ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (Μέρος 'Α) - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 42 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 618
    Banned
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Εδώ γελάμε! Προφανώς τον Γαλιλαίο τον κάλεσε για καφεδάκι η ιερά εξέταση για να συζητήσουν τα επιστημονικά του ευρήματα...
    Η ιστορία λέει ότι ο Γαλιλαίος "ξέφυγε" της ιεράς εξέτασης υποσχόμενης να μην αναπαράγει αυτά τα οποία πίστευε και ότι (ξε)φεύγοντας από αυτήν συνέχισε να λέει "κι όμως γυρίζει". Εγώ δέχομαι ότι την ιστορία την έχουν βιάσει κατά πως συμφέρει τις θέσεις αυτών που χειραγωγούν τις κυβερνήσεις και ότι π.χ. στην Σμύρνη στη Μικρά Ασία το 1922 "απλά συνωστίζονταν". Εσύ φαντάζομαι ότι ήσουν παρόν στην Ιερά εξέταση του Γαλιλαίου και γι' αυτό γνωρίζεις παραπάνω.

Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Ο σκοταδισμός ξεκίνησε όχι με την πτώση αλλά με την διάσπαση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε ανατολική και δυτική. Ακολούθησαν πολλά χρόνια ευημερίας μέχρι την τελική πτώση. Οπότε το επιχείρημά σου δεν στέκει.
    Και ποιός σου είπε ότι τα αποτελέσματα θα ήταν άμεσα την εποχή του κάρου και της χειράμαξας; Οι εμπορικές συναλλαγές γίνονταν κυρίως τοπικά επειδή οι μεγάλες αποστάσεις ΟΡΘΑ ανέβαζαν την τιμή των προιόντων. Μην κοιτάς σήμερα που εισάγονται λεμόνια με VISA και διαβατήριο από αργεντινή σε τιμή χαμηλότερη των Ελληνικών μόνο και μόνο για να εξαναγκάσουν τον Έλληνα παραγωγό σε πτώχευση. Επίσης μη κοιτάς που σήμερα οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά με ταχύτητα κλάσματος δευτερολέπτων. Όπως σήμερα τα πιστωτικά γεγονότα έχουν άμεσο αντίκτυπο, έτσι και την εποχή της χειράμαξας και του ποδαρόδρομου πήρε "πολλά χρόνια ευημερίας" μέχρι να γίνουν όλα ίσωμα. Μην περιμένεις κάτι τέτοιο σήμερα όμως γιατί το αντίκτυπο είναι άμεσο και δεν παίρνει χρόνια... παίρνει δευτερόλεπτα.

Banned
    Quote Originally Posted by arntaben View Post
    Βρε μ87 χωρις παρεξηγηση τωρα τα κειμενα σου μου θυμηζουν κειμενα πολιτικου η τρελου επιστημονα γτ ξεκινας απο κατι μπλεκεις 200 αλλα κατα την γνωμη μου διαφορετικα πραγματα καταληγης στο συμπερασμα γιαυτο το κατι και μετα ( μαλλον ) εμεις χειροκροταμε
    Γραφτα πιο απλα βρε συ να τα καταλαβαινουμε και εμεις οι κοινοι θνητοι :-ρ
    Δεν έχεις άδικο. Η συζήτηση ξέφυγε. Λυπάμαι αν μπέρδεψα κάποιον.

favvel
    Guest
    όντως ξέφυγε το θέμα..και ίσως φταίω και λίγο εγώ..
    Μ87 θα ψάξω αυτό που μου είπες για τα βαγόνια και τους κεραυνούς και τη σχετικότητα του ταυτοχρονισμού..
    δεν τρέφω ασφαλώς αυταπάτες ότι θα καταλάβω τπτ απλά έτσι από περιέργεια..εγώ είμαι άσχετη απλά αυτά τα θέματα μ'αρέσουνε..
    Αλλά δεν κατάλαβα κάτι..Υπάρχουν πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από μαύρες τρύπες?
    Αφού περιστρέφονται γύρω από ήλιους??
    Μήπως οι ήλιοι είναι γέννημα των μαύρων τρυπών?
    Και γιατί το λέω αυτό τώρα..
    Επειδή λογικά οι μαύρες τρύπες είναι μάζα από αντιύλη οι οποίες έλκουν την ύλη και από την αλληλεπίδραση μεταξύ ύλης και αντιύλης παράγεται φως..είναι η θεωρία της εξαΰλωσης αυτή..απ'τα λίγα που έχω διαβάσει..

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Θεμα προτιμησεων ειναι , εμενα με κουραζουν τα πολλα λογια , προτιμω λιγα και περιεκτικα ..............

Οσο για την θρησκεια , ο καθενας το βλεπει απ την σκοπια του , και δεν εχει νοημα να προσπαθω να πεισω τον εκαστοτε , για την ορθοτητα των αποψεων μου , ουτε αυτος εμενα , χαμενα λογια , εκτος αν εχεις ορεξη για μπλα -μπλα ..........
    Δεν είναι θέμα προτιμήσεων , είναι θέμα κούρασης, όλοι τα λίγα λόγια προτιμάμε πιστεύω.....
    Πάλι δεν είναι έτσι, μπορεί να έχεις να πεις κάτι χρήσιμο, που θα πάει την κουβέντα παρακάτω....ή θα μάθεις κάτι κλπ κλπ κλπ κλπ χα!

Banned
    Υποθέτω ότι εσένα cube σου δημιουργούν "αποστροφή" τα μεγάλα βιβλία (πολλών σελίδων). Κατά τη γνώμη μου χάνεις αν σε αποθαρρύνουν από την ανάγνωση τους - χωρίς να λέω ότι "ότι έχει πολλές σελίδες είναι και καλό".

Αν θέλεις κάτι σύντομο ως νόημα, κράτα αυτό από την συζήτηση μου με τον noumac:

"Και εγώ αναρωτιέμαι γιατί η "ψυχολογία" καπηλεύτηκε την ψυχοθεραπευτική διαδικασία από τον Χριστιανισμό και εν συνεχεία - τουλάχιστο στη χώρα μου - αυτό το χρησιμοποιούν για να χειραγωγούν τους θεραπευομένους έναντι αμοιβών, κρατώντας τους σε ισόβια συντήρηση αποτρέποντας τους από το να ασχολούνται με τα κυρίως θέματα τους. Μάλλον με την απορία θα μείνουμε και οι δύο μας".

Αρκετά ουσιώδες νομίζω.
    Last edited by M87; 28-06-2016 at 22:55.

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Δεν είναι θέμα προτιμήσεων , είναι θέμα κούρασης, όλοι τα λίγα λόγια προτιμάμε πιστεύω.....
    Πάλι δεν είναι έτσι, μπορεί να έχεις να πεις κάτι χρήσιμο, που θα πάει την κουβέντα παρακάτω....ή θα μάθεις κάτι κλπ κλπ κλπ κλπ χα!
    Ναι , θα διαβασω ενα βιβλιο της προτιμησεως μου , που δεν ειναι λιγα λογια , τωρα ο Μ87 , δεν μου λεει κατι ενδιαφερον , εχει τις αποψεις του, εξυπνο παιδι φαινεται , αλλα δεν λεει κατι καινουριο ..................φιλομαθης ειμαι , και αρκετα θαλεγα .......αυτο δεν σημαινει οτι θα διαβασω οτι πεσει στα χερια μου ......

Banned
    Ναι , θα διαβασω ενα βιβλιο της προτιμησεως μου , που δεν ειναι λιγα λογια , τωρα ο Μ87 , δεν μου λεει κατι ενδιαφερον , εχει τις αποψεις του, εξυπνο παιδι φαινεται , αλλα δεν λεει κατι καινουριο ..................φιλομαθης ειμαι , και αρκετα θαλεγα .......αυτο δεν σημαινει οτι θα διαβασω οτι πεσει στα χερια μου ......
    Κανείς δεν διαβάζει ότι βρίσκει....αυτό είπα και εγώ στην αρχή αναλόγως αν σε ενδιαφέρει κάτι , το περιεχόμενο, το αν σ΄αρεσει ο τρόπος που γράφει κλπ...εδώ δεν έτυχε ποτέ να διαβάσεις ένα κατεβατό κάποιου? Σίγουρα θα έτυχε....ε αυτό εξαρτάται ακόμα και από τα κέφια σου.....

Banned
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Υποθέτω ότι εσένα cube σου δημιουργούν "αποστροφή" τα μεγάλα βιβλία (πολλών σελίδων). Κατά τη γνώμη μου χάνεις αν σε αποθαρρύνουν από την ανάγνωση τους - χωρίς να λέω ότι "ότι έχει πολλές σελίδες είναι και καλό".

Αν θέλεις κάτι σύντομο ως νόημα, κράτα αυτό από την συζήτηση μου με τον noumac:

"Και εγώ αναρωτιέμαι γιατί η "ψυχολογία" καπηλεύτηκε την ψυχοθεραπευτική διαδικασία από τον Χριστιανισμό και εν συνεχεία - τουλάχιστο στη χώρα μου - αυτό το χρησιμοποιούν για να χειραγωγούν τους θεραπευομένους έναντι αμοιβών, κρατώντας τους σε ισόβια συντήρηση αποτρέποντας τους από το να ασχολούνται με τα κυρίως θέματα τους. Μάλλον με την απορία θα μείνουμε και οι δύο μας".

Αρκετά ουσιώδες νομίζω.
    Εγώ φταίω που σε διαβάζω, θα κοπούν αυτά :p

Senior Member
    Κανείς δεν διαβάζει ότι βρίσκει....αυτό είπα και εγώ στην αρχή αναλόγως αν σε ενδιαφέρει κάτι , το περιεχόμενο, το αν σ΄αρεσει ο τρόπος που γράφει κλπ...εδώ δεν έτυχε ποτέ να διαβάσεις ένα κατεβατό κάποιου? Σίγουρα θα έτυχε....ε αυτό εξαρτάται ακόμα και από τα κέφια σου.....
    Ποτε , μα ποτε δεν διαβαζω κατεβατα κανενος , δεν ειμαι των πολλλων λογων , αμα δεις μερικα ποστ μου , απο τα 8500 , ειμαι ο πιο λιγολογος , κατα μεσο ορο , 3-4 γραμμες / ποστ ................................εκτος απο ενος , που ειχε δειγμα γραφης συγγραφεως , ο tomhet , αυτος μαλιστα , χαιροσουν να τον διαβαζεις , δεν ελεγε σημαντικα πραματα , ο τροπος γραφης ηταν αριστοτεχνικος , αλλα πλακωνοταν με ολους , χωρις να βριζει ομως , μονο μεμενα ειχε καλες σχεσεις , αμα βρεις ποστ του , η θρεντ του , πιο ευκολο , διαβασε το , να καταλαβεις τι εννοω .................................
    Last edited by Macgyver; 28-06-2016 at 21:51.

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    .
    Εμενα μου δημιουργουν αποστροφη τα μεγαλα κειμενα , εκτος κι αν εισαι ο Ντοστογιεφσκι , ε , δεν εισαι ............νομιζεις οτι εισαι ενδιαφερον , ουτε αυτο εισαι ........αλλα δεν μενοχλουν τα κειμενα σου , ειναι αναφαιρετο δικαιωμαψσου , να γραφεις οτι σου κανει κεφι , και οποιος θελει , σε διαβαζει .........

Senior Member
    Αυτό που λες για τον τρόπο μείωσης εισοδήματος του παραγωγού αν άλλαζε αυτό η Ελλάδα σε ένα βράδυ θα ήταν υπέρ δύναμη γιατί όλοι θα πήγαιναν στα χωριά τους και θα τρώγανε ψωμί τώρα πλέον για να βγάλεις λεφτά θέλει να έχεις μια καινοτόμα ιδέα να δουλέψεις καλά για τρία τέσσερα χρόνια σε διάρκεια δέκα ετών και μετά να βγει κάτι πιο καινούριο από μια απίθανη χώρα και να το φέρουν στην Ελλάδα και να σου πάρουν τη δουλειά αυτό το λέω σε όλους έτσι λειτουργεί η αγορά πλέον
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Καλημέρα Cube! Έχουμε κάνει αρκετές καλές συζητήσεις μαζί, τόσο σε αυτό το νήμα, όσο και στο Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) και ειδικά στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50). Δεν εννοούσα να σε προσβάλω με κανέναν τρόπο, απλά ίσως δεν σου αρέσουν τα μεγάλα κείμενα (για οποιονδήποτε λόγο).

Τώρα, για να μείνουμε και στο θέμα μας, πιστεύω ότι έχει σημασία να βρεί κανείς βοήθεια ή οποία αφ' ενός δεν κοιτάει το ρολόι και αφ' ετέρου δεν κοιτάει να σε ξαναφέρει άλλες 5~10 φορές προκειμένου να σου πετάξει ψίχουλα βοήθειας. Αν αναζητήσουμε τέτοιους ανθρώπους ανάμεσα στους κληρικούς, πιστεύω ότί είναι πολύ πιθανότερο να βρεθεί Ανθρωπος με θέληση και ικανότητα βοήθειας ανάμεσα στους παλαιοημερολογίτες παρά στους νεοημερολογίτες.

Γιατί το λέω αυτό:

Οι παλαιοημερολογίτες αρνούνται πεισματικά να ρίξουν νερό στο κρασί της πίστης τους και εφαρμόζουν τα μυστήρια με απόλυτο τρόπο. Ειδικότερα την πνευματική καθοδήγηση και την εξομολόγηση. Έχοντας πει αυτό, δεν απορρίπτω το σύνολο των κληρικών των νεοημερολογιτών. Ανάμεσα τους υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις είμαι σίγουρος. Απλά εδώ μιλάω για ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ.
    Last edited by M87; 29-06-2016 at 12:20.

Senior Member
    Ποτε , μα ποτε δεν διαβαζω κατεβατα κανενος , δεν ειμαι των πολλλων λογων , αμα δεις μερικα ποστ μου , απο τα 8500 , ειμαι ο πιο λιγολογος , κατα μεσο ορο , 3-4 γραμμες / ποστ ................................εκτος απο ενος , που ειχε δειγμα γραφης συγγραφεως , ο tomhet , αυτος μαλιστα , χαιροσουν να τον διαβαζεις , δεν ελεγε σημαντικα πραματα , ο τροπος γραφης ηταν αριστοτεχνικος , αλλα πλακωνοταν με ολους , χωρις να βριζει ομως , μονο μεμενα ειχε καλες σχεσεις , αμα βρεις ποστ του , η θρεντ του , πιο ευκολο , διαβασε το , να καταλαβεις τι εννοω .................................
    Εμενα μου δημιουργουν αποστροφη τα μεγαλα κειμενα , εκτος κι αν εισαι ο Ντοστογιεφσκι , ε , δεν εισαι ............νομιζεις οτι εισαι ενδιαφερον , ουτε αυτο εισαι ........αλλα δεν μενοχλουν τα κειμενα σου , ειναι αναφαιρετο δικαιωμαψσου , να γραφεις οτι σου κανει κεφι , και οποιος θελει , σε διαβαζει .........

χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
    α ρε μαγκ να ξερες τι ειπες τωρα!!
    συμφωνω απολυτα σηην ελλειψη ενδιαφεροντος και 'αριστοτεχνιας" που εχουν τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τεραστια κειμενα, αλλα το πιο απωθητικο ειναι οι ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕς επαναληψεις ανουσιων και τεραστιων κειμενων που εχουν τα λαθος επιχειρηματα και καθολου αποδειξεις.
    αν ηταν ειτε μικρα ειτε ενδιαφεροντα, ειτε μη επαναλαμβανομενα, θα ηταν οκ.

στο μονο που θα διαφωνησω ειναι οτι οτι δεν μοιαζουν με του "ινδαλματος " σου του τομετ. μα ΙΔΙΑ να ειναι! πιο ιδια δεν γινεται.
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα :)

στο αναφαιρετο δικαιωμα που λες,θα διαφωνησω.
    τα ανουσια κειμενα ειναι αναφαιρετο δικαιωμα, οι επαναληψεις ομως οχι. ειδικα οταν μπαινουν σφηνα σε θεματα αλλονων.

Banned
    Άλλωστε ο στόχος είναι να βοηθηθεί κάποιος ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ τρόπο από άνθρωπο που δεν θα το κάνει με σκοπό να απομυζήσει χρήματα ή θα τον συμφέρει να παραμείνεις ασθενής (όπως και γίνεται με τους πιο πολλούς αν όχι όλους τους ψυχολόγους /ψυχοθεραπευτές). Γι' αυτό και ο κληρικός που σέβεται με ευλάβεια την πίστη του πιστεύω ότι αποτελεί κλειδί στην όλη υπόθεση της ψυχοθεραπείας. Στο κάτω-κάτω σκέψου ότι από τον Χριστιανισμό αντέγραψε ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ την ψυχοθεραπεία η ψυχολογία. Αφήνοντας στην πόρτα όλες τις ηθικές αξίες, τα ιδανικά κλπ και εισάγοντας τις αμοιβές.

Senior Member
    η βοηθεια εχει σαν απαραιτητη προυποθεση την προθεση ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ προσφορας, την ηθικη υποσταση αυτου που βοηθαει, αλλα χρειαζονται και γνωσεις.
    ο κληρος εχει αυτο το ελλειμμα. ακομα και στην περιπτωση που θελει πραγματικα να βοηθησει και οχι να προσυλητισει η να γεμισει το παγκαρι.
    δεν αρκει το ευηκωον ους. αν αρκουσε, θα μπορουσε να θεραπευει ενας καλος φιλος.
    χρειαζεται γνωση της ψυχης. των λειτουργιων, γνωση θεραπευτικων μεθοδων κλπ
    αυτα, ειναι αγνωστα στους παπαδες και πολλες φορες ειναι αγνωστη και η ηθικη...

Page 4 of 42 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast