη ποναει και ενοχλεί - ξεβολευει τον αλλον- ...
    Θελω τοσο πολυ να πιστεψω οτι εφοσον ειχαμε εγκεφαλικα τη δυνατοτητα να ρουφηξουμε σαν σφουγγαρια οτι λαλακια μας ποτισαν αλλη τοση θα εχουμε να την ξεζουμισουμε και να βαλουμε νεο καθαρο νερο.

Φυσικα και δεν ειναι ευκολο, απλο, προβλεψιμο και χαχα χουχου...
    Πολεμος ειναι μεταξυ πεπατημενου δρομου και καινουργιου δυσκολου φοβιστικου.
    Στον απολογισμο ομως της ημερας μπορεις να πεις με χαμογελο, "Ναι σημερα προσπαθησα, μου αξιζει ενα μπραβο, με φροντιζω, δεν με σκοτωνω" μενω στο σημερα και οοοοοοοοσοοοοοοοοο μπορω βιωνω τον νεο μου εαυτο.
    Φρικες, θυμοι,νευρα, ξεσπασματα, ολα στο τραπεζι ειναι... απομωνωση, αφαιρετικοτητα, οτιδηποτε τελος παντων μπορει να κριθει ως λαθος απο τους υπολοιπους φυσιολογικους.

Παμε παλι ομως, κλεινεις ματακια, λες - νιωθω καλα ? αν πεις ναι εισαι σε σωστο σημειο, αν πεις ΟΧΙ... τοτε πρεπει να εμπιστευτεις περισσοτερο εσενα και οχι τις αλλες φωνες που σου διδαξαν πως πρεπει να φαινεσαι και οχι πως να ζεις κατα πως νιωθεις.

Πιστευω οτι καταλαβες το βαθυτερο νοημα των λεγομενων μου Ελπιζω δλδ.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Banned
    Quote Originally Posted by treasure_octopus View Post
    όπως έγραψα και σε άλλο ποστ εδώ βρίσκονται τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι που δεν ξέρουν ότι αξίζουν ακριβώς γιατί η κοινωνία και το περιβάλλον τους απομόνωσε κανοντάς τους να πιστεύουν ότι είναι το απόλυτο 0 ενώ είναι το 10! το 10 όμως δε σημαίνει το ''τέλειο'' της κοινωνίας εξωτερικά κι εσωτερικά! Σημαίνει αυτό που γράψατε εδώ : ελαττώματα και προτερήματα σε πλήρη αρμονία. Επομένως όποιος σε αγαπά, σε θέλει και έλκεται όντως απο εσένα, όποιος πιστεύει ότι τον κάνεις ευτυχισμένο είτε είναι σύντροφος είτε γονιός είτε φίλος θα αγαπάει 100% αυτή την αρμονία και δε θα θέλει ποτέ να την αλλάξεις. Μικροβελτιώσεις που θα προσδίδουν μεγαλύτερα ποσοστά στα προτερήματα από προτροπες άτομων που αγαπάς εξίσου και σέβεσαι θα γίνονται έτσι που δε θα νιώθεις ούτε πίεση ούτε στεναχώρια παράμόνο αναγέννηση.

Μην ξαναπείς τον εαυτό σου σκατά.. ΔΕΝ έισαι !!
    χαχαχα... καλα θα το λέω μονο για να σε θυμωνω!!

Page 6 of 15 FirstFirst ... 45678 ... LastLast