Results 586 to 600 of 618
-
23-08-2016, 17:23 #586
Eπίσης πέρα από την παπαγαλία κλπ μπορείς να πεις ότι δεν υπάρχει καμία ανθρωπιά στο σχολείο, ρατσισμός κλπ........
Ετσι και αλλιώς σήμερα η πρόσβαση στη γνώση είναι αρκετά πιο εύκολη....
Εγώ πάντως όταν ήμουν δημοτικό είχα αρκετούς συμμαθητές ''τερατάκια'' και δεν είχε σχέση αυτό με το αν ήξεραν την προπαίδεια !
- 23-08-2016, 20:47 #587
Ζητάς από ένα παιδί και τους γονείς του συμπεριφορά ενήλικου; ΤΑ ΠΑΝΤΑ εξαρτώνται από το "πως σε μάθανε". Αν δεν δοθεί έμφαση στην προστασία της επόμενης γενιάς τι θα πεις στην μεθεπόμενη όταν αμέλησες να προστατέψεις τους γονείς τους; "Συγγνώμη"; "Ούπς"; "Δεν το 'θελα";
Εδώ είναι που το multi-culti μπ******* για σημερινό σχολείο αποτυγχάνει παταγωδώς. Άνθρωποι διαφορετικής εθνικότητας, αντίληψης, ηθών, εθίμων, ιστορίας στέλνουν το παιδί τους σχολείο "στα ξένα". Εσύ μπορείς να περιμένεις όλοι αυτοί να αφομοιωθούν "κάποτε" αλλά στο μεταξύ διάστημα δεν υπάρχει κοινό πολιτισμικό επίπεδο προκειμένου τα παιδιά αυτά να επικοινωνήσουν την ίδια γλώσσα και να γίνουν αποδεκτά από όλους τους συμμάθητες τους. Ή δεν ζεις στην Ελλάδα, ή φαντάζεσαι 12 διαφορετικές οικογένειες από 12 διαφορετικές χώρες, μια μέρα πριν στείλουν το παιδί τους σχολείο να το συμβουλεύουν με ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο τρόπο! Αυτό είναι απλά ένα ρομαντικό όνειρο. Στην πραγματικότητα έχεις καμιά δεκαριά αποκλίνοντες τρόπους και ΙΣΩΣ δύο συμβιβαστικούς τρόπους.
Αντί λοιπόν η πολιτεία να δημιουργήσει σχολεία στελεχωμένα από ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ προσωπικό για να εκπαιδευτούν τα παιδιά των αλλοδαπών, προτίμησε την εύκολη λύση που - όλως τυχαίως - καταστρέφει μια γενιά Ελληνική καθώς και των αλλοδαπών. Τι θα εξηγήσεις στο παιδί του αλλοδαπού σχετικά με Ελληνικά ήθη και έθιμα ή την ιστορία μας; Δεν γεννήθηκαν όλα αυτά τα παιδιά εδώ. Κάποια τα φέρανε οι γονείς τους με την ελπίδα καλύτερων συνθηκών ή για να ξεφύγουν - καλή ώρα όπως συμβαίνει με τους Σύριους - από κάποια καταστροφή. Και καλά, οι γονείς κατανοούν την κατάσταση γιατί ήταν επιλογή τους να έρθουν εδώ. Τα παιδιά τους όμως απλά "υπομένουν" τις επιλογές των γονιών. Στα καλύτερα - από άποψη ήθους και συμπεριφοράς - Ελληνόπουλα να πέσει ένα τέτοιο παιδί, μπορεί να νιώσει αποδεκτό αλλά θα είναι πάντα "λίγο διαφορετικό", είτε λόγω του ονόματος του, είτε λόγω της καταγωγής του, είτε λόγω του χρώματος δέρματος / εμφάνισης. Και αυτό ισχύει για τους συνομήλικους του τους οποίους συναναστρέφεται. Με τους υπόλοιπους ανθρώπους τι γίνεται; Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πολέμησαν εναντίον Γερμανών, Ιταλών, Βουλγάρων και Αλβανών στο Β Παγκόσμιο. Και όπως συμβαίνει σε κάθε πόλεμο, χάσανε συμπατριώτες και συμπολεμιστές εξαιτίας των επιτιθέμενων. Περιμένεις αυτοί και οι οικογένειες τις οποίες έκαναν να διαθέτουν κατανόηση; Περίμενε το... Απλά να ξέρεις ότι δεν είναι ρεαλιστικό. Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει εάν κάποτε εξαναγκαστούν οι Γερμανοί να μεταναστεύσουν προς την Ελλάδα, Ρωσία, Πολωνία κλπ; Τι είδους αποδοχής πιστεύεις ότι θα τύχουν;
Σε ότι αφορά τα περί "ευκολίας πρόσβασης στη γνώση" έχω να πω τα εξής:
Η πρόσβαση στη γνώση είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολη πλέον. Έξω δεν κυκλοφορούν πλέον 5 καλά βιβλία και 2 τα οποία περιέχουν λάθη και είναι κακογραμμένα σχετικά με ένα οποιοδήποτε θέμα. Κυκλοφορούν τα ίδια 5 (ίσως να έγιναν 6) και καμιά κατοστή τα οποία περιέχουν λάθη και είναι κακογραμμένα. Εάν σε στείλω να μάθεις "κάτι" για ένα αντικείμενο το οποίο δεν το κατέχεις, σήμερα είσαι καταδικασμένη να διαβάσεις και τα 106 βιβλία - μη γνωρίζοντας ποιό λέει την αλήθεια και ποιό λέει μ******* - και στο τέλος πιθανόν να έχεις και αμφιβολίες για το τι ξέρεις και ποιό βιβλίο να εμπιστευτείς. Λόγω του διαδικτύου, δεν σου λείπει η ποσότητα της πληροφορίας, αλλά Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Βάλε σε ένα ψαχτήρι ένα οποιοδήποτε λήμμα. Τι θα διαβάσεις; Αυτό που απαντάται στατιστικά συχνότερα; Την πρώτη επιλογή από τα 12.000.000 επιλογών που σου προτείνει το ψαχτήρι; Την τελευταία επιλογή; Πως αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά μεταξύ "σωστού" και "δημοφιλούς"; Και είναι σωστό ότι είναι και δημοφιλές; Αν επιλέξεις το "δημοφιλές" πρακτικά λες στον εαυτό σου "από δω παν' κι άλλοι" και αυτό το κάνεις επειδή δεν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ποιό άρθρο είναι το σωστό. Υποθέτεις... Ελπίζεις... Ίσως είσαι τυχερή σήμερα... Ίσως πάλι όχι.
Στην τελική, το να μη μάθεις "προπαίδεια" όπως λες θα είναι ένα επιπλεόν πρόβλημα στα κοινωνικά προβλήματα του σχολείου. Εκτός από "προβληματικός" θα βγείς ΚΑΙ αμόρφωτος. Περίμενε εσύ όμως "ανθρωπιά" όταν έχεις δημιουργήσει [όχι εσύ προσωπικά] τις συνθήκες οι οποίες εντείνουν τα ρατσιστικά φαινόμενα. Καμία μέριμνα δεν δόθηκε πέρα από την εγγραφή των παιδιών αυτών των ανθρώπων στα Ελληνικά σχολεία. Ούτε η τροποποίηση του προγράμματος, ούτε της ύλης, ούτε η προσαρμογή του προσωπικού, ούτε τίποτα.
Απλά μεγιστοποιήσανε το αρνητικό αντίκτυπο στην δυνατόν μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα - το οποίο ήταν και ο στόχος αν θες την άποψη μου.Last edited by M87; 23-08-2016 at 22:30.
23-08-2016, 21:04 #588
:)...........................................
Last edited by cdeleted29517; 23-08-2016 at 21:26.
23-08-2016, 21:07 #589
23-08-2016, 23:14 #590
...............
Last edited by cdeleted29517; 24-08-2016 at 00:22.
23-08-2016, 23:28 #591
..............
Last edited by cdeleted29517; 24-08-2016 at 00:22.
24-08-2016, 03:39 #592
24-08-2016, 10:34 #593
Θέλεις να μου το εξηγήσεις αυτό black_adder; Ο λόγος που σε ρωτάω είναι επειδή εγώ διαπιστώνω ότι στην Ελλάδα - αλλά και αλλού - ο ψυχικά ασθενής, για τα δημόσια / ιδιωτικά ψυχιατρικά νοσοκομεία, αποτελεί "δικαιολογία" συνταγογράφησης και επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων και μόνο. Σε ότι αφορά τους ιδιώτες ψυχολόγους / ψυχιάτρους ο θεραπευόμενος ταίζεται - όπως εξηγώ και στην ανάρτηση Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) - με ισόβια συντήρηση προκειμένου να ζει τους επιτήδειους.
Last edited by M87; 25-08-2016 at 09:37.
24-08-2016, 11:03 #594
μαλλον αυτό που θελει να πει ο black_adder είναι μαλλον αυτό
“Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους.
Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.
Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές.
Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.
Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών.
Δεν ανήκα σ΄ αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.
Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι.
Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.
Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων.
Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου.
Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ.
Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει”
24-08-2016, 15:23 #595
Το σχολίασα , μετά είδα ότι έλεγα μ@λακίες και το έσβησα...το μόνο που θα επαναλάβω είναι για τον ρατσισμό στα σχολεία, όχι μόνο αλλοδαπούς, γενικά ρατσισμός, παχουλά παιδάκια κλπ......
Επίσης όποτε γουστάρω θα σβήνω τα ποστ μου δεν θα σε ρωτήσω, και λίγη διακριτικότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν μ87........................
24-08-2016, 18:00 #596
συμφωνώ με αυτό που έγραψες, αλλά σκεφτόμουν κάτι άλλο.
Οταν δεχεσαι και υποστηρίζεις μια πολιτική διαχωρισμών και "μειονοτήτων" ανοίγει ξεκάθαρα ο δρόμος για κάθε είδους διαχωρισμό σε ολόκληρη την κοινωνία. Έτσι η φυσική κατάληξη είναι και οι ψυχικά ασθενείς να είναι μειονότητα. Και το επιχείρημα "δεχόμαστε τις μειονότητες εις βάρος των ελλήνων φορολογούμενων" καταλήγει στο "οι ψυχικά ασθενείς είναι εις βάρος των ελλήνων φορολογούμενων".
Και ως γνωστό με το αντίστοιχο επιχείρημα οδηγήθηκαν οι ανεπιθυμητοι ψυχικά ασθενείς και γενικώτερα ατομα με ειδικές ανάγκες στην χιτλερική γερμανία στο θάνατο.
Τα συγχαρητηρια μου στον αρθρογράφο πολύ χριστιανική η θέση του...
24-08-2016, 19:44 #597
Θέλεις να μου υποδείξεις με παράθεση και σαφή σχόλια ποιά αποσπάσματα από τα όσα γράφω είναι - σύμφωνα με εσένα πάντα - ρατσιστικά; Δέχομαι την πιθανότητα να έχω κάνει κάποιο λάθος και θα ήθελα να μου το υποδείξεις.
Επίσης το σλόγκαν:
"Δεχόμαστε ΚΑΘΕ μειονότητα εις βάρος του Ελληνα φορολογούμενου, αλλά αν μιλήσουμε για ανάγκες παιδιών κάνουμε την πάπια πεκίνου"! το αναφέρω ως σλόγκαν της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, όχι ως δική μου θέση. Εμένα η θέση μου πάνω στο ζήτημα είναι ότι εφ' όσον θέλει να υποδεχτεί η κυβέρνηση μετανάστες, αυτό οφείλει να το κάνει "επί ίσοις όροις" με τον Έλληνα. Δηλαδή, και οι μετανάστες να είναι υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης και ασφάλισης σε δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς όπως είναι και ο Έλληνας. Όχι δύο μέτρα δυό σταθμά.Last edited by M87; 25-08-2016 at 09:38.
24-08-2016, 19:58 #598
Δηλαδή - σύμφωνα με τα όσα επεξηγείς εδώ - υποστηρίζεις ότι η εκάστοτε ανθελληνική κυβερνητική πολιτική είναι παρόμοια με την πολιτική γραμμή της ναζιστικής γερμανίας. Ενδεχομένως. Δεν το έχω σκεφτεί, γιατί μιλούσα για μετανάστες ενώ οι γερμανοί ξεκίνησαν από ακραίο ρατσισμό σχετικά με το τι θεωρούσαν εκείνοι ότι είναι έμβιο δίποδο με "ζωή άξια να τη ζήσεις" [ή όχι]. Ο δικός τους διαχωρισμός ξεκίνησε από τις σωματικές και πνευματικές ασθένειες και την υποτιθέμενη "κληρονομικότητα" αυτών των χαρακτηριστικών στην επόμενη γενιά. Ουσιαστικά ήταν ένα πείραμα ευγονικής μεγάλης κλίμακας με πρωτεργάτες αρκετούς ονομαστούς ψυχίατρους και ερευνητές (Francis Galton, Ernst Rudin, Madison Grant κλπ). Θα πούμε και για αυτά πιο αναλυτικά.
Θέτεις έμμεσα όμως ένα ενδιαφέρον ερώτημα: Αν "οφείλουμε" να προστατέψουμε κάθε μειονότητα, αυτό σε βάθος χρόνου οδηγεί στην εξάλειψη των μειονοτήτων και στην εξίσωση των πληθυσμιακών ομάδων. Εάν διατηρείται ο πληθυσμός της χώρας υποδοχής και απλά αυξάνονται οι πληθυσμοί των μεταναστών τότε, όλα καλά. Εάν όμως έχουμε απομείωση του πληθυσμού της χώρας υποδοχής ενώ παράλληλα διατηρείται σταθερός ο συνολικός πληθυσμός, αυτό πως χαρακτηρίζεται και τι σημαίνει για τους Έλληνες αν και εφ' όσον μιλάμε για την Ελλάδα ως χώρα υποδοχής;
Εάν δηλαδή - υποθετικά - διαπιστώναμε την απομείωση του ποσοστού του αμιγώς Ελληνικού πληθυσμού, έναντι της άυξησης των ποσοστών των μειονοτήτων, τι συμπεράσματα θα έπρεπε να βγάλουμε;
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης (ρατσιστικό περιεχόμενο)
Συναφές με αυτό πρέπει να είναι το θάψιμο και μαγείρεμα των στατιστικών δεδομένων για την πατρίδα μας σε ότι αφορά αυτοκτονίες, θανάτους κλπ από το 2010 και μετά. Μπορώ να αναφερθώ με παραδείγματα σε αυτά, με επίσημα στοιχεία από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) που διατίθενται σε όλους. Το μόνο που έχει να κάνει ο καθένας είναι να κατεβάσει το HFADB (Health For All DataBase) και να το φιλτράρει σχετικά με την Ελλάδα. Εάν το κάνει αυτό ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι όλες οι κρίσιμες στατιστικές έχουν σταματήσει να στέλνονται από το 2010 και μετά (περίπου). Και αυτό - κατά την ταπεινή μου άποψη - για να μην κυρήξει ο ΠΟΥ την Ελλάδα "χώρα σε έκτακτη ανάγκη" μέχρι να ολοκληρωθούν οι λεηλασίες ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ και θεσμικών επενδυτών.Last edited by M87; 25-08-2016 at 20:50.
25-08-2016, 00:55 #599
δεν θελω να μου πεις τίποτε
ολα τα σχόλια σου #572,#585 όπως και το τελευταίο που έκανες είναι καθαρά ρατσιστικά-φασιστικά.
Οχι δεν εννοούσα τίποτε για κυβερνητική πολιτική εννοούσα οτι η λογική σου είναι καθαρά φασίζουσα και η κατάληξη της είναι να θεωρήσει τους ψυχικά ασθενεις ως μειονότητα που είναι βάρος στους φορολογούμενους πολίτες. Το έπιασες τώρα; Ban και πάλι ban.
25-08-2016, 01:18 #600