Εμπιστοσυνη στις σχεσεις - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 31
    Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Όποιος έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι........ γενικά χάνεται η αθωότητα και τον απέναντί σου τον βλέπεις και κουβαλάς όλες τις εμπειρίες και τις προκαταλήψεις σου που φτιάχνουν ένα τοιχο να σε προστατέψουν....γκρεμίζεται ο τοίχος σιγά σιγά αν ο άλλος είναι άξιος εμπιστοσύνης? Η καλύτερα να μην υπαρχει καθόλου και να είσαι αγνός και ας τρως τα μούτρα σου ? ...........
    Είναι καλύτερο να είσαι ισορροπημένος. Προφανώς αν έχεις καεί από το χυλό θα είσαι επιφυλακτικός, αλλά πως ξεκινά μια καινούργια σχέση χωρίς ίχνος εμπιστοσύνης προς τον άλλο; Ακόμη, θέλω να διευκρινήσω ότι η προδοσία (κατ' εμέ τουλάχιστον) δεν αφορά μόνο τη μοιχεία!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Έρις View Post
    η προδοσία (κατ' εμέ τουλάχιστον) δεν αφορά μόνο τη μοιχεία!
    ναιιιιιιιιι! σαφως....

Η εμπιστοσυνη παει χερι χερι με το σεβασμο!!
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    συμφωνω. Και τον σεβασμό αλλα και τον αυτοσεβασμό
    Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει

Banned
    Όποιος έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι........ γενικά χάνεται η αθωότητα και τον απέναντί σου τον βλέπεις και κουβαλάς όλες τις εμπειρίες και τις προκαταλήψεις σου που φτιάχνουν ένα τοιχο να σε προστατέψουν....γκρεμίζεται ο τοίχος σιγά σιγά αν ο άλλος είναι άξιος εμπιστοσύνης? Η καλύτερα να μην υπαρχει καθόλου και να είσαι αγνός και ας τρως τα μούτρα σου ? ...........
    Πωωω έγραψες πόσο σωστή!!!!!

Banned
    Καλό είναι στην αγάπη να συγχωρούμε και να δίνουμε ευκαιρίες αλλιώς δεν είναι αγάπη. Το να μην μας σέβεται ο άλλος κάτι τον έχει ωθήσει εκεί, του λέμε ότι μας ενοχλεί και του δίνουμε όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν είναι πουκάμισο ο άλλος ή η άλλη να αλλάζουμε τόσο εύκολα, το μόνο καλό στην παλιά εποχή είναι ότι κρατούσαν τις σχέσεις οι άνθρωποι!!

Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    πλακα-πλακα το εχω ακουσει αυτο να λεγεται απο ανθρωπους αμορφωτους και λαϊκους... οτι ακομα και ο ....... μπορει να σε εκθεσει οταν εισαι με αλλους...
    Απλα μην φτασουμε στο αλλο ακρο να υποπτευομαστε τους παντες και να καταληξουμε παρανοικοι, να φοβομαστε το παραμικρο. Θελει μια ισορροπια ολο αυτο.
    Ακουγεται αξεστο (και ειναι) αλλα ειναι αληθεια. ΟΚ, τωρα αν μιλαμε για μια τυπικη επαφη, ή για μια απλη παρεα δεν χαλασε ο κοσμος, αλλα θελει πολυ προσοχη ποιον βαζεις κοντα σου ερωτικα, φιλικα ή επαγγελματικα.

Senior Member
    ναι, ο τοιχος γκρεμιζεται σιγα- σιγα.
    αν ειναι κανεις ανευ προυποθεσεων ανοιχτος προς ολους , ειναι σαν να πηγαν χαμενες οι εμπειριες του.
    παλι απο την αρχη θα μαθουμε να μπουσουλαμε?

σκεψου ενα μωρο παιδι.
    οταν εχει μαθει οτι το μαχαιρι κοβει, ειναι φρονιμο να βαζει παλι το δαχτυλο του στο μαχαιρι με την ιδια δυναμη? μεχρι ποτε? μεχρι να τον σεβαστει το μαχαιρι?
    αυτο δεν θα γινει ποτε.

μιλωντας για επιφυλαξη βεβαια, εγω μιλω για ουδετεροτητα, οχι για εχθρικοτητα.
    δεχεσαι και εμπιστευεσαι σταδιακα, οπως σταδιακα γινεται μια ουσιαστικη σχεση.
    ουτε κατεβαζεις το βρακι σου με το καλημερα, ουτε πολεμας καποιον για να βγαλεις τα σπασμενα των προηγουμενων.
    πριν απο το "φιλος", εισαι "γνωστος", δεν εισαι εχθρος, αλλα ουτε και κολλητος.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Banned
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Ακουγεται αξεστο (και ειναι) αλλα ειναι αληθεια. ΟΚ, τωρα αν μιλαμε για μια τυπικη επαφη, ή για μια απλη παρεα δεν χαλασε ο κοσμος, αλλα θελει πολυ προσοχη ποιον βαζεις κοντα σου ερωτικα, φιλικα ή επαγγελματικα.
    Πολύ σωστό!! Αλλά από την άλλη μπορεί ο άλλος να περνάει δύσκολη φάση και να μην είναι κακός, πρέπει να ξέρουμε να ψυχολογούμε!!

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ναι, ο τοιχος γκρεμιζεται σιγα- σιγα.
    αν ειναι κανεις ανευ προυποθεσεων ανοιχτος προς ολους , ειναι σαν να πηγαν χαμενες οι εμπειριες του.
    παλι απο την αρχη θα μαθουμε να μπουσουλαμε?

σκεψου ενα μωρο παιδι.
    οταν εχει μαθει οτι το μαχαιρι κοβει, ειναι φρονιμο να βαζει παλι το δαχτυλο του στο μαχαιρι με την ιδια δυναμη? μεχρι ποτε? μεχρι να τον σεβαστει το μαχαιρι?
    αυτο δεν θα γινει ποτε.

μιλωντας για επιφυλαξη βεβαια, εγω μιλω για ουδετεροτητα, οχι για εχθρικοτητα.
    δεχεσαι και εμπιστευεσαι σταδιακα, οπως σταδιακα γινεται μια ουσιαστικη σχεση.
    ουτε κατεβαζεις το βρακι σου με το καλημερα, ουτε πολεμας καποιον για να βγαλεις τα σπασμενα των προηγουμενων.
    πριν απο το "φιλος", εισαι "γνωστος", δεν εισαι εχθρος, αλλα ουτε και κολλητος.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    Σωστό Ρέμεντυ αλλά το να μην πολεμάς τον άλλον είναι πολύ δύσκολο. Σου βγαίνει από μέσα σου, λες και αυτός τα ίδια θα μου κάνει..

Senior Member
    Ναι. Η εμπιστοσυνη δυσκολα χτιζεται και ευκολα γκρεμιζεται.

Αλλα αλλο δεν τον εμπιστευομαι στην αρχη της σχεσεις μας και αλλο δεν τον εμπιστευομαι ποτε. Αλλο δεν τον εμπιστευομαι αλλα του φερομαι με σεβασμο και αλλο του φερομαι σαν να ειναι τιποτενιος.
    Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει

Senior Member
    Quote Originally Posted by archangel View Post
    Ναι. Η εμπιστοσυνη δυσκολα χτιζεται και ευκολα γκρεμιζεται.

Αλλα αλλο δεν τον εμπιστευομαι στην αρχη της σχεσεις μας και αλλο δεν τον εμπιστευομαι ποτε. Αλλο δεν τον εμπιστευομαι αλλα του φερομαι με σεβασμο και αλλο του φερομαι σαν να ειναι τιποτενιος.
    Η έλλειψη εμπιστοσύνης, δεν αποτελεί δικαιολογία για άσχημες συμπεριφορές. Το να φέρομαι σε κάποιον "σαν να ναι τιποτένιος" επειδή δεν τον εμπιστεύομαι δηλώνει πολλά και δυστυχώς για το πως βλέπω τον εαυτό μου. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γαντζώνονται από τον σύντροφο τους κι περνούν σε απρέπειες, ενώ ταυτοχρόνως χάνουν την αξιοπρέπεια και το δίκιο τους.

Banned
    Quote Originally Posted by Έρις View Post
    Η έλλειψη εμπιστοσύνης, δεν αποτελεί δικαιολογία για άσχημες συμπεριφορές. Το να φέρομαι σε κάποιον "σαν να ναι τιποτένιος" επειδή δεν τον εμπιστεύομαι δηλώνει πολλά και δυστυχώς για το πως βλέπω τον εαυτό μου. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γαντζώνονται από τον σύντροφο τους κι περνούν σε απρέπειες, ενώ ταυτοχρόνως χάνουν την αξιοπρέπεια και το δίκιο τους.
    Μπορείς να μας το αναλύσεις αυτό λίγο Έρις; Όταν χάνω την εμπιστοσύνη μου από όλους και πιστεύω πως όλοι είναι τιποτένιοι λογικό δεν είναι να φέρομαι και έτσι στον/στην σύντροφό μου;

Senior Member
    sad, σου έχω πει ότι νιώθω τον πόνο και την οργή. Είσαι πληγωμένη κι είναι φυσιολογικό να θέλεις να επιτεθείς. Ωστόσο, η επιλογή ανήκει στον καθένα μας... Όλοι έχουμε πληγωθεί σε κάποια φάση κι όλοι έχουμε την επιλογή, είτε να εναντιωθούμε σε όλους με συνέπεια να πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον πόνο και την μοναξιά μαζί, είτε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και κρατήσουμε όποιο όμορφο συναίσθημα μπορούμε, όχι τόσο για τους άλλους, αλλά για να υπάρχει κάτι όμορφο να μας συντηρεί. Ακόμη, όταν κανείς είναι ερωτευμένος, αγαπάει και νοιάζεται για το σύντροφο του θεωρώ, ότι δεν φέρεται άσχημα, ακόμα κι αν πονάει. Σίγουρα σε κάθε σχέση υπάρχουν τριβές και εντάσεις, αλλά όταν κάτι γίνεται συνεχώς και αδιαλείπτως, συνειδητά ή ασυνείδητα μπορεί να φτάσει μέχρι και την ψυχολογική κακοποίηση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by always sad View Post
    Μπορείς να μας το αναλύσεις αυτό λίγο Έρις; Όταν χάνω την εμπιστοσύνη μου από όλους και πιστεύω πως όλοι είναι τιποτένιοι λογικό δεν είναι να φέρομαι και έτσι στον/στην σύντροφό μου;
    πολυ λογικο ειναι σαντ, αλλα δεν ειναι λειτουργικο γιατι κανει κακο στις υποψηφιες σχεσεις σου.
    ο αλλος αν εχει αυτοεκτιμηση δεν θα ανεχτει να του φερονται σαν να ειναι απατεωνας (αν δεν εχει κανει κατι μεμπτο), και θα φυγει.

αυτος που ΟΝΤΩΣ ειναι απατεωνας ομως, μπορει να μην θιγεί και να μεινει και να υποκρινεται, μεχρι να καταφερει να σε εξαπατησει, κι ετσι θα μεινεις με αυτον που προσπαθουσες να αποφυγεις, γιατι, καποιος "αθωος" δεν θα ανεχτει την αμφσβητηση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    πολυ λογικο ειναι σαντ, αλλα δεν ειναι λειτουργικο γιατι κανει κακο στις υποψηφιες σχεσεις σου.
    ο αλλος αν εχει αυτοεκτιμηση δεν θα ανεχτει να του φερονται σαν να ειναι απατεωνας (αν δεν εχει κανει κατι μεμπτο), και θα φυγει.

αυτος που ΟΝΤΩΣ ειναι απατεωνας ομως, μπορει να μην θιγεί και να μεινει και να υποκρινεται, μεχρι να καταφερει να σε εξαπατησει, κι ετσι θα μεινεις με αυτον που προσπαθουσες να αποφυγεις, γιατι, καποιος "αθωος" δεν θα ανεχτει την αμφσβητηση.
    Απολυτα σωστο. Αν σου φαιρονται ασχημα ενω εισαι αθωος γτ να κατσεις σε μια τετοια σχεση. Για να μην τον/την πληγωσεις; αυτος/αυτη σε πληγωνει καθε μερα και δεν τον/την νοιαζει.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast