Results 31 to 45 of 45
Thread: Φοβία να μην δώσω λάθος Ρέστα
-
11-06-2016, 23:31 #31
Μacgyver, συμφωνω απολυτα για το καφεκοπτειο! και για την ποσοτητα που αναφερεις, 2 φλιτζανια τη μερα μια χαρα!
Bullying στο σχολείο, στην κοινωνία, στην εργασία. Κολλητικό είναι? δεν ξερω. Στοχοποιούν τον αδύναμο κρίκο και συνασπιζεται η ομάδα, νιώθουν δυνατοί? υποθέτω.
Το έχω ζήσει, και σε σχολείο, και κοινωνικά λόγω δυσκολης οικογενειακής καταστασης και σε δουλειές. Όχι ως σωματική βία, αλλά ψυχολογική βία, να με μειώνουν, να με υποτιμάνε, να με ειρωνεύονται.
Και μετα λέμε πως καταλήξαμε αγοραφοβικοί/κοινωνιοφοβικοί...
- 11-06-2016, 23:50 #32
Δεν τοχω βιωσει Μαρα , ποτε , εζησα ηρεμες εποχες σχολειο , ειμαι βεβαια 54 , αλλα γυμναζομαι 30 χρονια , βαρη , δυσκολο να μου κανει καποιος μπουλιιν , ειτε λεκτικο , ειτε σωματικο , αν και 1.78 μονον !!! παντως εχει χρειαστει αρκετες φορες , να βαλω φωνη , προκειμενου να γινει η δουλεια μου , και ο αλλος , καπου φοβαται αμα σε δει ' καπως ' ...........αλλα παραμενω στην λεκτικη απειλη , δεν εχω περασει ευτυχως σε χειροδικια , δεν ειναι το στυλ μου και δεν θελω να μπλεξω με αστυνομια , αλλα πλεον , αμα δειξεις ανεκτικος , πιθανοτατα να γινεις αντικειμενο εκμεταλλευσης ................ προφανως θα στοχοποιησουν τον αδυναμο κρικο , η ευκολη λυση , τωρα γιατι το κανουν ολο αυτο , δεν ξερω .......αλλα βλεπω και στο δρομο , οι οδηγοι , ειναι αγριεμενοι , η οικονομικη κριση ισως ? ισως ...........ω , ναι , το καφεκοπτειο !! μονο που μπαινεις μεσα , αγαλλιαζει η ψυχη σου , απο τις μυρωδιες ................. και επιταχυνει και τον μεταβολισμο ο καφες , μεχρι δυο να πιω , μετα με πιανει υπερενταση .......
12-06-2016, 01:09 #33
Τελικά η ζωή μου μοιάζει με τόσους εδώ μέσα !!!! :confused:
Νιώθω ότι ζω σε σενάριο της ζώνης του Λυκόφωτος. Αν μου γράψει ακόμη ένας το ίδιο, θα αποκτήσω και υπαρξιακά προβλήματα στο τέλος!! :rolleyes:
Σωστή η απλή συμβουλή που μου έδωσες archangel, πρέπει να χαλαρώσω και να μην μεγαλοποιώ κάποια πράγματα.Last edited by Nox; 12-06-2016 at 02:20.
12-06-2016, 01:49 #34
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Προσπαθώ συνεχώς να μαθαίνω, αλλά η αλήθεια είναι ότι βάλτωσα λιγάκι, υπάρχει ένα πέπλο στασιμότητας στην ζωή μου.
Μάλλον αυτό πρέπει να κάνω κι εγώ με το κομπιουτεράκι. Ίσως ο μόνος τρόπος για να νικήσω την φοβία μου θα είναι να μπω μέσα στο σενάριο που με φοβίζει και να έχω σαν Backup την αριθμομηχανή, ώστε να μου καλύπτει την ανασφάλεια. Θα είναι σαν να ρίχνεις κάποιον κατευθείαν στα βαθειά για να μάθει απότομα κολύμπι, αλλά του δένεις με ένα σχοινί ένα σωσίβιο ώστε να βρίσκεται δίπλα του, οπότε αν το χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσει διακριτικά.
Ίσως να είμαι Κοινωνιοφοβικός, δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά σε αυτό. Παλιότερα αγχωνόμουν για απλά καθημερινά πράγματα, το άγχος μου έφερνε ταχυκαρδία κτλ. Τώρα είμαι ψύχραιμος στις περισσότερες περιπτώσεις διότι η φιλοσοφία και η κοσμοαντίληψή μου έχουν αλλάξει, απλά δεν κάνω πράγματα και δεν μπαίνω σε κοινωνικές καταστάσεις αν για κάτι νιώθω ανασφάλεια. Σταδιακά βελτιώνομαι, για παράδειγμα πριν πολλά χρόνια είχα τρομερό άγχος ακόμη και για να πάρω τηλέφωνο κάποιον που δεν γνώριζα! Όταν όμως πήγα σε δουλειά που εκτός από την εργασία μου σε υπολογιστή, έπρεπε να σηκώνω τηλέφωνα και ορισμένες φορές να καλώ κι εγώ πελάτες, το άγχος μου εξαφανίστηκε μέσα σε μερικές μέρες!Last edited by Nox; 12-06-2016 at 02:12.
12-06-2016, 02:02 #35
Προσπάθησα πολλές φορές να σταματήσω την καφεΐνη και δεν τα κατάφερα. Μια φορά μπόρεσα να μην πιώ για 20 μέρες. Ειδικά τις πρώτες μέρες κοιμόμουν πολλές ώρες και είχα αναβλητικότητα για τα πάντα. Χάλια διάθεση. Μετά από 20 μέρες ήμουν καλύτερα, κοιμόμουν φυσιολογικά και ένιωθα να έχω περισσότερη ενέργεια, αλλά πάλι έπεσα στον πειρασμό και εθίστηκα ξανά στον καφέ και στα energy drinks. Το τσιγάρο το έκοψα εδώ και χρόνια, ήταν πανεύκολο να το κάνω, αλλά τα διεγερτικά τύπου Καφεΐνης δεν έχω τη δύναμη να τα σταματήσω. Καλά που δεν δοκίμασα και δεν έμπλεξα ποτέ με δυνατά διεγερτικά σαν την Κοκαΐνη!!! Θα είχα φάει κόλλημα και θα είχα καταστραφεί σωματικά και οικονομικά.
12-06-2016, 02:14 #36
Δυστυχως ετσι ειναι. Μου κατεστρεψαν τη ζωη, περαν του οτι ειμαι απλα εσωστρεφης και ας μην ειχα κοινωνικη φοβια, το να βγαινεις εξω, να δυσκολευεσαι να κοιταξεις καποιον στα ματια, να μιλας και να κανεις σαρδαμ και τα χερια να τρεμουν, μου εχουν μειωσει σημαντικα την ποιοτητα της ζωης μου.
Και γω τοτε ετσι ενιωθα, πως ολοι ηταν οι διασημοι στο σχολειο και γω ημουν το μονο θυμα κοροιδιας εκει μεσα, και ολα αυτα γιατι απλα ημουν ο "ξενος" που μετακομισε απο αλλη πολη και δεν με συμπαθησαν απο την αρχη. Ολα αυτα κατεληξαν στο να εχω κοινωνικη φοβια με τα γνωστα συμπτωματα που ξεκινησαν απο τα 16 μου, και τωρα στα 24 κατεληξα στα ηρεμιστικα οταν προκειται να κανω με πολυ κοσμο σε μια μερα. Και οχι μονο αυτο, αλλα να εχω την εντυπωση πως εχω νοητικη υστερηση που δεν ειναι τιποτα αλλο απο την συνεχομενη εκθεση σε βασανιστικο αγχος, και στο θεμα του ταμειο παλι, να μου δινουν πχ 23 ευρω και να καθομαι και να σκεφτομαι ποσο πρεπει να δωσω ρεστα απο 50ευρο γιατι ειμαι απλα αγχωμενος.
Κλειδωμενος πλεον στο σπιτι 1 μηνα λογο γονατου, εχω αρχισει πλεον να αγχωνομαι πως θα ξαναβρεθω παλι σε κοσμο. Θα νιωθω σα να περναω αναμεσα σε αγρια ζωα δεμενα ετοιμα να με κατασπαραξουν αν καποιο σπασει την αλυσιδα του.
12-06-2016, 12:00 #37
ο ποιο ευκολος τροπος ειναι ο εξης εστω οτι ενα προιον στοιχιζει 5,60 οπως λες και ο πελατης δεινει 10 ο ταμιας συμπληρωνει τα ρεστα απο το ταμειο π.χ 5,60 και 0,40 =6 +2=8 + 2 = 10 στην ουσια 4,40 ρεστα. Αλλα συνηθως αν δουλευει σε σουπερ π.χ ο ταμιας πληκτρολογει τα μετρητα που του δινει ο πελατης στην ταμειακη και η ταμειακη βγαζει αυτοματα τα ρεστα και τα δινει.
Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!
12-06-2016, 12:17 #38
καλημερα, μια πολυ απλη τεχνικη ειναι να υπολογιζεις απο το ποσο που στοιχιζει ενα προιον μεχρι τα μετρητα που σου δινει ο πελατης, το ανεφερα και σε παραπανω σχολιο, π.χ αν εχεις ενα λογαριασμο 5,60 και ο πελατης σου δινει 10 εσυ συμπληρωνεις απο το 5,60 μεχρι το δεκα δλδ 5,60 + 0,40= 6 +2 = 8 + 2= 10 δλδ ρεστα 4,40. αλλα συνηθως στις ταμειακες που κανουν αυτοματα το συνολο οταν περνας τα προιοντα σου βγαζουν αυτοματα και τα ρεστα αν πληκτρολογισεις ακριβως τα μετρητα που σου δινει ο πελατης.
αλλα αν τοσο φαβασαι για μια τετοια δουλεια ποιος ο λογος να ψαχνεις κατι τετοιο. εγω ειχα παντα φοβια με τη δουλεια του σερβιτορου δεν το χω με το δισκο το χω κανει και δεν με θελει οποτε δεν ψαχνω κατι αντιστοιχο.Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!
12-06-2016, 13:03 #39
Η αριθμομηχανή είναι η τέλεια λύση, εμένα με έχει βολέψει απίστευτα.
Μα η λυση στην κοινωνικη φοβια ειναι η εκθεση. Εμενα έκλεινε η φωνη μου αρχικα οταν έπρεπε να παρω τηλεφωνα στη δουλεια. Βραχνιαζα απότομα! και δεν μου έβγαινε η φωνη...Και δικαιολογιόμουν ότι έχω φαρυγγιτιδα κλπ...Και πως το αντιμετωπισα? το έριξα στο θορυβο και στην συσκευή οτι δεν δουλευει καλα, και απλά άλλαζα γραφειο, πηγαινα σε γραφεια άδεια, οποτε με την άνεση μου εκανα τα τηλεφωνηματα. Να σου πω ότι έγραφα σε χαρτιά τί ακριβως θα έλεγα. Η φωνη αυτόματα καθαριζε, λες και ξεμπλοκαρα ενα πραγμα...Ενιωθα άνετα και σιγα σιγα με τα χρονια το ξεπερασα.
12-06-2016, 14:24 #40
Mεχρι να τα κανει ολα αυτα , την εχουν ............................... απολυσει .......η εχουν αγανακτησει ολοι οι πελατες , που περιμενουν .......παραξενες φοβιες , πραγματι ...............τι απεγιναν οι παλιες καλες φοβιες , αραχνες , φιδια , κλειστοφοβια , κατσαριδες ????
12-06-2016, 15:15 #41
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
12-06-2016, 17:27 #42
χαχαχαχαχαχα Welcome to twilight zone
https://www.youtube.com/watch?v=NzlG28B-R8Y
Ελπιζω να σε βοηθησει φιλε μου. :)Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει
12-06-2016, 17:49 #43
12-06-2016, 20:17 #44
31-08-2016, 10:34 #45
Αν κάποιος έχει μια τυπική, αρκετά απλοϊκή θα έλεγα, μνημονική ικανότητα και μπορεί να προσθέτει, τότε μπορεί να δώσει ρέστα! Απλά κάνε πρόσθεση με ανάποδο τρόπο.
Πες ότι η απόδειξη που δίνεις σε κάποιον ήταν 13,47 και σου δίνουν 20 ευρώ, τότε πρόσθεσε ανάποδα όσα χρειάζονται από το 13,47 μέχρι το 20.
Πρόσθεσε 3 λεπτά στο 13,47 και αυτό θα το κάνει 13,50.
Πρόσθεσε άλλα 50 λεπτά στα 13,50 και αυτό θα το κάνει 14,00.
Τώρα πρόσθεσε άλλα 6 ευρώ στο 14,00 και αυτό κάνει το ποσό 20,00 ευρώ. Έτσι συμπλήρωσες το ποσό που σου έδωσε ο πελάτης.
Οπότε, τώρα κάνεις μια Συνολική Πρόσθεση όλα τα μικροποσά που πρόσθεσες επάνω, κι έχουμε:
6 ευρώ + 50 λεπτά + 3 λεπτά = σύνολο 6,53 ευρώ τα ρέστα.
Είναι πανεύκολο να το κάνεις με αυτόν τον τρόπο.
Ο ευκολότερος τρόπος λοιπόν να μάθεις να υπολογίζεις τα ρέστα, είναι να μετράς προς τα πίσω από το πλησιέστερο ευρώ. Πρώτα κοίτα τις μονάδες των Λεπτών, μετά δες τις δεκάδες των Λεπτών και στο τέλος δες πόσα Ευρώ ακόμη χρειάζονται για να συμπληρωθεί το ποσό.
Ένα τελευταίο παράδειγμα… εάν μια απόδειξη ήταν 45,68 ευρώ και ο πελάτης σου έδωσε 50 ευρώ.
2 λεπτά θα κάνουν το ποσό της απόδειξης 45,70.
Έπειτα πρόσθεσε 30 λεπτά στο 45,70 για να το κάνεις 46.
Στο τέλος πρόσθεσε 4 ευρώ στο 46 για να το κάνεις 50.
Οπότε είναι:
4 ευρώ + 30 λεπτά + 2 λεπτά = σύνολο 4,32 ευρώ τα ρέστα.
Όλα έχουν τη μεθοδολογία τους στη ζωή. Το μόνο που μένει είναι να αποκτήσει τη συνήθεια της κάθε μεθοδολογίας ο εγκέφαλός μας και όλα πλέον είναι απλά και εύκολα!