καταθλιψη, αυτη η μαστιγα.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 43
    Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    συμφωνω καπως ετσι ειναι αυτη η αρρωστεια... αλλα πως ειναι δυνατον να δειαρκει 20 ολοκληρα χρονια????..
    φανταζομαι γενικα εννοει επειδη αντιμετωπιζει κ αγχωδη διαταραχη(σορρυ αν κανω λαθος boom?)
    και μιλαει συνολικα βαζοντας το πρωτο επεισοδιο κ τις υποτροπες.....

Banned
    Quote Originally Posted by Νεραιδα View Post
    φανταζομαι γενικα εννοει επειδη αντιμετωπιζει κ αγχωδη διαταραχη(σορρυ αν κανω λαθος boom?)
    και μιλαει συνολικα βαζοντας το πρωτο επεισοδιο κ τις υποτροπες.....
    δεν καταλαβαινω... 20 ολοκληρα χρονια υποφερει απο διαφορες ψυχικες νοσους? δεν το αμφισβητω ..αλλα δεν μπορω να καταλάβω πως ..λάθος γιατροι..λαθος χαπια.. καποιο πολυ σοβαρο τραυματικο σοκ?

Senior Member
    βρε παιδια...απο 17 χρονων που επαθα την πρωτη αγχωδη διαταραχη μαζι με καταθλιψη..ειμαι με εξαρσεις κ υφεσεις..απλα το παθαινω μονο σε κακα γεγονοτα..μπορει να περασουν πολλα χρονια κ να μην το παθω αν δεν συμβει κατι που να με ταραξει πολυ..αλοιμονο αν ημουν ετσι 20 χρονια δεν θα ειχα αντεξει..κ απο φαρμακα παιρνω μονο λαντοζ ..δεν εχω παρει κατι αλλο ποτε. κ εννοειται οταν εχω επεισοδιο κ ειμα ιταραγμαενη για λιγο καιρο παιρνω ζαναξ..ποτε δνε παθαινω επεισοδιο καταθλιπτικο χωρις λογο..απλα οταν το παθαινω με ριχνει πολυ κ δεν μπορω να ερθω δουλεια γιατι τρεμω απο το στρες.

Banned
    Quote Originally Posted by BOOM View Post
    βρε παιδια...απο 17 χρονων που επαθα την πρωτη αγχωδη διαταραχη μαζι με καταθλιψη..ειμαι με εξαρσεις κ υφεσεις..απλα το παθαινω μονο σε κακα γεγονοτα..μπορει να περασουν πολλα χρονια κ να μην το παθω αν δεν συμβει κατι που να με ταραξει πολυ..αλοιμονο αν ημουν ετσι 20 χρονια δεν θα ειχα αντεξει..κ απο φαρμακα παιρνω μονο λαντοζ ..δεν εχω παρει κατι αλλο ποτε. κ εννοειται οταν εχω επεισοδιο κ ειμα ιταραγμαενη για λιγο καιρο παιρνω ζαναξ..ποτε δνε παθαινω επεισοδιο καταθλιπτικο χωρις λογο..απλα οταν το παθαινω με ριχνει πολυ κ δεν μπορω να ερθω δουλεια γιατι τρεμω απο το στρες.
    αντε βρε μπουμ με τρομαξες!!.. κακα γεγονοτα σε τι βαθμο μιλάμε... γιατι κακο γεγονος μπορει να ειναι ενας θανατος.. ή να χασεις την δουλεια σου ή να τσακωθεις με ενα αγαπημενο σου προσωπο ή να σπάσει το τακουνι σου... μεχρι ποιο σημειο μπορεις να διαχειριστεις ? χανεις την μπαλα ευκολα ή στα πραγματικα ασχημα που ο καθενας θα λύγιζε?

Ειχες ποτέ την ευκαιρια - δυνατοτητα να κάνεις ψυχοθεραπεια ?
    Εχεις καποια αδυναμια ? πχ. καπνισμα, αλκοολ, γλυκα κατι που να θεωρειται εθιστικο τελος παντων.

Οπως εγραψες και η ιδια ζεις με εξαρσεις και υφεσεις του συνδυαστικου πακετου. Ισως επειδη η αγχωδη διαταραχη κανει τον ανθρωπο να νιωθει ερμαιο και ειναι σαν να του ευνουχιζει το δικαιωμα στην ευτυχια και μετα σκαει η Κυρια Καταθλιψη που θελει πολυ προσοχη.
    Καλο κουραγιο, την βιωσα, την βιωνω με αλλο τροπο πλεον, την γνωριζω και ξερω οτι καραδοκει αλλά με καποιο τροπο, προσπαθω να αμυνθω.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    βρε παιδια...απο 17 χρονων που επαθα την πρωτη αγχωδη διαταραχη μαζι με καταθλιψη..ειμαι με εξαρσεις κ υφεσεις..απλα το παθαινω μονο σε κακα γεγονοτα..μπορει να περασουν πολλα χρονια κ να μην το παθω αν δεν συμβει κατι που να με ταραξει πολυ..αλοιμονο αν ημουν ετσι 20 χρονια δεν θα ειχα αντεξει..κ απο φαρμακα παιρνω μονο λαντοζ ς.
    ΓΑΔ εχεις η καταθλιψη ? διαφερουν πολυ μεταξυ τους .........αν εχεις ΓΑΔ , το λαντοζ δεν κανει δουλεια , αλλη αγωγη χρειαζεσαι ................τα καταθλιπτικα επεισοδια , δεν εχουν προφανη αιτία , αν εχουν προφανη αιτια , μιλαμε για πενθος , καμμια σχεση με κτθλψη ......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Ε

Οπως εγραψες και η ιδια ζεις με εξαρσεις και υφεσεις του συνδυαστικου πακετου. Ισως επειδη η αγχωδη διαταραχη κανει τον ανθρωπο να νιωθει ερμαιο και ειναι σαν να του ευνουχιζει το δικαιωμα στην ευτυχια και μετα σκαει η Κυρια Καταθλιψη που θελει πολυ προσοχη.
    ω.
    CC , αυτη η αλληλουχια , ΓΑΔ και κτθλψης , δεν ειναι απολυτη .....μπορει ναχεις το ενα , και ποτε να μην παθεις το αλλο .........αλλο το συνοδευτικο αγχος της κτθλψης , αυτο ειναι λαιτ ......

Απο οσα γνωριζω απαξ και ξεκινησεις με ΓΑΔ η ταλαιπωρια που βιωνει σωμα νους ψυχη μετα καταληγει σε καταθλιψη.
    Δλδ βαρια θλιψη απο τη ταλαιπωρια.

Απο την αλλη καποιοι ειδικοι λενε πως μια καλα βαθεια κρυμμενη καταθλιψουλα οδηγει σε ΓΑΔ για να εκτονωθει.

Ναι Μακ και μπορει ενας ανθρωπος να παθει σοβαρη καταθλιψη απο εξωτερικο παραγοντα και σε 2 χρονια να το ξεπερασει και αλλος να εχει ενδογενενη καταθλιψη και μια ζωη να ειναι με επεισοδια.

Δεν εχουμε εναν ειδικο ψυχιατρο να μας οριοθετησει τις αποστασεις.

Senior Member
    οχι..λυπη μονο..θυμο δεν εχω ποτε..
    Αυτο περιεργο .........εγω οταν ειχα κτθλψη σε εξαρση , για 3 χρονια συνεχη , ποτε δεν ενιωσα λυπη ..........αδιαφορια για τα παντα ενιωθα , ηταν συνηθης η φραση μου , ' και τι με νοιαζει εμενα ' , και ανηδονια .......

Senior Member
    Απο οσα γνωριζω απαξ και ξεκινησεις με ΓΑΔ η ταλαιπωρια που βιωνει σωμα νους ψυχη μετα καταληγει σε καταθλιψη.
    Δλδ βαρια θλιψη απο τη ταλαιπωρια.

Απο την αλλη καποιοι ειδικοι λενε πως μια καλα βαθεια κρυμμενη καταθλιψουλα οδηγει σε ΓΑΔ για να εκτονωθει.
    ς.

Ειχα τακτικη επαφη μενα μελος προ 2 ετων , που ειχα εντονη ΓΑΔ , μαυρα χαλια , τωρα ειναι σχεδον καλα , και δεν παρουσιασε ποτε κτθλψη .................μονο αυτη την εμπειρια εχω απο ΓΑΔ , δεν γνωριζω αλλα ......

Senior Member

Ναι Μακ και μπορει ενας ανθρωπος να παθει σοβαρη καταθλιψη απο εξωτερικο παραγοντα και σε 2 χρονια να το ξεπερασει και αλλος να εχει ενδογενενη καταθλιψη και μια ζωη να ειναι με επεισοδια.
    .
    Δεν διαφωνω , κι η δικη μου κτθλψη , απο εξωγενη παραγοντα επηλθε , αλλα εναν , το οποιο την πυροδοτησε ........εδω η μπουμ λεει , οτι πριν απο καθε κτθλπτικο επεισοδιο , προηγειται καποιος λογος ..........εκει ειναι το παραξενο , ειναι φυσικο να στεναχωριεσαι αμα σου συμβαινει κατι δυσαρεστο , αλα αυτο το ερχεται /φευγει η κτθλψη , λογω γεγονοτος μου φαινεται περιεργο , αμα μου συμβει κατι δυσαρεστο , δεν θα οξυνθει η κτθλψη μου , απλα ανθρωπινως θα στεναχωρηθω , λιγο η πολυ ............... , η κτθλψη εχει συγκεκριμενη συμπτωματολογια , αλλο το πως πυροδοτειται ............για την ενδογενη κτθλψη , συμφωνω ......αλλη ιστορια ................δεν ειμαι ειδημων , εξεφρασα την περιεργεια μου , μπορει να συμβαινει κι ετσι , ξερω γω ?

Μα βλεπεις με ποσους διαφορετικους τροπους τα ιδια μελη πολλες φορες μιλαμε για το πως αντιδραμε στην "ταμπελα-ασθενεια" καταθλιψης.

Καποιες ιστοριες μοιαζουν άλλες καθολου. Επιμενω εφοσον δεν μπαινει και ενας ψυχιατρος να δινει μια σχετικη οριοθετημενη γνωματευση σε καποια μελη, αν και οταν χριζει κατι σοβαρης παρεμβασης νομιζω πως καποιοι ενημερωνουν, μη λεω και κατι που ισως κανω λαθος !!!!!!!

Κατα τα αλλα ο,τι μπορουμε λεμε, μοιραζομαστε, αλληλο συμπαραστεκομαστε.

Senior Member
    Ναι, σωστο εναι αυτο , γι αυτο λεω οτι δεν ειμαι ειδημων , και εκφραζω την περιεργεια μου ............ κι εδω που τα λεμε , ακομη κι οι ' ειδικοι ' βρισκονται στο σκοταδι , μαυτην την ασθενεια , γι αυτο εμπιστευομαι μονον την δικη μου κριση .........οτι πιστευω εγω , συμφωνα μαυτο πορευομαι , δεν ψηνομαι να ακουσω θεωριες ' ειδικων ' .......

Senior Member
    Σχετικά με τα τελευταία ποστ..συμφωνω με την cc
    Γενικα ο γιατρος μου παντως λεει υπαρχει περιπτωση κ η καταθλιψη να οφείλεται αποκλειστικα στο dna(ενδογενης)...αυτο δεν το ξέρουμε ακόμα, το μελετουν προς το παρον και μπορει να αποδειχτει μετα απο 20-30 χρονια αυτο...κοινως είμαστε κ λιγο "πειραματοζωα" θα έλεγα εγώ..για οσους υποτροπιαζουμε. Ωρες ωρες το σκεφτομαι κ αυτο ότι μπορει να ειμαι τελικα σν τους διαβητικούς και απλα να χρειαζεται να παιρνω φαρμακο σε ολη μου τη ζωη, οποτε οκ το αποδεχεσαι και συνεχιζεις τη ζωη σου. Βεβαια, ο γιατρος μεχρι στιγμης για μενα ισχυριζεται οτι δεν ισχυει μαλλον κατι τετοιο σε μενα
    αλλα ο λανθασμενος τρόπος σκέψης κ αντιληψης των πραγματων. ΑΡΑ, έχουμεν δουλεια μπροστα μας κ ο Θεος να βάλει το χερι του να βγουμε απο αυτο τ πραγμα!
    :PP

Senior Member
    Νεραιδα , οπωσδηποτε ειναι γονιδιακο το θεμα ' καταθλιψη ' , συφωνα με ολες τις μελετες , εχεις την προδιαθεση , και πυροδοτειται απο μια στρεσσογονο κατασταση .............πχ, εγω εχω προδιαθεση στην ψωριαση , περασα ενα εντονο στρες , προ 10ετιας , που πιθανοτατα πυροδοτησε την σκαταθλιψη , και συγχρονως ειχα γεμισει εξανθηματα ψωρισης σε ολο το σωμα ...........μολις περασε το στρες , μετα απο εναν χρονο διαρκεια , εφυγαν ολα τα εξανθηματα ,, μονα τους , χωρις φαρμακευτικη αγωγη , αρνηθηκα να παρω , ειναι επικινδυνη , καταστελλει τοι ανοσοποιητικο .........................δυστυχως , αυτο δεν συμβαινει με την κτθλψη , διοτι μετα απο καποιο χρονικο διαστημα , με την ΒΟΗΘΕΙΑ των αντικαταθλιπτικων ( βλ. θρεντ μου ' μακρια απο αντικαταθλιπτικα ' ) , η καταθλιψη αυτονομειται , αποκτα δικη της υποσταση , και δεν χρειαζεται γενεσιουργος αιτια , για να συνεχιζει να βασανιζει τον ασθενη ...........

Το τι λεει ο καθε γιατρουδακος , με αφηνει παγερα αδιαφορο , συνεχιζω επιτυχως την θεραπεια μου , κατα το δοκουν .......λεπτομερειες εντος .......!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast