Results 91 to 105 of 113
-
18-06-2016, 17:24 #91
Ξερεις τι..; Εκατσα το σκεφτηκα και αυτο πολυ. Δεν ξερω ποια ειναι η αιτια και αν υπαρχει ανιδιοτελεια η αν ειναι εκλογικευση η τι ειναι τελοσπαντων αυτο που το προκαλει αλλα οσο κουλο και αν φαινεται πιστευω γινεται και αυτο.
Δεδομενου καποιου χρονου για να επεξεργαστει κανεις τη κατασταση μεσα του και αφου ξεσκαρταρει με τον εγωισμο, και τις οποιες τυψεις και αδυναμιες (και δικες του και του αλλου) γινεται και παραγινεται.
- 18-06-2016, 17:45 #92
Aγαπη ανευ ορων υπαρχει , ανευ οριων , οχι ............................πεταγομαι κι εγω , εμβολιμα !!
18-06-2016, 17:49 #93
18-06-2016, 21:30 #94
Δεν συνηθιζω να πεταγομαι , αλλα για να το λες ...............
19-06-2016, 05:39 #95
Αφού βλέπεις τον εγωισμό και πώς επδιρά μ' αρέσει.
Επίσης, τρομάζω με τις επιστημονικές αναλύσεις στα θέματα που υπάρχει το μυαλό μας, ο νους μας. Νομίζω ότι η επιστημονική ανάλυση είναι μικρότατη μπροστά στο μυαλό μας, αν μπορώ να το πω έτσι. Με αυτό εννοώ, ότι αν μια επιστημονική ανάλυση/έρευνα συμφωνήσει με αυτά που έχουμε ανακαλύψει, μάλλον αυτά που έχουμε ανακαλύψει είναι ακόμα λίγα.
Ένα άλλο, σκέφτομαι ότι υπάρχει και η έννοια της αγάπης χωρίς το ερωτικό κομμάτι. Εκεί τι?
19-06-2016, 14:53 #96
Εκει τιποτα. Ειναι απλα ενας δεσμος με διαφορετικα κινητρα και διαφορετικες εκφανσεις...φιλικη,αδερφικη ,γονεικη αγαπη κλπ.
Τωρα αν καποιος αρκειται στο να ζει με το ταιρι του σα να ειναι φιλοι η αδερφια μονο...τι να πω. Σε καποιους αρκει σε καποιους οχι. Εξαρταται και σε τι σταδιο ειναι κανεις στη ζωη του και τι προτεραιοτητες εχει σαν ατομο. Καποιος μπορει να θελει να εχει συνεχεια στη ζωη του τον εντονο ενθουσιασμο του νεου ερωτα. Αλλος μπορει να προτιμα εναν συντροφικο δεσμο. Παντως θυμαμαι πως ειχα δει παλια ενα ντοκιμαντερ που ελεγε κατι του τυπου οτι τα μακροβιοτερα ζευγαρια με το μεγαλυτερο ποσοστο ικανοποιησης και ποιοτητας ζωης (συμφωνα με προσωπικη αναφορα) ειναι αυτα στα οποια καποια στιγμη παιρνει το πανω χερι η φιλια. Κι εδειχνε εκει κατι γεροντια που χαβαλεδιαζαν. Βεβαια, ποιος ξερει ποσα εχουν καταπιει μεσα στα χρονια θα πω εγω...επισης πλεον οι κοινωνιες ειναι πιο ανοιχτες και υπαρχουν πολλες περισσοτερες επιλογες και περισσοτερα περιθωρια, δυσκολα θα βρει κανεις λογο να καθεται να το παλευει οπως εκαναν ηθελαν δεν ηθελαν αλλοτε. Περαν αυτου θυμαμαι καπου ειχα διαβασει και το αλλο (στο focus νομιζω σιγα μη βρω την ακριβη ερευνα τωρα) οτι ο αριθμος φορων που μπορει να ερωτευτει εντονα ενας ανθρωπος ειναι πεπερασμενος, τρεις η τεσσερις φορες μαξ νομιζω. Απο εκει και περα δεν το σηκωνει αλλο η βιοχημεια του εγκεφαλου μας. Οπως με το να λαμβανεις ενα ναρκωτικο πχ σιγα σιγα χτιζεις αντισταση ας πουμε στην ιδια δοση και δεν σε πιανει ετσι και με τον ερωτα, καποια στιγμη φθινει η ικανοτητα. ΑΝ ισχυει αυτο τοτε οποιος επιλεγει να ειναι παντα χυμα στο κυμα μαλλον δεν ερωτευεται καν απο ενα σημειο και μετα, η το βλεπει πια σαν σπορ η κοινωνικη προσδοκια η κατι να ασχολειται να μη βαριεται ξερω γω...αν εχει "καψει" τις 3-4 ευκαιριες του να κανει κατι ουσιαστικο με ατομο που ερωτευτηκε τοτε μαλλον δεν θα μπορει να χτισει κατι ποιοτικο... Εκτος αν αρκεστει στα φιλικα/συντροφικα συμαισθηματα εξαρχης ξερω γω...αυτη ειναι η υποθεση μου ΑΝ το τονιζω ισχυει οτι εχουμε την ικανοτητα να ερωτευτουμε στο φουλ μαξιμουμ ξ 3-4 φορες.
19-06-2016, 15:21 #97
Έχω κάψει δυο και περιμένω για τις άλλες δύο
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
19-06-2016, 15:23 #98
Εγω "το εχω καψει" γενικα (το μυαλο) χαχαχα
19-06-2016, 15:30 #99
Ναταλία διάβασα καπόυ κάτι που ίσως σε ενδιαφέρει γιατί είναι πολύ επιστημονικό σαν κι εσένα άκου
Ενα απυθμενο εγω δημιουργεί αναταράξεις στο είναι που δυναμιτίζει τον εγωισμό της οξείασ μπουρζουαζιας σε ένα αδιαφιλονηκητο υπέρεγώ που δυναμιτίζει εκθετικα μια συστολή στο βάθος του χαρακτήρα που διακατέχετε από σύνδρομα της οξείασ μπουρζουαζιας το διάβασα αυτό που λες και θέλω να μου πεις τι εννοεί ο ποιητής αν μπορείς γιατί εγώ δεν το πιάνωΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
19-06-2016, 15:57 #100
Χαχαχαχα μου φανηκε αστεια ολη αυτη η φανφαρολογια :) Καλη τρολια σε παραδεχομαι. Αλλα θα επιχειρησω να το αναλυσω ετσι επειδη βαριεμαι τοσο που αρχισα να χορευω μονη μου σαμπα πριν λιγο :P
Χμ...μιλαει για τα μερη του ψυχισμου μας συμφωνα με τη θεωρια του φρουντ και πως επηρεαζουν την ντεμεκ αστικη ταξη (μπουρζουαζια). Αυτους δηλαδη απο την αστικη ταξη που επιθυμουν κοινωνικη ανελιξη η να δειξουν οτι κατι ειναι.
Και με λιγα λογια εξηγει ψυχαναλυτικα γιατι ειναι ρηχοι ανθρωποι. Ολο αυτο το μπλα μπλα μπλα δηλαδη προκαλει "συστολη στο βαθος του χαρακτηρα" τους = ειναι ρηχοι.
19-06-2016, 16:04 #101
Παντως σε παω ολο και περισσοτερο.
Γραφω την ιστορια της ζωης μου και με δυο κουβεντες τα γαμας ολα χαχα
Αυτο μου θυμιζει πως ζω υπερβολικα στο κεφαλι μου και τα υπεραναλυω...εσυ εισαι βιωματικος τυπος, απλα τα ζεις/νιωθεις.
Μου θυμιζεις τον Ζορμπα :P
19-06-2016, 16:05 #102
Κι εγώ σε παραδέχομαι ήξερα ότι έχει κάποιο νόημα όλο αυτό αλλά δεν ήξερα τι μόνο εσύ θα είχες τις γνώσεις να μου πεις τι είναι αυτά που λέω κανένας δεν ξέρει ούτε εγώ εγώ τα λέω ακαταλαβίστικα και τα λέω σε όλους όσους μ αρχίζουν τα επιστημονικά αφού τους πω πρώτα επιστήμονες και δεν καταλάβουν μετά λέω αυτά
19-06-2016, 16:09 #103
Ήμουνα κι εγώ κάποτε υπέρ αναλυτικός και δεν επιβιώνα βέβαια είχα επιτυχία στις γυναίκες αλλά μετά που καψουροκαηκα κι έγινα φτωχός έμαθα να επιβιώνω κάπως ακόμα μαθαίνω να επιβιώνω
19-06-2016, 16:17 #104
Την καλυτερη δουλεια κανεις, αν μπορουσα θα εκανα το ιδιο.
19-06-2016, 19:22 #105
Αυτό θέλω να σου δείξω γιατί οι γυναίκες δεν παίρνετε από λόγια μόνο όταν σας δείχνουν καταλαβαίνετε