Results 1 to 15 of 18
Thread: Τρελαίνομαι....
-
21-04-2016, 14:47 #1
Τρελαίνομαι....
Αρχίζω να χάνω την ζωή μου, η ζωή μου αρχίζει να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, αρχίζω να παρουσιάζω συμπτώματα σχιζοφρένειας, δεν θέλω να βγω έξω από το δωμάτιο μου, δεν θέλω να μιλάω σε κανέναν, δεν σηκώνω το κινητό μου να μιλήσω, δεν πηγαίνω σε ραντεβού που έχω κλείσει και έπρεπε να πηγαίνω, την τελευταία εβδομάδα ακούω φωνές μέσα στο κεφάλι μου που με κατακρίνουν για την κατάσταση μου και όλα αυτά προσπαθώ να τα αντιμετωπίσω με ηρεμιστικά. Δεν κοιμάμαι καλά, έχω φτάσει στο σημείο να μην κάνω μπάνιο, τελευταία φορά που έκανα μπάνιο ήταν το Σάββατο και έκανα χθες μετά από ζόρι. Δεν με ένοιαζε που βρώμαγα, όταν κάποτε και πριν μου παρουσιαστούν διάφορα ψυχολογικά έκανα μπάνιο κάθε πρωί με το που ξυπνούσα. Τώρα έχω αρχίσει τις φοβίες για το τι θα πει ο γιατρός, τι θα μου πει να κάνω, τι φάρμακα να πάρω... Είμαι στο δωμάτιο μου και δεν έχω ησυχία ούτε σε αυτό, κάθε τρεις και λίγο μπαίνει η μάνα μου με πρόφαση να κάνω κάτι, όταν δεν έχω διάθεση να κάνω τίποτα και εκείνη δεν το καταλαβαίνει... Θέλω να βγω έξω από το σπίτι από τη μία και δεν θέλω να βγω έξω από την άλλη, δεν ξέρω τι θέλω...
Μου λέει μία φίλη μου να μου δανείσει ένα βιβλίο που λέγεται Ζώντας με τις φωνές-50 ιστορίες ανάρρωσης όπου τον Ελληνικό πρόλογο τον έχει γράψει ο ψυχίατρος που θα με παρακολουθήσει και δεν έχω διάθεση να διαβάσω ένα βιβλίο 367 σελίδων, όταν κάποτε θα το είχα διαβάσει σε μία ημέρα και θα θυμόμουν το 80%. Δεν πάω καλά και έχουμε ακόμα Πέμπτη, σκέφτομαι πως θα είμαι μέχρι τη Δευτέρα που θα πάω στο γιατρό και τι μπορεί να έχει συμβεί μέχρι τότε. Τα ηρεμιστικά πλέον δεν μου κάνουν τίποτε, ούτε καν να μου προκαλέσουν ύπνο δεν μπορούν, δεν έχω διάθεση να φάω φαγητό, γυμναστήριο έχω σταματήσει να πηγαίνω εδώ και ένα μήνα, προσπαθώ να κάνω γιόγκα για να απελευθερώσω ενδορφίνες και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ με τίποτα... Η ζωή μου έχει γίνει μία φρίκη, δεν λειτουργεί πλέον τίποτα πάνω μου και χαλιέμαι... Κάθομαι σε ένα κρεβάτι όλη την ημέρα με το λαπτοπ στα πόδια... Έχω χάσει τη διάθεση που είχα για τη σχολή που πήγαινα, μου έρχεται να την παρατήσω και αυτήν.... Έβλεπα διπολικούς το Σάββατο που ήταν μια χαρά, ή τουλάχιστον έτσι έδειχναν και εγώ καιγόμουν μέσα μου γιατί να μην μπορώ να είμαι σαν αυτούς... Νιώθω πως αρχίζω να ξεφεύγω πλέον από την κατηγορία της διπολικής και να μπαίνω στο τριπάκι της σχίζο... Και δεν με νοιάζει αν θα με λέει ο καθένας σχίζο, με απασχολεί το αν θα βρω πάλι την ζωή μου όπως την είχα.... όπως ακριβώς ήμουν πριν από τρία χρόνια που η λέξη ψυχιατρική και οτιδήποτε υπήρχε γύρω από αυτήν ήταν άγνωστες για εμένα.... Φοβάμαι.... φοβάμαι για το αν θα φρικάρω εντελώς και θα μπω σε έναν νέο κόσμο, σε έναν κόσμο που θα τον κατανοώ μόνο εγώ, φοβάμαι μη βλάψω τον εαυτό μου σε κατάσταση αμόκ, φοβάμαι πως ακόμα και αν προσπαθήσω με ουσίες να ξεφύγω και να ανεβώ, θα μου σκάσει ψυχωτικό και θα γκρεμοτσακιστώ, θα γίνω σμπαράλια...
Τώρα ξεκίνησε και άλλο έργο, ξεκίνησα να μιλάω δυνατά μόνος μου και να λέω πράγματα που ναι μεν έχουν νόημα αλλά δεν τα σκέφτομαι και δεν υπάρχει και λόγος να τα λέω...
- 21-04-2016, 15:58 #2
μπορει να μην ειναι σχιζο..μπορει να ειναι καταθλιψη με ψυχωτικα οπως τα ονομαζουν καποιοι..μπορει κατι αλλο..
οταν λες οτι ακους φωνες..πως ακριβως τις ακους?μεσα στο κεφαλι σου?εξω απο το κεφαλι σου με τα αυτια σου δλδ σαν να ερχονται απο αλλους ανθρωπους?
ποσο καιρο εισαι ετσι?συνεβη κατι ή ετσι στο ασχετο αρχισαν ολα?
"φοβάμαι για το αν θα φρικάρω εντελώς και θα μπω σε έναν νέο κόσμο, σε έναν κόσμο που θα τον κατανοώ μόνο εγώ".υπαρχουν κι αλλοι σ αυτον τον κοσμο, εχω βρει λιγους εκτος απο μενα..2-3 ατομα νομιζω..
μην κανεις ουσιες..κι εγω με νυχια και με δοντια κρατιεμαι..κανουν κακο λενε τα κανουν χειροτερα..
οταν εχεις φωνες ειναι πολυ δυσκολο να συγκεντρωθεις ποσο μαλλον να διαβασεις ενα τοσο μεγαλο βιβλιο..αραξε στο pc και αρχισε να βλεπεις ταινιες. αστεια βιντεακια κατι που τελοσπαντων θα αποροφησει την προσοχη και μετα απολιγες μερες θα δεις πως δε θα εχεις τοσες πολλες φωνες οσο θα απασχολεισαι με κατι αλλο.
παιρνεις φαρμακα?εμενα οι φωνες δυστυχως ή ευτυχως με αντιψυχωτικα μου φευγουν οχι ολες οι περισσοτερες τουλαχιστονείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
21-04-2016, 16:42 #3
Δεν ξέρω τι είναι, πάντως κάτι τεστ με βγάλανε σχιζό... δεν τις ακούω εξωτερικά, τις ακούω μέσα στο κεφάλι μου... δεν θέλω να γράψω δημόσια τι μου λένε, αλλά μου λένε άσχημα πράγματα, υποτιμητικά, με ξεφτιλίζουν κυριολεκτικά. Δεν ξέρω πόσο καιρό μου συμβαίνει ίσως 20 μέρες, όχι παραπάνω... Ξέρεις ενα κλικ θέλει ο εγκέφαλος για να ξεφύγει και φοβάμαι μην μου σκάσει αυτό το κλικ. Ουσίες έχω πολύ καιρό να πιώ... Αυτή τη στιγμή εντελώς κατά τύχη τα μοναδικά φάρμακα που έχω είναι
3 tavor των 2,5mg
5 tavor του 1mg
6 xanax του 0,5mg
Δεν έχω άλλα φάρμακα μαζί μου. Μόνο αυτά...
21-04-2016, 16:44 #4
Εσυ boo παραμιλάς ακόμα και αν είσαι έξω;
21-04-2016, 16:47 #5
@μαιντ περαστικα
οι φωνες ειναι σκληρες πολυ και κακοβουλες εχω πολλες φορες νοσηλευτει εξ αιτιας τους..
μην τις αφηνεις αν και λες οτι ειναι μες στο κεφαλι σου οποτε ισως δεν ειναι ακριβως σχιζο
τωρα οσο για την παραμεληση του εαυτου σε καταλαβαινω το εχω και γω πολλες φορες ειδικα να λουστω
και γω μιλαω δυνατα στις φωνες και εχω γινει πολλες φορες ρεζιλι
εχεις και αλλα συμπτωματα πχ οπτικα?
το βιβλιο για τις φωνες ειναι φοβερο να ο διαβασεις
21-04-2016, 16:59 #6
Μόνο φωνές έχω μέσα στο κεφάλι μου δεν έχω οπτικές παραισθήσεις ή παραισθήσεις της όσφρησης.
21-04-2016, 17:02 #7
εγω τους απανταω ή ψιθιριστα ή απο μεσα μου.αρχικα ηταν εξω απο το κεφαλι μου για κανα 2μηνο μετα τις ακουγα μεσα στο κεφαλι μου σαν να ειναι 2 ανθρωποι μεσα στο κεφαλι μου και να μου μιλανε.κι εμενα αρχικα μου μιλουσαν πολυυυ ασχημα εδω και 2 μηνες. εδω και καιμια 10αρια μερες ομως πανω κατω ηταν ηρεμες δεν ου ελεγαν δλδ ασχημα πραγματα μου κανανε απλα παρεα.και μου αρεσε αυτο..προχτες που θυμηθηκα μια ασχημη κατασταση ξαναηρθαν ασχημες
περα απο τις φωνες βλεπεις πραγματα οπως λεει και η εσωτερική_σήψη ?
μηπως σκεφτεσαι και τιποτα περιεργο?εγω ας πουμε εχω φτιαξει ολοκληρη κοσμοθεωρια..μηπως νιωθεις να σε παρακολουθει κανενας ή κατι παρομοιο?
οι φωνες θελουν αντιψυχωτικα απ οσο εχω καταλαβει..τουλαιστον σε μενα..τα ηρεμηστικα/αγχολυτικα δε βοηθανε..
συνεβη κανα ασχημο γεγονος τον τελευταιο καιρο?Last edited by boo; 21-04-2016 at 17:19.
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
22-04-2016, 15:10 #8
Mind, εχεις φοβερη επιγνωση ολων των αλλαγων σου. Αυτο ειναι θετικο στοιχειο νομιζω. Και εγω μιλαω πολλες φορες απ'εξω μονη μου, οταν ζω μονη μου, δεν νομιζω οτι ειναι κατι παραλογο ειδικα οταν εχει νοημα το περιεχομενο που εκφραζεται λεκτικα !!! Εμειναν 3 μερες μεχρι το ραντεβου σου. Σε παρακαλω γιατι δεν εχεις επιλεξει εστω εναν ανθρωπο κοντα σου ? Δεν μου εχεις απαντησει ποτέ σε αυτο.
Εχω παρατηρησει οτι εχεις φουλ επιγνωση, ταραχης, χασιματος και η γραφη σε βοηθαει. Και εμενα με βοηθουσε. Σου περνανε ομως τα mood swings σχετικα γρηγορα.
Φαινεσαι ανθρωπος που εχει αναλαβει 100% τον εαυτο του.
Θα σου προτεινα να μην συνδυαζεις ουσιες σε τετοιες φασεις. Εσυ βεβαια ξερεις τον εαυτο σου αλλά αν υπερ ντοπαριστεις δεν ξερω πως θα σου βγει."Make sure your worst enemy isn't you"
22-04-2016, 15:14 #9
Πάντως το ότι έχεις επίγνωση για το τι σου γίνεται είναι πολύ καλό σημάδι για μια καλή πρόγνωση.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
08-05-2016, 22:50 #10davidhGuestotan les fones re file ti ennoeis? mipos einai i skepsi sou? exei diaforetiki fwnh apo ti dikia sou? tis skepsis sou dld?
09-05-2016, 19:57 #11
Φίλε τώρα το είδα το θέμα σου να σου πω και γω μια γνώμη φάρμακα αν πάρεις θα πάρεις αντιψυχωτικα τύπου ζυπρεξα άμα δεις ότι βασανίζεσαι πάνε πάρε ένα πεντάρακι από το φαρμακείο άμα σε δει κάπως θα στα δώσει αυτά κατεβάζουν τον οργανισμό και τα παίρνουν μόνο όσοι έχουν πρόβλημα τα ηρεμιστικά μπορεί και να σε χειροτερεύουν μην τα κάνεις καραμέλες τώρα πως είσαι?
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
09-05-2016, 19:58 #12
Μπορεί να είναι ηχηρή σκέψη αυτό έχει καλή πρόγνωση
10-05-2016, 12:36 #13
Elis το είπα στον ψυχίατρο για τις φωνές (βασικά είναι ο μοναδικός ψυχίατρος που θα το αποκάλυπτα, αν πήγαινα σε άλλον δεν θα το έλεγα θα το κράταγα μέσα μου) και μου λέει τι πιστεύεις πως είναι αυτές οι φωνές που ακούς και του απαντώ πως μάλλον είναι η συνείδηση μου για ότι έχω κάνει και για ότι δεν έχω κάνει. Και μου εξήγησε πως φωνές ακούει χιλιάδες κόσμος. Τώρα παίρνω zyprexa και δεν ακούω τίποτα ή δεν μου έρχονται φωνητικές σκέψεις. Αν πάντως μου έρθουν ξανά, ξέρω πως θα τις αντιμετωπίσω, όπως τις αντιμετώπισε αρκετός κόσμος ο οποίος είτε κατάφερε να τις μετατρέψει σε καλές και βοηθητικές φωνές στη ζωή τους, είτε τις εξαφάνισε εντελώς... Υπάρχει ένα βιβλίο που σου λέει τι πρέπει να κάνεις και είμαι προετοιμασμένος να κάνω αυτά που πρέπει για να τις πάρω με το μέρος μου, είτε να τις εξαφανίσω...
10-05-2016, 18:30 #14
Ποσο χαιρομαι να ακουω Mindcrime θετικες εξελιξεις σου !!!
"Make sure your worst enemy isn't you"
10-05-2016, 18:45 #15
Γίνεται να εξαφανιστούν αλλά σαν ουκας μάλλον μπορείς να το κάνεις εγώ ας πούμε ψιλό κομάντο ήμουν στις δουλειές κομάντο έμεινα απλά κουράζομαι σχετικά εύκολα άλλα βέβαια έχω και δέκα χρόνια στην πλάτη κουράστηκα