Πιστεύετε στον Θεό;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32
    Senior Member

Πιστεύετε στον Θεό;

Πιστεύετε ότι ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει στην ασθένεια που περνάμε; Ότι μπορεί να ρίξει φως και να αποκαλύψει την αλήθεια; Ότι η αλήθεια αποκαλύπτεται έστω και αργά με τα δικά μας μέτρα, αλλά έγκαιρα για τον Θεό; Ότι κανένα καθίκι (συγγνώμη για την έκφραση) δεν έχει δικαίωμα να αποδίδει "δικαιοσύνη" παρακάμπτοντας την επίσημη δικαιοσύνη συνεπώς και την Θεία, οδηγώντας αθώους στον θάνατο, για να ωφεληθεί το ίδιο με υλικά αγαθά;
    Όταν γίνεται αυτό ο Θεός επεμβαίνει;
    Ίσως πρέπει να πάω σε κανέναν πνευματικό αλλά δεν ξέρω σε τι άνθρωπο θα πέσω αφού και εκεί έχουν παρεισφρήσει δαιμόνια.

Banned
    ενα παρομοιο θεμα ανοιξε πριν απο λιγες μερες...Το θεμα ειναι οτι οσοι πιστευουν θα σε πουν αλλα και οσοι δεν πιστευουν θα πουν τα αντιθετα....!!

Quote Originally Posted by genesis View Post
    Πιστεύετε ότι ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει στην ασθένεια που περνάμε;
    Οχι,οι γιατροι και τα φαρμακα μας βοηθανε,οπως και οι κοντινοι μας ανθρωποι.
    Ότι κανένα καθίκι (συγγνώμη για την έκφραση) δεν έχει δικαίωμα να αποδίδει "δικαιοσύνη" παρακάμπτοντας την επίσημη δικαιοσύνη συνεπώς και την Θεία, οδηγώντας αθώους στον θάνατο, για να ωφεληθεί το ίδιο με υλικά αγαθά;Όταν γίνεται αυτό ο Θεός επεμβαίνει;
    Οχι,δες τι γινεται γυρω σου,οσοι αδικουν τους αλλους ευημερουν.

Ίσως πρέπει να πάω σε κανέναν πνευματικό αλλά δεν ξέρω σε τι άνθρωπο θα πέσω αφού και εκεί έχουν παρεισφρήσει δαιμόνια.
    Τους ανθρωπους να φοβασαι,αυτοι τα κανουν ολα,οχι τα διαβολακια.

Senior Member
    Αυτη είναι μία πολύ προσωπική κατάσταση.....το τί πιστεύει ο καθένας και τί δεν πιστεύει....το θέμα είναι εσύ τί κάνεις και πως προσεγγίζεις το "Θεό"....
    Εμεις ότι και να πούμε...νομίζω είναι λίγο άσκοπο!

Banned
    Πιστεύετε ότι ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει στην ασθένεια που περνάμε;
    εξαρτάται σε ποιον θεουλη αναφερεσαι... είναι και πολλοι παναθεμα τους κοντα στους 2500 χιλιαδες συμφωνα με την τελευταια καταμετρηση... και ολοι οι πιστοι του εκάστοτε δογματος πιστευουν ότι πιστευουν στον έναν και αληθινο θεο...

οποτε ξεκινα με μια πιο πρακτικη ερωτηση... ποιος θεουλης?

ποσταρε στο φατσοβιβλιο ένα τραγικο καποιος... ενας ποδοσφαιριστης να ευχαριστει τον θεο για το γκολ που εβαλε.. μια τυπισσα να τον ευχαριστει για τον γκομενο που βρηκε... και στην τριτη εικονα ένα σκελετωμενο παιδακι στην αφρικη... χωρις σχολια!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    ενα παρομοιο θεμα ανοιξε πριν απο λιγες μερες...Το θεμα ειναι οτι οσοι πιστευουν θα σου πουν αλλα και οσοι δεν πιστευουν θα πουν τα αντιθετα....!!
    Oχι μονο πριν λιγες μερες , καθε τοσο , ανοιγεται ενα τετοιο θεμα , εγω δεν ασχολουμαι πια , κατηντησε βαρετο , οι ιδιοι , θα πουνε τα ιδια ..........

Senior Member
    Θέλω να πω ότι εμείς ακούμε φωνές οι οποίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν θεικές, μάλλον δαιμονικές θα τις έλεγα. Εγώ τελευταία κάνω λίγο διαλογισμό (μόνη μου) και έχω μια επικοινωνία η οποία δεν γίνεται με φωνές αλλά με σκέψεις. Μέσω αυτής της επικοινωνίας μου αποκαλύφθηκε μια αποτρόπαια ιστορία σχετικά με την οικογένειά μου (όταν ήμουν 10-12 μηνών). Από τότε στοχοποιηθήκαμε όλοι από το "βαθύ" κράτος. Μου αποκαλύφθηκε και ο δολοφόνος του παιδιού (αδερφού μου), συγγενής μεν, αλλά ούτε εγώ, ούτε οι γονείς. Εγώ "δικάζομαι" τώρα για έγκλημα άλλου, αφού η υπόθεση δεν έφτασε στην δικαιοσύνη.
    Βέβαια όλα μπορεί να είναι φανταστικά, αποτέλεσμα παράνοιας, παρόλο που παίρνω φάρμακο και δεν έχω ακουστικές παραισθήσεις. Εγώ όμως πιστεύω ότι αυτή η επικοινωνία που είναι διαφορετική, είναι θεική ακριβώς επειδή είναι διαφορετική. Οι φωνές ήταν αλαζονικές, ηλίθιες, φωνές καθικιών. Διαστρέβλωναν τα πάντα.

Τους ανθρωπους να φοβασαι,αυτοι τα κανουν ολα,οχι τα διαβολακια.
    Για ανθρώπους μιλάω και εγώ. Στην ψυχή είναι δαιμόνια και είναι πολλοί.

Για ανθρώπους μιλάω και εγώ. Στην ψυχή είναι δαιμόνια και είναι πολλοί.
    Δεν υπαρχει ψυχη,υπαρχει το μυαλο ομως,και των περισσοτερων απο μας ειναι γεματο με σκατα πολλων ειδων και μεγεθους.Αυτα κανουν το κακο οχι ο διαολος.

Οσο για τις φωνες που ακους,να το κοιταξεις για καμια ψυχωση και μην αφηνεις να σε επηρεαζουν.

Senior Member
    Για την ψύχωση πηγαίνω σε γιατρό και παίρνω κάποιο φάρμακο.
    Επιπλέον όμως θα μπορούσε ο καθένας να κάνει μια εσωτερική αναζήτηση γι' αυτό που του συμβαίνει. Πιστεύω ότι ο καθένας θα μπορούσε να επηρεάζεται από γεγονότα που έγιναν στο παρελθόν και από από άλλους (αυτά τα "δαιμόνια"). Οι άνθρωποι με ψύχωση κατά 90% δεν έχουν κάνει τίποτα κακό στην ζωή τους.
    Επίσης εγώ πιστεύω στην αθανασία της ψυχής και δεν είναι μόνο η χριστιανική θρησκεία που με επηρεάζει. Έχουμε και τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους.

Για την ψύχωση πηγαίνω σε γιατρό και παίρνω κάποιο φάρμακο.
    Πες στον ψυχιατρο για τις φωνες που ακομα ακους.Δεν ειναι φυσιολογικο.

Επιπλέον όμως θα μπορούσε ο καθένας να κάνει μια εσωτερική αναζήτηση γι' αυτό που του συμβαίνει. Πιστεύω ότι ο καθένας θα μπορούσε να επηρεάζεται από γεγονότα που έγιναν στο παρελθόν και από από άλλους (αυτά τα "δαιμόνια").
    Αλλο να επηρεαζεσαι απο αναμνησεις γεγονοτων και ασχημα βιωματα και αλλο απο φανταστικα διαβολακια.
    Οι άνθρωποι με ψύχωση κατά 90% δεν έχουν κάνει τίποτα κακό στην ζωή τους.
    Και γιατι να εχουν κανει?Ασθενεια ειναι οχι τιμωρια.

Επίσης εγώ πιστεύω στην αθανασία της ψυχής και δεν είναι μόνο η χριστιανική θρησκεία που με επηρεάζει. Έχουμε και τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους.
    Οι αρχ. ελληνες φιλοσοφοι κατα κυριο λογο εννοουσαν αλλο πραγμα με την εννοια ψυχη.

Senior Member
    Πιστεύετε ότι ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει στην ασθένεια που περνάμε; Ότι μπορεί να ρίξει φως και να αποκαλύψει την αλήθεια; Ότι η αλήθεια αποκαλύπτεται έστω και αργά με τα δικά μας μέτρα, αλλά έγκαιρα για τον Θεό; Ότι κανένα καθίκι (συγγνώμη για την έκφραση) δεν έχει δικαίωμα να αποδίδει "δικαιοσύνη" παρακάμπτοντας την επίσημη δικαιοσύνη συνεπώς και την Θεία, οδηγώντας αθώους στον θάνατο, για να ωφεληθεί το ίδιο με υλικά αγαθά;

Εγω φυσικα και πιστευω στον Θεο, τον Εναν και Μοναδικο...
    Επισης οι ''Ψαλμοι του βασιλεως Δαυ'ι'δ εχουν αποτελεσματικοτητα για παρα πολλες ασθενεις και νοσσους, ακομη και σε ψυχοπαθεις!!
    Στο λεω διοτι τους εχω δοκιμασει και με εχουν βοηθησει πολυ σε πολλυς παραγοντες της ζωης μου...
    [I]Love...[/I]

Senior Member

αν ριξεις μια ματια γυρω σου, θα δεις οτι παντου υπαρχει ζωη ψοφος και πονος. και δεν γραφω μονο για τους ανθρωπους αλλα και για τα ζωα ψαρια πουλια....κτλ.
    ο θεος δεν βοηθησε το αρνακι που καποιος εφαγε σημερα αφου πρωτα το βασανισε σε μια στανη η ενα κλουβι ουτε τους ανθρωπους που φευγουν αυτη την στιγμη. δεν βοηθα ουτε τους αγεννητους ανθρωπους που τους κανουν εκτρωση ουτε βοηθησε ποτε καποιον η καποια.καλυτερα να πιστευεις στις δυναμεις σου και στην τυχη. οταν γεννιεται ενα μωρακι λεμε παντα να ειναι δυνατο και τυχερο. αυτα τα δυο του φτανουν για να ζησει καλα ως τα βαθια γεραματα.
    ακομα δεν εξηγεις τι εννοεις λεγοντας αληθεια. τι παει να πει αυτο;;το μονο που μπορεις να πεις ειναι πως αληθεια ειναι αυτο που αποδεχονται οι περισσοτεροι ως πραγματικοτητα. πχ απο 2 σημεια περνα μονο μια ευθεια, 3 σημεια οριζουν ενα επιπεδο η κατι καλο που διαβασα εδω μεσα, οταν λες οτι προσευχεσαι για να σε ακουσει ο θεος σε λενε θρησκο, αμα λες οτι ακους τον θεο σε λενε τρελο, καπως ετσι ειναι και μου αρεσε πολυ

Senior Member
    Ίσως δεν εκφράζομαι σωστά γιατί έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Ούτε μπορώ να έχω άποψη για όλα τα δεινά του κόσμου.
    Όταν γίνεται φόνος δεν αποκαλύπτεται με κάποιο τρόπο η αλήθεια πάντα, έστω και μετά από δεκαετίες;
    Επίσης τα περισσότερα κακά πάνω στον πλανήτη τα προκαλεί ο άνθρωπος και είναι τα πιο ειδεχθή. Αν υπήρχαν μόνο οι φυσικές καταστροφές και οι άνθρωποι ήταν ένα ανώτερο είδος, το κακό θα είχε ελαχιστοποιηθεί, ακόμη και για τα αρνάκια όπως γράφει κάποιος παραπάνω. Η επιστήμη και η τεχνολογία παρόλο που προάχθηκαν από ανθρώπους του Θεού (θέλω να πιστεύω) δόθηκαν στα χέρια γύναιων και κάφρων για να τα χειριστούν.
    Η δική σου άποψη όμως είναι επικίνδυνη και θα μπορούσε να είναι άποψη κάθε καθικιού εκεί έξω. Όλα πάνε στο χάος, έτσι ας κάνω ότι μου γουστάρει. Κλεψιά, φόνο, ψέματα κλπ. Εγώ πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι χάος, ούτε πάει στο χάος. Όσο για τα ζώα η θρησκεία ορίζει μια ιεραρχία καθιστώντας τον άνθρωπο ανώτερο.

Όταν γίνεται φόνος δεν αποκαλύπτεται με κάποιο τρόπο η αλήθεια πάντα, έστω και μετά από δεκαετίες;
    Ο φονος στην 20ετια (μπορει και 25ετια δε θυμαμαι) παραγραφεται.Αντε και βρηκαν το δολοφονο μετα απο δεκαετιες,αφου αυτος θα εχει γερασει ή και πεθανει.Ωραια και τι εγινε?

Η δική σου άποψη όμως είναι επικίνδυνη και θα μπορούσε να είναι άποψη κάθε καθικιού εκεί έξω. Όλα πάνε στο χάος, έτσι ας κάνω ότι μου γουστάρει. Κλεψιά, φόνο, ψέματα κλπ. Εγώ πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι χάος, ούτε πάει στο χάος. Όσο για τα ζώα η θρησκεία ορίζει μια ιεραρχία καθιστώντας τον άνθρωπο ανώτερο.
    Η αστυνομια και τα δικαστηρια βαζουν χαλιναρι στην εγκληματικοτητα οχι η θρησκεια.
    Στην χριστιανικη Αγρια Δυση ειχαν θρησκεια αλλα δεν ειχαν νομο,για αυτο και ηταν αγρια.

Senior Member
    Eίσαι υλιστής αλλά είσαι δίκαιος, πιστεύεις στην δικαιοσύνη. Εγώ είμαι ιδεαλίστρια αλλά πιστεύω και εγώ στη δικαιοσύνη. Τι γίνεται αν πέσουμε σε υλιστές αλλά καθίκια και πόρνες; Γιατί απ' αυτό το είδος έχουμε μπόλικο στην Ελλάδα.
    Όσον για την παραγραφή του φόνου, τον θάνατο του δράστη κλπ. ναι αυτά είναι δυνατόν να γίνουν, αλλά αν δεν έρθει η αλήθεια στο φως πληρώνουν αθώα μέλη μιας οικογένειας που στοχοποιείται από τα γύναια και τους κάφρους που προανέφερα.
    Τον αν εγώ πιστεύω στην θεία δικαιοσύνη για το μετά και εσύ όχι, δεν ενοχλεί κανέναν. Είναι προσωπικές φιλοσοφικές απόψεις. Τα καθίκια όμως εκμεταλλεύονται αυτά τα πράγματα για δικό τους υλικό όφελος και δεν τα πάνε καλά με την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

Page 1 of 3 123 LastLast