Το έχασα το τραίνο; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 78
    Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Καλε , και τα χομπυ δυσκολα ? ε , ειναι περιεργο .........μπερδεμα η διασκεδαση ? τιποτα δεν σαρεσει ?
    Σαν τι να μου αρέσει δηλαδή;
    Νομίζεις ότι έχω τον άπλετο ελεύθερο χρόνο να αφιερώνω σε δραστηριότητες;

Δεν λέω ότι τα χόμπι είναι δύσκολα. Λέω ότι δύσκολα μπορώ να βρω χόμπι που αφενός να μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αφετέρου να έχω τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθώ.

Υπάρχει κάποιο χόμπι στο οποίο να πηγαίνω κάπου και να πιάνω την κουβέντα με άλλους περί ανέμων και υδάτων και να τα περνάμε όμορφα;
    Αυτό το χόμπι μου αρέσει. :rolleyes:

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anxious_ View Post

Δεν λέω ότι τα χόμπι είναι δύσκολα. Λέω ότι δύσκολα μπορώ να βρω χόμπι που αφενός να μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αφετέρου να έχω τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθώ.

Υπάρχει κάποιο χόμπι στο οποίο να πηγαίνω κάπου και να πιάνω την κουβέντα με άλλους περί ανέμων και υδάτων και να τα περνάμε όμορφα;
    Στο γυμναστηριο δεν εχεις ανταλλαξει ουτε μιση κουβεντα? Θα μπορουσες να προτεινεις μια μπυρα σε καποιον. Ας μην ειναι και ο πιο ενδιαφερον ανθρωπος του κοσμου , η αρχη να γινει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Γειά σου Μνημόνιο.Λείπεις από το φόρουμ!
    Ελπίζω να είναι όλα καλά!!!
    Καλα ειμαι why μου , ελπιζω και εσυ να εισαι καλα :)

Member
    Quote Originally Posted by mnimonio is back View Post
    Στο γυμναστηριο δεν εχεις ανταλλαξει ουτε μιση κουβεντα? Θα μπορουσες να προτεινεις μια μπυρα σε καποιον. Ας μην ειναι και ο πιο ενδιαφερον ανθρωπος του κοσμου , η αρχη να γινει.
    Έχω αλλάξει γυμναστήριο πολύ πρόσφατα, γιατί έχω μετακομίσει σε άλλο δήμο. Οπότε στο γυμναστήριο που πάω τώρα επειδή είναι ψηλοχάος με πολύ κόσμο και εντελώς απρόσωπο είναι σχεδόν αδύνατον να πιάσεις κουβέντα.

Πολύ παλιότερα, σε άλλο γυμναστήριο είχα κάνει αρκετές γνωριμίες και είχα βγει έτσι για το χαβαλέ για μπύρα, καφέ κλπ... φυσικά με αντρική παρέα.
    Τίποτα το ιδιαίτερο. Όλοι τους αναζητούσαν γυναίκες και μόνο αυτό τους ενδιέφερε. Οπότε μόλις διαπίστωσαν ότι δεν έχω να τους "πουλήσω" γυναίκες απομακρύνθηκαν.

Πιστεύω ότι είναι λάθος να θεωρείται ότι μπορούν να αναπτυχθούν κοινωνικές σχέσεις στο χώρο ενός γυμναστηρίου. Οι λόγοι γνωστοί σε όλους.
    Για μένα το γυμναστήριο είναι μόνο για φυσική εκγύμναση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anxious View Post
    Στα 38 μου ξαφνικά όλα ήρθαν τούμπα. Σαν να πατήθηκε ένα κουμπί και μου άλλαξε τη ζωή.
    Η σχέση που είχα τότε διαλύθηκε άσχημα, οι φίλοι ξαφνικά απομακρύνθηκαν, οι παρέες διαλύθηκαν, το ζόρι στη εργασία ανέβηκε απότομα.............
    Μπέρδεμα...
    Κουμπί δεν πατήθηκε κανένα. Εσύ πρέπει να βρεις τι ήταν αυτό που έγινε και σε επηρέασε τόσο ώστε να αλλάξεις τροχιά..

Πάντως δεν γίνεται να ήσουν κοινωνικότατος, πλήρως λειτουργικός κοινωνικά παλιότερα και ξαφνικά όπως λες να έχεις φτάσει στο σημείο να ψάχνεσαι σε βασικά θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων όπως πχ πού γνωρίζω παρέες?
    Αν ήσουν 20 και τώρα είσαι 35, να έκανα μια προσπάθεια να το καταλάβω, γιατί όντως άλλες φάσεις...
    Αλλά από τα 38 ως τα 44 δεν αλλάζουν και πολλά επί της ουσίας. Θα μου πεις έπεσε η κρίση! ναι σίγουρα, όλους μας επηρέασε αλλά εργασιακά/οικονομικά.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Banned
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Δεν έχω καταλάβει αν ψάχνεις άτομα ετσι για επιφανειακές παρέες, για χαβαλέ και να λετε περι ανέμων ή αν θέλεις πραγματικούς φίλους, να σε νιώσουν, να σε καταλάβουν κλπ. Το δεύτερο πολυ δύσκολο και γενικά συμφωνώ οτι οσο μεγαλώνεις τοσο πιο δύσκολο να γνωριστείς. Πχ αμα σπουδάζεις κάπου είναι πανεύκολο γιατι κυκλοφορεί κόσμος γυρω σου και υπάρχουν αφορμές να γνωριστείς. Οσο για το γυμναστήριο κι εγω δε το θεωρώ χώρο για γνωριμίες και συζητήσεις, εκει πας να ασκηθείς και να φύγεις.
    Παιχνιδάκι :P

Εγω πιστευω το αντιθετο , η αποξενωση υπαρχει στις ηλικιες 30 και κατω, η γενια των ηλεκτρ. μεσων , στη ηλικια μου , 54 , ευκολα κανεις παρεες , και στα 35 , εκομη πιο ευκολα , που ειναι λιγοι παντρεμενοι , επικοινωνιακος να εισαι , ανοιχτος , και ευκολα κανεις φιλιες ................και μακρια απο η/υ , και φεις , και τις λοιπες αηδιες ........απο παρεες μονο οι γνωριμιες ........
    Nαι δίκιο έχεις για τις ηλικίες, αλλά ενας επικοινωνιακός και τα σκουπίδια να πάει να πετάξει μπορεί να κάνει γνωριμίες........πρώτα ο άνθρωπος και μετά η ηλικία, αν σπουδάζεις κλπ..........και αυτό με την ηλικία είναι ότι σταματάει η όρεξη και το να είσαι τόσο ανοιχτός, μπορεί να έχεις ένα γάμο , παιδιά , δουλειές κλπ κλείνεσαι περισσότερο........

Senior Member
    εγω γραφτηκα σε σχολη για να γνωρισω κοσμο..γιατι λεφτα για γυμναστηριο δεν παιζουν..κοι οι λιγοστοι φιλοι π χω βγαινουν σπανια μαζι μου λογω υποχρεωσεων

Το λάθος που έκανες όλα αυτά τα χρόνια της "αφιέρωσης" σε δουλειά και μεταπτυχιακό είναι που δεν κράτησες, έστω υποτυπώδεις, σχέσεις με όλα τα υπόλοιπα, κοπέλα και φίλους, έστω για να μην χαθεί ο δεσμός. Όταν ζούσες τετοια περίοδο "αφιέρωσης" (όπως μου συμβαινει εμενα τωρα με ενα μεταπτυχιακό που κάνω σαν εργαζόμενος) απλά αφήνουμε ένα κομμάτι του νου μας σε εγρήγορση για όλα τα υπόλοιπα της προσωπικής μας ζωη τα οποία περιορίζονται χρονικά. Σ αυτα (τα υπολοιπα της προσωπικής μας ζωης) βάζουμε προτεραιότητες, από το σημαντικό στο δευτερευον. Τουλάχιστον τα σημαντικά τα αναθερμαίνουμε όσο πιο συχνα γινεται ώστε να μην χαθουν. Διοτι αμα πέσει ο φορτος της δουλειας και το μεταπτυχιακο θα σου ρθει ο ουρανος στο κεφαλι, ένα τεραστιο κενο το οποιο θα θες απεγνωσμενα να καλύψεις και συνηθως αναζηταμε τα παλια για να το καλύψουμε.

Αυτό που έχεις να κάνεις τώρα, νοουμένου ότι έχεις τα τηλέφωνα τους και ξέρεις που μένουν, είναι επανασύνδεση και ότι ήθελε προκύψει. Πάντως κανείς απ αυτούς δεν θα σε απορρίψει αφού πάντα οι καλές εντυπώσεις που είχαμε για κάποιον πριν "χαθούμε" επανεμφανίζονται με το που ξεναβρισκόμαστε μετα από καιρό. Βέβαια ο άλλος μπορεί ήδη να προχώρησε τη ζωη του σε άλλα μονοπάτια και έτσι να μην είναι δυνατό να επανέλθει η σχέση σου μαζι του εκεί που ήταν κάποτε. Αυτο θα το μάθεις μετα την επανασύνδεση. Δοκίμασε το! Απ τους άλλους στα γυμναστηρια κλπ αυτούς ξέχασε τους, σε συνδεει μαζι τους απλά ο χώρος και απολυτως τίποτα άλλο.
    γιάννης

Senior Member
    Φιλίες; Δύσκολο πράγμα στην εποχή μας, ειδικά όταν μπαίνει στη μέση και η ηλικία.

Παρέες, γνωριμίες για βόλτες, διασκέδαση. Αυτό το έχω προσπαθήσει στον επαγγελματικό χώρο με συναδέλφους. Αλλά ήταν ότι χειρότερο. Σαν επαγγελματικό meeting σε καφετέρια. Μαύρο χάλι.
    Για να είμαι ειλικρινής νόμιζα ότι μία τέτοια κατάσταση αφορά μικρές ηλικίες.
    Πάντως αυτό που περιγράφεις είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην ηλικία μου. Υπερβολικά δύσκολο για να μην πω ότι απλά δεν γίνεται.

Χόμπι... Άλλη δύσκολη λέξη... Μπέρδεμα...
    Καλε , και τα χομπυ δυσκολα ? ε , ειναι περιεργο .........μπερδεμα η διασκεδαση ? τιποτα δεν σαρεσει ?

ολες οι προτασεις που συζηταμε ειναι πολυ εφικτες, αλλα τις βλεπεις ολες αρνητικα.
    δεν φταιει καποια λογικη διεργασια, αλλα η διαθεση σου.
    ΑΥΤΗΝ πρεπει να βελτιωσεις για να βρεις διαθεση για δραστηριοτητες.
    κανεναν μας δεν τον παρακαλανε να βγουν μαζι του, απο το πουθενα. πρεπει να αναμιχθεις με ανθρωπους για να γινει αυτο.

ισως να ξεκινησεις απο εναν καλο ψυχοθεραπευτη η ομαδα αλληλουποστηριξης.
    Last edited by Remedy; 26-09-2016 at 09:02.

Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Κουμπί δεν πατήθηκε κανένα. Εσύ πρέπει να βρεις τι ήταν αυτό που έγινε και σε επηρέασε τόσο ώστε να αλλάξεις τροχιά..

Πάντως δεν γίνεται να ήσουν κοινωνικότατος, πλήρως λειτουργικός κοινωνικά παλιότερα και ξαφνικά όπως λες να έχεις φτάσει στο σημείο να ψάχνεσαι σε βασικά θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων όπως πχ πού γνωρίζω παρέες?
    Αν ήσουν 20 και τώρα είσαι 35, να έκανα μια προσπάθεια να το καταλάβω, γιατί όντως άλλες φάσεις...
    Αλλά από τα 38 ως τα 44 δεν αλλάζουν και πολλά επί της ουσίας. Θα μου πεις έπεσε η κρίση! ναι σίγουρα, όλους μας επηρέασε αλλά εργασιακά/οικονομικά.
    Εγώ δεν έγραψα πουθενά ότι ήμουν κοινωνικότατος. Έγραψα ότι μέχρι τα 38 μου είχα μία φυσιολογική ζωή με παρέες, έβγαινα, πήγαινα διακοπές κλπ...κλπ... Είχα και 4 φιλαράκια και ανά περιόδους είχα και συναισθηματικές σχέσεις.

Στα 38 μου λοιπόν έσκασαν όλα μαζί.
    Δύο φίλοι έφυγαν από Ελλάδα, ένας έφυγε από Αθήνα (παντρεύτηκε στα κρυφά και εξαφανίστηκε σε κάποιο νησί) και το τέταρτο φιλαράκι έμπλεξε με κάτι οικογενειακά προβλήματα υγείας και αφοσιώθηκε σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του. Με αυτόν μιλάμε αραιά και που, αλλά πλέον είναι "αλλού".
    Εκείνη την περίοδο ήμουν σε κάποια σχέση οπότε εκεί είχε ρίξει και το βάρος της ζωής μου. Η σχέση υποτίθεται ότι είχε προχωρήσει και πήγαινε σοβαρά. Αλλά ήρθαν τα πάνω/κάτω και τελικά η φάση κρύωσε εντελώς και τερματίστηκε απότομα. Μετά από αυτό το σκηνικό το μόνο που ήθελα ήταν να ηρεμήσω και να αφοσιωθώ λίγο στον εαυτό μου.

Πέρασαν λοιπόν 6 χρόνια και τα υπόλοιπα είναι γνωστά...

Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Αυτό που έχεις να κάνεις τώρα, νοουμένου ότι έχεις τα τηλέφωνα τους και ξέρεις που μένουν, είναι επανασύνδεση και ότι ήθελε προκύψει. Πάντως κανείς απ αυτούς δεν θα σε απορρίψει αφού πάντα οι καλές εντυπώσεις που είχαμε για κάποιον πριν "χαθούμε" επανεμφανίζονται με το που ξεναβρισκόμαστε μετα από καιρό. Βέβαια ο άλλος μπορεί ήδη να προχώρησε τη ζωη του σε άλλα μονοπάτια και έτσι να μην είναι δυνατό να επανέλθει η σχέση σου μαζι του εκεί που ήταν κάποτε. Αυτο θα το μάθεις μετα την επανασύνδεση. Δοκίμασε το! Απ τους άλλους στα γυμναστηρια κλπ αυτούς ξέχασε τους, σε συνδεει μαζι τους απλά ο χώρος και απολυτως τίποτα άλλο.
    Εκείνους που θεωρούσα φίλους, όχι μόνο εξαφανίστηκαν, αλλά ούτε στους γάμους τους δεν με κάλεσαν. Όχι γιατί δεν το ήθελαν, απλά απόκοψαν ξαφνικά και βίαια. Σαν να τους τραβάγανε οι γυναίκες τους από την μύτη. Σαν να μην ήθελαν κανένα πάρε/δώσε με τη ζωή που έκαναν.

Έφτασα στο σημείο να παίρνω τηλέφωνα και να στέλνω μηνύματα στα κινητά τους, να μην μου απαντάνε και να μαθαίνω από τρίτους ότι έχουν φύγει από Ελλάδα ή Αθήνα και ότι έχουν παντρευτεί. Προσωπικά αισθάνθηκα μεγάλη πίκρα όταν μάθαινα ότι παντρεύτηκαν και ότι δεν μπήκαν στο κόπο να με καλέσουν στο γάμο τους.

Εντάξει, είπαμε και εγώ έχω μία αξιοπρέπεια. Δεν θα φτάσω και στο σημείο και να παρακαλάω.

Το παρελθόν το έχω διαγράψει. Θέλω να κάνω νέο ξεκίνημα.

Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ολες οι προτασεις που συζηταμε ειναι πολυ εφικτες, αλλα τις βλεπεις ολες αρνητικα.
    δεν φταιει καποια λογικη διεργασια, αλλα η διαθεση σου.
    ΑΥΤΗΝ πρεπει να βελτιωσεις για να βρεις διαθεση για δραστηριοτητες.
    κανεναν μας δεν τον παρακαλανε να βγουν μαζι του, απο το πουθενα. πρεπει να αναμιχθεις με ανθρωπους για να γινει αυτο.

ισως να ξεκινησεις απο εναν καλο ψυχοθεραπευτη η ομαδα αλληλουποστηριξης.
    Ξέρεις που πρέπει να ψάξω για ομάδες ψυχοθεραπείας;

Πάντως η γενικόλογη λέξη "χόμπι" δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόταση.
    Εσύ αν δούλευες 10 ώρες κάθε μέρα, γυρνάς κομμάτια στο σπίτι μετά τις 6 το απόγευμα και είχες πραγματικό ελεύθερο χρόνο μόνο το Σαββατοκύριακο τι δραστηριότητες θα έβαζες στην ζωή σου;;

Senior Member
    Ξέρεις που πρέπει να ψάξω για ομάδες ψυχοθεραπείας;

Πάντως η γενικόλογη λέξη "χόμπι" δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόταση.
    Εσύ αν δούλευες 10 ώρες κάθε μέρα, γυρνάς κομμάτια στο σπίτι μετά τις 6 το απόγευμα και είχες πραγματικό ελεύθερο χρόνο μόνο το Σαββατοκύριακο τι δραστηριότητες θα έβαζες στην ζωή σου;;
    επειδη μου εχει τυχει, παλιοτερα, ακριβως οπως το περιγραφεις, και μαλιστα ειχα μολις χωρισει απο πολυ σημαντικη σχεση και ημουν μονη, αυτο που εκανα γιατι πραγματικα κι εγω μονο σε αργιες και σκ μπορουσα να σηκωσω κεφαλι απο την κουραση, ηταν να ξαναβρω παλια φιλαρακια που ειχα χαθει και παλιους συμμαθητες κι απο δημοτικο κι απο γυμνασιο που ειχα απομακρυνθει.
    για του ειδους της παρεας που ψαχνεις και συζητας, δουλεψαν τελεια τα ριγιουνιον.
    ειχα περισσοτερη παρεα απ οση μπορουσα να καταναλωσω.

Senior Member
    Εγώ σου πρότεινα συγκεκριμένα τέννις, αν σ αρέσει, και μπριτζ, διότι βρίσκεις μεγαλύτερες ηλικίες εκεί, είναι όμιλοι και στέκια ταυτόχρονα, μπορείς να παίξεις πχ και μετά να πιείς κ τη μπυρίτσα σου με τον συμπαίκτη σου να τα πείτε, να δικτυωθείς βρε παιδί μου. Δημιουργούνται παρέες, βασισμένες στο κοινό χόμπι και διοργανώνουν events, εκδρομές κτλ. Στον όμιλο τέννις που πάω πχ, υπάρχουν άτομα που γράφτηκαν, ερχόμενοι από άλλη πόλη λόγω δουλειάς, ενσωματώθηκαν, γνωριστήκαμε και βγήκαμε και μαζί μάλιστα κάμποσες φορές. Όλοι τους έχουν δουλειές και μάλιστα απαιτητικές πολλές φορές, αλλά χρόνο για το χόμπι βρίσκουν.

Παρομοίως γίνεται και στον όμιλο μπριτζ που πήγαινα παλιότερα.

Αυτό επίσης που σου γράφει η remedy με τους παλιούς συμμαθητές είναι πολύ σωστό. Υπάρχει μια γλύκα, μια νοσταλγία και μια αίσθηση γνώριμου σ αυτές τις συναντήσεις, παρέες ξανα-έδεσαν ή έδεσαν για πρώτη φορά. Στη ηλικία που είσαι (και είμαι), είναι πολλοί οι αποξενωμένοι, ελεύθεροι και παντρεμένοι.

Όσο για τους φίλους σου , σε καταλαβαίνω, έχω χάσει και γω κολλητές μου χωρίς λόγο. Απομακρυνθήκαμε λόγω συνθηκών ζωής. Με πόνεσε.

Member
    Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast