Χειριστική φίλη. Τι κάνω; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46
    Senior Member
    Quote Originally Posted by random View Post
    εννοώ οτι ενώ εχω ζητήσει κι απ' τις δύο να μην εχουμε επικοινωνία καθώς μετά τα γεγονότα ούτε νόημα έχει αλλά δεν θέλω κι όλας, ειδικά η χειριστική μια φορά στις 2 εβδομάδες θα μου στειλει κάποιο μήνυμα που ειναι τελείως αλλοπρόσαλλο. Απ' τη μια μου γράφει είμαι χαρούμενη που είσαι καλά στη ζωή σου/ χαίρομαι που σου πηγαίνουν όλα ρολόι κι απ την άλλη μου γράφει χαίρομαι που βγήκες απ' τη ζωή μας/ είσαι νευρική και μας δημιουργούσες ασχημα συναισθήματα και σκέψεις κλπ...εν τω μεταξύ, έχω κι εγω 1000 ελαττώματα, αλλά νευρική σε καμία περίπτωση δε με λές.
    Εγώ αυτό το λέω παρενόχληση γιατί με χαλάει πολύ όλο αυτό. Της έκανα όμως φραγή μηνυμάτων μετά το τελευταίο που έλαβα κι ηρέμησα...

Μήπως να έστελνες κ συ κάτι παρόμοιο? πχ "χαίρομαι που έστω και αργά κατάλαβα πόσο κακιά, ψεύτρα και χειριστική είσαι... είσαι ο πιο τοξικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει και επιτέλους απαλλάχθηκα από σένα. Δε μ ενδιαφέρει αν σου πάνε όλα καλά ή στραβά, ξεκόλλα κ μη μου ξαναστείλεις μήνυμα. Τσόκαρο!" Εγώ θα το φχαριστιόμουν

Junior Member
    Quote Originally Posted by imagine View Post
    Μήπως να έστελνες κ συ κάτι παρόμοιο? πχ "χαίρομαι που έστω και αργά κατάλαβα πόσο κακιά, ψεύτρα και χειριστική είσαι... είσαι ο πιο τοξικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει και επιτέλους απαλλάχθηκα από σένα. Δε μ ενδιαφέρει αν σου πάνε όλα καλά ή στραβά, ξεκόλλα κ μη μου ξαναστείλεις μήνυμα. Τσόκαρο!" Εγώ θα το φχαριστιόμουν
    χαχαχαχα ναι σαι καλα με εκανες και γελασα!! Το τελευταιο μηνυμα που μου εστειλε ηταν το μοναδικο που πηρε απαντηση και αρκετα παρομοια μ' αυτη που εγραψες..
    Δε θα μαθω ποτε αν απαντησε ομως γτ εκανα φραγη μηνυματων και κλησεων...
    Όντως το φχαριστηθηκα...!

Senior Member
    Φυσικά και ήδη δεν έχω καμία επικοινωνία μαζί της, εκείνη προσπαθεί όμως ακόμα και τώρα, ίσως επειδή την ξεσκέπασα/αντιτάχθηκα/έχω σταθερή προσωπικότητα να αποδείξει οτι εγώ είμαι η τρελή της υπόθεσης. Νιώθω να με πνίγει το άδικο. Και για να γίνω λίιγο πιο αναλυτική, αυτά τα χαρακτηριστικά χειριστικού ανθρώπου εντόπισα εγώ σ' εκείνη.

1) Ήταν πάντα η ψυχή της παρέας και ενέπνεε σε όλους αμέσως οικειότητα. Ήθελε πάντα να είναι το επίκεντρο στις εξόδους.

2)Προσπάθούσε πάντα α επιβάλλει την γνώμη της και να κάνει το μαύρο, άσπρο ακόμα και σε πολύ αυτονόητα πράγματα.

3) Με μπηχτές και υποννοούμενα με μείωνε έμμεσα. Πάντα το έκανε με μεγάλη μαεστρία για να μην έχω αργότερα επιχειρήματα.

4)Πάντα ήταν πρόθυμη να βοηθήσει στα πάντα αλλά επι της ουσίας ήταν λόγια του αέρα. Έλεγε ακόμα και σε άτομα που ήξερε μισή ώρα πως "εγω θα σε βοηθήσω" .

5)Τα επιχειρήματα της είναι πάντοτε γελοία αλλά τα παρουσιάζει ως τα σημαντικότερα.

6)Κατηγορούσε εντέχνως άλλα άτομα και προσπαθούσε να σχηματίσω κι ε΄γω αρνητική γνώμμη γι αυτά

Πραγματικά είναι απορίας άξιον τι έχουν στο κεφάλι τους αυτοί οι άνθρωποι. Σταματάνε πουθενα;;;
    πουθενα δεν σταματανε, ειχα μια τετοια φιλη φιδι και ευτυχως αν κ μου εκανε μεγαλο κακο εκοψα καθε επαφη..

Ειχα κι εγω μια τέτοια φιλη..ηταν απο αυτες που σου φεροντουσαν με ευγένεια, ηταν γλυκομιλητες , με ενα συνεχες χαμόγελο στα χειλη το οποιο αργότερα καταλαβα οτι ηταν ψευτικο...ενας αντρας ευκολα θα την χαρακτηριζε ελκυστική (οσον αφορα τον χαρακτήρα της) κι ευκολα θα την ερωτευοταν..για πολυ καιρο εθαβε σε εμενα την επι 6 χρονια κολλητη φιλη της..κι αρχισα να αναρωτιεμαι "αφου θαβει αυτην σε μενα φαντασου σε αυτην τι θα λεει για μενα"..και.καπως ετσι ξετυλιχτηκε το κουβαρι....αρχισε να μην μου μιλαει, να με παραμελει και να βρισκει συχνες δικαιολογίες για να μην βγουμε...την εβλεπα στο δρομο με παρεες κι της ειχα ζητησει επειτα τον λογο μεσω φβ κι αυτη προσπαθουσε να με βγαλει.τρελη , οτι δεν ηταν αυτη ....εεε κι τσακωθηκαμε ασχημα...μιλησαμε μονο οταν βγηκαν οι.βασεις κι αυτο μονο για να μου ζητησει συγνωμη..ακομα μου στελνει μηνύματα κι εγω την αγνοω ..δεν θελω τετοιους φιλους φιδια...μακρια οσο μπορεις !

Junior Member
    Quote Originally Posted by maria pap View Post
    Ειχα κι εγω μια τέτοια φιλη..ηταν απο αυτες που σου φεροντουσαν με ευγένεια, ηταν γλυκομιλητες , με ενα συνεχες χαμόγελο στα χειλη το οποιο αργότερα καταλαβα οτι ηταν ψευτικο...ενας αντρας ευκολα θα την χαρακτηριζε ελκυστική (οσον αφορα τον χαρακτήρα της) κι ευκολα θα την ερωτευοταν..για πολυ καιρο εθαβε σε εμενα την επι 6 χρονια κολλητη φιλη της..κι αρχισα να αναρωτιεμαι "αφου θαβει αυτην σε μενα φαντασου σε αυτην τι θα λεει για μενα"..και.καπως ετσι ξετυλιχτηκε το κουβαρι....αρχισε να μην μου μιλαει, να με παραμελει και να βρισκει συχνες δικαιολογίες για να μην βγουμε...την εβλεπα στο δρομο με παρεες κι της ειχα ζητησει επειτα τον λογο μεσω φβ κι αυτη προσπαθουσε να με βγαλει.τρελη , οτι δεν ηταν αυτη ....εεε κι τσακωθηκαμε ασχημα...μιλησαμε μονο οταν βγηκαν οι.βασεις κι αυτο μονο για να μου ζητησει συγνωμη..ακομα μου στελνει μηνύματα κι εγω την αγνοω ..δεν θελω τετοιους φιλους φιδια...μακρια οσο μπορεις !
    Λυπάμαι και για την δική σου ιστορία... Απ' οτι καταλαβαίνω είσαι νεαρή στην ηλικία, όχι οτι έχει σημασία, αλλά θα κάνεις πολλές γνωριμίες, καλώς την αγνοείς. Δεν αξίζει την προσοχή σου.
    Πάντως είμαστε πολλές που έχουμε πέσει θυματα χειριστικών. Ας ελπίσουμε η ζωή να τους το ανταποδώσει...

Junior Member
    Quote Originally Posted by maria eleni View Post
    πουθενα δεν σταματανε, ειχα μια τετοια φιλη φιδι και ευτυχως αν κ μου εκανε μεγαλο κακο εκοψα καθε επαφη..
    Τι σου έκανε η δικιά σου; Έτσι η αδιαφορία ειναι η καλύτερη απάντηση...

Senior Member
    Τι σου έκανε η δικιά συ; Έτσι η αδιαφορία ειναι η καλύτερη απάντηση...
    Μου εκανε τη ζωη μου άνω κάτω με κατεύθυνε προς εναν ανόητο που ήμουν ερωτευμένη κ μου μετέφερε συνομιλίες τους αλλίως, αλλά γιατί ο θεός αγαπάει και τον νοικοκύρη τις είδα μετά απο καιρό φρίκαρα και έκοψα, είχε κανει κ άλλα πολλα κατα καιρούς αλλά την συγχορούσα πάνε αυτά πλέον.. για μένα δεν υπάρχει καν!

Ωραία φίλη η πρώην κολλητή σου...... με την πρώτη τυχάρπαστη που εμφανίστηκε σε πούλησε και έγινε πιονάκι μιας κομπλεξάρας..........Δεν δικαιολογείται , είναι το ίδιο υπεύθυνη με την χειριστική φίλη . Δεν αξίζει να έχεις τέτοια άτομα στο πλάι σου και ίσως τελικά η πρώην φίλη σου να σου απέδειξε την αξία της με αυτή την κίνηση , στο κάνει ένα τσικ πιο εύκολο να πεις μέσα σου "αντε γεια". Εύχομαι ολόψυχα να μην στεναχωριέσαι και σίγουρα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι!

Junior Member
    Quote Originally Posted by ampikilini View Post
    Ωραία φίλη η πρώην κολλητή σου...... με την πρώτη τυχάρπαστη που εμφανίστηκε σε πούλησε και έγινε πιονάκι μιας κομπλεξάρας..........Δεν δικαιολογείται , είναι το ίδιο υπεύθυνη με την χειριστική φίλη . Δεν αξίζει να έχεις τέτοια άτομα στο πλάι σου και ίσως τελικά η πρώην φίλη σου να σου απέδειξε την αξία της με αυτή την κίνηση , στο κάνει ένα τσικ πιο εύκολο να πεις μέσα σου "αντε γεια". Εύχομαι ολόψυχα να μην στεναχωριέσαι και σίγουρα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι!
    Σ'ευχαριστώ για την απαντηση. Φυσικά για μενα εχουν το ίδιο μεριδιο ευθυνης, απλά στην χειριστική προσάπτω οτι όλο αυτό το εκανε με σχέδιο και εσκεμμένα ενώ η αλλη λόγω αδύναμου χαρακτήρα και αβουλίας... όταν εχεις τετοιους φιλους τι τους θελεις τους εχθρους που λέμε....

Σωστή ! Πάντως στους χειριστικούς ανθρώπους που έχω συναντήσει στην ζωή μου όλοι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό : κάνουν ένα είδος ψυχολογικού πολέμου.. δηλαδή σε χειρίζονται έξυπνα , λέγοντας σου τις περισσότερες φορές εκφράσεις του τύπου "εάν απομακρυνθείς απο μένα ποιος θα σε ακούει?" και τέτοια σε κάνουν να νιώθεις πως εάν φύγεις θα καταλήξεις μόνος και έρημος....

Junior Member
    Σωστή ! Πάντως στους χειριστικούς ανθρώπους που έχω συναντήσει στην ζωή μου όλοι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό : κάνουν ένα είδος ψυχολογικού πολέμου.. δηλαδή σε χειρίζονται έξυπνα , λέγοντας σου τις περισσότερες φορές εκφράσεις του τύπου "εάν απομακρυνθείς απο μένα ποιος θα σε ακούει?" και τέτοια σε κάνουν να νιώθεις πως εάν φύγεις θα καταλήξεις μόνος και έρημος....
    Αυτό που λες είναι αυτό που κάνει ξεκάθαρα στην πρώην κολλητή μου η οποία όντως εχει μείνει μόνη κι ερημη μ' εκείνη για μοναδική φίλη, αφού και το αγόρι της χώρισε και με εμένα τελείωσε η φιλία μας (άρα και οι κοινοι μας κύκλοι) και οι γονεις της ζουνε σε χώρα του εξωτερικού.
    Εγω ευτυχώς απεναντίας, ποτέ δεν είχα συμπλέγματα(ουτε ανωτερότητας,ούτε κατωτερότητας,ούτε μη μείνω μόνη)οπότε καλύτερα μακρια...Γενικά προτιμότερη η μοναξιά, απ' όπου δε σε υπολογίζουν. Ευτυχώς έχω τους παιδικούς μου φίλους κοντά, τον άντρα μου και την οικογένεια μου. σημαντικό.

Άρα ήταν μεθοδευμένη η πράξη εξ αρχής. Κατάφερε να τους διώξει όλους απο κοντά απο την πρώην φίλη σου και ύστερα με αποδείξεις πλέον ( στις οποίες είναι ηθικός αυτουργός) της κάνει πράξη το "είσαι μόνη" και απο πάνω η δικιά σου προφανώς δεν μπορεί να την κατηγορήσει γιατί η δικιά της συμπεριφορά τους έδιωξε .Δεν ξέρω μάλλον το γράφω μπερδεμένα αλλά η τύπισσα πρέπει να είναι υπερβολικά οργανωμένη για να πετύχει τον σκοπό της...

Junior Member
    Άρα ήταν μεθοδευμένη η πράξη εξ αρχής. Κατάφερε να τους διώξει όλους απο κοντά απο την πρώην φίλη σου και ύστερα με αποδείξεις πλέον ( στις οποίες είναι ηθικός αυτουργός) της κάνει πράξη το "είσαι μόνη" και απο πάνω η δικιά σου προφανώς δεν μπορεί να την κατηγορήσει γιατί η δικιά της συμπεριφορά τους έδιωξε .Δεν ξέρω μάλλον το γράφω μπερδεμένα αλλά η τύπισσα πρέπει να είναι υπερβολικά οργανωμένη για να πετύχει τον σκοπό της...
    Πίστεψέ με, μετά από αυτά που είδα έχω καταλήξει πως ένας χειριστικός δεν σταματάει μέχρι να πετύχει εξ' ολοκλήρου το σκοπό του. Όμως δεν πειράζει, βασίζομαι πως η ζωή θα της επιστρέψει όλη αυτή την κακία που βγάζει και με το παραπάνω... Πιστεύω πως το κάνει ήδη μετά από διάφορα που έμαθα. Καμία συμπεριφορά δε μένει ατιμώρητη...

Και εγώ είμαι οπαδός της ίδιας λογικής -θεωρίας ! Όσο για τον χειριστικό άνθρωπο δεν γνωρίζει ηθικούς φραγμούς ούτε απο δικαιοσύνη. Νομίζω πως τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να πηγαίνουν κ σε έναν ειδικό.. πίσω απο αυτή τη συμπεριφορά υπάρχει βάση λογικά η οποία προέρχεται απο ψυχολογικά προβλήματα...

Junior Member
    Και εγώ είμαι οπαδός της ίδιας λογικής -θεωρίας ! Όσο για τον χειριστικό άνθρωπο δεν γνωρίζει ηθικούς φραγμούς ούτε απο δικαιοσύνη. Νομίζω πως τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να πηγαίνουν κ σε έναν ειδικό.. πίσω απο αυτή τη συμπεριφορά υπάρχει βάση λογικά η οποία προέρχεται απο ψυχολογικά προβλήματα...
    Φυσικά και πρέπει να πηγαίνουν, στο τελευταίο μου μήνυμα της έγραψα να ζητήσει βοήθεια από κάποιον ψυχολόγο. Όμως το πρόβλημα είναι πως δεν αναγνωρίζουν ΠΟΤΕ οτι έχουν λάθος. Επομένως, οτι υπάρχει καποιο πρόβλημα...

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast