Results 106 to 120 of 433
-
17-08-2016, 09:59 #106
Σκεφτεσαι πολυ αρνητικα , εκει ειναι το προβλημα , και ετσι δεν αλλαζει κατι ..............ναι το συζητας , πας και στον ψυχολογο , αλλα αν δεν πρασπαθησεις κι η ιδια , αν δεν βαλεις το χερακι σου ,να ζορισεις λιγο τον εαυτο σου , δεν προκειται ναλλαξει κατι ..............δεν καταλαβαινω πως καποιος μπορει να τσουβαλιασει ολους τους ανθρωπους , και να τους βγαλει off .........πως εγω πιστευω οτι υπαρχουν αληθινες φιλιες , κι εσυ οχι ? βεβαια οι φιλιες μεταξυ γυναικων , δυσκολες , να λεμε και την αληθεια , αλλα αν εσυ αδυνατεις να πατησεις στα ποδια σου , παλι θα καταληξεις σεναν τυπο αντρα , που θα στηριζεσαι 100% σαυτον , και αυτο ειναι απωθητικο για οποιονδηποτε αντρα .....................δεν ειναι ολοι ενοχοι , μεχρι αποδειξεως του εναντιου ...................
- 17-08-2016, 11:10 #107
Ναι, το αναγνωρίζω ότι σκέφτομαι πολύ αρνητικά...όντως έτσι είναι...Όμως πώς εννοείς να τον ζορίσω τον εαυτό μου; Με καινούριες γνωριμίες; (να σου πω ότι και μόνο που το γράφω τρομάζω, έτσι απλά για να το εκφράσω το λέω, μου λείπει το να εκφράζομαι ελεύθερα)
Τώρα για τον άντρα που θα στηρίζομαι ολοκληρωτικά σ' αυτόν ούτε εδώ έχεις άδικο, όντως το χρειάζομαι κι αυτό πολύ το να μπορώ να βασιστώ κάπου για να πάρω δύναμη...νιώθω να καταρρέω μόνη μου μερικές φορές...Πρέπει να δυναμώσω αλλά πώς;Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
17-08-2016, 11:19 #108
αρα μιλαμε για κακοποιηση, το καταλαβαινεις αυτο...
να διαβασεις Alice Miller !!! πολυ θα μου αρεσε να συζητησουμε τετοια θεματα...
Κυκνακι και εγω εχω υποστει ξυλοδαρμους απο τη μανα μου, μια φορα με ειχε ριξει απο τη σκαλα, εκβιασμους να παραδεχτω τα σεναρια της διοτι ηταν παρανοϊκη, μιλουσε ασχημα για μενα σε ολους με αποτελεσμα να περασω φαση κοινωνιοφοβιας, μη σου πω αγοραφοβιας...
17-08-2016, 11:27 #109
Ναι, καταλαβαίνω...αλλά ξέρεις κάτι; Μιας κι έχεις ζήσει παρόμοιες καταστάσεις θα στο πω...ντρέπομαι να μιλάω γι' αυτό, νιώθω ότι εκθέτω τους γονείς μου γιατί κάνουν σαν να μην πρέπει αυτά να μαθευτούν παραέξω όμως εγώ έχω μπουχτίσει να τα κρατάω μέσα μου και δεν μπορώ...
Κι η μάνα μου με έχει χτυπήσει και μου έχει ασκήσει και ψυχολογική βία για παράδειγμα με απειλές...κι επειδή ακόμα ζω μαζί τους η αλήθεια είναι ότι ούτε κι εδώ νιώθω απόλυτα ασφαλής ειδικά όταν μένω μόνη με τον πατέρα μου...ίσως και γι' αυτό να μην μπορώ να κοιμηθώ μερικές φορές, δεν έχω κάποιο μέρος που να νιώθω απόλυτη ασφάλεια...
Τι βιβλία γράφει η Alice Miller?Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
17-08-2016, 11:31 #110
Κυκνε νομιζω αυτο ειναι που σου χει δημιουργησει φοβο,οχι τοσο εκεινο το περιστατικο στα 17 σου.
17-08-2016, 11:39 #111
Η ντροπη ειναι αλλο μεγαλο θεμα! Για αυτο ειμαστε εδω, κρυμμενες πισω απο ενα ψευδωνυμο και εναν υπολογιστη να μιλησουμε για οσα μας πληγωσαν.
Αν σου πω οτι δυσκολευτηκα εξαιρετικα παρα πολυ να βγαλω προς τα εξω οσα εζησα? και ακομη δεν το εχω βγαλει...
Θελω να παω σε ψυχιατρο τωρα απο Σεπτεμβρη και παλι σκεφτομαι και φοβαμαι οτι μπορει να μην με πιστεψει...Αντε παλι να εξιστορησω τις παρανοιες, το ξυλο, τους εκβιασμους...
Η μανα μου δεν ζει, οποτε ειναι πιο ανετο για μενα να εκφραστω, αν ζουσε δεν υπηρχε περιπτωση.
Η Αλις Μιλλερ ηταν μια ψυχαναλυτρια που ασχοληθηκε χρονια με τα τραυματα των ενηλικων απο την κακοποιηση στην παιδικη ηλικια. Εγω οποτε διαβαζω βιβλιο της θελω ωρα μετα για να ηρεμησω...
17-08-2016, 11:42 #112
Κυκνε για να καταλαβω, η αφορμη των γονιων για το ξυλο ποια ηταν?
οτι ας πουμε ησουν ανυπακουη??
εσυ εχεις το λουκι οτι και οι δυο σε εχουν ξυλοφορτωσει. εγω τουλαχιστον εχω φαει το ξυλο της αρκουδας απο τη μανα μου, ο πατερας μου τις λιγες φορες που με ειχε χτυπησει το ειχε κανει επειδη τον ειχε πεισει η μανα μου, αλλα γενικα με υποστηριζε και απο ενα σημειο και μετα, της εκοβε τη φορα!
17-08-2016, 11:52 #113
Καλημέρα Αλαφροίσκιωτε, σίγουρα κι αυτό παίζει μεγάλο ρόλο, δεν το αρνούμαι...μου έχει δημιουργήσει πραγματικά μεγάλο φόβο γι' αυτό φοβάμαι και ν' αντιμιλήσω σε κάποια σχέση μου ακόμα και για το πιο απλό πράγμα και με τον πιο ήρεμο τρόπο, για να υψώσω φωνή δεν το συζητάμε καν, νομίζω ότι θ' ακολουθήσει σφαλιάρα στην καλύτερη των περιπτώσεων...κι επίσης έχει μαζευτεί και μέσα μου ο φόβος και τον νιώθω πολύ συχνά ακόμα και τώρα και τώρα που γράφω κλαίω που τον νιώθω και που τα θυμάμαι όλα αυτά αλλά δεν φταίει που τα γράφω ακόμα και να μην μιλάω γι' αυτά δεν ξεχνιούνται...
Απλά ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος...ήμουν που ήμουν φοβισμένη έγινε κι αυτό μ' εκείνον τον βλάκα κι αποτελειώθηκα κι από τότε φοβάμαι πολλές φορές τις επαφές ότι θα είναι όπως τότε οδυνηρές, ότι ο άλλος θα μου προκαλεί πόνο και δεν θα τον νοιάζει και μπλοκάρω κι έχει τύχει να βάλω κι εκεί τα κλάματα αλλά για ν' αντιδράσω ούτε συζήτηση, παγώνω από τον φόβο μου...
Εν τω μεταξύ μιας κι όσο πάει ανοίγομαι όλο και περισσότερο να σας πω ότι τώρα μου έχει μπει πάλι στο μυαλό μου η ιδέα του αυτοτραυματισμού αλλά συγκρατιέμαι, μην τρομάξετε αν τυχόν αργήσω ν' απαντήσω κάποια στιγμή απλά το μοιράζομαι μαζί σας γιατί έτσι καταφέρνω να το αντιμετωπίσω καλύτερα...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
17-08-2016, 11:55 #114
Ναι , με καινουριες γνωριμιες , πως αλλιως ? αμα δεν μπορεις ουτε αυτο , δεν εχω να προσθεσω κατι ..........στο αλλο , δεν επιμενω , για να το λες , ετσι θαναι , ...................θα δυναμωσεις μονο αντιμετωπιζωντας καταματα τους φοβους σου , δεν μπορει να το κανει αλλος για σενα , η θα δωσεις μια σειρα απο μαχες , κανοντας μικρα βηματακια καθε φορα , η θα παραμενεις σε αυτην την κατασταση ..........................
17-08-2016, 11:57 #115
Η αφορμή ήταν ότι τους βγάζω γλώσσα, άκου τώρα δικαιολογία για ολόκληρη γυναίκα! Γιατί μιλάμε το πρώτο γερό ξύλο το έφαγα 20 χρονών που ήδη δούλευα, δεν ήμουν κανένα παιδαρέλι...κι υπήρξαν και μερικές φορές ακόμα μετά, ακόμα κι όσο είχα την σχέση που σας έλεγα τουλάχιστον τότε είχα εκείνον να με υποστηρίζει, με έπαιρνε αγκαλιά και τα ξεχνούσα όλα...τώρα στην μη ιντερνετική ζωή μου δεν έχω τίποτα...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
17-08-2016, 11:57 #116
Κυκνε επειδη εχουμε υποστει κακοποιηση, εχουμε μια ταση να κανουμε κακο στον εαυτο μας!
εξ ου και η ταση για αυτοτραυματισμο που εχεις...
εγω κατεληξα με αυτοανοσο, για χρονια ηταν αδιαγνωστο και αρρυθμιστο... και ω του θαυματος, εκανε μπαμ οταν πεθανε η μανα μου...
17-08-2016, 11:59 #117
17-08-2016, 12:01 #118
Ναι, κατάλαβα, οκ... :) Όχι, εντάξει, με baby steps κάτι γίνεται είχα έναν συνάδελφο πέρυσι στη δουλειά που δούλεψα για λίγους μήνες που είχαμε αποκτήσει μια οικειότητα (φιλική) και με είχε αγκαλιάσει σε κάποια φάση κι όχι μόνο δεν ένιωσα άσχημα αλλά το ανταπέδωσα κιόλας...απλά πρέπει ν' αρχίσω να βγαίνω περισσότερο για να γνωρίσω κόσμο...
Ποια θα έπρεπε να είναι κατ' εσέ η πρώτη μάχη, έχεις καμιά ιδέα ή γενικά το είπες; Ρωτάω γιατί πρέπει από κάπου ν' αρχίσω αλλά δεν ξέρω από που...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
17-08-2016, 12:05 #119
Δεν το θυμάμαι, η μαμά μου θυμάται και μου είχε πει ότι ο πατέρας μου μια φορά επειδή δεν καταλάβαινα το μάθημα που προσπαθούσε να μου εξηγήσει μου χτυπούσε το κεφάλι στο γραφείο...άκου τώρα! :eek:
Θυμάμαι άλλα πράγματα όμως όπως φωνές της μάνας μου για παράδειγμα ή ότι μια φορά καθόμουν σε μια ξένη οικοδομή μόνη μου γιατί φοβόμουν να γυρίσω σπίτι επειδή είχα λερωθεί και θα με μάλωνε ή ότι μιαν άλλη φορά είχα ρίξει πορτοκαλάδα στο πάτωμα και πήρα τον αδελφό μου και κλειδωθήκαμε στην κρεβατοκάμαρα γιατί όταν λερώναμε το σπίτι τότε μας έδερνε μερικές φορές...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
17-08-2016, 12:12 #120
Και οι φωνες κακοποιηση ειναι, μη νομιζεις...
Αρα μιλαμε για κακοποιηση απο την παιδικη ηλικια!
Γιατι ξερεις ο γονιος που ξυλοφορτωνει στα 20 αποκλειεται οταν το παιδι ηταν σε μικρη ηλικια, αρα ανυπερασπιστο και αδυναμο, να μην το ειχε ξυλοφορτωσει...
Εγω υπηρχαν φασεις μετα τα 20, που της ειχα επιτεθει, με μαλλιοτραβηγματα και χαστουκια. Δεν υπηρχε περιπτωση να με χτυπησει και να μην ανταπεδιδα...